A lapok és az ellátás szabályai

  Az éjszakai alvás minőségétől függ, milyen produktívan fogja átadni a napodat. Jelentős szerepet játszik abban, hogy milyen jó lesz aludni, lejátszani az Ön által használt ágyneműt, amelynek fontos eleme egy lap. Tekintsük az orosz piacon bemutatott lapok típusát, a különböző anyagok jellemzőit, valamint a gondoskodás szabályait.

  Sajátosságok

  A lap egy bizonyos alakú szövetszegmense, amely lefedi az ágyat a matrac felett. Alapvető követelmények erre az elemre – lágyság, higiénia, higgroszkóposság és könnyű ellátás. A felnőtt termékek jellemzően téglalap alakúak, amely megfelel a modern ágyak formájának.

  A kisgyermekes ágy esetében a különböző formák szélesebbek (például egy azonos formában vagy ovális termékből egy kerek ágyban megszórjuk). A nagyobb igényeket a gyermeklapokhoz mutatják be – könnyen meg kell győzni, nagy mennyiségű nedvességet, “lélegezni” és hipoallergén.

  Fajták

  Most az orosz piacon van széles körű lapok, amelyek különböznek a használt méretekben és anyagokban, valamint a gyártás elvén. Súlyos két konstruktív terméktípus:

  • Klasszikus, amelyek szélei egyszerűen rögzíthetők a matrac alatt;
  • Opciók a matrachoz szorosan rögzítve.

  Mindkét típus számos tipikus méretben kapható, köztük a leggyakoribb egy- és kétszemélyes ágynemű. Egy lap kiválasztása egy varrott rugalmas gumiszalaggal, érdemes különös figyelmet fordítani az ágy konfigurációjára. Ha a kanapéja vagy ágya észrevehető kiemelkedő kiemelkedő kiemelkedések mentén az élek mentén (hátsó, karfák, dekoratív elemek), akkor egy termékből gumiszalaggal, valószínűleg el kell hagyni, mivel nagyon nehéz lesz megjavítani.

  Az ágynemű másik fontos jellemzője – a szálak sűrűsége. Úgy gondolják, hogy minél nagyobb ez a jelző, a lágyabb a termék. Azonban, mint a gyakorlat, meglehetősen elegendő sűrűsége, nem alacsonyabb, mint 450 fonalak négyzetméterenként. A vastagabb ágyneműk drágábbak, míg még inkább durva az érintéshez, mint a kevesebb szálakkal rendelkező lehetőségek.

  A méret kiválasztása?

  Annak ellenére, hogy a GOST az Orosz Föderációban működik, szabályozza az ágynemű méretét, valójában a vásárlók rendelkezésre állnak a használt matracok bármely méretéhez. Rendelkeznek a kívánt klasszikus lemezméretben az egyszerű szabályok segítségével:

  • A termék hossza nem lehet kevesebb, mint a matrac hossza és magassága összege;
  • A termék szélességének valamivel nagyobbnak kell lennie, mint a matrac szélességének és kettős magasságának összege.

  Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a gumi egy lehetőségének kiválasztására, csak itt kell pontosabban kiszámítani a méreteket úgy, hogy a termék szorosan illeszkedjen a matrachoz.

  Anyag

  A legerősebb ár, az ágynemű kényelme és gyakorlatiasága a termeléshez használt anyagtípustól függ. A különböző szövetekből készült lapok teljesen más gondot igényelnek. Tekintsük a leggyakoribb anyagok jellemzőit.

  Atlasz

  Ennek a szövetnek a létrehozásához a szövés különleges módja van. Atlas megkülönbözteti a csillogás, a simaság és a gyengédség. Ez a hatás a függőleges fő szálak vízszintes szövés következtében érhető el. A szatén létrehozásának fő szálai főként selyemből készültek. További szálak lehetnek pamut, viszkóz, szintén szintetikusak lehetnek. Nagy kényelmes vászon a szatén nagyon tartós. A nedvességet elnyeli, sok éven át megtartja az űrlapot, nem gyűjti a statikát, nem okoz allergiákat és irritációt. Semmi sem fogja elmondani neked az ízlés jelenlétéről, mint egy luxus szaténlapot. Különösen hatékonyan a fehérnemű piros hangokat néz ki.

  Atlas nem lehet forró vízben törölni, különben gyorsan elveszíti az űrlapot. Nemkívánatos és gépmosás. Lehet, hogy csak gőz nélkül vasa be, egy belső rétegen keresztül. Egyidejűleg nem lehet forró.

  Bambusz

  Viszonylag új termék Oroszországban, az ázsiai országokban, a bambusz szálas ágynemű már régóta megnyerte a szívek több millió vevők szívét. Ez az anyag számos előnye van:

  • Ökológiailag tiszta, nem okoz irritációt és allergiát;
  • Kellemes tapintható, különleges lágysággal megkülönböztetve;
  • Az anyag nagyon tartós;
  • A szál nagy porozitása lehetővé teszi, hogy tökéletesen kihagyja a levegőt, gyorsan felszívja és pároljuk a nedvességet.

  A hiányosságok miatt megjegyezheti az ellátás fokozott követelményeit. Az ilyen termékeket csak finom üzemmódban törölhetjük, anélkül, hogy az írógépbe száradnánk. Nem ajánlott fehérítést használni, valamint lágyítószereket. A vas bambusz fehérneműnek nem kell nagyon forró vas.

  Batiszt

  Ez a len- vagy pamutfonalak szövésének módja. Ugyanakkor, a csavart fonal használata miatt nagy könnyű anyagot érnek el, miközben fenntartja az erejét. Főbb előnyök:

  • áttetszőség, amely lehetővé teszi, hogy ruhát használjon a dekorációban;
  • Az anyag könnyedségének és gyengédsége, amely egy álmodást tesz egy elfojtott lapon, különösen kellemes;
  • jó képesség a nedvesség felszívására;
  • hipoallergenitás.

  A vízhőmérsékleten legfeljebb 30 ° C-ig terjedhet, és csak finom üzemmódban törölheti.

  Biaz

  Ez a szűk szövés vastag pamutszálak módja. A bumpy lapok fő előnyei:

  • Hosszú élettartam (a szövet szinte nem fordul elő, ellenáll a károsodásnak, a szín hosszú ideig marad);
  • Öko-tisztaság és higiénia;
  • könnyed.

  Boezi vászonellátása viszonylag egyszerű:

  • A vízhőmérséklet a színes főnökök mosása során legfeljebb 50 ° C, fehér – akár 90 ° C-ig;
  • Ne törölje az ilyen fehérneműt szintetikusokkal;
  • A boszya varrási termékei jobbak a nap közvetlen sugárából védett helyen;
  • Vasalási fehérneműnek kell lennie, mielőtt teljesen megszáradna.

  Waffle szövet

  Az ilyen lapok pamutból készülnek. Ezek különböznek a magas lágyság, a kényelem, a kiváló nedvesség felszívódás. Meg kell mosni őket finom mosási módban, a vízben nem melegítő 30 ° C.

  Viszkóz

  Ez egy mesterséges szövet, amely az anyag termelésére természetes cellulóz. Főbb előnyök:

  • szilárdság és kopásállóság;
  • A levegő jól kihagyása és nedvesség felszívása;
  • lágyság;
  • Nagy vezetési sebesség.

  Szintén viszkóz:

  • kellemes az érintéshez;
  • nem halmozódik fel statikus díjat;
  • Nagyon higiénikus.

  Mossa le a fehérneműt a viszkózról csak a mozgástalan mosási módokban. Nyomja meg jobban az írógépben, nem lehet csavarni. A viszkóz összefoglalását nem szabad 50 ° C feletti felmelegíteni. Ezért nem főzhető, száraz, magas hőmérsékleten és vasalóban.

  Jacquard

  Ez az anyag szintetikus és természetes szálak keverékéből készül. A gyártás során, komplex szövés használnak, ami miatt jellegzetes kidomborodó képződik a felületen a szövet, amely megőrizte sok éven át. A Jacquard termékek fő előnyei:

  • Kiváló esztétikai tulajdonságok (nem csoda erről az anyagból készült elit készletek);
  • Magas kopásállóság és erő;
  • gyorsan megszáradhat;
  • a villamosítás hiánya;
  • Az anyag nyáron hűvös és télen meleg.

  Alapgondozási követelmények:

  • A mosás során víz nem lehet forró 30 ° C, a fehérítő nem használható;
  • A spin elfogadhatatlan, és szárított, meg kell védenie a fehérneműt közvetlen napfénytől;
  • Lehetséges, hogy ilyen lapot vasalhatsz belső hőmérsékleten, legfeljebb 120 ° C-on.

  Krepp

  Ezt a szövetet a selyem szövéssel hozza létre, ha csavart szálakat használ. Ennek köszönhetően az erős fehérnemű kellemes az érintéshez, rugalmas, kevés kielégítő. Az ápolási szabályok hasonlóak a selyemhöz: csak manuálisan kell mosni, csak a nem vétek nélküli vízben, fehérítés nélkül, nem vasaló nélkül, ne csavarja le a magas hőmérsékletet, ne csavarja le.

  Viaszosvászon

  A közönséges készletekben felnőtteknek, a víztaszító olaj eltávolításából származó ágynemű nem található. De a gyermekek lehetőségeinek közé tartoznak, a ragasztó lapok meglehetősen gyakoriak, mert ez az anyag vízálló és nagyon könnyen tisztítható. Gyakran ilyen termékek további abszorbens réteggel rendelkeznek, például poliészterből. Az olajbox egy másik alkalmazása – matrac burkolat fekvő betegek számára. Jellemzők és követelmények itt megegyeznek, mint a gyermekek ágyneműje esetén, csak tipikus dimenziók különböznek egymástól.

  Nem kell mosni a ragasztó lapokat, elég ahhoz, hogy szappanoldattal törölje őket. A termékeket védeni kell a magas hőmérsékletektől, ami azt jelenti, hogy nem érdemes bámulni.

  Latex

  Ezt az anyagot nagyon ritkán használják a közönséges lapok gyártásához. De a készlet vászon különböző erotikus játékok, fekete latex vagy vinil lemezt találtam nagyon gyakran, mert Latex csodálatos csúszási tulajdonságok, és nagyon kellemes tapintású. A latex lapok gondozása nagyon egyszerűen történik – elég ahhoz, hogy nedves ruhával törölje.

  Vászon

  Ez az anyag durva és túl egyszerűnek tűnik. De a fehérnemű higroszkópos, tökéletesen “lélegzik”, masszázs hatást gyakorol egy alvó személyre. Az ilyen lapok nagyon tartósak, ne gyűjtsön el elektromos töltést, ne okozzon allergiát. Ökológiailag tisztaek, és még baktériumdal is rendelkeznek. A termékek csak gondoskodnak a gondozásban – Tolerate gépmosás, forráspont, vasalás magas hőmérsékleten (különösen, ha az anyag nem teljesen száraz). Csak akkor érdemes elkerülni a szárítás szárítását, és mosás előtt ajánlott enyhén címke fehérneműt, és 1 órán át meleg vízben.

  Mikroszálas

  Ez az anyag egy szőtt poliészter rost vastag, több mikron. Egy ilyen lap nagyon hosszú ideig tart, miközben megőrzi az űrlapot és a megjelenést. Az anyag ellenáll a szennyezésnek, jól “lélegzik” (ezért lehűti az alvó személyt). Szokatlan mikroszálas és gondoskodás – gyorsan megszárad, átmásolja a mosást 60 ° C-ig. De csak 50 ° C-ig terjedő üzemmódban szárítható meg, és nem szükséges forralni. Az ilyen fehérnemű vasalás jobb, nem túl forró vas.

  Perkál

  Ez az anyag egy vékony pamutszövet, amely nagy sűrűségű, külsőleg hasonló a tésztához. Nagy szilárdságú és ellenállása a viselet személyes vászon nagyon egyszerű és elegáns. Jó az érintéshez, és nem okoz irritációt. Az ilyen lapokat vízhőmérsékleten legfeljebb 60 ° C-on kell mosni.

  Polipropilén

  A polipropilén főként eldobható lapokat készítenek masszázsra vagy gyógyászatra. Feladatuk a bútorok szennyezésének védelme, valamint az ügyfelek – különböző betegségekkel végzett lehetséges fertőzésből. Általában tekercsben vannak ellátva, szabványos 60 per 100 cm. Mivel a termék használata után ki van zárva, akkor nem lehet beszédet bármilyen gondozásról. Csak gondoskodjon egy száraz és tiszta szobában szobahőmérsékleten.

  Szatén

  Szatén pamutból, így tartós, tartós, lágy, hosszú tárolja a forma és a szín, nem villamosított, tökéletesen magába szívja a nedvességet, és átadja a levegőben. Szükség van a 60 ° C-nál nagyobb hőmérsékleten, külön-külön a szintetikusoktól. Mivel az anyag szinte nem fordul elő, egyáltalán nem lehet stroke.

  Sitz

  Ez olcsó pamutszövet. Erősebb, nagyon kellemes, könnyű, megtartja az űrlapot. Szükséges, hogy külön-külön törölje a szintetikus vászonból 50 ° C-ig terjedő hőmérsékleten. Jobb, ha a szitát kis hőmérsékleten vasa el, ha nem száraz.

  Trikát

  Ez a vászon szövése a különböző szálakból: pamut, selyem, gyapjú, szintetikus és így tovább. Ezért a kötött lapok kényelmét és az ellátás feltételeitől függ a termelésben használt anyagoktól.

  Az ágynemű lapjának kiválasztásakor olvassa el a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: