Hogyan kell mosni a kitömött állatokat

A puha játékok kellemes tapintásúak és minden korosztály számára élvezetesek. De a szülők óvakodnak tőle, mert tudják, hogy ez egy igazi porfogó. A gyermekek egészségének védelme érdekében a játékokkal való napi érintkezéstől, amelyek nemcsak port és szennyeződéseket, ételmaradékokat, hanem baktériumokat és más potenciálisan káros mikroorganizmusokat is gyűjtenek, rendszeresen mosni vagy más módon tisztítani kell őket. A szakértők ebben a cikkben elmondják, hogyan kell ezt megfelelően csinálni.

Hogyan kell mosni a plüssjátékokat

Milyen játékokat lehet mosógépben vagy kézzel mosni és milyeneket nem

Annak megállapításához, hogy mosható-e a játék, nézze meg a címkén található információkat. A drágább vagy kevésbé drága tételek mindig rendelkeznek címkével. De néha a szülők levágják őket, hogy ne rontsák el a játék megjelenését. Ha tehát nincs címkéje, akkor lehet, hogy magának kell megoldania. Jól vizsgálja meg a tárgyat, tapintsa meg – vannak-e rajta nyomóelemek, amelyek mögött mikroáramkörök rejtőzhetnek. Ha rendelkezésre állnak, ezeket a termékeket egyáltalán nem szabad mosni. Ne mosson nedvesen olyan játékokat sem, amelyek szerves tölteléket tartalmaznak, mint például borsó, hajdinahéj, toll, gyógynövények, fűrészpor, finom kövek, tengeri só, gyapjú, stb..

Vannak olyan játékok, amelyeket lehet mosni, de csak kézzel:

 1. Azok, amelyek valamilyen ragasztott részekkel rendelkeznek. A rövid kézi mosás nem fogja a ragasztó feloldódását okozni. De ha az alkatrész mégis leválik, akkor kiveheti a medence aljából, és újra rögzítheti. A mosógépben történő mosáskor pedig az apró alkatrészek, például a gombok eltömíthetik a vízelvezető tömlőt, vagy valahogyan károsíthatják a mechanizmust.

 2. Túl nagy – 15-20 cm-nél nagyobb “magasság”. Még ha egy dolog biztonságosan el is fér a mosógép dobjában, ha elázik, nehéz csomóvá válik, amely a falaknak ütközik, és károsíthatja a mosógépet, vagy kikapcsolhatja a mechanizmust. Ezek a játékok moshatók, de csak kézzel.

 3. Kézzel készített tárgyak, amelyek valószínűleg nem bírják ki a mosógép dobjában történő intenzív mosást. A kíméletes kézmosás viszont nem árt nekik.

 4. Antistressz játékok. Ezeknek a termékeknek a belsejében sok kis polisztirol golyó van, és a héj nagyon vékony. Ha a mosógépben történő mosás közben az anyag eltörik, katasztrófa lesz, mert a golyókat a fürdőszobában vagy a konyhában kell összegyűjtenie. Kézzel való töréskor pedig a súrlódást szabályozhatja, így nem károsítja a finom szövetet.

Ha egyáltalán nem tudja mosni a játékot, akkor más módszerekkel is tisztíthatja, amelyeket a cikkben tovább magyarázunk.

Milyen gyakran kell mosni a plüssállatokat?

Szigorú szabályok nem érvényesek, de léteznek gyermekorvosok és más szakemberek ajánlásai:

 1. Ha a gyermek napi kapcsolatban van a játékkal, gyakran veszi a szájába, a padlóra esik, piszkos az élelmiszerrel, akkor a lehető leggyakrabban, akár minden nap meg kell mosni.

 2. Ha egy gyermek játszik a termékkel alkalmanként vagy nagyon óvatosan, a szájában nem húzza, a padlón nem dobja, az utca nem bírja ki, a mosás elvégezhető piszkos vagy 1 alkalommal 10-14 nap alatt.

 3. Ha a játéknak pusztán dekoratív funkciója van, például egy polcon áll, a kiságy hátulján, néhány havonta egyszer tisztítsa meg, csak a por eltávolítása és a poratka megjelenésének és szaporodásának megakadályozása érdekében.

Olvasson tovább  Hogyan kell vasalni egy rugalmas lapot: 6 legjobb gyakorlat

Ha a gyermek levegővel, élelmiszerrel vagy érintkezéssel terjedő betegséggel fertőződött, a játékokat a gyógyulás után a lehető leghamarabb ki kell mosni vagy meg kell tisztítani. Optimális, ha felforraljuk őket, de a mai játékok valószínűleg nem élik túl ezt a kezelést. Ezért először lemoshatja, majd UV-fény alatt fertőtlenítheti. A fertőtlenítéshez használhat háztartási gőztisztítót is. És a legegyszerűbb és úgymond “költségvetési” módja annak, hogy legalább részben fertőtlenítse a terméket – tegye az erkélyre vagy a szabadban 8-10 órán keresztül a napfénynek való közvetlen kitettséghez.

Készülődés a mosáshoz

Hogyan kell mosni a plüssjátékokat

Ha úgy dönt, hogy gyermekei játékait bedörzsöli, készítse elő mindegyiküket a kezelésre:

 1. Ellenőrizze játékát, ha a varratok megrepedtek, vagy az alkatrészek hamarosan leválnak, javítsa meg.

 2. Ha a ruhadarabon van elektronika, de az kivehető, vegye ki az elemeket.

 3. Söpörje le a lehető legtöbb szennyeződést és port. Jobb, ha a szabadban, a szabadban, az erkélyen történik.

 4. Ha a ruhadarabon olyan makacs foltok vannak, amelyeket valószínűleg nem lehet eltávolítani, használjon folteltávolítót, és kövesse a gyártó utasításait. Rögtönzött folteltávolítót készíthetünk dörzsölő alkohol, vízzel hígított szódabikarbóna, ecet vagy citromlé felhasználásával.

 5. Ha a ruhadarab finom anyagból, csipkéből stb. készült.., Jobb, ha mosogatórongyot használsz, és hálós zacskóban mosod ki.

A plüssállatokat ne egyenként, hanem egyesével mossa, hogy a gép dobja egyenletesen teljen meg. Ne töltse túl a dobot, különben a szövet nehezebben mosható, és a gép nehezebben öblíti ki. A ruhadarabokat szín szerint is válogassa szét – a fehéret külön kell kezelni a színesektől és a nagyon sötét színűektől.

Mosószer kiválasztása

A por kiválasztása nagyon felelősségteljes szakasz, mivel a gyermek állandóan érintkezik a termékekkel, esetleg a szájába veszi őket, nyomja őket az arc érzékeny bőrére. oktatás 1 A púder kiválasztása nagyon felelősségteljes szakasz, mivel a gyermek állandóan érintkezik a termékekkel, esetleg a szájába veszi őket. Először is, a mosószer ne legyen szabadon folyó; jobb, ha folyékony, gélszerű terméket használunk. Számos előnye van:

 1. Összetétele nem olyan agresszív, mint a száraz mosószereké.

 2. Hideg vízben jobban oldódik.

 3. Jobban kiöblíti.

 4. Ne károsítsa a szövet szálait.

Másodszor, ideális esetben hipoallergénnek, környezetbarátnak, természetes összetevőkből készültnek, foszfát- és egyéb káros anyagoktól mentesnek kell lennie. A gyermekek immunitása a korai években és az óvodásokban-iskolásokban nem elég erős, ne használjon feleslegesen vegyszereket, ha elkerülhető, hogy ne gyengítse tovább a szervezet védekezését. oktatás 1 A gyermekek immunitása a korai években és az óvodásokban-iskolásokban nem elég erős, ne használjon feleslegesen vegyszereket, ha elkerülhető, hogy ne gyengítse tovább a szervezet védekezését.

A mosószappanból és szódabikarbónából készült folyékony mosószer biztonságos, de nagyon hatékony a plüssállatok és más gyermek (és felnőtt) tulajdonok mosására. Ez nagyon gyors és egyszerű:

 1. Vegyünk 90 gramm mosószappant, daráljuk le tetszőleges módon, a legegyszerűbb egy zöldségreszelőn.

 2. Vegyünk 90 gramm szódabikarbónát (kapható a háztartási vegyszereket árusító boltokban). Az egyetlen különbség a szódabikarbónához képest az, hogy sütötték, azaz teljesen biztonságos. A szódabikarbóna tisztítóerejének növeléséhez melegítésre van szükség.

 3. Tegye a szappant és a szódabikarbónát egy fazékba 3-4 liter forró vízzel. Határozza meg a folyadék mennyiségét az alapján, hogy milyen híg vagy sűrű legyen a mosás.

 4. Alaposan keverjük össze, amíg az összetevők feloldódnak.

 5. Kapcsolja ki a gázt, hagyja a gélt kihűlni, majd öntse a tárolóedénybe. Amikor már majdnem kihűlt, hozzáadhatunk néhány csepp illóolajat, amely nem allergizál a babára, és amelynek illatát a baba szereti. De még e komponens nélkül is tökéletesen jó illatúak lesznek a ruhák a mosás után, különösen, ha a szabadban szárítják őket.

Olvasson tovább  Hogyan kell mosni az öko-bőrt

Használja a folyékony mosószert ugyanolyan adagolásban, mint bármely kereskedelmi mosószert, és használja ugyanazt a mérőedényt vagy mérőpoharat.

Mosás hőmérsékleten, üzemmódban és centrifugálással

Hogyan kell mosni a kitömött állatokat

Óvatosan mossa ki a plüssállatokat. Lehet “kímélő mosás”, “kézi mosás”, “gyapjú” stb..Egy adott program használata helyett az összes paramétert kézzel is beállíthatja:

 1. Hőmérséklet – 40 fok.

 2. Pörgetési sebesség 400.

 3. 1-1,5 órán át mossuk.

 4. Extra öblítés – igen.

Ha a játék olyan anyagból készült, amely magasabb hőmérsékletet is kibír, pl. pamut, vászon (figyelembe véve a töltelék anyagát), mindenképpen használja ki ezt, és mossa ki forró vízben. Ez nemcsak jobban tisztítja őket, hanem több kórokozó mikroorganizmust is elpusztít.

Mosás után szárítsa a játékokat a ruhaszárítókötélen vagy a ruhákat a ruhaszekrényen, lehetőleg a szabadban. Ha először ki kell csavarni őket, óvatosan járjon el, ne csavarja ki őket, tekerje őket egy frottírtörülközőbe, és a kezével szívja fel a nedvességet az anyagból.

Hogyan mossuk kézzel a plüssállatokat

A plüssállatok kézi mosása nem különbözik a ruhák mosásától. Kivéve azt a tényt, hogy ha a kitömött állat nagy, akkor nagyon nehéz lesz, amikor áztatva van, és nehéz lesz kinyomni a mosószert, nagyon sokáig tart a szárítás.Mindazonáltal ismertessük a folyamatot:

 1. Töltsön egy megfelelő edényt 40 Celsius fokos vízzel, ami azt jelenti, hogy valamivel melegebbnek kell lennie, mint a bőrének. A vízmennyiségnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a játék áztatása után a tartály még mindig körülbelül félig tele legyen.

 2. Oldja fel a mosószert vízben. Jobb, ha gélt használunk, mivel a száraz por nem oldódik fel megfelelően, megtapad a szövet szálaiban és potenciális allergénné válik.

 3. Merítse a játékot vagy több tárgyat vízbe, és szivaccsal vagy flanellel alaposan habosítsa be. Minden oldalról dörzsölje be; szükség esetén használjon egy extra, közepes keménységű kefét. Hagyja a terméket 30 percig ázni.

 4. Dörzsölje újra minden oldalról, különösen az erősen szennyezett területeket, zúzza össze, “gyűrje össze”. Nyomja ki a szappanos vizet.

 5. Öblítse ki tiszta vízzel annyiszor, ahányszor csak szükséges, amíg a víz tiszta nem lesz, és nem lesz rajta hab.

 6. Nyomja ki a vizet anélkül, hogy kicsavarná a ruhadarabot, tekerje be egy törölközőbe és gyűrje össze, akassza fel vagy tegye a szárítórúdra, hogy teljesen megszáradjon.

Olvasson tovább  Hogyan szedjük ki a szagot a cipőből - otthoni és professzionális gyógymódok használata

Ne adjon a babának plüssjátékot, amíg az teljesen száraz nem lesz. Gyorsan koszossá válhat, és a nem kívánt mikroorganizmusok elszaporodhatnak a párnázat belsejében.

Hogyan kell gyorsan megszárítani a kitömött állatokat

Nemcsak az a fontos, hogy a tárgy gyorsan megszáradjon, hanem az is, hogy a gyermeke. Ha ez a folyamat túl sokáig tart, a töltelék belül megpenészedhet, és a relatív melegben és páratartalomban más mikroflórák is kifejlődhetnek.Íme néhány módszer, amellyel gyorsan megszáríthatja a baba puha “barátait”:

 1. Kint, meleg napfényben, kötél- vagy keresztrúdszárítóra akasszuk (csak akkor, ha nem kötött, különben megnyúlhat, jobb vízszintesen szárítani).

 2. Szárítsa a ruhákat radiátor mellett (nem a fűtőtestre), és időnként fordítsa őket oldalra a hőforrás felé.

 3. A hideg évszakban a kitömött játékokat egy ablakpárkányon száríthatja, amely alatt radiátor vagy radiátor van. A hő segíti a száradást, és az ablakon keresztül érkező napsugarak nemcsak megszárítják, hanem fertőtlenítik is a kitömött tárgyakat.

 4. Használjon hajszárítót mérsékelten forró fokozaton.

A tárgyat gyorsan száríthatja elektromos szárítóban is, de csak akkor, ha a gyártó ezt engedélyezi, és a gyártó használati utasításán ez szerepel.

Ha nem tudsz kimosni egy plüssállatot, mit tegyél?

Ha a mosás valamilyen okból nem lehetséges, más módon is tisztítható. A legegyszerűbb (ha nincsenek foltok) – porszívózza ki, emellett gőzfejlesztővel is kezelheti.Vannak tisztítási módszerek is:

 1. Helyezze a ruhadarabot egy műanyag zacskóba, öntsön egy adag szódabikarbónát (vegye a ruhadarab méretét irányadónak), kösse le a zacskót, rázza jól össze, hogy a szóda eloszoljon a ruhadarab teljes felületén.

 2. Hagyja a zacskót lekötve körülbelül 2 órán át.

 3. Fújjon be egy megfelelő méretű frottírtörülközőt vízzel egy szórópisztolyból, vagy nedvesítse meg más módon.

 4. Csomagolja a játékot egy törülközőbe, gyűrje meg alaposan minden oldalról.

 5. Távolítsa el a szódamaradványokat puha sörtéjű kefével.

Ez a szárítási módszer megszabadít a portól, szennyeződésektől és baktériumoktól. A darab lefagyasztása jobb módja a fertőtlenítésnek. Ez azt jelenti, hogy amíg a játék a zacskóban van, kinyomja belőle a levegőt, és néhány napra a fagyasztóba teszi – a legtöbb baktérium és baktérium elpusztul az alacsony hőmérsékletnek való kitettségtől.

Ha a játék mikroáramköröket, hangszórókat vagy elemeket tartalmaz, szódabikarbónával tisztítható, de nem fagyasztva. Egy másik lehetőség az, hogy óvatosan felszakítja a varratokat és eltávolítja az elektronikát, majd megvarrja a dolgot, hogy a töltőanyag ne essen ki, mossa ki az elemet, és végül helyreállítja a varratokat.

Következtetés

A plüssjátékok tisztán tartása nem csak a játékok élettartama és esztétikai vonzereje szempontjából fontos. Ez higiéniai okokból van így, mivel egy piszkos tárgy nemcsak csúnya, hanem veszélyes is a baba számára. A szövet veszélyes mikroorganizmusok és poratkák forrásává válik, ezért rendszeresen vegytisztítani vagy mosni kell.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: