Népszerű kilátások és fajták hipadastrum

A virág és a virágüzletek között mindig különösen népszerű volt az egzotikus virágzó kultúrákkal. A modern sokrétű ilyen növények, érdemes kiemelni a hypipers, amely ma képvisel nagy mennyiségű fajták, a virágzás, amely nem hagyja közömbösen nem egy igazi műértő egzotikus növények.

Üzem leírása

Hipadastrum, mivel hihetetlenül látványos virágok nemcsak a tapasztalt virágcsökkentők között jól megérdemelt népszerűséget használnak, hanem a hétköznapi emberek körében is. Első pillantásra a kultúra sok vizuális hasonlósággal rendelkezik, nem kevésbé vonzó amarillis, de ezek a növények teljesen különböző képviselői.

Az anyaországi hippeastrum trópusi és forró országok: Leggyakrabban a természetes virág környezetben megtalálható Latinban és Közép-Amerikában. A vadon élő állatok mellett azonban a kultúra nagyon gyakran lakóhelyiségek díszítése lesz. A virág a hagymás növényekre utal. A gyökérnyomás rendszere kerek vagy kúp alakú, átmérőjű, 8-10 cm-es átmérőjű.

Az üzem életciklusa körülbelül 10-12 év. Egy kis nyakon, a zöld tömeg kialakulása megtörténik, a levelek hossza néhány fajban elérheti a félméteres 5-7 cm szélességet.

A virágzó kultúra levéllapjai ventilátor formájában nőnek, vannak válások mindegyikben, amelynek színe harmonizálódik a virágzó rügyek színével.

A trópusi kultúra neve két görög szóból származik, amely lefordította a “csillag” és a “lovas”. Rendszerint a virágzó növények fázisa évente kétszer jön. Az első alkalommal a virág örömmel fogja gyönyörű rügyeit a tél végén, miután a kultúra ismét virágzik. A virágzó fázisban a közepén lévő hippeastrum elkezdi megnyújtani a nyújtó virágzást, amelynek hossza 30-80 cm-re érheti el, a tetején lévő rügyek egy-nyolc lehet. A virág tölcsérének átmérője egyes fajokban 20-25 cm lehet, ha hat ívelt kifelé, amely két sorban nő.

Az elmosódott bimbó helyén a növény egy magdobozot ér el, amelyen belül nagyszámú lapos mag van. A jó csírázás megkülönböztetik, még sokáig is a gyűjtés után.

A virágot a többi fázis fényesen fejezi ki. Ennek a rendszernek a megsértése a kultúra rügyek hiányában vezethet. Egyes virágcserekek mesterségesen létrehoznak növényeket, amelyek az ideiglenes hibernálásba esnek. Ehhez hűvös és sötét helyen hűvös és sötét helyen 1,5-2 hónap, csökkentve az öntözést és a műtrágyák bevezetését. Így lehetséges a virágzás idejének módosítása.

Fajták

A Gippeastrumot hatalmas mennyiségű fajták és faj képviseli. Az utóbbi körülbelül nyolc tucat van. Ezenkívül a tenyésztők munkájának köszönhetően több százvirág hibridet kaptunk. Ma a növények és fajták a növények leginkább igények, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

 • Hyppeastrum hibrid. A kultúra a virágzás hosszú ideig, valamint a vágott színek megőrzését jelenti, amelynek fényében a fajta nagyon gyakran használják a virágüzleteket. A növény virágzik a narancssárga-vörös rügyeket, akkor is megfelelhet a fehér és zöldes árnyalatok színkeveréke a virágok színében. A Stamens egyetlen kötegre megy, amelynek közepén egy fészek. A virágzás után a hypipestruserben egy magdoboz alakul ki.

  • Hippeastrum leopold. Két virág alakult ki a virágok eltávolító levelek. A hossza eléri a fél métert, a virágok egyidejűleg a nyitott formában 15-17 cm átmérőjűek. A szín egyesíti a piros és fehér árnyalatokat. Az utóbbi a csúcsokon koncentrált. A virágzás ősszel esik.

   • Gippeastrum foltos. A felnőtt növény magassága 40-50 cm, hasonló méretű a levelek, amelyek szűkültek az alapra. Coloros kétszínű, a bututs szirmok zöld, krémmel és vöröses színűek lehetnek fröccsenéssel. A virágzás télen és ősszel esik.

    • Hypadastrum csíkos. A növény magassága 50 cm-től 1 méternél változhat, akkor a lombozat a rügyek kialakulása után röviddel kultúrán keletkezik. A szirmok szélei fehér színnel és szalaggal rendelkeznek, és a középsőet egy lila-piros árnyalat és csíkok jelenléte megkülönbözteti. A virágzó fázis a nyári hónapokban esik.

     • Hypadastrum oszlop. A tenyészet virágait narancssárga vagy lazacban festjük, a virágzat 5-8 rügyekből áll.

      • Hipper “Lady Jane”. A faj népszerűsége az őszibarack színek gyönyörű hullámos szirmai. A nyílt formában lévő virágok átmérője 20 cm. A szirmokkal sárga és rózsaszín csíkok jelenhetnek meg.

       • Hippeastrum barbados. A növény igénye a virágok telített színére az uralkodó burgundi árnyalattal.

        • Hippeastrum “papilo pillangó”. A kulturális virágok szokatlan színűek. A zöldes és krémes árnyalatokban festett szirmok belsejében, amelyek pillantást alkotnak.

         • Hyponeastium karisma. A növénynek nagy rúdja van, amelynek színe a vörös és fehér árnyalatok uralkodnak. A szirmok szélei hullámos alakúak.

          • Hiponisztium elegáns. Virágok kultúrája virágokkal, amelynek színe piros kaym, a középső zöld vagy sárga festett.

           A fenti fajták mellett a virágok aktívan ápolják a trópusi virág következő változatait:

           • “Bohóc”;
           • “Expressz”;
           • “Royal Red”;
           • “Sóvárgás”;
           • “Epll Blossom”;
           • “Nimfa”;
           • “Double Dream”;
           • “Picok”;
           • “Rosalie”;
           • “Gervar”;
           • “Afrodité”;
           • “La Paz”;
           • “Monte Carlo”.

           13

           Fotók

           Tippek a növekedéshez

           Néhány virágtermék, hogy elérjék a rendszeres és bőséges virágos növényeket, továbbá ösztönzik a kirakodás előtti hipipereket. E célból, a virágok izzókagylója előtt a fazékban több órát karbantartanak, a folyadék hőmérséklete +40 és -45 fok között kell lennie. Ezt követően az izzó növények mélyülnek a földbe, és a potot beltéri fényben helyezzük el.

           Az ilyen vétel lehetővé teszi, hogy 14-21 nap elteltével több virágzást kapjon a kultúrával kapcsolatos rügyekkel.

           Mivel a virág a legfontosabb fázis az üzemben, akkor a termesztési időszak alatt aktívan megtermékenyíthető, és az őszi megjelenéssel, hogy egy virágot a pihenés ideje alatt. Ebben az időben fontos, hogy átrendezzük a tartályt a hűvösebb helyen lévő hypiperekkel, ezekben a hónapokban az öntözés teljesen megáll. Tavasszal fokozatosan fokozatosan felébreszteni a virágot a hibernációból, így visszaáll az ablakpárkányra, és elkezdi hidratálni. Általában hibernálás után egy hónap múlva a hippeastrum elkezd virágozni.

           Gyakran előfordul, hogy a virágtermesztők otthon termesztésében részt vesznek a gyönyörű virág termesztésében, vágyakoznak egy szép kultúra megszorítására. Az üzemet kétféleképpen lehet szaporítani:

           • a vetőmagok önkéntes magvak segítségével;
           • Lukovitsa megosztása.

            A gyökeresedés előtti magokat a bórsav gyenge oldatában tartják, majd nedves marlai vagy tőzeges keverékben csírázzák. Annak érdekében, hogy az ültetési anyagot hajtotta, a fényben és melegen kell elhelyezni. Általános szabályként az első hajtások megfelelő tartalommal 2-3 hét után jelennek meg. Amikor a fiatal kultúrák több mint 2 valódi leveleket jelentenek, ára árú és átültetik az egyes edényekbe. Fiatal kultúrák az élet első két évében, a téli pihenés ideje nem szükséges.

            Szerezd meg a virágot az izzókból, hogy megoszthassák a növény felnőtt gyökerét, amely időről időre új babákat bocsát ki az oldalakon. Elválaszthatja az izzót csak akkor, ha fiatal gyökerei alakulnak ki. Az ilyen csecsemők szépen lustaak az anyavállalatból, és különálló konténerekben gyökerezik a további csírázáshoz.

            Azokban a kultúrákban, amelyek hosszú ideig nem adnak gyermekeket, megoszthatja a felnőtt bulbót. Megosztása függőlegesen kell lennie. Egy példányból legfeljebb nyolc részből állhat, amelyek alkalmasak a fejlesztésre, de fontos biztosítani, hogy mindegyiknek saját gyökeresége legyen. A beszállás előtt azokat zúzott faszén feldolgozzák, és egy tőzeg-gyepes szubsztrátumban gyökerezik, homokkal keverve.

            Az izzókkal ellátott edényeket 23-25 ​​fokos hőre kell tartani, jó világítást biztosítva. A hajtásoknak 2-3 héten belül kell megjelenniük.

            Mivel a hipadastrum felhívja a növekedéshez és fejlesztéshez szükséges fő táplálkozási elemeket, a talajból rendszeres transzplantációra lesz szükség. A felnőtt kultúrák évente transzplantációra ajánlottak. A legjobb, ha a szubsztrátot augusztusban vagy decemberben változtatják meg. A növény számára nem szabad túlságosan tágas edényeket választani, mert ilyen kapacitásban a kultúra megkezdi a rizómák növekedését, míg a fenti talajrész gyengén fejlődik.

            A virág optimális összetétele a virág számára egy kompkikötő, a tőzeg, a folyó homok és a levél hatalom. A tenyészet gyökerezését a talajban kell hagyni az izzók harmadának felületén.

            A hypiperum-ház gondozása a fényes világítás biztosításához jön, így a kultúrát érdemes növelni az ablakpárkányon délről, keletre vagy nyugatról – fény hiányával, sárga levelekkel fordul. Fall fajták a pihenő idő mozog egy sötét helyre. A virág optimális hőmérséklete 18-23 fokos hő, de a kultúra nem fél a hőmérséklet csökkenése.

            A nyári hónapokban az üzemet az utcán lehet tartani, de a tervezetek negatívan befolyásolják a virág egészségét – jobb, ha az éjszaka.

            A hipadastrum esetében nem szükséges magas beltéri levegő páratartalmat biztosítani, de periodikus meleg zuhanyzó vagy nedves rácsos törlési lombozat. A hidratálónak mérsékeltnek kell lennie – a bőséges öntözés csak a nyári hónapokban virágra van szüksége. Trágyázzon kultúrát csak a virág nyíl elérése után 15 cm a magasságban. A virágzó beltéri növények számára ajánlott komplex áruházak alkalmasak a hipadastrumra. Az adagolók folyékony formában kerülnek bevezetésre.

            A hipadastrum esetében az izzót érintő gombás betegségek veszélye. A fejlesztés jelei a gomba lágy foltok a rizóma. A kultúra képes lesz eltávolítani az érintett területet, majd ezt a helyet aktivált szén. Az izzót az összes esemény után meg kell szárítani a hét folyamán, amely után az új fertőtlenítő talajra való átruházás.

            A pesti rovarok közül a következő személyek a legnagyobb veszély a virág számára:

            • webes kullancs;
            • levéltetvek;
            • pajzsok;
            • meylybug.

            A kártevők elleni küzdelem. A virágot manuálisan kell elvégezni, eltávolítva a nagy magánszemélyeket egy pamut botokkal, amelyeket alkoholt tartalmaz. A kultúra számára is gondoskodik meleg szappan zuhanyzóval. A virág nagyszámú egyénekkel, hanem inszekticid készítményekkel kell kezelni.

            A tenyészet, a rovarölő szerek feletti részén kívül szükség van arra is, hogy elmozdzák a talajt egy edénybe, hogy elkerüljék a kártevők újra behatolását.

            A levélellátásban olvassa el az alábbi videót.

            Értékelje a cikket
            ( Még nincsenek értékelések )
            Megjegyzések hozzáadása

            ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: