Kandallóval szemben: Anyagválasztás és tervezési példák

Szinte minden lakóhely az ország házának álmai egy hangulatos és gyönyörű ház. Harmonikus belső kialakításához nem lehet kandalló nélkül. Ez az elem kizárólag dekoratív terhelés lehet, és talán meglehetősen képes és hűvös időben felmelegítheti a szobát. A közös tér részét kell képeznie, kiegészíti és nyilvánosságra kell adnia, és erre gyakran szükség van egy gyönyörű arcra.

Fókuszfajták

A kandallók különböző helyiségekben telepíthetők, érvényesek vagy tisztán dekoratívak lehetnek, amelyekből ezek az eszközök típusai függenek. A rusztikus házak fő kandallói fából készültek, amelyek építési beruházással rendelkeznek, és a tűzifa miatt fűtés következik be.

Az ilyen eszköz kemence olyan anyagokból készülhet, mint a tűzálló tégla és kerámia blokk. Úgy nézhetnek ki, mint egy teljesen kész öntöttvas kialakítás, és hőálló acélból lehet végrehajtani. A portálok a kandalló külső része, amellyel létrejött a termék megjelenése és dekorációja. Egy ilyen kandalló díszítéséhez márvány, gránit, tégla vagy más anyagok használata.

A kandallók egy másik típusa olyan gázberendezések, amelyek eltérnek a fa tüzelőberendezéstől. Ebben az esetben a kémény fontos, de a munkájának folyamata a gáz autópályának köszönhetően történik. Ez az opció csendesen működik, és gyorsan felmelegíti a szobát. Ez az egység tűzállóbb, mint a fa.

Az elektromos kandallók a legmodernebbek És csak a villamos energiát használják a munkához. Bár ez egy irreális fókusz, de a láng belsejében, ami nagyon hasonlít a jelenhez, nem tűz, és nem termel hőt. Ezek lehetnek padlóeszközök vagy felfüggesztettek, amelyek a falakba vannak felszerelve, anélkül, hogy nagyméretűek.

Egy másik érdekes kilátás a kandallóra az öcokamin. A működési állapot fenntartása érdekében a készülék olyan komponenseket igényel, amelyek nem bocsátanak ki szén-dioxidot. Ez az opció nem lehet önállóan felmelegedni egy nagy szobát, de más fűtőberendezésekkel együtt segíthet gyorsan a szobában a szobában kényelmes.

Vannak olyan struktúrák, amelyek közvetlenül három oldalról nyitottak. A trilaterális kandallók használata nemcsak a levegőfűtéshez, hanem a dekoratív funkció elvégzéséhez is szolgál.

Vannak kandallók, amelyeket már kész formában gyártanak, és azonnal üzemeltethetők. Az öntöttvas gép egymástól függetlenül telepíthető, amelyre az utasításokban megadott összes tudás szükséges. Nem lehet ilyen kandalló mindenhol, mert nagyon nagy súlya van, és jó tőkealapítványt kell biztosítani a házban. Ez a készülék fűtőberendezésként használható nagy kályhák helyett egy magánházban.

A dekoráció jellemzői

A kandalló felé nézve az egyik legfontosabb esemény annak érdekében, hogy ne csak felmelegítse az eszközt, hanem adjunk hozzá ízét a szobához, díszítse azt egy bizonyos stílus vagy ötlet szerint. A cél különböző anyagokkal elvégezhető, a legfontosabb dolog az, hogy meghatározzák azokat az opciókat, amelyek alkalmasak egy adott esetben.

A legjobb, ha a kandalló kialakítását és néhány jellemzőjét meghatározza a kandalló kialakítását, köztük:

 • Elhelyezkedés
 • a szoba belső megoldása;
 • pénzügyi lehetőségek;
 • A befejező anyagok jellemzői.

A kandalló lehet cselekvés és tőke és mesterséges, gipszkartonból készült.

A FALEXIMINE ilyen anyagokkal díszíthető:

 • Márvány csempe;
 • hamis gyémánt;
 • Kerámia csempe;
 • csempe;
 • Textúra vakolat;
 • gipsz;
 • mozaik;
 • Fából készült elemek.

tizennégy

Fotók

A legnépszerűbb design megoldás fával kandallóval néz. Ez az anyag segítséget nyújt a hangulatos, meleg és lágy légkör kialakításában. Annak érdekében, hogy egy kandalló dekorációban lévő fát használjon, kezdetben lánggátló impregnálással kell kezelni.

A gipszkarton tökéletesen keretezve van az MDF-vel, amely díszíti a készüléket, és hosszú ideig és teljesen működőképes lesz. A csempe és a márvány használata sikeresen illeszkedik a szoba belsejébe. És használata a csempe, hogy nagyon hasonlít a cserép, eleganciát a design, könnyű és színező.

Anyagok

Azokban az esetekben, amikor a kandalló valódi és téglából épült, a vakolat célként alkalmazzák. Ez egy egyszerű, de megbízható opció, amely lehetővé teszi, hogy még a legegyszerűbb kandalló is kitűnő kilátás nyílik. A különleges szépség dekoratív vakolat használata, amelyet közvetlenül a fő anyag rétege után alkalmaznak.

A régi kandalló felújítása ezzel az anyaggal, szükség van egy régi bevonásra, hogy teljesen eltávolítsa és készítse el a készüléket javítási munkákra. A következő lépés a varratok tétele, amely több mint egy centiméterrel mélyít. Ez a fajta munka segít egy új rétegnek, hogy jobban és erősebb maradjon. Ha vannak olyan nyílások a kandalló, kell lenniük tömítő, amelyek esetében lehetséges, hogy egy tömítőanyagot, ellenálló melegítéssel 800 fok. Csak azt követően, egy hosszú halom kefe segítségével minden felület törlődik, és a fő munka kezdődik.

A kandalló sima falához azonnal használhatja a vakolatot a felületen, és erős csepp esetén a megerősítés fémhálót használ erre. A varratokba való csatlakoztatása a vakolat segítségével, amelyet a rács tetejére kell rakni, és kiderül, hogy igazodnak. A munka megkezdése előtt fontos, hogy olvassa el az utasításokat a csomagoláson a gipsz, mert sok gyártó ajánl bemelegítés a falakon a kandalló hatvan fok, majd a burkolóanyagot.

Ha ez az opció nem tetszik a cél, akkor beállíthatja a kandalló cserépét. Nem minden lehetőség alkalmas a fűtőberendezés felé nézve. Jellemzőinek felsorolása magas hőmérsékletet, nagyfokú erőt és könnyű gondot kell tartalmaznia. Az ilyen anyag egyik lehetősége a terrakotta kerámia csempe – a felülete jogellenes megjelenésű, hasonló a termikus tágulási együttható téglához, és terrakotta színű.

Maitolika szinte ugyanaz, mint egy terrakotta, de van egy réteg máz az elülső oldalon. Van egy bizonyos rajz egy ilyen csempe, mert fontos kiszámítani, hogy ne legyen vágja a csempe, törje meg. Csak egy ilyen anyag egy részét használhatja másokkal.

A legnépszerűbb a klinker csempe, mivel jó hőállósági mutatókkal rendelkezik. A Shamot használata nagy szilárdságot biztosít egy kis vastagsággal. A Chamotone Tile számos színekkel és árnyalattal rendelkezik – a fehér tónusokból barna.

Lehetőség van arra is, hogy a kandalló porcelainistával helyezzen el, amely nagyon hasonlít a klinker csempehöz, és hasonló komponensekkel rendelkezik, de kvarc homok, morzsa gránit vagy márvány, különböző színezőanyagok, fémsók és egyéb anyagok . Ennek eredményeképpen az anyagot enyhén rezisztens szerkezetű, amely magas és alacsony hőmérsékleten jól mozog. A kapott csempék hasonlóak a márványhoz, de nem azok. Nagy nyomás a tervezésre, mert nem lesznek elérhetőek, mert egy kis vastagságú csempe dolgozik.

Különleges megjelenéshez, a kandalló bevonása. Ez az anyag szinte megegyezik az előző két opcióval, de csak az alakja, és hogyan van felszerelve a felületre. Telepítse az ilyen elemeket a tűzoltásban vagy a tűzhelyen is, így speciális vezetéket állít be erre. Csempe csempe kicsi. A termikus bővülés jellemzői vannak, mivel az anyagot óvatosan kell használni és minden szabályt.

Egy másik anyag, amely befejeződik kandalló – kő. Természetes kő és márvány viselése esetén a rácsot kell használnia, amelyhez a bevonat csatolódik, különben minden el fog esni. Kényelmesebb a mesterséges gipszkő használatához, amely jól néz ki, de sokkal könnyebb. A gipszkövek tehát különböző magasságokkal rendelkezhetnek, ezért a kandallóra telepítve, az összes elemet úgy kell igazítani, hogy ugyanolyan méretűek legyenek. Ezeknek az elemeknek a felszínre történő rögzítéséhez hőálló ragasztó szükséges.

Annak érdekében, hogy a kandalló természetes kő alatt legyen, speciális lemezeket használhat az alatta lévő permetezéssel. Az egyes kő alakja más, és időre van szüksége a futtatásra. Az ilyen anyagokból általában mintát vagy egy egész mozaikot alkotnak, amelyet eredetileg a padlón dolgoznak ki, majd megfelelő ragasztóval a kandallóra továbbítják. A kandallók kiküszöbölése A mozaik nagyon hatásos, ha a kandalló lekerekített formában van.

A csempe mérete lehet a legkülönbözőbb, mindez a tulajdonosok preferenciáitól függ.

Az egyik legnépszerűbb a kandallófa felülete. Lényeges a tájház és a gondok, hanem bármilyen egyéb helyiség amikor kiválasztják a fás, textúrák és színek is létrehozhat egy nagyon szép kialakítású lehetőség opció. A dekoratív elemek segítségével nem csak a kandalló gyönyörű, hanem létrehozhat egy egyedi művészeti objektumot is.

Fedjük le a kandalló lehet Talco klorit. Ez az anyag természetes kő, amelyet a természet létrehozott. A szín szürke, és a textúra sima. Ha különböző szennyeződéseket használ, sárga, zöld és még piros árnyalatokat is elérhet. A Talco klorit maga matt ragyog.

A Sandstone Decoration lehetővé teszi, hogy a termikus vezetőképesség kivételes jellemzőkkel rendelkező gyönyörű terméket kapjon. Ebben az esetben nem lehet félni, hogy repedés a hő és a víz. A kandalló legalább naponta használata, a megjelenés hibátlan marad. A felszín könnyen és gyorsan mosásának képességét is értékelni fogják.

Kinézve a kandalló pala, lehetséges többször növelni az életét a kő stabilitása miatt magas hőmérsékleten. Bármilyen anyagot választanak, a legfontosabb dolog az, hogy mindent elnyomnak a minőségi előírások és a technológia alapján. A szoba és a kandalló általános kialakítása az együttesnek kell lennie, és hangsúlyozza egymás előnyeit.

Befejező opciók

Ha klasszikusokról beszélünk, akkor mindennek jónak és természetesnek kell lennie, valami elfogadhatatlannak kell lennie erre a stílusra. Márvány, gránit, szalagok, velencei vakolat, természetes fa használata – mindez segít elérni a kívánt. Ha van egy vágy, hogy egy terem vagy nappali rokokó stílusokban, barokk, ampir, akkor az egész környezetnek hasonlítsa a palotát, ahol bútorok, tapéta, padló és textilek alárendeltek egyetlen stilisztikai döntés. Mint dekoratív elemek a szobában, stukkó, nagy díszek.

Ha minimalizmusról beszélünk, akkor a kandallók kicsiek. A design ebben az esetben a szerző könnyű bevonattal üdvözli. Ha modern stílusban kell szobát, a biokamin használata lesz a legjobb megoldás. A kemencében dekoratív köveket helyezhet el, tűzifa tűzifa cseréjét.

A high-tech ultra-modern stílusa valami technológiai feltételeket feltételez, mert a kandallók falra és elektromos használatra. A speciális kijelző egy olyan láng utánzata lesz, amely nem különbözik a valódi tüzetől, de teljesen biztonságos. Használhatja a fűtött helyiséget, vagy kizárólag dekoratív funkciót végezhet.

A vidéki stílus magában foglalja mind a természetes, mind a mesterséges kő, téglák vagy az idősebb fa használatát. A tűzhelyet Chamoten téglával kell lefektetni. A készülék szimulációja esetén az igazi tűzifa segítségével kell kiegészíteni, hogy megteremtse a jelenlegi kandalló illúzióját a szobában.

A modern stílusban az optimális a felfüggesztett fémszerkezetek használata üvegajtóval, amelyben mesterséges láng látható. A kandalló közelében lévő zóna megszervezésével fontos, hogy ne használjon nagyszámú részletet, amely átválthat minden figyelmet magadra, miközben a kandalló zónát láthatatlanná teszi.

Annak érdekében, hogy a helyiségközpont helyesen van-e kiemelve, számos vázát, figurákat használhat vagy akár olyan fotókkal is, amelyek alkalmasak a kandalló stílusára és kiegészítve. Gyönyörűen nézi az órát, különösen az antik, kézművesség a saját kezével, valamilyen gyűjtemény vagy aranyos ajándéktárgyak.

Ha a helyiség klasszikus stílusban készül, akkor az elemek párban vannak elrendezve, és szimmetrikusan helyezkednek el. Óvatosan kell belépnie a tükörbe. Valahol helyénvaló lesz, és egyes esetekben elrontja az ötletet. Hogy a kandalló a szoba alapja legyen, fontos, hogy helyesen helyezze el a helyet.

Abban az esetben, ha a készülék modern, és bármely falra helyezhető, nincs probléma a helyszín megválasztásával. Amikor a kandalló tőkeépítésként épült, felszerelnie kell a helyiséget ezen funkció alapján. Fontos, hogy eltávolítsuk az összes felesleges elemet. Nincs TV vagy munkaterület, de egy kanapét vagy széket kell tenned, és csendes és hangulatos esteket költene ebben az egyedülálló légkörben.

Fontos, hogy egy nagy kandalló építsünk vagy megszerezzük, hogy a szoba bármelyik sarkából látható legyen. A közeledő övezetnek középpontnak kell lennie, ami azt jelenti, hogy a kis struktúrákat nem szabad alkalmazni, egyszerűen nem fognak észrevehetőek. Ha a szoba kicsi, nagyon kényelmes egy hőberendezés telepítése a sarokban.

Hogyan lehet sajátodra tenni?

Bélés a kandalló saját kezével elég egyszerű, ha ismeri az összes finomságát és árnyalatát e munka. A technológia redukálódik arra a tényre, hogy ki kell választani a kiválasztott bevonathoz csatolt anyagot. Leggyakrabban ez az agyag ezekre a célokra. Ha nem vásárolt, de manuálisan bányászott, akkor ellenőrizni kell ezt a folyamatot. Ilyen teszthez tiszta víz és agyag szükséges.

A vízbe helyezve, meg kell keverednie a vas lapát tartalmát. Abban az esetben, ha az agyag ragaszkodik hozzá, ez nem alkalmas burkolatra, mert túl kövér. Fontos, hogy a munkához tartozó anyag rugalmas, ellenálljon a magas hőmérsékletnek, és jól tartja az arcát. Hogy kövér agyagot készítsen, hogy alkalmas legyen a munkára, elegendő egy homok hozzáadásához.

A kandalló felé néző lépésenkénti kézikönyv több szakaszból áll.

 • Összefoglaló. Ezt csak tiszta tartályokban állítjuk elő, a szennyeződések nélküli víz hozzáadásával és az agyaggal. A munka mennyiségétől függően a kívánt agyag mennyisége van kiválasztva.
 • Csempe felé néző folyamat. Annak érdekében, hogy a kandalló nemcsak gyönyörű, hanem hosszú ideig is szolgált, csak valamiféle csempéket használnak megfelelően: terrakotta, klinker, porcelán kőből, mayolica.

 • A munka megkezdése előtt a kandalló falainak teljes felületét a régi bevonat, a por és a szennyeződés teljesen tisztítja.
 • A kandalló falának felszínének összehangolása vagy az erősítő rács használata. Fontos, hogy növeljék a téglák közötti varratok növelését.
 • A fektetési csempe a padlón lévő jelölővel kezdődik, illeszkedik a minták és a méretek egy daráló segítségével. A fektetés függőlegesen felemelkedik. Minden sor után egyenletesen ellenőrizni kell a szintet.
 • A munka vége után egy nap alatt meg kell ragadnia a csempe egy nedves rongy, hogy eltávolítsa az egész megoldást.
 • A befejező munkák egy kővel, a mesterséges anyag használata ajánlott. A működési elv ugyanaz, mint a csempe. Fontos meghatározni a színt, a textúrát és helyesen rendezni a kandalló falait.

A kültéri falburkolat fontos szerepet játszik a kandallóval való együttműködésben. Fontos, hogy vigyázzon arra, hogy a termék hogyan fog kinézni, milyen terhelést fognak szállítani a szobában, és milyen légkört teremt a létrehozáshoz. Készítsen egy szép szobatermet, anélkül, hogy a jobb kandallóval nyalogatnának, lehetetlen.

Hasznos tanácsadás

Annak érdekében, hogy jó eredményeket érjünk el a kandalló önállóan, fontos figyelembe venni Tippek a különböző szempontokhoz kapcsolódó szakemberek számára:

 • A szokásos vagy lézer szintjének a fázisok, mint a kandalló építése és díszíteni;
 • A kandalló építése után gyakran szabálytalanságok lehetnek, amelyeket el kell távolítani, ha a következő lépés különböző anyagokkal szembesül;
 • A felület díszítésének folyamatában szükség van egy spatulát és a mosogatórótot, hogy jobb eredményt kapjon;
 • A kandalló vakolásának folyamata a legjobban egy kis zűrzavarral vagy simítóval történik;

 • A kandalló magas színvonalú felemelkedése esetén fontos, hogy jó és kiváló minőségű berendezést használjon;
 • Ha van egy vágy, hogy a kandalló egyedülálló kialakítását, akkor a munka csempe felhasználható különböző színekben, amelyeket eredetileg kombinált és kombinált;
 • A hővédelem maximalizálása érdekében a csempék a legmegfelelőbbek, amelyek megkönnyebbüléssel és nagyobb vastagsággal rendelkeznek;
 • A rendes tégla kandallója, amely profiljával vagy dekorációval díszíthető, amely segít a tervezésnek a kívánt stílushoz, és könnyen beilleszthető bármely szobában;
 • Márványos munkavégzés, szükség van az összes csempe a padlón, és zsibbadni őket, hogy a kész rajz szép és monolitikusan nézzen ki.

Látványos példák az inspirációra

Annak érdekében, hogy egyedülálló és eredeti kandallóját hozzon létre, fontos, hogy felfedezzék azokat a mintákat, amelyek segítenek megtalálni a ház tulajdonosának azon designját, és válaszolnak a szoba általános stílusára.

 • Egy dekoratív kő használata, amely a kandallóban lévő gyertyák formájában lévő gyertyák formájában lévő természetes, zárt típusa és dekoratív elemek formájában lévő dekoratív elemeket utánzó.
 • A fa textúrák és a mesterséges kő kombinációja lehetővé teszi, hogy egy nagyon elegáns kandalló legyen, amely hozzáadja az elhelyezési színt. Az ilyen tárgyra hangsúlyozhatja a lehetőséget, hogy döntsön a főbb helyiségek stílusával.

 • A kandalló sarok kialakítása alkalmas helyiségekre, ahol nincs nagyszámú hely a terjedelmes struktúrák kiépítésére, és annak teljesítése megkönnyíti, de ugyanakkor elősegíti a hő és a hangulat légkörét ebben a részben a szoba.
 • A tűz utánzása tűz utánzása lehetővé teszi, hogy kandalló zónát készítsen ezeken a körülmények között, amikor egy igazi kialakítás építése lehetetlen. Leggyakrabban az utánzás a gipszkartonból készül, és befejezhető, vagy klasszikus stílusban vagy modern stílusban.

A kandalló bármely kialakítása lehetővé teszi, hogy töltse ki a szobát egy különleges légkör, adjon új friss lélegzetet.

Ebben a videóban talál egy mesterosztályt a saját kezével a kandallóra nézve.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: