Hogyan legyünk magabiztosabbak és bátrabbak a lányokkal szemben?

Van egy ironikus mondás a férfiak szerénységéről: “A szerénység jót tesz a férfinak, de az igazi férfi nem visel ékszert”. Jaroslav Hašek cseh író ebben a humoros kijelentésben azt a gondolatot tükrözi, hogy a túlzott félénkség a férfiaknál inkább negatív, mint pozitív tulajdonság. Nem mindenki születik fantasztikus szónoki képességgel és önzetlen bátorsággal… A temperamentum egy veleszületett tulajdonság, amely meghatározza, hogyan viszonyulunk másokhoz. Az extrovertált személyiségtípusoknak nem okoz gondot a kommunikáció, és könnyen leküzdik a verbális akadályokat. Kevésbé szerencsések a zárt introvertáltak, akiknek a stresszes helyzetek bénító hatással vannak (egy beszélgetés egy olyan lánnyal, akit kedvelsz, még mindig stresszes).

Hogyan hagyjuk abba a lányoktól való félelmet

Ha elzárkózol a lányokkal való beszélgetés elől, az egy hatástalan, de könnyű kiút. Ha magabiztosabbá akarsz válni az ellenkező nemmel való interakcióidban, akkor erőfeszítéseket kell tenned. Ha még mindig kétségei vannak afelől, hogy végig kell-e mennie a nehéz úton, akkorElemezze a félénkség hátrányait saját és mások szemszögéből:

 1. A lányokkal való találkozástól való félelem megakadályozza, hogy érdekes, hasznos ismeretségeket kössön. Gondolj a jövőbeli lelki társadra. Honnan fogja tudni, hogy készen állsz egy kapcsolatra??

 2. ✅ A félénkség egyedül hagy a gondolataiddal. A saját személyiségre való szélsőséges összpontosítás megakadályozza, hogy az ember tágítsa a látókörét.

 3. A hatékony kommunikáció hiánya félelmeket, magányt és új komplexusokat szül.

Erős érvek szólnak amellett, hogy itt az ideje kilépni a komfortzónádból, és önmagad legjobb verziójává válni. Az interperszonális kapcsolatokra szakosodott pszichológusok kutatásokat végeztek a kommunikációs készségek fejlesztésével kapcsolatban. Ez a cikk hatékony tippeket ad a lányok iránti önbizalmad növeléséhez.

Pszichológiai technikák, amelyek magabiztosabbá tesznek

Nincs gyors megoldás arra, hogy egy bizonytalan, visszahúzódó, félénk ember a teljes ellentéte legyen. Az önmagadon való munka holisztikus megközelítést igényel, amely örökre megváltoztatja azt, ahogyan másokat és önmagadat látod. Itt vannak olyan technikák és módszerek, amelyek átfogóan átdolgozzák a személyes szférát.

Olvasson tovább  Nikolai Nekrasov személyes élete - tragikus és patológiás kapcsolatok

Független nézet kialakítása

Robert Anthony, A teljes magabiztosság alapvető titkai című bestseller szerzője szerint a félénkség és az akaraterő hiánya abban a teljes bizonyosságban rejlik, hogy mások sokkal tudatosabbak, bájosabbak és találékonyabbak nálad. A körülötted lévő emberek tévképzete, ami hipertrófiás tulajdonságokkal ruházza fel őket. Létezik egy külső kontroll-lokusz (mások véleményének fontos szerepet adva önmagunkról, mint személyről alkotott képünk kialakításában). Ebből a feltételezésből következikaz első két tipp arra vonatkozóan, hogyan lehet magabiztosabbá válni:

 1. A személyes tulajdonságok értékelését a saját észleléseidre, érzéseidre alapozd… Ha nem hagyatkozol többé a külső értékelésekre, reális képet kapsz a személyes értékedről.

 2. Amikor megismerkedsz egy lánnyal, ne emeld piedesztálra és ne emeld fel a személyiségét a kezdetektől fogva. Ha megtanulod ezt a képességet, könnyebbé válik a szocializálódás és a barátkozás.

A fontos dolog az, hogy ne várjunk kritikát vagy dicséretet másoktól. Hozzon létre olyan öndicsérő módszereket, amelyek kiküszöbölik annak szükségességét, hogy másoktól kérjen értékelést.

Gyakorolja a testi reakciókat

Figyelje meg, hogyan jár és ül. A lecsüngő fej, a görnyedt hát, a kúszó járás nem azonos a magabiztos, magabiztos emberrel. Dolgozz a testfogásodon, próbálj meg egyenes háttal, magasra tartott fejjel és nyugodt, kimért járással sétálni az utcán. Ha egyszer le tudod győzni a bizonytalanság fizikai akadályát, közelebb kerülsz a célodhoz.

Alapvetően élesítse gondolkodását

Pozitív, reális gondolkodásmód kialakítása. A belső párbeszéd, amely önmagunk sértegetéséből, a jövőbeli kudarc gondolataiból áll, gyökerében rombolja a bizalmat.Hogyan alakul ki a reális pozitív gondolkodás:

 1. A negatív mentális érvet elemezni kell. Gondolkodj el azon, hogy miért jött ez a döntés, és mennyire igaz. Az érvényességet úgy számítják ki, hogy olyan tényleges eseményeket keresnek, amelyek alátámasztják az érvet. Ez egy elfogulatlan elemzésnek tűnik, amelyben nincs helye szubjektív értékeléseknek és személyes előrejelzéseknek.

 2. Elemezd, hogyan tudsz egy gondolatot destruktívból konstruktívvá alakítani. Például azt gondolod: “Legyőzhetetlen problémáim vannak a munkahelyemen, amikkel nem tudok megbirkózni. Ez a romboló gondolat a következőképpen alakul át: “most nehéz nekem, de ha túl leszek rajta, az igazi győzelem lesz”. Most már világos elképzelése van arról, hogy a helyzet kijavítására tett kísérlet pozitív érzelmeket és nagyobb bizalmat ad a képességei iránt.

Olvasson tovább  10 jele annak, hogy mások véleményének rabja vagy

A gondolkodásmódodon való munka segít a lehető legközelebb kerülni az önbizalom megszerzéséhez.

A sikerre összpontosítani

Tudd meg, hogyan fogadhatod el a sikeredet, és hogyan érezheted a győzelem édességét. A haladásként érzékelt apró dolgokat meg kell ünnepelni. Triviális dolgok, amiket megváltoztattál magadon (elkezdtél sportolni, új, tanulságos hobbit szereztél) – ezek valódi okok, amikre büszke lehetsz.

Hogyan lehet hatékonyan beszélgetést kezdeményezni egy lánnyal

Hogyan és miről beszélj egy lánnyal, ha a félénkség útban van

Ha olyan lánnyal beszélgetsz, akit nem ismersz, magabiztosabbnak érzed magad. Először gyakorolj az interneten, majd térj át az offline randizásra (az utcán, kávézókban, különböző rendezvényeken). Van néhány nagyszerű módja annak, hogy beszélgetést kezdeményezz egy lánnyal, és felkeltsd a figyelmét:

 1. Ne kezdjen egy beszélgetést közhelyes mondattal“Szia. Ismerjük meg egymást?”Ne egy hétköznapi mondattal kezdj egy beszélgetést, hanem azzal, hogy szelektíven kiemelsz egy ragaszkodó részletet a képében, és felteszel neki egy kérdést. Ha például az interneten ismerkedsz valakivel, nézd meg a képeket. Talán vannak háziállatai, vagy utazik, vagy zenél/sportol/úszik… Ennek alapján fogalmazzon meg egy érdekes kérdést, és tegye fel azt.

 2. Kerülje az egyenes kérdések feltevését, melyre igennel vagy nemmel lehet válaszolni. Ezek az érdekes és tartós párbeszéd gyilkos kérdései. Ha tudni akarsz valamit, fogalmazd meg a kérdést úgy, hogy alaposan meg lehessen rá válaszolni. Utána felkelti a figyelmét, és a beszélgetés értelmesebbé válik.

 3. Hogy érdekessé tedd magad, érdeklődj iránta.Ha tudod, hogyan kell elbűvölni a beszélgetőpartneredet, az a személyisége iránti érdeklődésen alapul. Tegyél fel kérdéseket róla: mik a hobbijai, milyen filmeket néz, milyen virágokat szeret stb.. Ha úgy dönt, hogy magáról beszél, ne szakítsd félbe, hanem próbáld meg meghallgatni. Ezt az elvet Dale Carnegie, a világ egyik legjobb könyvének, a Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket című könyvnek a szerzője fogalmazta meg, amely sok embernek segített a szociális készségek elsajátításában.

 4. Használja a testbeszédet (magánbeszélgetésekre alkalmas). A fizikai reakció segít kommunikálni neked, hogy érdekel és tetszik neki. Hogy jó hallgatóság vagy. Allan Pease, az ausztrál kommunikációs szakértő Testbeszéd című könyvében elmagyarázta, hogyan kell a másik személyt pozicionálni. Hajtsa a fejét enyhén jobbra, ami nonverbálisan a fokozott figyelem és érdeklődés jeleként értelmezhető. Hozzon létre romantikus hangulatot a szemkontaktus kialakításával. Nem mindig, de tartsa a szemkontaktust. Ez kifejezi a beszélgetőpartner iránti szimpátiát.

Olvasson tovább  20 inspiráló ötlet egy romantikus estéhez

Ezekkel az egyszerű irányelvekkel beszélgetést kezdhetsz egy neked tetsző lánnyal, és sokkal magabiztosabbnak érezheted magad.

A pozitív eredmények megszilárdításának és az érdekes beszélgetőpartnerré válásnak a módjai

Megkaptad a figyelmét, és szándékát mutatja, hogy folytatni kívánja a beszélgetést. A kihívás az, hogy hogyan tartsátok meg a köztetek kialakult kapcsolatot. Melyek a kommunikáció érdekessé tételének alapelvei? Larry King, a híres amerikai televíziós műsorvezető írta a “Hogyan beszéljünk bárkivel, bármikor, bárhol” című könyvet, amelyben saját tapasztalatairól elmélkedett, amikor a nyilvános beszédkészségét fejlesztette.Íme egy gyors felfrissítés arról, hogyan tudsz könnyedén beszélgetést folytatni egy lánnyal

 1. Nem kell színlelni és torz érzelmeket mutatni a beszélgetőpartnerednek. Az őszinteség a párbeszéd alapelve. Ha eluralkodik az izgalom, mondd el, hogy mi a helyzet. Ez nagyjából így hangozhat: “Igazából most elég ideges vagyok”, “Próbálok érdekes lenni számodra, és ezért aggódom. Az őszinteség jó hangulatba hozza az embereket, és a legjobb színben tünteti fel Önt a partnerével szemben.

 2. Tudja, hogyan kell meghallgatni és meghallgatni egy lányt, és tiszteletben tartani a véleményét. Aki meghallgatja valaki más “rossz” nézőpontját, az nagyszerű beszélgetőpartner. Szeretnéd majd tartani vele a kapcsolatot. Fontos, hogy tartózkodjunk a csípős kritikától és a helytelen megjegyzésektől. Az emberek között tisztelet és bizalom alakul ki.

 3. Az őszinteség a beszélgetés kulcsfontosságú része. Ne csak kérdezősködj és hallgass rá vég nélkül. Nyílj meg magadról, hogy jobban megértsd magad. Az intrikák lebontásával és a köztetek lévő falak lebontásával a lehető legközelebb kerülsz ahhoz, hogy megnyerd a lányt, akivel beszélgetsz.

Következtetés

Ha ezt a cikket teljes egészében elolvasta, és készen áll arra, hogy a tanácsokat a gyakorlatba ültesse, akkor hamarosan magabiztosabbá és bátrabbá válik a lányokkal szemben. Motiváld magad erőteljesen, és sikerülni fog.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: