Hogyan találsz meg egy filmet, aminek nem tudod a címét?

Sokan rendszeresen szembesülünk azzal a helyzettel, amikor egy olyan filmcímre szeretnénk rátalálni, amelyre nem emlékszünk. Pontosan hogyan kell keresni? Derítsük ki.

Az, hogy melyik módszert használja, attól függ, hogy mikor és hol látta a filmet. Az is befolyásolja, hogy milyen internetes oldalakon van regisztrálva.

Ha emlékszik, hol látta a filmet

Ha emlékszik, hol látta a filmet

Legtöbbször a film címének megtalálása azután merül fel, hogy megnéztük a filmet egy adott tévécsatornán. A legkönnyebben akkor találja meg, ha a filmet éppen most vetítik. A modern digitális televízió lehetővé teszi, hogy a távirányító egyetlen gombjának megnyomásával megnézze a TV-műsorokat (ezt “Guide”-nak vagy valami hasonlónak hívják). Gyorsan megtudhatja, hogy mit sugároznak a televíziós műsorban.

Ha láttad a filmet a tévében, mondjuk néhány hete, az is rendben van. Különösen, ha emlékszel a TV-csatornára, amely közvetítette… Az interneten számos olyan weboldal található, amely archiválja a TV-műsorokat. Megtalálható például a Yandexen.TV-műsor.”. Csak végig kell nézni, mit mutatott a csatorna két héttel ezelőtt…

De mi van akkor, ha nem a tévében, hanem egy véletlenszerű weboldalon nézel egy filmet? Ne várjon az időjárásra! Minél több idő telik el, annál nehezebb kitalálni a film címét. Ne feledje, hogy a meglátogatott webhelyek címei mindaddig az “Előzmények” között maradnak, amíg nem törli a böngésző ezen részét. Tekerje vissza a naplót a film megtekintésének időpontjáig. Lehetséges, hogy megtalálja a keresett oldalt. Akkor csak annyit kell tenned, hogy odamész, és megnézed a film címét.

Ha a filmet a címére keresve találtad meg, most már elfelejtve, még egyszerűbb. Sok keresőszolgáltatásnak is van előzménye. csak a keresési előzményekre kell menned, és gyorsan emlékezni fogsz a film nevére. A Google ezen az oldalon mutatja a keresési előzményeket.

Olvasson tovább  Kinek és hol kell panaszt tenni a banknál, hogy hatást gyakorolhassunk

Ha filmet vagy sorozatot nézel egy streaming szolgáltatáson, akkor ez nagyon egyszerű. Csak újra meg kell látogatnia, majd a “Nézettségek története” részhez kell mennie. Szinte minden magára valamit is adó streaming szolgáltatás rendelkezik ilyennel – és a Netf

 • x és Kinopoisk HD, valamint sok más.

  Ha emlékszik egy film hozzávetőleges cselekményére

  Sokkal nehezebb, ha nem emlékszel pontosan, hol nézted a filmet. Talán egy családtagnak van egy videofájlja, amelyet akkor látott, amikor meglátogatta őket. Most már maguk a rokonok sem emlékeznek a film nevére, és magát a fájlt is törölték. Mit tegyünk?? Emlékezz legalább egy vázlatos cselekményre. Többféleképpen is járhatsz.

  A legegyszerűbb módja a keresőmotor használata. Elméletileg a Google és a Yandex is segíthet. Adjon meg egy lekérdezést, amely a plot fő jellemzőjét tartalmazza. Lehetséges, hogy a keresőmotor a megfelelő filmcímet adja meg. Például: “Vin Diesel és Paul Walker egy széfet hurcolnak a városban.”. A Google azonnal megmondja, hogy ez A gyors és a fúria ötödik része. Így akkor is kitalálhatod a film címét, ha csak egy-két jelenetet láttál.

  A film címére a Kinopoisk és az IMDb oldalán is rákereshet. Külön oldalakkal rendelkeznek, amelyeket kulcsszavas keresésre terveztek. Ha szerencsés vagy, akkor is megtalálod a kívánt filmet, ha csak minimális részletekre emlékszel.

  Ha nem ismeri az angol nyelvet, a What is my movie szolgáltatás segíthet. Az oldal mesterséges intelligenciát használ, amely az Ön által begépelt filmleírás vagy akár egyetlen jelenet alapján tájékozódik. Hatalmas adatbázissal rendelkezik, így még a kevéssé ismert filmeket is megtalálja.

  Egy másik jó módja a filmcím keresésének, ha megkérdezel másokat. Ezt megteheti például a közösségi hálózatokon. A VKontakte-on számos olyan csoport van, amely filmeknek és időszakoknak van szentelve. Ha felkeresed a My ’90s közösséget, segíthetnek neked emlékezni egy film nevére abból a korszakból. De természetesen várnia kell – ne várjon azonnali választ.

  Olvasson tovább  5 módja a hal megfelelő kiolvasztásának

  A közösségi oldalakon való kapcsolatfelvétel jó, de néha jobb, ha egy erre szakosodott oldalon kérdezősködünk. Az általunk is említett Kinopoisknak van egy kiváló fóruma “Filmkeresés” szekcióval. Először is, írjatok ide – nem kizárt, hogy valaki hamarosan eligazít titeket a régóta várt címhez, és még egy linket is ad a film honlapjára ezen az oldalon, ahol további információkat találhattok… Olyan Pikaboo-felhasználókat is megkérdezhet, akik lelkes filmrajongók. Ehhez hozzon létre egy bejegyzést ezen az oldalon a “Filmet keres” címkével.

  A fent említett módok egyetlen hátránya, hogy regisztrált felhasználónak kell lennie a Kinopoisk vagy a Pikabu oldalon. Most azonban a regisztráció percek kérdése, nincs ezzel semmi baj.

  Azok, akik tudnak angolul, használhatják a TV oldalt

  opes . Ez a forrás a filmbélyegek adatbázisát tartalmazza. Általában szinte minden filmben bőven előfordulnak. Ha kiválasztja például a “A főszereplő bosszúja” című filmet, megkapja azoknak a filmeknek a listáját, amelyek cselekménye ezen alapul. Az orosz nyelvű Posmotre oldal is beszél bélyegekről.
 • – ez egy igazi mozis enciklopédia.

  Keresés idézetek, színészek és felvételek alapján

  Keresés idézetek, színészek és felvételek alapján

  Néha eszembe jut egy-egy jó filmes mondat az egyik szereplőtől. Nem ritka, hogy elfelejtjük, melyik filmről beszélünk. Nincs ezzel semmi baj. Csak írja be a kifejezést bármelyik keresőbe – nem valószínűtlen, hogy pillanatok alatt megtalálja a megfelelő idézetet. Nincs ezzel semmi probléma, ha a film híres.

  Ha sok szabadideje van, kézzel is átnézheti a filmidézet-gyűjteményeket. Megtalálhatók a Wikiquote és a Citaty oldalakon.info.

  Ha ismeri legalább egy színész nevét, aki szerepelt a keresett filmben, akkor másodpercek alatt megtalálhatja a film nevét. Csak írja be a színész nevét a Wikipedia, a Kinopearch vagy bármely más nagyobb filmes oldal megfelelő mezőjébe. Ezután már csak végig kell nézni azoknak a filmeknek a listáját, ahol ez jelen volt. Vagy ő, akkor is lehet vezetni a színésznők.

  Olvasson tovább  Hogyan tartsuk életben a szerelmet: 12 tipp egy pszichológustól

  Javasoljuk, hogy regisztráljon a Kinopoiskra, és kezdjen el listát vezetni a Kinopoiskon látott filmekről. Ez megkönnyíti a keresést, és lehetővé teszi, hogy megtaláljuk a tökéletes filmet, amit egy szabad estén megnézhetünk.

  Lehet, hogy van egy jeleneted egy filmből, de nem tudod, melyikből. Ha a film jól ismert, akkor az egyik keresőmotor segítségével könnyen azonosíthatja a címet. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Menjen a Google vagy a Yandex oldalára.

  2. Válassza a “Kép keresése” menüpontot.

  3. Kattintson a keresőmezőben a kamera ikonra.

  4. Most húzzon és tegyen le egy képkockát a számítógépén található filmből. Vagy nyomja meg a ‘Fájl kiválasztása’ gombot, és már csak meg kell keresnie a merevlemezen.

  5. Nyomja meg a “Find on line” gombot.

  Ezután a keresőmotor megpróbál hasonló vagy azonos képeket találni az interneten. Így könnyen megtalálhatja a film nevét, amelyről a kép készült. A filmek teljes verzióját is keresheti – csak készítsen egy képernyőfotót a kivágott verzióról. Ez egy külön cikk témája arról, hogyan készül képernyőkép a videólejátszóban.

  Következtetés

  Most már pontosan tudod, hogyan találhatsz meg egy filmcímet, amire nem emlékszel. Kiderült, hogy a modern internet lehetővé teszi ezt minden nehézség nélkül.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: