A kenderkötelek jellemzői

A kender kötél belép a természetes nyersanyagokból előállított leggyakoribb kábeltermékek listájára. A műszaki kannabisz szárrészének rostjaiból készült. A Penka kötél széles körben elterjedt az emberi tevékenység különböző területein.

A kenderkötelek jellemzői

A kenderkötelek jellemzői

Mi az, és mit csinálnak?

A kannabisz rostok hosszú ideig ismertek az emberiségnek. Ezek közül mérsékelten puha, de erős kenderkötél, valamint roptatók magas szakítószilárdsággal és résekkel rendelkeznek. Az anyagnak megnövekedett súrlódási együtthatója van, ezért széles körben használják a haditengerészetben, ahol a kender kötött csomók. A szálas durva természetétől, hogy lágyítsa őket, forrásban lévő, öblítő és kenőanyag alkalmazást alkalmazzák a termelésben. A kender rost az egyik leginkább kopásálló. A kenderkötelek egyéb előnyeihez a következők:

  • az ultraibolya káros hatásainak ellenállása;

  • A vízzel való érintkezéskor a kötél nem veszíti el az erő jellemzőit;

  • A kender nem képez statikus elektromosságot;

  • A termék teljesen környezetbarát és biztonságos az emberek és a környező természet számára.

A kenderkötelek jellemzői

A kenderkötelek jellemzői

A rostokban lévő ligninnek köszönhetően nagy koncentrációkban az anyag fokozott ereje biztosított.

Azonban a kender kötél hátránya van, nevezetesen:

  • a betöltésre való hajlam;

  • megnövekedett higroszkóposság;

  • Amikor a kötelet nedvesítették, a limit terhelési paraméter élesen csökken.

Azonban ezek a mínuszok nem zavarják a kenderköteget az áruk csomagolásához és a kötélezési munkához. A kenderből származó zsineg széles körben elterjedt a kertészeti gyakorlatban, a kender rostok kötéle nélkül, sem a tengeri vagy folyami hajózás sem.

A kenderkötelek jellemzői

A kenderkötelek jellemzői

A kenderkötelek jellemzői

Mi történik?

A kenderből származó kötélkötéltermékek kötők, zsinórok, hangjelzések, zsineg és kötelek. Mindegyiküknek nincs hivatalos meghatározása, de a jól felfogott gyakorlatban megkülönböztetik a termék vastagságát. Fontolja meg néhány példát.

Verea Általában legfeljebb 3 mm átmérőjű termékek, bizonyos esetekben – akár 5 mm-ig.

A zsinór, a hangjelzés és a zsineg alatt Értsd meg a termék vastagabb 3 mm-t.

Kötél – vastagabb modell, átmérője 10 és 96 mm közötti tartományban változik, a leggyakoribb 12, 16 és 20 mm vastagsága.

A kenderkötelek egyik fajtája a Jut. Ez is kannabisz, de egy másik típus. Peng kapott terjesztést Nyugaton, a juta gyakrabban használják a keleti és ázsiai országokban.

A kenderkötelek jellemzői

A kenderkötelek jellemzői

A kenderkötelek jellemzői

Mindkét opció mechanikai jellemzői hasonlóak, de a juta kötél kissé könnyebb, lágyabb és bolyhos. Ezenkívül a juta nem jellemző szaga van. A felhasználás előtti kendert speciális konzervatív olajokkal vagy fungicid készítményekkel kell áztatni, különösen akkor, ha nehéz természeti körülmények között alkalmazzák. Például, ha a kender kötelet a hajógyártás igényeihez vásárolják, akkor meg kell védeni a rothadásból a vízben – erre a gyantákban vagy olajokban áztathatók. A juta jobban ellenáll a biológiai fertőzésnek, nincs szükség további feldolgozásra.

Ha két gyűrű, akkor könnyen meghatározhatja, hogy melyik közülük Jut, és mi a kender egy kis tésztával. Csak le kell lazítani a kötél végeit, és kissé ragaszkodik az ujjaival. A juta rostok sokkal gyorsabban forognak és forognak, de kevésbé rugalmasok, mint a kenderből készültek.

Mindazonáltal a másik anyagot széles körben használják az iparban, az építőiparban és a belsőépítészetben.

A kenderkötelek jellemzői

A kenderkötelek jellemzői

Összehasonlítás a vászonkötelekhez

Nagy hasonlóságok vannak a kender és a len. Még kifelé is hasonlóak – a selymességgel és a meleg színnel kombinálva csak az egyesek árnyékolása van. Mindkét termék természetes eredetű természetes szálakból készül, a termelési folyamatban átadják az áztatási eljárást és a későbbi szárítást. Az elkészített szálakat a Bonfires és más hibáktól tisztítják, majd fésültek, tekerjük, szétválasztják a szálakat és csavarják meg a kötéleket. A késztermékek eltérőek lehetnek – vastagságuk és erejük függ.

Mivel a rudak összetétele rendkívül természetes szálak, a kender és a vászonkötelek műszaki jellemzői közvetlenül függnek a kannabisz és a len összetételének jellemzőitől. Mindkét növényt a cellulóz magas koncentrációja jellemzi – annak tartalma meghaladja a 70% -ot, így a rostok ellenállnak a rés megnövekedett terheléséhez.

Vannak különbségek. A kender sok lignint tartalmaz – ez egy polimer, felhalmozódik a növényi sejtekben, és növeli a nedvesség felszívódását és azt.

A kenderkötelek jellemzői

A kenderkötelek jellemzői

A vászonszálakban ez az anyag is jelen van, de kisebb koncentrációban. Ennek megfelelően a vászonkötelek higroszkópossága sokkal alacsonyabb. kívül, A lignin tartósabbá teszi a kender kötelet, bár ennek köszönhetően a mikroszálas kannabisz törékenyebbé és keményebbé válik.

A len magas viasz és pektin tartalma, így a lenkötelek rugalmasabbak, puhabbak és rugalmasabbak, de ugyanakkor kevésbé tartósak, mint a kender.

Ezek a funkciók meghatározzák a különbséget a kötél mindkét lehetőség használatában. Pengovaya kereslet a légi járművekben és a gépépítésben, valamint a nagy rakomány mozgatásakor. Az ágynemű alkalmas a koronák belső és cacopa díszítésére.

Megkülönbözteti az egyik kötelet egy másik árnyalattal. Jute aranyosabb és telített, a vászon nemes hamu.

A kenderkötelek jellemzői

Hová alkalmazzák?

A kenderszárítók széles választéka lehetővé teszi az építőipari vállalatok, a közlekedési szervezetek és az ipari vállalkozások igényeit. A rakomány hevederek kötélből készülnek, alkalmasak a kötélzetre. Az olaj- és gáziparban a kötelet a sokkkötélfúró növények befejezésére és egy szerelt sajtóadagoló gyártására használják.

Az elvégzett szálakat mindenhol a navigációban használják – ez az egyetlen természetes anyag, amely nem veszíti el működési jellemzőit, ha a tengeri vízzel érintkezik. A kenderköteget széles körben használják, amikor tűzcsövek létrehozásakor gyakran repülnek a halászhálókból.

A kenderkötelek jellemzői

A kenderkötelek jellemzői

A kenderkötelek jellemzői

A kender-konzolt gyakran használják a belső terek díszítésére, különösen népszerű az Ecostelben díszített fából készült házakban.

Kender kötél használatakor a fedélzeti házak falai befejezésekor. Ezek határozottan rögzítik az intervenciós csomópontot, maszkolják az összes hiányosságát, ha egy szinusz szigetelőanyag esetén inaktív. A kender használatának másik előnye, hogy a kötél nem teszi lehetővé a madarak, hogy húzza meg a hőszigetelő anyagokat, amilyen gyakran előfordul az esetek esetében.

A kenderkötelek jellemzői

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása