Hogyan mossuk megfelelően a függönyöket | fontos pontok

Minden függöny gond nélkül szárazon tisztítható. De érdemes tudni, hogyan lehet őket otthon tisztára mosni. Szakértőink tanácsot adnak Önnek a függönyök helyes mosásához.

Egyenes függönyök mosása

Függönyök

Viszkóz, akril

Az akril és viszkóz zoknik nagyon ellenállóak a forró vízzel szemben (40°C) 0C), de itt a mosási módnak rendkívül gyengédnek kell lennie speciális mosószerekkel (kényes szövetek számára), beleértve az öblítőt, amely megbízhatóan rögzíti a színt a termékben, hajlamos a leégésre.

Az akril és a viszkóz esetében kerülni kell a centrifugálást: hagyni kell, hogy természetes módon lecsöpögjenek. Nagyon óvatosan, a szőrtartás irányát követve vasalja ki, és tegyen rá egy nedves ruhát.

Selyem, organza

A kényes, finom organza és selyem különleges gondoskodást igényel. A legjobb a kézi mosás. Ha mosógépet használ, javasoljuk, hogy a legkíméletesebb mosási fokozatot (általában “Silk”) és legfeljebb 30°C-os hőmérsékletet használjon 0. Ezekben az esetekben nincs szükség áztatásra – a szennyeződések egyszerűen, gond nélkül eltávolíthatók.

TIPP.Az olyan kényes vagy finom anyagok, mint a selyem, a voiles vagy az organza pedig olyan könnyen tisztíthatók, hogy tényleg nincs szükséged mosószerekre (ha pedig kézzel mosod őket, akkor nincs szükséged több mosószerre).

A függönyöket egy speciális tasakban helyezze a gépbe, és rajtuk kívül semmi más ne legyen a dobban. Spin on 0: a finom ruháknak képesnek kell lenniük arra, hogy maguktól lecsöpögjenek. A fátylat és az organzát szárítás után a függönyrúdra lehet akasztani, de a selymet és a félorganzát enyhén ki kell vasalni.

Pamut, vászon

A pamut nem számít kényesnek: nagyon strapabíró, és könnyen elviseli a 60 °C-os hőmérsékletet is 0C (színes ruhadarabok) hagyományos mosószerrel, nagy sebességű centrifugálás elfogadható. Szárítsa a kimosott ruhákat fűtőberendezés használata nélkül: a természetellenes szárítási módszerek a szövet zsugorodásához vezethetnek. Vasalja ki a függönyöket, amíg még nedvesek.

Olvasson tovább  Hogyan lehet eltávolítani a festéket a fémből otthon

Poliészter

Bár a poliészter szintetikus eredetű, ez nem jelenti azt, hogy “elpusztíthatatlan”. Csak kíméletes mosási ciklusban, max. 40°C-on mosható 0). Ebben az esetben az áruló ráncok nem fognak megjelenni. Ha mosás után nem tud vasalás nélkül maradni, állítsa a vasalót “Selyem” fokozatra, és védőintézkedésként mindenképpen használjon nedves ruhát.

Taffeta

Az ebből az anyagból készült függönyök nem félnek a forró víztől (a taft könnyen elviseli az 50 ° C-os hőmérsékletet) 0Válassza ki a kímélő ciklust, és a legalacsonyabb fokozaton centrifugáljon. Hagyja a nedves ruhát természetesen megszáradni.

Velvet

Ez az anyag nagyon trükkös; a legjobb, ha szakemberekre bízza, mivel rossz ápolás esetén elveszítheti eredeti megjelenését. Ha úgy döntött, hogy otthon mossa a bársonyfüggönyöket, a következőképpen járjon el. Fordítsa ki őket, és hajtsa össze őket, hogy ne tekeredjenek ki a mosógépben. Az optimális üzemmód a kíméletes (hőmérséklet max. 30 °C) 0C), ezért a mosást a lehető legkisebbre kell csökkenteni, különben a bársonyok zsugorodnak. Csak vízszintesen szárítsuk a függönyöket, különben megváltoztatják az alakjukat.

Blackout

A sötétítő függönyök nem csak arra jók, hogy teljes sötétséget teremtsenek a szobában, hanem alacsony karbantartási igényük miatt is. Bármilyen mosási ciklusban, akár forró vízben is moshatók. A vasalás elkerülése érdekében hagyja, hogy az elsötétített ruhát a levegőn szárítsa meg (nem kell a centrifugáláshoz). A kimosott függönyöket ki lehet mosni, félig nedvesen hagyni, és azonnal felakasztani a függönyrúdra (saját súlya alatt kiegyenesedik).

Mossa ki a függönyöket/portálfüggönyöket

Mossa a függönyöket

Nagy a súlyuk, ezért a legjobb, ha száraz tisztítással tisztíttatjuk őket. Ha magad mosod őket, akkor meg kell izzadnod (szó szerint). Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy megszabaduljon a megrögzött portól. Ehhez először néhányszor áztassa a szőnyeget hideg vízben, majd áztassa langyos vízbe némi mosószerrel.

A következő lépés a nadrág mosása (kézi mosás vagy kíméletes mosás). Nincs forralás vagy kemény dörzsölés. Öblítse ki a függönyöket meleg vízzel, majd hideg vízzel. Ne pörögjön!

Olvasson tovább  Mivel moshatod ki a farmert a mosógépben?

A függönyök mosása

Mosás előtt próbálja meg (finoman) összekötni a függöny egyes részeit: ez az egyszerű művelet megkíméli Önt a ruhadarab kibogozásának problémáját, miután kikerült a gépből. Hajtsa a fonalrolókat egy speciális tasakba, és mossa őket kíméletes cikluson (az ezekben a termékekben használt szintetikus anyag könnyen levetkőzik a szennyeződéseket). A redőnyöket a függönyrúdra nedvesre akaszthatja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: