Filodendron Sello: Leírás, gondozás és reprodukció jellemzői

Philodendron Sello – nagyon érdekes növény, gyönyörű levelekkel, amely tökéletesen díszíti egy nagy világos szobát. Ezenkívül tökéletesen tisztítja a levegő elnyelő mérgező anyagokat és megsemmisíti a káros mikrobákat.

Leírás

A Philodendron az örökzöld virág évelők természetéhez tartozik, és az Aoid családra utal. A vadon élő, ezek a növények leggyakrabban megtalálhatóak Mexikó és Amerika nedves trópusi éghajlatában. Mind az erdőkben, mind a mocsaras terepen nőnek, a folyók partjain, az utak mentén. A filodendronok más növényekre és fákra mászhatnak a levegő gyökerei használatával. Mert megkapták a nevüket, melyik az ókori görög fordítottak, mint a “szerelem” és a “fa” szavak összekapcsolása.

A filodendronok lég- és földalatti gyökerekkel rendelkeznek. Az elsőre szükség van a fák és a növények, valamint a víz és a tápanyagok szállítására. A különböző zöld színű árnyalatok levelei váltakozva vannak, nagyméretűek (legfeljebb 2 m) és változatos alakúak, amelyek fiatal korban eltérhetnek a felnőtt növény levél formájában. A virágzat fehér tekercs, kétszínű vastag ágyakkal.

Fold filodendron – fehér bogyó zöldes árnyalattal.

Sajátosságok

A Filodendron Sello-nak van egy másik neve: Double-Poker. A természetben Bolívia erdei trópusaiban él, Brazília déli részén, Argentína északi részén. Közvetlen nem alvó fa törzse van, amelyen a bukott levelek nyomai gyönyörű mintákat képeznek. A bőr alakú bőrlevél kétszeresen 90 cm hosszú. Zöldek, szürke árnyalattal és hosszú merevekkel. Jelenleg a Philodendron Sello-t gyakran látványos üvegházhatású és beltéri üzemként termesztik.

Ajánlások az ellátásra

Philodendron Sello (Philodendron Selloum) – nem nagyon nehéz a beltéri üzem növelésére. De tudnod kell, hogy nagy teremre van szüksége a jó növekedés érdekében. Ezenkívül a gyümölcslé mérgező, így csak a kesztyűben levágja a növényt, és védje a gyermekeket és a háziállatok védelmét. Hogy növekedjen egy egészséges, gyönyörű növény, gondosan vizsgálja meg az ellátási szabályokat.

Világítás

Növény szereti a fényes szétszórt fényt. A felesleges világítás lemezlapok sápadt. Ne engedje, hogy a nap egyenes sugarai levelei elkerülhetetlenek legyenek. Elégtelen fény, levelek dump és elveszítik a díszítést.

Hőfok

A Filodendron Sello tökéletesen megfelel a + 17- + 25 ° C-os hőmérsékleten. Télen a tökéletes hőmérséklet-rendszer nem alacsonyabb + 14 °. Rendszeres szellőző helyiségre van szüksége, de a tervezetek pusztítóak erre a növényre.

Levegő páratartalom

A trópusok ez a képviselője magas páratartalmat szeret (kb. 70%). Spray Phyloodendron minden nap, finom permetezővel, hogy nincsenek válások a leveleken. A levegő páratartalmának növelése érdekében egy növényt helyezhet a raklapra egy nedvesített kavicsokkal vagy az akvárium befogadására.

Locsolás

Ésszerű és gyakori, hogy puha indultációs vízhőmérséklet. A talajnak mindig kicsit nedvesnek kell lennie. Győződjön meg róla, hogy a raklapból a felesleges vizet ürítse ki, hogy ne legyen gyökerek.

Podkord

A tavaszi és nyári időszakban havonta kétszer 2-szer szükséges, hogy speciális műtrágyákat kell készíteni a dekoratív lombokkal rendelkező növények számára.

Ritkítás

A tavaszi Phyloodendron a levegő gyökerei fölött a felső szintű zóna alatt vágott, így egy kis szár. A csípős hajtások a felső interstices felett ajánlottak, hogy a növény ne nőjön erősen. A levegő gyökerei egy kicsit lerövidülhetnek, de nem lehet vágni. Le kell állítaniuk és eltemetniük őket.

Átruházás

Az aktív növekvő fiatal filodendronoknak éves transzplantációra van szükségük, a felnőtt növényeket néhány évente újra kell állítani. Különleges talajt vásárolhat ezeknek a növényeknek, vagy összekeverhet egy egyenlő mennyiségű talajt az orchideákhoz és a tőzeghez. Ha magának készíteni kívánja a keveréket, akkor tegye meg:

 • 1 része a gyepnek;
 • 3 darab levél föld;
 • 1 része a homokból.

Ne felejtsd el a vízelvezetést.

Reprodukció

Ez a faj a dugványok reprodukciójára hajtódik, mivel szinte nincs szára. Ezért a Filodendron Sello “mexikói kígyók” magvak termesztik. Ezek megvásárolhatók szaküzletekben. Próbálja meg a Philodendron-t a magvakból a következő algoritmus szerint növelni:

 • Áztassa a napi vetőmagot a növekedési stimulánsokkal (például kálium-humatizálással, HB-101);
 • akut tű karcolás magvak, hogy a héj sérült;
 • a tartályban laza talajjal, előre kalcinált és kiömlött forró vízzel, a magok felületére helyezve;
 • Alvani őket földes keverékkel és spray a permetből;
 • Fedjük lefelé egy átlátszó csomagolással vagy üveggel;
 • Tegyen egy mini üvegházt egy meleg helyre, jó világítással.
 • Minden nap végezzen üvegházat, néhány percig nyitva, és hidratálja a talajt, hogy ne lélegezze be;
 • Amikor a magok csíra (kb. 1,5-2 hónap után), távolítsa el a csomagot, és tartsa gondoskodjon;
 • Csak akkor válassza ki a palántákat, ha egy pár valódi levelek jelennek meg a növényeken.

Hogyan kell megfelelően ellátni a filodendron “Sello” -t, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: