Larburia: Leírás, típusok és növekvő

LARBURIA – Evergreen terjedelmes évelő magassága akár 24 centiméter. Ez a gyönyörű beltéri növény élvezi a bőséges zöldséget és egy csodálatos foltos színt. Virág szereti a magas színvonalú ellátást, és köszönhetően neki, hogy nagymértékben növekszik.

Jellegzetes

A helyiség növények csepp alakú izzók általában teljesen a földön vannak. Planeievodes beleszeretett a virágba a húsos levelekhez akár 15 centiméter hosszú, amelyek lándzsával rendelkeznek. Színes szürke-zöld színnel színezése zöld foltokkal és az alsó oldalon – lila. Tavasszal és nyáron gyengéd rózsaszín szárakon, egy kicsit magasabb, mint a levelek, 20-25 kis virággal, zöldes szirmokkal és fehér jelekkel. A kúszás virágok, harang alakúak, kora tavasszal a nyár végéig.

A LARBURA BUSH maximális magassága – 20 centiméter. Minden évben legfeljebb 3 új hajtás üzembe kerül, így nem növekszik túl gyorsan a méretben. Ezt a növényt Dél-Afrikából hozták, és először 1870-ben írtam le. Angol Botanista John Gilbert Baker. 1970-ben John Peter Jessop felülvizsgálta ezt a nemzetséget, és átsorolást töltött. Ma a faj közös neve – fából készült jácint.

Ezt a növényt néha mérgezőnek nevezik, mivel a Larburay fajták közül néhány toxinokat tartalmaz.

Nézetek

Összességében körülbelül 40 fajta jégburíció van a természetben, de csak néhány legvonzóbb a kultúrában.

“Violacea”

Ez a növény a Larburia egyik formája. A virágok tavasszal és nyáron leginkább aktívak. A fajta egy könnyen termesztett dekoratív növények csoportjára számít, kellemes színű a levelek. Ez a jégraktár olyan hatékonyan mozdul fel, mint bármely zamatos. Kis zöld és lila virágokat gyűjtenek az ecsettel. Földi izzó, kúpos, szűkítés, lehet mind zöld, mind lila. A nedvességet tárolja. Magasság 20-35 cm, átmérőjű – 8-20 cm. A gyökérrendszer nagy, mindegyik eljárása 1 mm átmérőjű.

“Socialis”

Ez a fokozat kis csepp alakú felső hagymákat képez. Ezüstfehér levelek, pajzsmirigy alakú sötétzöld pontokkal. Virágok kicsi, zöld és lila, esik a bukókkal. Az üzemet KwaZulu-Natal és Dél-Afrika területén forgalmazzák.

“Kádár”

A kisméretű kis méretű növény, amely a féltoronyhoz tartozik. A maximális magasság, amelyet a IceBuria eléri, 10 centiméter, a szoba szélessége elérheti az 5 centimétert. A lombozat egyenesen a földről nő, a bokor egyenesen áll. Egy lapos lemez ovális alakja enyhén hegyes csúcsával. Más megkülönböztető jellemzőkből kiválaszthatja a lila csíkokat.

Ez egy ilyen fajta nagyon bőséges, a virágzat legfeljebb 25 centiméter magasságban található. A telített rózsaszín árnyalatú virágok, a szirmok szélesek, a porszívók közepétől. Átmérőjű, minden virág eléri a 6 mm-t.

“Nyilvános”

Különbözik a húsos lombozattal ezüst foltokkal, keresztirányban. A bokor magassága legfeljebb 10 centiméter. Az égett levelek is elérhetik a 10 centimétert. A Coloros elég nagy, a hossza általában több, mint a többi hajtás és 25 centiméter. Lila árnyalatú rügyek, amelyeket egy nagy ecsettel gyűjtöttek össze.

“Lutol”

A szobatípusú jégfajta leveleket sűrű üzletekben gyűjtik össze. A vödrök kompakt, a leveleken vannak váladékok sárga-zöld árnyalat és kis mennyiségű sötét foltok.

Növekvő

Larburia sok napot szeret, de kis mennyiségű árnyékban van szüksége. A fazékot egy jól megvilágított ablakhoz lehet helyezni. A legtöbb más beltéri színtől eltérően, Ez nem fél a közvetlen napfénynek való kitettségtől, Számára veszélyt jelentCsak különösen égő déli sugarak a nyár folyamán.

A fény mennyiségétől sok szempontból függ a Larburia megjelenésének. Ha nem elég, akkor a virág kevésbé fényes lesz, lelassul a növekedésben.

A tapasztalt növények azt javasolják, hogy további mesterséges megvilágítást használjanak, ha széles cserjét szeretnénk kapni.

A talajt jól le kell üríteni. Mint a legtöbb egzotikus növény, ez a virág szereti a nedvességet, de nem tolerálja, ha túl sok, így a talajnak jól kell aludnia az öntözés között. Ez a virág nagyszerűen érzi magát a gazdag komposztban.

A hőmérsékletnek a belsejének mérsékeltnek kell lennie. A Larbura-t szobanövényként termesztik, és minimális gondossággal növekszik. Az aktív növekedés időszakában a szobában lévő hőmérsékletnek +21-ben kell lennie. +23 fokos. A virág megfelel a hőmérsékletnek +30 és -1 fok között. Télen csökkentheti a levegő hőmérsékletét, hogy kényelmes egy virághoz +18 fok.

Egy alsó növény nem fog meghalni, de valószínűleg elveszíti dekoratív fellebbezését.

Tapasztalt kertészek tanácsoljuk, hogy bírja a szobában virág szabadban, tavasszal és nyáron, ha a környezeti hőmérséklet nem süllyed 15 fok +. A hideg növények kezdetével a növény átkerül a házba. A virág egy enyhe hűtés ellenállhat, De a fagy megsemmisült neki. A növény alján lévő izzók mindig a Föld felett maradhatnak.

Az aktív növényzet időszakában – tavasszal és nyáron ez a növény jobb érzés a gyakori öntözésből és a rendszeres műtrágyákból. A téli hibernálás szükséges új növekedési ciklus elindításához – anélkül, hogy ez nem virágozhat, és nem növeli az új leveleket.

A talaj, amelyben a beltéri virág növekszik és fejlődik, nem szabad folyamatosan nedves, mivel a putrid folyamatok kezdenek fejlődni. Az öntözések között érdemes ellenőrizni, hogy a magas minőség milyen jellegű. Ehhez elegendő látni a talaj első néhány centiméterét – ha szárazak, akkor víz lehet, és vele és műtrágyákkal.

Az üzem legjobb műtrágya folyadék, de a részének négyszer kevesebbnek kell lennie, mint a csomagoláson. Ha száraz összetett keveréket készítünk, akkor a talajt meg kell nedvesíteni, különben meg kell égetni a gyökérrendszert.

Érdemes azt mondani, hogy az etetés nem teszi gyakran, mert a fedélzet tökéletesen nő, de nélkülük nélkülük is. Tavasszal ősszel a tápoldatot havonta egyszer használhatja.

Télen az öntözés mennyisége hetente, vagy akár kettőre csökken. Túl nedves talaj és csökkentett hőmérséklet – kedvező feltételek a bakteriális betegségek és gombák tenyésztésének kedvező feltételei, ha forró a helyiségben, a nedvesség számának száma ugyanolyan szinten.

kívül, Érdemes rendszeres nedvességet és levegőt. Tapasztalt Rabids Használja az automatikus telepítést erre, egy másik porlasztó elegendő. A nedvességet beltérítenek, de nem a lombozatban. Egyirányú, amennyire csak lehet nedvesen nedvesíteni a levegőt – tegyen egy tartályt vízzel és kis kövekkel.

Nincsenek különleges követelmények a vízre, de ha vízvezeték, akkor érdemes megvédeni néhány napon belül. Használhatja jól, eső, olvadó hó, de csak előmelegítette a szobahőmérsékletre.

Reprodukció

Növényi magok vagy izzók osztva. Nem számít, hogy milyen módszerrel választja a terményt, Az eljárást a növekvő szezon kezdetén végzik, azaz tavasszal. Ha úgy döntenek, hogy a magokat leszálló anyagként használják, akkor csak frissen összegyűjtött. A csírázáshoz a tőzeg vagy a moha sphagnum univerzális keveréke tökéletes. A szubsztrátot szükségszerűen meg kell nedvesíteni, mielőtt ültetnének magokat.

Nem kell elmélyíteni őket, mert csíráznak és nélkülük. Nézze meg az első hajtásokat három hét elteltével, és az üvegházhatású feltételek megteremtésekor még korábban is.

A palánták lassan nőnek, rabbinget kell készíteni erre. Lehetőség lesz átültetni őket az egyes tartályokba csak két hónappal később.

A lánya izzók gyorsan növekszik, és hamarosan vonzó kart alakul ki.

Van egy másik változat a reprodukció – osztály. A leggyakrabban a növények átültetésénél használják. Annak érdekében, hogy ne károsodjon a jeges levél kétszerese, az izzók elválaszthatók, ha a tartály szélesebbé változtatják. Az oldalsó gyerekek elválasztásához használhat egy jól élesített kést, csak akkor, mielőtt fertőtleníteni kell. A felszínen a leszálláskor az izzók fele kell lennie. A jobb csírázás érdekében ugyanazt a primert használják a magvak ültetése során. A potot csomaggal borítják.

Az első lapok két héten belül jelennek meg, és ez a folyamat jelzi a jó gyökérrendszer fejlődését. A menedéket egy ideig eltávolítják, minden nap néhány percig növelve, temperálás, így a fiatal jég Lesuria.

Gondoskodás

Az otthoni virágzavar nemcsak az öntözéshez és az etetéshez, hanem az időszerű metszéshez, a rovarfeldolgozáshoz, a transzplantációhoz is csökken. A metszésnek nincs bíboros. Szükség esetén csak száraz levelek és virágok. Néha meg kell csökkentened a gyökérrendszer méretét, ha a növény megbetegszik. Miután 8-10 év, a szoba virág elveszítheti dekorativitás, ebben az esetben tapasztalt haszonnövények tanácsot megfiatalítani azt. Az eljárást nagyon egyszerűen elvégzik – a régi izzókat eltávolítják, csak új.

Mint a transzplantációhoz, akkor Minél kevésbé sérült meg a növény, annál jobb. A változó kapacitás tavasszal történik, ha a virág nagyban növekszik. Átlagosan ez az idő 3 év alatt. Az új talajnak könnyűnek kell lennie, laza, hogy a víz jól van, és nem állt. A legjobb keverék a levél és a gyepes keverékek a homok hozzáadásával. Alkatrész arány – 2: 1: 1.

Különleges követelményeket mutatnak be a potnak, mivel a fedélzet nagyobb szélességben növekszik. A gyökérrendszer felületes, így széles vízelvezető lyukakkal rendelkező széles tartály alkalmas. Minden alkalommal, amikor a pot átmérőjét 5 centiméterrel növelik. Alul feltétlenül a kis kavicsok, amelyek a vízelvezetés szerepét játszják. Nem használhatja a habszivacs morzsat, mert visszatartja a nedvességet, ami a rothadás és a gomba fő barátja. Ha fertőzés történt, akkor a fungicidek használata szükséges.

Időről időre a növény megtámadhatja a hullámot vagy a gyümölcsöt, akkor könnyű használni a Nima olajját, törölje le a virágot alkohollal vagy permetezzen egy inszekticid szappanoldattal. Ami a bakteriális elváltozásokat illeti, nem a kezelés tárgyát képezik.

A kezdeti szakaszban a sérült hajtások sürgősen el kell távolítani, és ha a folyamat fut, az összes növény el van helyezve.

A következő videóban várja a Larbuba nyilvánosság gondozását, reprodukcióját és átültetését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: