Mit kell tennie, ha a ficusok a ficus levelén jelentek meg?

Nem számít, mennyire jól a növényi növényi ellátás a ficus, de ez megtörténik, hogy a foltok megjelennek a lombozatban. Nem csak barna, hanem fehér is lehetnek. Megjelenése nem mindig kapcsolódik a gombás vagy más fertőzéshez, néha csak egy növényi minőségű ellátásnak kell lennie. Tudni, hogyan kell kiküszöbölni a problémát, ha a ficus rosszul esett, a levelek ásottak, fontos megtanulni, hogyan kell meghatározni a probléma forrását.

Fekete pöttyös

Fekete foltok a Ficus tetején – az első jel, hogy a gombás betegség fertőzi a fát. Eredetileg sötétnek és fuzzynak tűnnek a levelek felső oldalán. Sárga gyűrű a külső szél körül szinte azonnal kialakul. Végül az egész lap sárga, meghal és esik a fáról. A foltok más fákra terjedhetnek, ha a betegség kezelés nélkül marad.

Fungicid – a legjobb eszköz a fekete foltok leküzdésére a hamis fákon. A tudósok és a növények ajánlják a fungicid kezelést kloretalonil-el. Ez széles spektrum. Feldolgozási frekvencia – A levelek permetezése 7-10 naponként. Győződjön meg róla, hogy olvassa el a palackon való használatra vonatkozó utasításokat, hogy megismerje a gyártó által ajánlott számot és gyakoriságot. Rázza meg egy palackot a fungicid használata előtt.

A klór-lollonil-toxikus hatású, így tilos beltéren permetezni. Az eltávolítás és a fertőzött levelek elpusztítása után, hogy megakadályozzák a vita terjesztését más fáknak.

Barna foltok

A leveleken barna foltokat a gyökér rothadás okozhatja. Ez a leggyakoribb oka a barna levelek megjelenésének, általában a konvergencia miatt. Túl gyakori öntözés és rossz vízelvezetés rothad, amely a gyökerekből a növény leveleire terjed. Az egyetlen módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a ficus pontosan ez a betegség – ellenőrizze a gyökereket. Ha barna foltok vannak, akkor nemcsak a sérült, hanem a talajt is megváltoztatni kell.

A gyökér rothadás egyik érdekes funkciója, hogy ez szabályként először a régi leveleket érinti. Egy másik kulcsfontosságú tünet az elesett korona.

A vereség kis fekete pontokkal kezdődhet, majd növekszik. Nedvességmérőt kell használni, a gyökerek alján található páratartalom jelzéseit. Általános szabályként a gyökér rotha gyógyítható, különösen akkor, ha túl korai, hogy reagáljon a problémára. Győződjön meg róla, hogy van egy jól leeresztő tartály, gyorsan elvezeti a talajt edények számára, és hogy nem túl gyakran víz.

A levelek barna foltjai lehetnek a bakteriális fertőzésből. Ő az egyik legnehezebb probléma, amellyel szinte lehetetlen harcolni, mert még nincs hatékony kábítószer. A bakteriális barna foltok legfontosabb jellemzői – kevésbé fekete és barna színűek.

Bakteriális folt támadja meg a növény bármely részét, beleértve a nagy leveleket, fiatalokat. Ha lassú növekedéssel, sárgulással és barna foltokkal új hajtások vannak, azonnal el kell távolítani őket. Az ilyen formációknak rossz szélei vannak, és bárhol is előfordulhatnak, beleértve a lap szélét, vagy ahol a szárral fordul elő. Ebben az esetben egy növényt eltávolítanak, mert nem lesz képes gyógyítani.

Néha durva, szárított foltok a lombozaton. Tanulmányozzák a közvetlen napfény elérését, amely csak zölden éget. Ebben az esetben érdemes lógni a diagram ablakán, vagy egyszerűen késleltetni, hogy a fény szétszóródjon.

A duzzadás olyan fiziológiai rendellenesség, amely akkor fordul elő, amikor a ficus túl sok vizet fogyaszt. A betegség eredetileg úgy néz ki, mint egy kúp, amely vízben áztatott a levelek alsó oldalán. A sejtek törtek, barna, barna-vörös, sárga vagy fekete foltok kialakulása durva cső textúrával. A tejlé elfordul az üzemből, ami további pontok kialakulását eredményezi, amikor kiszárad.

Ez a probléma nem vonzóvá teheti a növényt, de ritkán megöli a ficust. Bár az érintett levelek nem gyógyíthatók, az ödéma elterjedése az új hajtásokkal elkerülhető az öntözés csökkentésével, adjon egy virágot. Ez szükséges az öntözés során, hogy elkerülje a nedves leveleket, növelje a fény mennyiségét és javítsa a szellőzést.

Ez mindig meg kell jegyezni, hogy a fikusz nem toleráns mozogni és változtatni a fény mennyiségét, ami oda vezethet, hogy az a tény, hogy a levelek borítják barna foltok, majd meghalni. Üres teszi a virágzást más betegségekre és kártevőkre. Ellenőrzés – az egyetlen lehetőség a probléma elkerülésére.

A hideg, a fagyás sérülése is kényszerített fiatal levelek, hogy torzított vagy ráncos és barna, miközben a régi hajtások nagy barna foltokat fejlesztenek ki. Szükséges elkerülni a virág hasonló traumatizációját, ne tegye közzé a légkondicionáló vagy szellőzőnyílások közelében. Ne hagyjon egy tartályt a FICOM-nal, ha a hőmérséklet 5 Celsius fok alá esik. A ficus is reagál az inkonzisztens öntözésre. Túl sok vagy túl kevés víz vezethet a megadott problémához. El kell kerülni a magas nitrogén műtrágyákat.

fehér foltok

Néhány betegség, mint például a rosszindulatú harmat, a Ficus fehér foltokat okozza. Ez a gombás vereség gyakran a fertőzés rovarok eredménye, amelyek fehér mérlegei, amikor növényeken élnek. A puffadt harmat olyan tüneteket is okozhat, mint egy fehér gombás virágzás a Krone és a szárak, a levél csavarás. Könnyen ellenőrizhető a fungicidek használatát.

A pénzeszközök használata az első jeleknél történjen. A rovarok általában nehezebbek kezelni. A permetezést inszekticidnek kell elvégezni, megszabadulhat a legtöbb problémától a páratartalom vagy szappan, az alkohol, az alkohol, a nagyon jól kardolt kerti olajok között. Néha a lombozatban láthatja a kis viaszfoltokat, leggyakrabban elég normális, így nincs ok arra, hogy aggódj.

A foltok kezdetben zavarosak a betegségekkel vagy kártevőkkel, de valójában egy ficus esetében az ilyen foltok megjelenése normális jelenség. Néhány nyúl arra a következtetésre jutott, hogy ez a növények módja, hogy megszabaduljon az ásványi anyagoktól és a sóktól a talajban, vagy vonzza a pollinátorokat. A fehér folt önmagában megy, de ha kívánja, törölje meg.

Sárga foltok

A levelek sárgulása általában olyan tünet, amely fokozatosan új levelekre vonatkozik. A legtöbb esetben a növény hosszú ideiglenes. A probléma megoldása és a további fejlesztés megakadályozása érdekében helyesen kell kiválasztani a komplex műtrágyákat, azonban meghaladja az adagot az előző hiba kompenzálásához, nem szükséges, különben nagyobb károkat okozhat.

Mindenesetre követnie kell a csomagolás vagy a palack utasításait, és nem haladhatja meg a bejelentett adagot.

Kis kis piros foltok – jele egy kullancs megjelenésének jele, amely egy lapot piercing a törzsével, és táplálja a növény léjét. A probléma megszűnik szakosodott gyógyszerek használatakor. A Colletotrichum vagy a Glomerella gombák által okozott antraznózis sárga foltokat okoz, amelyek barnázzák. Nagyon nehéz megszabadulni a betegségtől, sok erőt kell tennie. A legjobb a rovarirtó anyag feldolgozása, de az utcán csinálni.

Az antracózis a vízen keresztül érvényes. A szabályozási intézkedések magukban foglalják a betegségálló fajták kiválasztását, megakadályozzák az öntözési vagy nedves leveleket, valamint a ficus leszállását vagy elhelyezését a jó légáramlással rendelkező területeken. A kémiai szabályozás magában foglalja a fungicidek használatát Mankuckettel a betegség első jele mellett.

Más foltok

A botritis nagy rozsdás foltokat képez koncentrikus gyűrűkkel. Apró, kissé felemelt, sötétzöld vagy piros képződés a levelek alsó felületén – ezek a leírt betegség fő tünetei. A fiatal hajtásoknál a Corynespora foltok a vörösesek nagyságai formájában jelennek meg. Számos más gombafájás létezik, amelyek nem kevésbé befolyásolják a fikuszokat. A gombák által okozott fekélyek kortikális elváltozások, amelyek nyomják és megölhetik a hajtásokat.

A sclerotium rolfsii gomba rothad, fehér pamut micéliumot okoz, ilyen fertőzéssel, nemcsak a szárakon, hanem a növények levelén is növekszik, és halálukat okoz. A probléma megelőzésére vagy kezelésére nincsenek vegyi anyagok. Ha a ficust ilyen foltokkal borították, meg kell pusztítani. Minden bakteriális betegség halálos. Az Agrobacterium tumefaciens enyhén duzzadási területeket okoz a fertőzött levélvénákon, szárakban vagy gyökereken. Xanthomonas apró foltok, amelyek a lombozat vízzel impregnálódnak. Gyorsan növekednek, és világos sárga élek lehetnek. Ebben az esetben a baktericidek használata lehetséges.

A Ficuses jobb elhagyásához lásd még.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: