Háztartók nagy levelekkel

A nagy levelű beltéri növények tökéletesen illeszkednek az apartmanok és az irodák belső terébe. Ezek különböző típusúak: virágzó és pelyhes, magas és alacsony. De az általános jellemzői gyönyörű dekoratív levelek. A Kizárólagos gondozásnak és a gyors növekedésnek köszönhetően a nagyméretű virágok kiváló díszítés lesz bármely szoba.

Háztartók nagy levelekkel

Háztartók nagy levelekkel

Háztartók nagy levelekkel

Sajátosságok

A nagy levelekkel rendelkező beltéri növények nemcsak a helyet tükrözik, hanem jelentősen javítják a levegő állapotát: oxigénnel telített, ózon és a porrészecskék elnyelése.

Az ilyen színek leszállása és hígítása nem csak otthon, hanem irodákban is lehetséges, Mivel az ellátás során nem igénybe vehetők, hőmérsékletkülönbségeket okozhatnak, és nem okoznak allergiás reakciókat. Gyakran használják őket az orvosi intézmények belsejében, mivel hozzájárulnak a baktériumok semlegesítéséhez.

A tartalom egyetlen fontos feltétele a megfelelő megvilágítás jelenléte, kivéve a növények belépését a közvetlen napfénybe – fontos megőrizni a levelek díszítését.

Háztartók nagy levelekkel

Háztartók nagy levelekkel

Háztartók nagy levelekkel

A népszerű fajok áttekintése

Bárki, még a megvilágított nagyvirág is megcsodálja és vonzza a szemét. Az otthoni környezetben a nappali központi dekoratív elemévé válhatnak. A tulajdonosok belsejétől és preferenciáitól függően különböző magasságú növényeket választhat, amelyek különböznek a levelek formájában és árnyékában.

A nagy apartmanokban magas minták hosszú szárakkal és faragott spot lombokkal látványosok lesznek. Az ablakpárkányok kis szobáiban az alacsony szellemű kilátást szervezhetik, hosszúkás levelekkel összegyűjtve a konnektorban.

A nagy levelekkel rendelkező növények gamma árnyalata fénytől sötétzöldig változik. Vannak olyan fajták, ahol inhomogén lombozat van, ahol sárga és fehér színű szállás vagy foltok vannak. Ablakok helyétől függően a lakásban a világ feleihez képest könnyű vagy árnyékolt növényeket biztosíthatsz.

Háztartók nagy levelekkel

Háztartók nagy levelekkel

Szörnyeteg

A segélycsaládhoz kapcsolódó gyors növekvő üzem. Természetes körülmények között, Dél-Amerika és India trópusaiban elosztva. Körülbelül 50 faj van, közülük 3 tökéletesen alkalmazkodik a szobai körülményekhez.

  • Szörnyeteg. Az a tény, hogy mivel a növény megegyezik a levelek formájával. A fiatal virág szilárd, emlékeztet a szívre. 2-4 év után kis lyukak jelennek meg rájuk, és a későbbiekben több vágás alakul ki. A hosszúságú levelek 45-60 cm méretűek, sötétzöld árnyalatú és bőrös szerkezettel rendelkeznek. A növény teljes magassága kb. 3 m.

Háztartók nagy levelekkel

  • Kosya szörny (egyenlőtlen). Egy kis nézet, amely nem sok helyet foglal el. A levelek enyhén ráncos, körülbelül 20-25 cm hosszúságúak, van egy aszimmetrikus alakja ovális lyukakkal.

Háztartók nagy levelekkel

  • Monster Aradon (Digable). Elég nagy növény – akár 6 m-ig is nőhet. Nagy levelek (50-60 cm hosszú, szélességben – 20-40 cm), ovoid alakú, különböző átmérőjű lyukakkal. A színezés telített zöld vagy inhomogén lehet sárga csíkok jelenlétével.

Háztartók nagy levelekkel

Ezek a típusok jól érzik magukat.

Aglionma

A növénynek kompakt méretei vannak – a magasság nem haladja meg a 70 cm-t. Rövid és húsos szár. A szobák körülmények között virágzik rendkívül ritkán. Gondos gondozással, a virágzat megjelenhet – fehér tekercs, melyet halványzöld ágyakkal körülvettek. Az aglarion levelek nagyon dekoratívak, a fajtól függően monofonikus zöld vagy amere színe van. 2 faj különösen vonzó.

  • Megváltozott az aglionma. Emlékezteti a miniatűr bokrokat egyenes szárakkal és hosszú, hosszúkás levelekkel (25-30 cm hosszú és 8-10 cm szélességben). Festék színezés, fehér vagy sárga fröccsenéssel.

Háztartók nagy levelekkel

  • AGLAIONM KUDRAVAYA. Jól elágazó szálak bőséges levelekkel adják meg a növény egy buja megjelenést. Ovális levelek, hosszúságú, körülbelül 30 cm, nagyon szép szín: világos zöldek a szélek mentén, és a közepén gyengéd ezüst színű.

Háztartók nagy levelekkel

Anthurium

A növény számos fajtával rendelkezik, amelyek eltérnek a levelek formájában és felületén. A fő jellemző a legkülönbözőbb színű gyönyörű virágzat kialakulása: káprázatos fehér, hogy fényesen rubin. A megvilágítás jó szintjén a növény évente örömmel fogadhatja a virágot – miután süllyedt néhány virágzat más megjelenése után.

Az egyik virág több mint 1 hónapig tarthat a száron.

Háztartók nagy levelekkel

Háztartók nagy levelekkel

Kétfajta különleges népszerűséget használ a virágvízben.

  • Anthurium Andre. A helyiség körülmények között a növény magassága eléri a 80-90 cm-t. Nagy sötét zöld fényes levelei szív alakúak. A szárakon a légi gyökerek kialakulása. Virágzó időszak – február végén november közepéig. A virágzatnak a 15 cm hosszú, gyakrabban, mint a sárga (kevésbé gyakran narancssárga vagy fehér). Az ágytakaró árnyéka – Scarlet. A virágzás végén a narancssárga gyümölcsök kialakulnak, belül, amely 1 magot tartalmaz.

Háztartók nagy levelekkel

  • Anthurium Sherezra. Alacsony megjelenés, a növény magassága 20 és 40 cm között változik. Sötétzöld levelek fényes felületű, lanceális formájúak. Narancssárga fényszóró hajlított vagy spirálnézet. Az eredeti verzióban – az ágytakaró piros vagy rózsaszín, megújítja. Vannak hibrid fajták az anyák vörös-fehér, sárga-narancssárga, sötét rubin és még kék-kék ágytakarók.

Háztartók nagy levelekkel

Diffenbahia

A növény nagyon hatékonyan néz ki a vastag szárakon található nagy motley leveleknek. Legfeljebb 2 m-re nő, a legtöbb fajta növekedési pontja a tetején van, és elősegíti a virág gyors növekedését. A virágzat rendkívül ritkán alakul ki, és nincs dekoratív megjelenésük, ezért ajánlott eltávolítani, hogy ne legyen gyengül a növény növekedése. A szobák csodálatos díszítése lehet fajták: “Mary Vaidner”, “Makulat”, “Magniti” és “Sparks”.

A diffenbachy egyetlen hátránya a mérgező gyümölcslé, amely a bőrbe való belépéskor irritációt vagy duzzanatot okozhat. Ezzel a funkcióval kapcsolatban a virág nem ajánlott otthonban kezdeni, ahol kisgyermekek vannak.

Háztartók nagy levelekkel

Háztartók nagy levelekkel

Abutilon

A Malvic családjához tartozik. Több híres, “szoba juhar” a lemezlemezek hasonlóságához juhar levelek. A növény jól elágazó volt, amikor egy vágót 4-5 hónap alatt ülteti, megszerzi az elegáns Busta alakját. A növényi magasság 1-től 2 m-ig változik. A virágok csengő alakúak, belül, amely hosszú magot kínál. A színszín a fajta jellemzőitől függ – vörös, narancssárga, sárga, lila lehet. A virágzási időszak különböző időpontokban esik, de az időtartam csökken.

A részletes virágtermesztésben a leggyakoribb típusok: Abutilon Bella, Abutilon Megapotami, Abutilon Sello.

Háztartók nagy levelekkel

Háztartók nagy levelekkel

Adiantum nagyszabású

A családi családhoz kapcsolódó vasüzem.

A nagy tészta levelek a sötét vágókon találhatók, és a háromszögek formájában boncolják. A lista hossza több mint 30 cm. Fiatal korban a leveles lemezek piros-barna árnyalattal rendelkeznek közepén, és a széleken – zöld, de idővel a levelek szerez egy monofonikus zöld színt. Jól növekszik a lakás árnyékos helyén, de nem szereti a száraz levegőt.

Ajánlatos a nedvesség (párásító, akvárium, dekoratív szökőkút, vagy különösen a víztartály közelében). Az ablakpárkányra helyezve az ablakok az északi vagy keleti helyszínen jobbak lesznek.

Háztartók nagy levelekkel

Gondozási szabályok

A nagy hálószobás növények nem igényesek az ellátásban. A mérsékelt hőmérsékletet preferálják: +20-25 ° C-os tavasszal, őszi-téli időszakban megengedett csökkenés + 15-16 ° C.

Virágzó növények (Abutilon, Anthurium) a rügyek kialakulása és a virágzás időtartama időszerűen alapos öntözéshez, de staged nélkül.

A lassuló képviselőknek mérsékelt öntözésre van szükségük, bőségesebb és gyakori öntözésre van szükség az Adiantum és aglionmem által.

A március és szeptember közötti időszakban minden növény hetente 1-2 alkalommal lehet bármely átfogó műtrágya táplálására. Használhatja az “Agrikolu – Dekoratív növények”, “Bon Forte”, Etisso.

Háztartók nagy levelekkel

Háztartók nagy levelekkel

A nehézséggel, a diffenbachia, az abutilon és az anthurium világításához. Szüksége van egy fényes hasra. A hátránya a diffenbahia levél vitalitásának fényerejének csökkenéséhez vezet, csökken az ablloron virágzatának csökkenése és az anthurium virágzási időszak csökkenése. Az egész évben virágzásra az anthurium a téli időszakban ajánlott az ultraibolya lámpa kiemeléséhez.

A szörny nem tartja meg a közvetlen napfényt a tavaszi nyári időszakban, de a nagymásolatok elhelyezkedésénél az őszi ablakoktól távol – télen is kívánatos kiemelni.

Háztartók nagy levelekkel

Az összes nagyfejű növény átültetése évente 1 alkalommal tartható tavasszal, és nagyobb mennyiségű tartályt választhat. Túl nagy, született és régi korú növények jobban átültetve kevésbé gyakran – 1 alkalommal 3 év alatt, De minden tavasz az, hogy csatlakoztassa a szükséges mennyiségű termékeny földet edényekben.

A beltéri növények a preferenciáiban és az egyszerű gondozási szabályok megfigyelése, akkor jobb lehet, hogy a lakhatást díszítse és újjáéledjen, vagy fokozza a munkahely kényelmét.

Háztartók nagy levelekkel

Hogyan kell gondoskodni a szörny otthon, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása