Violet “Summer Twilight”: A fajta és a termesztés leírása

Senpolia, akik népszerűen hívják az ibolya, nagyon népszerű beltéri virágok. Ők szándékosak, vonzóak, képviselve a gazdag fajok. “Summer Twilight” – kiváló fajta, amely kedveli a bőséges virágokat és a festékek csodálatos kombinációját. Azonban sok virágzat alakult a bokoron, szükség van a növény megfelelő gondozására.

Sajátosságok

Violet “Nyári Twilight” hozta a tenyésztőt. Morav. A növénynek zöld levelei vannak, amelyek kis kicsi kimenetekké alakulnak ki. Van egy kis homorú alakú, egy érdekes mintás szerkezet. A fajta fő megkülönböztető jellemzője a fajta leírásában fehér Kaimo, amely kiterjed a levélre és a “szegfűszegre”.

A virágok olyanok, mint a csillagok. Átmérője eléri a hat centimétert. Lehetnek frottír vagy féltudomány. A színezés nagyon szép: fehér alapon egy kék-lila árnyékban festett központ van. A szirmok szélei hullámos, vizuálisan hasonlítanak bársonyra. A virágokat tömeges, nagyon bolyhos. Növekszik a zsíron, de rövid bluers. Néha több virág súlyossága alatt a szárak előre hajolhatnak. A fajta bőséges és hosszú virágok, amelyekre a növények szerették.

A fogva tartás feltételei

Senpolia nem igényel különleges ellátást, még a kezdőknek a fajta termesztésével is. Az ibolya jól tolerálja a hőt, de jobban érzi magát a hűvös szobában. A bokor tökéletesen növekszik az ablakon vagy racken, azonban jobb, ha megvédi a lombozatot a közvetlen napfénytől, mert az égési sérülések megjelenhetnek. Nagyszerű hely – Középső szoba, ahol sok szétszórt fény.

Növekvő ibolya az ablakpárkányon, figyelembe kell venni néhány árnyalatokat. Korán reggel és este, az egyenes napsugarak nem káros a virágra, így biztonságosan elhelyezhet egy bokorot egy keleti vagy nyugati ablakpárkányon. A fényfüggönyeknek azonban a déli ablakokban kell lenniük: ez a legegyszerűbb módja a fény eloszlatására. Ellenkező esetben az üzemet tovább kell tenni az üveg napján, és este közelebb kerüljön hozzá. Télen a nap nem olyan aktív, így az ibolya lehet a sugaraiban, mint az egészségre.

A Nordic Windows jó feltételeket biztosít a forró nyári hónapokban, de nem télen, mert ebben az időszakban sokkal hidegebb, és nem ad elegendő napfényt a növények karbantartására. A világítási intenzitás bármely csökkenését az ibolya választja ki. Ebben az esetben a virág színpaletta kevésbé világos lesz.

Ezenkívül fluoreszkáló világítást használhat, amelynek köszönhetően az ibolyák egész évben virágozhatnak. A legjobb forrás egy lumineszcens lámpa, amelynek fénysugárzása a lehető legközelebb van a természetesnek. A sárga és a zöld hullámok tükröződnek a levelek, míg a piros és a kék abszorbeálódnak és használják a fotoszintézisben és más folyamatokban.

A legjobb módja annak, hogy fluoreszkáló világítást használjon az ibolya számára – a szoba sötét sarkában. Ebben az esetben a levelek és a virágoknak eléggé kell maradniuk a villanykörtől (legfeljebb 15 cm). Az optimális virágnövekedés érdekében a világítás napi 12-14 óráig (maximum 16) van bekapcsolva. A mesterséges fényben termesztett ibolyáknak legalább 8 órás teljes sötétséggel kell rendelkeznie.

Olvasson tovább  Ovális tükör: gyönyörű példák a belsőépítészet használatára

Átruházás

Az ibolya gyorsan növekszik, így szorosan közeledik az öreg potba. A transzplantációs eljárást minden évben megismételjük, előnyösen a talaj teljes cseréjével. Fontos tény, hogy meg kell emlékezni a kezdő termés – a talaj összetételének pH-ja 6,7-7,0. A túlzott savasság és az lúgosság káros hatással van a növény gyökérrendszerére.

Friss komposzt a szükséges pH-értékkel nem található, így kis mennyiségű dolomit lime-t gyakran használják a helyzet javítására, amely magnézium-karbonátot tartalmaz, és nem kalciumot tartalmaz. A rendes kerti mész sok kalciumot tartalmaz, így nem használható, különben a gyökér egyszerűen éget. Túl lúgos komposzt lehet korrigálni, locsolás egy növényt egy oldattal, amely egy teáskanálnyi (5 ml) desztillált fehér ecet hígítva egy gallon (4,5 liter) vízzel. Az alkáli korrekcióhoz is a granulált kén adalékanyagok alkalmazása.

A kész keverékek általában a tőzegen vagy annak helyetteseien alapulnak. Nagyon népszerűek a termésben. Azonban sok szakember inkább elkészíti saját keveréküket az alábbiakban felsorolt ​​összetevőkről.

 • Tőzeg. A legjobb, ha Moss Sphagnumot veszünk, mert könnyű és tökéletes a csírázáshoz. Azonban nem rendelkezik a szükséges tápanyaggal, így szükség lesz az üzem rendszeres táplálására.
 • Koyra. A tőzeg-helyettesítő kókuszrostból készül, és különböző sikerrel alkalmazzák az ibolyák termesztését. Általában semleges pH-értéke (7.0), de jobb, ha használat előtt ellenőrizni kell. Mint tőzeg, nem tartalmaz semmilyen tápanyagot, és ezért gyakori műtrágya alkalmazást jelent a talajba.
 • Ugat. Az ibolya esetében a komposzt keverékek más alkatrészekkel. Jobb, ha tűlevelű fajtákat készítenek.
 • Agyag. Jobb, ha nem használja túl gyakran, mert ilyen talajjal a gyökérrendszer rendben lesz. A normál vályog pH-értéke 7,5 és magasabb, így használat előtt kell feldolgozni.
 • Vermikulitis. Ásványi csillám, amely segít a vízben való víz megtartásában. Érdemes, hogy csak a vermikulitos kertészeti típusai, mivel mások tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek károsak a növényekre.
 • Terlesz. Fehér vulkáni kő, amely kiváló víztartási tulajdonságokkal rendelkezik. Javasoljuk, hogy használat előtt nedvesítse meg.
 • Homok. A leghasznosabb megjelenés – a folyó, mert nem ment vízzel. A vízelvezetés növelésére használják. A strandtól származó homokot nem szabad meghozni, mindig sókat és egyéb káros anyagokat tartalmaz.
 • Szén. Lehetőség van arra, hogy kis mennyiségben tartalmazza az otthoni komposzt keverékben.
Olvasson tovább  Sárga orchideák: leírás, típusok és ellátás

Mindig szükséges a használt komposzt sterilizálásához. Ez a folyamat segít megszüntetni a káros organizmusokat, rovarokat, gyomirtókat, amelyek szintén tolerálják a betegségeket. A nedves talajt a zárt tálcában a kemencében 85-90 ° C-on 30-45 percig melegítjük. Ezután zárt tartályban tárolják. A teljes komposzt 100 ° C-ot nem lehet benyújtani, megöli az összes hasznos anyagot.

Az ibolyák jó keveréke tartalmaz egy részét egy sphagnum moha vagy egy tőzegpótló és egy darab vermikulit perlit. Az ilyen talaj nem rendelkezik tápanyagokkal, így a műtrágyát az ültetés előtt vezetik be. Van egy másik recept: Vegyünk egy részét tőzeg, folyó homok és műtrágya.

Az Suglink-alapú komposztot edényekhez is használhatjuk. A sublinka egy részét, egy sphagnum moha és tőzeg két részét, egy darab vermikulit vagy perlit. Az etetést nem szabad azonnal elvégezni, hanem csak egy hónap alatt.

Ami az edényeket illeti, az agyag és a műanyag ugyanolyan jó, de a második könnyebb, nem félnek a csökkenő és a költség kevesebb. Az ibolya méret nagyon fontos. A kapacitás nem lehet túl nagy, mert ebben az esetben a gyökérrendszer intenzíven növekszik, ami lelassítja a virágzási folyamatot.

Jobb, ha nincs több, mint két centiméter a gyökerek a falakig. Az ibolyák nem fejlődnek hosszú gyökerek, így alacsony konténereket használhat.

Gondoskodás

Nyáron szabályozni kell a hőmérsékletet. Az ibolya túlzott hőhatásból szenved. Tehát amikor túl forró lesz, érdemes elfordulni a ventilátorra. Télen a növény nem marad az ablakpárkányon pontozott függöny, mert még ha dupla dupla üvegezésű ablakok az ablakon, nem menti meg a hideg üveg.

Ami az öntözést illeti, az ibolyák nem szeretik túl nedves talajt. Ha a komposzt átalakul, akkor a gyökérrendszer elkezd forgatni. Ha a talaj túlterhelt, nem tudja elvégezni funkcióit, ami az üzem letargáihoz vezet. Ahhoz, hogy megértse, mikor kell önteni, használhat egy ujjat, amelyet a földbe merítenek. Ha egy centiméteren van, még mindig nedves, akkor várhatsz, ha száraz – itt az ideje, hogy nedvességet készítsen.

A komposztba öntött víz, nem fáj a levelek. Kellően keverjük össze a talajt, és adjunk vizet a vízelvezető lyukakon keresztül. Bármely folyadék, amely a levelekre esik, és ott maradt, fényes fényt vagy tervezeteket, a barna foltok megjelenésének oka.

Ha a csepp véletlenszerűen esett a növényre, akkor a lágy szövetekkel kell eltávolítani őket.

Van egy másik módszer – a vizet egy csészealjba öntjük, amelyben egy növényt helyeznek el. 20 perc elteltével a maradék folyadékok. Ez a módszer alkalmas az ibolyák ablakkultiválására, de javasoljuk, hogy rendszeresen vigye a növényt, és felülről a komposzt felszínére káros sókat öblítse ki.

Olvasson tovább  Spathifulum "Cupid": leírás, tárgy és gondozás

Egy másik fontos tényező – páratartalom. Ez a paraméternek 50 és 70% között kell lennie, de nem csökken a 40% alatt, különben a virágok kicsiek és ritkák lesznek, a rügyek barna színt kapnak és esnek.

Lehet, hogy automatikus párásítót vagy szórópisztolyt használhat.

Néha figyelmen kívül hagyják a beltéri üzem táplálásának szükségességét. Nyilvánvaló, hogy minden tápanyagelem felelős a fontos folyamatokért.

 • Nitrogén. Jelentős hatással van a lombozat növekedésére, segít a zöld klorofill előállítására. A nitrogén hiánya a levelek sárgulásához vezet, a virágzás hiánya. A felesleges elem a levelek gazdag növekedéséhez vezet a színek kárára.
 • Foszfor. Elősegíti a jó virágokat, az erős szárak és gyökerek kialakulását.
 • Kálium. Segíti a gyökérrendszert, hogy elnyelje más tápanyagokat, erőszakkal ellenálljon a betegségnek és az alacsony hőmérsékletnek.
 • Más mikroelemek. Nagyon kevés mennyiségben kell lennie. Ezek közé tartoznak a vas, magnézium, mangán, bór, réz, cink és vitaminok. Mindannyian segítenek egy növény erős és egészségesek.

Reprodukció

Az ibolyák tenyésztési módszere:

 • lap;
 • kölyök;
 • Coloros.

A gyerekek egy külön fazékban ülnek le, amikor 4-5 levél jelenik meg. A folyamatot szépen elválasztják egy kis kanál, a talajjal és egyszerűen átültetik.

Hogy megszorozzák a növény leveleket, vágott felnőtt hajtások. Ezután a növekedési aktivátor hozzáadásával vízbe kerülnek. Miután megjelenik a gyökérrendszer, akkor átadhat egy új virágot a földre.

Színezés Reprodukciót használnak, ha az anyavállalat jeleit szeretné tartani. Ehhez az aljzatokba alakított oldalirányban vágva van. Mint a levelek, a vízben csírázik. A moha sfagnumot is használhat, nedvességgel impregnált növekedési aktivátorral.

Betegségek és kártevők

Leggyakrabban az ibolya látható. Ha nem válaszol az időben, a virág meghal. Amikor fertőzött a leveleken, megjelenik egy fehér flare. Távolítsa el a fungicidek problémáját, például “TOPAZ”. A hamis por alakú harmat a lapos barna foltok tetején és az alsó fehéren jelenik meg. A kezelési folyamat hasonló az előzőhez.

A rozsda megjelenése egy gombafertőzés. Ebben a helyzetben a “Bacotophyt” feldolgozás jól segít. A gyökér rotot csak az összes fertőzött gyöker eltávolításával távolítják el, a későbbi transzplantációt egy új primer és növényi feldolgozással gombaölő szerrel.

Ami a kártevőket illeti, a leggyakoribb atkák, levéltetvek, gyötrelem Cherver és kirándulások. Mindannyian félnek az akariidektől, de ha nem szeretné használni a kémia, akkor egyszerűen kezelheti a virágot alkohollal vagy vodkával. Ön is megszórjuk az alacsony pécset.

Arról, hogy miért nem virágzik az ibolya, és hogyan lehet virágozni csokorul, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: