Hogyan lehet a víz kaktusz?

Cactus – egy elhagyatott remete, amely a varró nap alatt homokos nagyon él. Hibrid beállításai az apartman ablakpárkányon telepedtek le, és annak ellenére, hogy az otthoni virág kaktusz őse a sivatag lakói, mint az összes növény, szüksége van a vízre, ezért az öntözésének szabályainak minden kaktusznak ismernie kell.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Általános szabályok

Az ellátásukban kaktuszok nagyon egyszerű növények. Ők nem igényesek, mit tudnak bizonyítani az élőhelyüket. De ez egyáltalán nem jelent, hogy egy helyiség kaktusz, elfelejtheti, és csak alkalmanként víz. A sivatagban növekszik, és az utolsó lett, milyen kaktuszokra van szüksége – ez a víz. De ez gyakori tévedés.

Cactus, mint minden növény, egyszerűen szükség van a vízre, és minden kaktusz tudja róla, ezért óvatosan törődik az agyafélékért, a szeretet törlése szigorúan meghatározott ütemtervben. Cactus, mint egy szivacs, elnyeli a tulajdonos által bemutatott nedvességet, majd gazdaságos szeretőjeként fokozatosan tölti. Cacti öntözése – az egyik legfontosabb pont az ajánlások listáján a szögesdrótüzem gondozására.

Ha az öntözési kaktusz mindig emlékeznie kell a főszabályra: jobb, ha nem lehetetlenné válik, mint az öntés. A felesleges víz kiszorítja a levegőt a talajból, ami gátolja a gomba és más baktériumok fejlődését.

Skluberger kaktusz, valószínűleg a zamatok (növények, harisnya víz a testükben) egyetlen képviselője, aki gazdag öntözést szeret.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Sokan azon tűnődnek, hogy milyen vizet öntöznek a földre a kaktusz alatt. A szakemberek tájékoztatniuk kell az öntözést a főtt vagy desztillált víz használatára. A Tala víz is alkalmas öntözésre. A talaj öntözésének kemény vizet nem alkalmas, így a szűrőn áthalad, hogy a klórból tisztítsa meg, vagy adjon hozzá egy kis tőzeget. A törzs alapján egy fehér plakk megjelenése azt mondja, hogy az öntözéshez használt víz nem alkalmas.

Az öntözéshez használt víz hőmérséklete a szezontól függően változhat, És ha nyári öntözést végeznek vízhőmérsékleten +22.25 fok, majd a hideg hónapokban azt javasoljuk, hogy maximum 45 fok.

Az öntözési folyamat nem ismert mindenki számára, és csak az igazi kaktuszok tudják, hogy az öntözés során lehetetlen belépni az üzembe az üzem törzsének. Ez csak egy talaj a víz helyesen, amelyből kaktusz nedvességet vesz igénybe.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Öntözés a növények formájában permetezéssel hagyjuk a kaktuszok, csak az eljárás során szükséges, hogy közvetlenül a csúcs a növény maga, és akár felette, így a kis cseppek esnek a kaktusz formájában harmat. Tilos a hűvös szobában permetnyílások.

A CACTIUS öntözésének segítségével nemcsak a növény működik, hanem a kreativitás megjelenését is színezett tűk formájában is megadja. Ez a díszítő recepció nem használható, de ez az öntözés lehetőség történik, és a kaktuszcsövek körében meglehetősen népszerű. A tűk festéséhez a növények olyan vizet használnak, amelyben különböző élelmiszer-színezékek oldódnak.

Fontos, hogy a festék az étel, és különböző típusú káros szennyeződések nélkül.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Öntözési módszerek

Úgy tűnik, hogy a növények – a legközségesebb dolog, és csak néhány tudás, hogy vannak 2 öntözési lehetőség – felülről, amikor a vizet közvetlenül az öntözővízből öntjük, ahol a talaj a növényhez tartozik, és az alulról vagy a raklapból. Az utóbbi esetben a vizet a pot alatt lévő tartályba öntjük, így a kaktusz tétovázta a szükséges mennyiségű nedvességet. Virág Használja mindkét opciót, és a kezdők azt tanácsolják, hogy az első, a régi időzítők a virágtermesztés területén – a második. Az öntözési módszerek mindegyike megerősítette előnyöket és hátrányokat.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Felett

A talaj hidratálásának leggyakoribb módja a fentiekből való öntözés. Ebben az esetben érdemes újra visszahívni, hogy az üzem nem tud nedvesíteni az öntözés során. Szükséges, hogy csak a talaj, amelyben a kaktusz növekszik, jobb, ha egyszerre megnehezíti az egész területet, és nem egy kicsit később. Tehát, ha a talaj részben hidratálódik, a víz elpárolog, nincs ideje, hogy eljusson a kaktusz gyökereihez. Az ilyen öntözés teljesen haszontalan lesz, és a gyökerek nem kapják meg a nedvességet.

Ha az öntözést követő víz a raklapban kerül összegyűjtésre, akkor meg kell önteni, mert a túlzott hidratálás negatív hatással van a növényre. Az ilyen öntözés optimális az újoncok számára.

Ebben a kiviteli alaknál a víz mennyiségét szigorúan adagolják, és a kaktusz túlfeszültségének minimálisra csökkentése.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Raklapon keresztül

Az optimális lehetőség a kaktusz öntése során a leghatékonyabb, az öntözés a raklapon, ahol a pot értéke. Így a víz lassan behatol a talajba, és táplálja az üzem gyökereit, amelyek csak a kaktuszon vannak a pot alján. Az üzem így kihúzza a nedvességet a raklapból, és a talaj kikötője ezzel az öntözési módszerrel kizárásra kerül.

Az öntözés pluszja az, hogy a növény gyökerei hidratálódnak.

Ennek az opciónak a mínuszja nehezen ellenőrizhető a növény által fogyasztott folyadék térfogatának, így ebben a módban a kaktusz csak a szakmai kaktuszok számára ajánlott.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Az öntözés ideje és gyakorisága

Az öntözés gyakorisága és az eljárás időpontja az ablakon kívüli napi és időjárási viszonyoktól függ.

Ha az utca hűvös és felhős, kaktusz reggel elöntötte. Forró időben a kaktusz alatti talajt este hidratálják. Az ilyen grafikon értelmes módja meglehetősen logikus. A növény nyáron történő öntözése reggel, az egész nedvesség, amely a földbe került, nem lesz ideje, hogy gyökeret kapjon és elpárologjon a magas hőmérséklet hatása alatt.

Nyáron ugyanazt a kaktuszot, a virágvizet lehetővé teszi a víz elérését, amíg az alsó, ahol a szögesdrót legfontosabb “testei”.

A meleg hónapokban kaktusz majdnem minden második napot öntött. A hűvös nyáron a talaj 6 nap alatt öntözött 1 alkalommal. Télen a növény “alszik”, így az öntözés 14 nap alatt 1 alkalommal csökken. Ha a téli fagyos, a kaktuszot periodicitással 1 óránként öntözik. Tavasszal és ősszel az öntözési frekvencia a levegő páratartalmától függ.

Átlagosan az öntözés hetente egyszer történik.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Ha a lakásban lévő levegő meglehetősen nedves, akkor a kaktusz nem öntözött, amíg az ablakon kívüli hőmérséklet nem öregszik.

Az öntözés gyakorisága a pot helyétől függ. A napenergia-déli ablakpárkányoknál többet öntöttek. Árnyékban, Észak-kevésbé gyakran.

A pot anyaga, amelyben a kaktusz növekszik, meghatározza a scrupert. Műanyag edények késleltetik a vizet, és a kaktuszokat kevésbé gyakori, mint az azonos típusú, de kerámiában.

Egy teljesen más grafikon az öntözés virágzó kaktuszok. A színek megjelenése során a kaktuszban lévő víz szükségessége a virágzás során történik. Az üzem sok erőt igényel, hogy feloldja a rügyeket, és a növény ebben az időben tényleg szüksége van vízre. De még mindig nem érdemes kiönteni, különben a kaktusz gyorsan visszaállítja a rügyeket.

Sok virágcsökkenés kíváncsi, hogy mit tegyen, ha a kaktusz télen virágzott, mert télen kaktuszok nem öntöznek.

Az ilyen helyzetű újonnan érkező nem könnyű kitalálni, mert sürgős intézkedéseket kell tenni: vagy a bimbó megőrzésére, vagy annak eltávolítására.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

A virág a virágzási időszak alatt szüksége van vízre, hanem vízre is a hideg hónapokban is, amikor lehetőség van a különböző betegségek előfordulására, szintén veszélyes. Ebben az esetben a virágot szárazabb és meleg helyre lehet átvinni, és elindíthatja a nyári rendszerben.

A téli virágzó felnőtt növények nem igényelnek öntözést, ha nagyszerű.

A legtöbb másképp reagál egy fiatal, gyenge, még mindig nem meztelen növény virágzására. Nemcsak megbetegszik, hanem meghalni, ezért szükség van a virág eltávolítására, függetlenül attól, hogy milyen szép az. Ily módon megmentheti a kaktusz életét, hogy később egy kicsit javítsa meg, örüljön a tulajdonos jövőre új, nem kevésbé szép színekkel.

A kaktuszok növényi növekedési ideje és aktív növekedése is ösztönzi a virágot a növényre gyakrabban.

A kaktuszok ez a fázis a tavaszi hónapokban, valamint a nyári időszak elején történik.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Permetezze a virágzó kaktuszot nagyon óvatosan – ha hirtelen hideg cseppeket kap a virágon, a kaktusz azonnal visszaállítja a rügyet. A porlasztó meleg víz hozzájárul ahhoz a tényhez, hogy a permetezés során gyorsan lehűtött. Annak érdekében, hogy ne kockáztassák a gyönyörű virágokat, a szakemberek azt tanácsolják, hogy ugyanazokat az eljárásokkal elhalasztják, és virágzás után elkezdenek permetezni.

A CACTI transzplantáció is érinti az öntözési módot. Egy nagy méretű kaktusz transzplantáció után még mindig nem fél egy héttől, sőt mind a 2 hetes. Ha egy kis kaktusz átültetett, akkor a transzplantáció után negyedik napra öntözhető.

Az öntözés során érdemes figyelembe venni az olyan növény típusát, amely közvetlenül befolyásolja a fogyasztott folyadék mennyiségét.

Például a trópusi kaktuszok, az úgynevezett epiphuszok, amelyek a fákon és az erdőkben élnek, több nedvességre van szükség. Ez a típus például a kaktusz Ripidopsis, az öntözés, amelyet de decemberben még nem szuszpendálnak.

A tél első hónapjában 7 naponként öntözik, fagyos hónapokban – 1 alkalommal 2 hét alatt.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Ariokarpus – egy sivatagi kaktusz, teljesen közömbös a víz, kivéve a növekedési időszakot, amely az ősz elejétől származik. Ebben az időszakban 20 nap alatt 1 alkalommal öntözik. A nyári hónapokban az öntözést csak 1 alkalommal hajtják végre, és télen a növény a hibernálásba esik, és egyáltalán nem zavarja.

A kaktusz paródia szintén nem szereti a nedves talajt. A virágzó növények gyönyörű vörös és sárga színű, 15 naponként öntözik. A tél és az ősz szinte víz nélkül halad. A hideg öntözési költségek havonta egyszer.

A kaktusz sivatagok empmiteket csak a nyári hónapokban is hidratálják, és nagyon ritka, havonta egyszer. A téli hidratáló empmits nem igényel.

A sziklás hegyek lakói – napozó szerelmesek, és nem panaszkodnak a nedvességet. A téli hónapokban a környezeti hőmérsékletet +8 fokos jelölésen kell tartani, és ebben az időszakban az öntözés egyáltalán nem tart.

A nyári öntözés havonta egyszer megengedett.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Tippek és ajánlások

A kaktikában való gondoskodás kétségtelenül finomítja. Öntözőberendezések ebben az esetben – nincs kivétel. Minden egyes szakember kötelező ajánlásokat, és segítenek mind a tapasztalt virágok, mind a kezdők.

 • Kevesen tudják, hogy a kaktusz víz szereti, de a sivatagi lakosok túlfeszítése káros.
 • Az öntözés során a vizet lassan kell önteni, a pot szélén, a talaj hidratálásával, de nem a növény törzsének.
 • A víz stagnálását a vízelvezető rétegben a potban való emelésével kell kiküszöbölni.
 • A talaj hidratálásának vízhőmérséklete nem lehet 15 fok alatt.
 • Az öntözés előtt a kaktuszot mindig külső jelei alapján értékelik. A szélének elégtelen nedvességével nagyobb átrendezve. Amint a kaktusz “inni” vizet, úgy tűnik, hogy felfújódik, és a bordák simítottak.
 • A talaj szárazsága szintén világos jelző, hogy a kaktusz “inni”. De ha az aljzat még mindig nedves, akkor nem szükséges, hogy csak azért van szükség, mert itt az ideje az öntözésre. A talajvivősége, és ennek megfelelően a gyökerek könnyen provokálhatók a gomba és más rosszindulatú baktériumok megjelenésével.
 • Ellenőrizze, száraz szubsztrátot vagy sem, nagyon egyszerű egy hosszú fából készült botot, amely a kaktusz alatt a földön ragadt. És nedvességének telítettsége ellenőrizhető és öntözés után kb. 30 perccel az eljárás után.
 • Ébredjen egy kaktusz egy hibernálásban segíthet permetezni egy növényt. A hidratált levegő provokálhatja az új hajtások növekedését és az aktív fázisba való átmenetet.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

 • Finom permetezők – messze egy tapasztalt virág újdonsága. Segítenek megnedvesíteni a levegőt a növény körül, és köszönhetően a mikroorgling, ne engedje, hogy a nap égjen égjen az üzemben.
 • Ablakpárkányok Délkeleten és Southwestben – a kaktuszok optimális lakóhelye. Ezek a növények képviselői szeretik a napot, ami nagyon jellemző a homokdűnék lakói számára.
 • Egyes virágházak nyáron otthoni kaktuszokat mutatnak friss levegőn. Ez nem tilos, de ebben az esetben nagyon fontos, hogy vigyázzon a növények védelmére egy napellenző alatt, mivel a nem tervezett hidratálás bármikor történhet.
 • Ha a szobában, ahol a kaktusz költsége télen, megnövekedett páratartalom, és a hőmérséklet alacsony, akkor a légkondicionáló telepítésével vagy növények szállításával kell szárítani a levegőt. Tilos az ilyen szobában. Ellenkező esetben rotor vagy más betegség jelenik meg a növényen.
 • A tapasztalt virágosságokat a következő napon az öntözés után javasolják, hogy megakadályozzák a gyökér rothadását, hogy az oxigénát telítették.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Versenyes segítség a virágok gondozásában a zamatok és más beltéri növények gondozásában az automatikus öntözés tárolóeszközeinek hosszú hiánya során.

Az automatikus öntözéshez szükséges lámpatestek lehetővé teszik a növény számára, hogy vizet szállítson és normál párásítószintet tartson fenn. Az ilyen eszközöket, például az öntözéshez való flabs, az automata edényeket speciális virág butikokban értékesítik. Ezenkívül az automatikus öntözés saját kezével készíthető el.

Az ilyen rögzítések gyártásához használja a következő jogorvoslatokat:

 • műanyag palackok;
 • Agyaggal rendelkező raklapok;
 • kanóc;
 • droppers (orvosi);
 • nejlonzacskó.

Mindenesetre a kaktuszok az ablakok leginkább türelmes lakói, és jobban megmaradnak a száraz időkben.

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Hogyan lehet a víz kaktusz?

Hogyan kell törődni a kaktuszokkal, nézd meg az alábbi videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása