Miért húzza meg a decimbistát és mit kell tennie?

A távozó nedves trópusi erdők Brazília, Siegocactus, híres emberek, mint a decembrista vagy karácsonyi kaktusz, már régóta, és határozottan elnyerte a szívét a beltéri virág termesztők. Gyönyörű, többszintű virágok két vagy három téli hónapra díszítik a növényt. Egyszerűen megfelelő gondossággal Virág Slubberger minden évben. De néha a dekembrist húzza, megállítja a virágozást, és végül meghal.

A betegség okai és megszüntetése

Az ellátás hibái

A leggyakoribb probléma a helytelen ellátáshoz kapcsolódik. Mint minden kaktusz, a decembrista nyugodtan a száraz talajra vagy ritka táplálásra utal. A szakértők szerint a Siegocactusnak szabálya: jobb, ha aláássunk. A slubberger díszítésének megmentéséhez ismernie kell a probléma okait.

A száraz levelek túlzott napfényt, túl száraz levegőt és stresszes helyzeteket okoznak. A szárító lemezlemezek elkerülése érdekében, Helyezze a virágot a nyugati vagy délnyugati ablakokra. Ha lehetetlen egy edényt egy növényt elhelyezni a fényes naptól távol, az epipheit meg kell élni.

Ha a karácsony lágy levelek, vagy leesik őket, azt jelenti, hogy az üzemnek problémája van a gyökérrendszerrel, vagy parazitákkal fertőzött.

Túl nedves talaj felesleges vagy magas levegőhőmérsékletekkel a szlubberger gyökereinek gyökereit és a rotációs folyamatok fejlesztését a potban. Ez történik a túlfolyás miatt, és amikor a váza túlmeleged, amikor a gyökerek úgy tesznek és égnek. A leggyakrabban túlmelegedési pot alkalma van azért, mert a virág áll a napon vagy a központi fűtési akkumulátor felett. A túlheves földterületekben a fermentációs folyamatok könnyen felmerülnek, ami virágot eredményez. Az égés gyökerei is vezetnek Outbupping nitrogén.

Határozza meg a gyökérrendszer károsodását a növény megfigyeléséhez: Ha a virág instabil vagy kijön a talajból, akkor a kaktusz gyökerei rothadtak. Aweanimat Christmas lehet:

 • Élő egészséges szegmensek gyökerezése az új palántákhoz;
 • A beteg virágot egy másik ételhez, eltávolítva a gyökerek elhunyt részét.

Gombás betegségek

Egy másik ok a gombás betegségekben rejtőzik. Ha a Sygocactus hívja, a gyökér sápadtává vált, ez azt jelenti, hogy a növény fertőzött. Leggyakrabban a decembrista beteg:

 • phitoofluorosa;
 • pithium (különféle gyökér rothadás);
 • Fusariasis.

Alapvetően a növény fertőzése fertőzött talajon történik. Néhány betegség nagyon gyorsan fejlődik. Tehát a pitium több órán át elpusztíthatja a virágot. A betegség a gyökérkárosodással kezdődik, akkor a rügyek és a levelek elhalványulnak és esnek. Ennek eredményeként a növény haldoklik. A fitofluorózis alatt, a növény törzsének sárgulása, a gyökérnyakkertől kezdve a levelek lágyak és eltűnnek. Fusrious fading esetén a Sigocactus levelei nem húsos, hanem szárazak, és világos zöld vagy sárgás foltokkal vannak borítva.

A fitoophofluorosa és a phithium betegségének megelőzésére és ellenőrzésére a dekbrist gyógyszerek oldataival kezelik:

 • “Látás” – 0,5 ml / fél liter víz;
 • “Alapelv” – 5 csepp egy két grammos pohár vízre;
 • “TOPAZ” – 1 ml 5 liter vízen;
 • “Vitaros” – 0,5 ml 0,5 liter vizet, kétszer szünetel 10 nap alatt.

A Fusarium károsodásával a kezelés csak a betegség fejlődésének korai szakaszában segíthet. A virágot megoldással lehet kezelni:

 • “Fitosporin”;
 • “Sport PACRADINA”;
 • “MOL” és más gombaellenes szerek előkészítése.

Abban az esetben, ha a betegség elindult, a decembrist nem lehet menteni. Csak a páciens növény, a talaj és a pot – fertőtlenítésére marad.

A virágfertőzés megelőzése érdekében néhány nappal a leszállást megelőzően a szárazföldi szubsztrátot meredek vízzel kell kezelni, és pár napot, mielőtt kissé nedves talajba, tri-khodermin biopreparáció vagy annak analógjait.

Parazita vereség

Nem csak egy gomba vagy gyökér rothadás vezet a decembrist halálához. Ha a levelek száraznak és sárga, és amikor megvizsgálják őket, a sárga-barna foltok észrevehetőek a félig üreges mérőhöz, ez azt jelenti, hogy a virág elkezdődött Saile Pest – Shield. A miniatűr ellenére a parazita ártalma jelentős, és ha nem figyeli a problémát az időben, a növény meghal. A pajzsok tenyésztésének legmegfelelőbb rendszere nagyon nedves levegő. De a rovar nem olyan, mint a magas hőmérséklet, amely felhasználható a sérülési zóna kialakulásának megakadályozására.

A parazita leküzdéséhez a levelek mechanikus tisztítása pamut tamponnal, a karboofos oldatban vagy a “TANNECA”. Ha az inszekticidek nem állnak rendelkezésre, a hazai források alkalmasak.

 • 1 liter vízben 40 gramm háztartási szappannal és 5 csepp kerozinnal oldódnak. Keverni. Törölje az érintett területek keverékét;
 • A pohár vízben 2-3 órán át ragaszkodott egy kis izzót.

Gyakran előfordul, hogy a fitoophluorosis-betegséget egy bypass kullangdal kíséri. A zöld, vörös vagy barna színű finom rovar jól szorozódik meleg és nagyon száraz éghajlaton, ami növekedési ütközést, a levelek megrázkódtatása és összenyomása. A parazita elleni küzdelem érdekében permeteznek Phytoverm, Apollo és más ókori rovarirtók foszforjával és kén tartalmával. Néhány nap múlva újra kell eljárni. A szünet időtartama a helyiség hőmérsékletétől függ:

 • 19 ° C-on ismételje meg a feldolgozást 8-10 nap után;
 • 28 ° C-on és a fenti várakozás 3-4 napig várjon.

A permetező kullancs elleni küzdelem érdekében a népi anyagok elleni permetezés a gazdasági szappanos oldattal.

Az alkalmazott oldat, hogy mindaddig, amíg teljesen megszárad, amíg a karácsonyt, majd a karácsonyt óvatosan mossuk tiszta vízzel, eltávolítva a szappan maradványait, és fedje le a műanyag zacskót egy hétig vagy egy kicsit hosszabb ideig. 7 nap elteltével újra feldolgozva újra feldolgozást, és ugyanakkor növeli a levegő páratartalmát.

Fehér raid a leveleken és a növény csomópontjaiban azt mutatja, hogy Siegocactus támadja meg a gyötrő cherver. Pinky ovális kártevő a hátsó keresztirányú csíkokkal, fehér, fehér, szopás rovar, és jelentős kárt okoz, különösen a virágzás során. Szárított virágos rügyek szárazak és leesnek a virágos rügyek, a levelek száraz, és a növény maga a száraz nyálkahártya fehér gerincét borítja.

A merülési parazita károsodásának megelőzése A halott levelek és időben történő öntöző növények rendszeres eltávolításában.

Ha a kártevő már megkezdődött a dekbristán, a Siegocactus kétszoros permetezése a “magabiztos” vagy hasonló megoldás megoldása segít neki.

Mi a teendő, ha a levelek elpirulnak?

Néha egy külsőleg egészséges növény elpirul a leveleket. Ennek oka némileg.

 • Túl sok fényes fény, amikor Skluberger jön magához viharos virágzás után. Általában tavasszal történik. Ahhoz, hogy megvédje a virágot a vörösségből, át kell rendezned az üzemet, ahol a fény szétszórt.
 • A foszfor hiánya klorofill csökkenéséhez vezet, és a levelek pirosak lesznek. Megfelelően kiválasztott műtrágyák javítják a helyzetet, és az üzem örülni fogja a fényes zöldövezet gyors növekedését.
 • A piros levelek jelek a túlzott talaj nedvességéről. Siliste A probléma megoldódott az öntözési módban.

A fiatal csírák is vöröses színűek lehetnek a szélén, de nem szükséges semmit tenni. Amint a levél növekszik, zöld lesz.

Gondozási szabályok

A dekembristához aktívan nőtt és elégedett volt a gazdag virágzással, Meg kell felelnie számos összegyűjtési szabálynak:

 • A méretű edénynek kicsit több gyökérgyökérnek kell lennie, és jó vízelvezető párna van;
 • öntözés a raklapon keresztül, ha szükséges, ha talajszárítás;
 • Spray, törölje le a leveleket, és néha óvatosan fürdje a virágot az aktív növekedési fázisban, amely a talaj túlzott hidratálásából áll;
 • Virágot viseljen a felesleges hőből, közvetlen napfénytől és tervezetektől;
 • Táplálja a megfelelő műtrágyákat, és szünetet tartson a virágzás előtt;
 • négyévente egyszer, amikor a virág a pihenés fázisába költözött;
 • A virág nem tetszik a felesleges mozgások, különösen a virágzás során.

A Siegocactus a szerény növények számára tulajdonítható, így az ilyen egyszerű cselekvések végrehajtása segíteni fogja a decembrist egészséges formában történő fenntartását. És ha hirtelen a növény megbetegedett, ne veszítse el a fejét. Bármely feladathoz megoldást talál.

Arról, hogy miért húzza meg a dekbristát, nézze meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: