A Sidewalk 3D cserépről szól

Útburkoló csempe 3D-s hatással – viszonylag új szó a városi táj kialakításában. Nem csak eredeti és nem szabványos – szintén sokkal környezetbarátabb. Ez a csempe egyre gyakrabban használják a négyzetek, a körútok, a parkok és a sikátorok díszítésére.

Előnyök és hátrányok

A háromdimenziós hatású burkolólapok sok előnye van.

 • Nagyon ökológiai. Ez magában foglalja a rendkívül természetes alkatrészeket. Ha a színezőanyagokról beszélünk, akkor a háromdimenziós mintázat létrejötte, akkor is nincs toxinja, és teljesen ártalmatlanok az embereknek és az állatoknak, ami lehetővé teszi számukra, hogy hatalmas számú helyen használják őket.
 • Ez tartós és tartós, hosszú élettartama van, rosszul érzékeny az állandó mechanikai hatások (gyaloglás, súrlódás, súrlódás, szállító gumiabroncsok és t. Ns.).
 • Használható olyan helyeken, ahol magas páratartalom van. Nem veszíti el a technikai tulajdonságokat és a vonzó fajokat a “villa” hőmérsékleten -45 és +50 fok között.
 • Nem hajlamos a kiégésre, nem változtatja meg a színét, még akkor is, ha folyamatosan közvetlen napfénynek van kitéve.

Az ilyen csempe fő hátránya (és még az egyetlen mínusz) magas ár. Először is, az ilyen típusú bevonat gyártásához drága csúcstechnológiát használnak. Másodszor, a természetes anyagok és a nem toxikus festékek sokkal nagyobbak, mint a szintetikus és mérgezőek.

Mindkét tényező befolyásolja a végtermék árának emelkedését. Összehasonlításképpen: A szokásos burkolólapok négyzetmétere körülbelül 8-8,5 dollár, a 3D bevonat alkalmazásával – 50-150 dollár (a kép összetettségétől függ).

Ezenkívül, ha a lemezmegállapítás 3D-s hatással történik, akkor figyelembe kell vennie, hogy a folyamatban lehetetlen csökkenteni őket. Másképp vannak kialakítva. Ezenkívül a fekvést a tökéletesen sima felületen kell elvégezni, a beton által.

Hogyan?

A háromdimenziós képet, amelyen egy háromdimenziós képet alkalmaznak, háromféleképpen történik.

 • Vibráló. A cementet és a homokot vízzel keverjük, majd az elegyet speciális mátrixokká öntjük, amelyek a vibrációs. Amikor a keverék befagyott, a mátrixokból extraháljuk, és kiszáradnak a szárításhoz.

 • Vibropressing. Ehhez a módszerhez sajtó mátrixra van szükség. A homok és a cement száraz keverékét helyezik el, a mátrixok a vibrációra vannak rögzítve. Ezután a sajtó mátrixokban lévő kompozícióban fordul elő, a dugattyúnyomás nagyon magas. Ezenkívül a mátrixokat további rezgésnek vetjük alá, egyidejűleg a dugattyú hatásával, ezért szükséges, hogy a keverék sűrűbb legyen.

 • Hyperpress. Ez a módszer hasonló az előzőhöz képest, kivéve, hogy a mátrixokban lévő keverék csak nyomás alatt áll – a rezgés nem vonatkozik.

Ahhoz, hogy az útburkoló lemezek, amelyekhez a háromdimenziós hatású képet később alkalmazzák, mindig használják a cement és a homok kiváló minőségű keverékét.

3D-s hatás létrehozásának lehetőségeit

Annak érdekében, hogy 3D-s képet alkalmazzon a csempe-on, használjon kétféle módon.

 • Flexográfiai nyomtatás. Ez egy fotopolimer alapot igényel, mert festékre vagy gumira van szüksége. A kép hangereje akkor érhető el, mivel a kontrasztot, az árnyékot és a vakát a háttérben használják: könnyű vagy sötét. Így a minta megszerzi a kötetet, és reálisnak tűnik. A technológia költsége kicsi, és az eredmény olyan csempe lesz, amely hosszú időt vesz igénybe, és vonzónak tűnik az egész életben.
 • UV nyomtatás – sokkal drágább eljárás. A teljes színű kép a csempe felé kerül. A flexográfiai nyomtatás módszerétől a magasabb minőségű színkaprodukció megkülönbözteti. Ez a tónusok és a féltónus szélesebb spektruma, valamint a káprázás miatt érhető el.

A rajz alkalmazása után befejeződnek. A lényege, hogy a burkolólapra már felhelyezett rajz egy nagyon átlátszó polimer keverékkel tölti be, néha a készítményt a hőmérsékletváltozásokkal szemben rezisztens. Epoxi gyantát használnak rá. Ezután ez a réteg tömörítve és kiegyenlítve van, majd a végső légkezelés, amelyet a sugár nagy nyomáson keresztül küldünk. Ez is hideg folyadék is lehet.

A montázs jellemzői

Ahhoz, hogy egy járulási slave legyen, amelyen egy háromdimenziós képet alkalmaznak, sima és tartós száraz alapot igényel. A maximális páratartalom százalékos aránya, amely ebben a helyzetben elfogadható, egyenlő 5. Ez lehet egy aszfalt vagy beton alap. A keveréknek száraz vagy kész ragasztónak kell lennie.

A munka folyamatban van. Először is, az alapot óvatosan kell elkészíteni.

Ezután a csempe előzetes elrendezését végzik, a ragasztó nem használható. Tehát megtudhatja, hogy a minta egységei ne sérüljenek meg, és hogy nem szükséges-e vágni a csempe.

  Ezután a ragasztó kompozíció segítségével halmozd le. A kompozícióban lévő csempe összehangolása olyan eszköz segítségével történik, mint a kiyanka. Ha a csempe egyenlőtlenül rejlik, akkor a keveréket néhány elemre helyezheti el a simítóval. A horizontalitás ellenőrzi a szintet, optimálisan csinálja minden három sorban.

  Az aszfalt vagy a beton alapja nagyon sűrű, nem hagyja ki a vizet. Ezért a felületre van szükség, hogy a tej vagy az esővíz nyugodtan leereszkedjen, nem károsíthatja semmit. Az elemek elhelyezése a lehető legkisebbnek kell lennie, hogy a képződött varratok ne károsítsák a 3D-t. A ragasztóösszetétel nem juthat el a csempe arcfelületén. Amint a ragasztó beleesett, a lehető leghamarabb el kell távolítani.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: