Hogyan készítsünk össze az összecsukható sárgarézet: Gyártási technológia

A kebabok főzését sok kedvenc kulináris tevékenység, mind a nyár és télen. Végül is, aki megtagadja a legfrissebb sertéshúsból vagy bárányból főzött illatos és lédús hústenyésztőt. Szabályként telepítve van a helyszínen a ház közelében.

A Brazier mindenki számára hasznos, de a legjobb, ha hordozható. Lehetőség van függetlenül az ilyen eszköz gyártására, ha előzetesen elolvassa a folyamat összes árnyalatát. A gyártó részletei mellett érdemes tanulmányozni az anyagválasztás jellemzőit, és figyelembe veszi az eszköz összes működési szabályait.

Sajátosságok

Ha úgy dönt, hogy házi készítésű braziert készít, először meg kell győződnie arról, hogy a méret a legjobb megoldás, hogy megfeleljen a családi igényeinek. Szükség van egy olyan fém kiválasztására is, amely a legtartósabb lesz. A mai napig az interneten megtalálhatja a különböző nyersanyagokból készített sárgaréz modellek nagyszámú sárgaréz modelljét. Ugyanakkor logikus, hogy a fémmodellek a legnagyobb népszerűséget használják.

Ezt több jelzéssel magyarázza.

 • A használat kényelmét. A fém márka könnyen tisztítható és mosható, és ha szükséges, könnyű szétszerelni, ha cserélhető lábakkal rendelkezik, vagy hajtogatva, ha összecsukható.
 • A főzés sebessége. Ez a fém, hogy a legjobban megtartja a hőt, ami lehetővé teszi, hogy húsokat és zöldségeket készítsen, hogy nem csak annyit is felkészüljön, hanem gyorsan, de gyorsan.
 • Magas tűzbiztonság. Ha a tűzifa vagy a szén erősen elrontja, akkor a Mangala dimenziói és az a tény, hogy fémből készült, képes lesz megakadályozni a gyúlékony helyzet kialakulását. A fém és erősen növekszik, de nem lesz komoly gyújtás.

 • Alacsony költségű. Most a fém az egyik legkedvezőbb és olcsó anyag a gyártás bármely más mangala. Ez sokkal olcsóbb, mint a természetes kő, tűzálló tégla vagy más hőálló anyagok.
 • Termelési arány. A hegesztés és a szükséges fémmennyiség jelenlétében két vagy három órán belül hasonló márkát lehet létrehozni, és azonnal elkezdheti használni. Összehasonlításképpen: egy tégla márkának körülbelül egy hónapot kell tennie, és nem lesz több nappal a befejezés után.
 • Mobilitás. Még ha a márka nem megállapított, ő is egy mobil – könnyen át minden helyiségben típusú kirakodás vagy garázs, hol fog állni, addig a pillanatig, amíg tart ismét. Ebben az esetben nem befolyásolja hátrányosan a különböző természeti jelenségeket.

Az ilyen manga azonban hátránya – nem nagyon esztétikai megjelenés. De ha tényleg megérted, hogy mit fog tenni, akkor fordítsa el a márkát a műalkotásban, nem lesz nagyon nehéz. A fém a korrózió hatására is vonatkozik, de a különleges korrózióellenes termékek jelenlétének és az állandó gondozásnak köszönhetően jelentős időt képes lesz kiszolgálni.

Rajzok és méretek

Ha megmutatja a brazier létrehozásának célját, akkor az eredmény érdekében, amit nem okozott csalódást, egyértelműen megfogalmaznia kell az Ön igényeit, és figyelembe kell vennie az összes fontos tényezőt, amely befolyásolhatja a termék kényelmét. Például, ha családja három vagy négy emberből áll, akkor elég 50 és 30 centiméter méretei. Az utolsó szám szélességet jelez. Ilyen távolság lehetővé teszi, hogy az alakszalagot a tűz fölé helyezze, amelyen a méretüketől függően 7-9 darab hús lesz.

Ezenkívül a manga hossza változhat. Mindez attól függ, hogy hány nyársot akarsz tenni a melltartóban. A nyársak közötti standard távolság 10 centiméter. Vagyis nyolc nyárs, 80 centiméter hosszú levele, és 9-90 centiméter.

Azonban azonnal meg kell tagadnia azt a szándékot, hogy a márka túl hosszú legyen. Ez a döntés nemcsak kényelmetlen, hanem a tervezés is rendkívül nehézkes.

Ha beszélünk a manga magasságáról, akkor valahol 15-20 centiméterrel kell lennie. Ez a kötet több mint elég ahhoz, hogy ne csak tűzifa vagy szén a grillen, hanem a hús is, hogy egyáltalán ne kerüljön kapcsolatba az égő szülővel egyáltalán, és nem égett.

Ha az egész designt veszi, akkor az alsó lábszár hossza a lábakhoz olyannak kell lennie, hogy a személy simán álljon, és tartsa a nyársat egy hajlított kezében, és hogy kényelmes volt a főzés során a kebabot megfordítani. Ezenkívül a braziernek úgy kell lennie, hogy nyugodtan legyen a csomagtartóba. Az autóipari lehetőségnek nem szabad sok helyet foglalnia. A lábak készítéséhez a rudakat polc formájában 25 vagy 30 milliméterben, valamint négy hagyományos vasúti átmérőjű, 8-10 milliméter átmérőjű.

Ha szüksége van egy menetelő brazierre, akkor példaként adjuk meg az egyik modell jellemzőit.

Az ilyen összecsukható modell a következő elemekből áll:

 • A mangala alapja, szilárd acéllemezből;
 • lábak, amelyeknek átmérője 2 centiméter;
 • A szögek és 4 csövek, 17 milliméter átmérőjű rögzítéshez;

 • Kétféle oldal – hosszirányú három kiemelkedéssel és oldalával – kettővel;
 • kádár
 • Különböző rögzítőelemek – alátétek és anyák;
 • Csavarok.

Egy ilyen márka kényelmes, mert könnyen hajtható. A hajtogatott állapotban hossza nem haladhatja meg a 60 centiméter, a szélesség – 30 centiméter.

Eszközök és felszerelés

Ahhoz, hogy egy összecsukható márkát készítsen, meg kell vásárolnia bizonyos eszközöket és elemeket. A legközelebbi építkezésen vásárolhatók meg, mivel nagyon hozzáférhetőek. Tudományos anyagok is alkalmazhatók. Egyszerű kialakítást készíthet, még csak hegesztőgépként vagy rögzítésként is használhat. Ebben az esetben egyszerűen szükség lesz egy horonyrendszer létrehozására.

Ha konkrétan beszéljünk az eszközökről, akkor szükség lesz rá, hogy létrehozzanak egy misztumot:

 • szendvics darab;
 • ceruza;
 • vonalzó;
 • rulett;

 • Fúró fém fúrókkal;
 • Bolgár és lemezek;
 • Olló fémre.

Ha az anyagokról beszélünk, akkor csak egy acéllemezre van szüksége, amely vastagsága valahol 3-3,5 milliméterrel. A fém vágás megkezdése előtt meg kell tennie a jövőbeli mangai elrendezését a kartonból. Ez lehetőséget ad arra, hogy legalábbis megnézze, hogyan fog megjelenni a valóságban, és ha szükséges, állítsa be az ilyen paramétereket, például szélességet, hosszát és magasságát a preferenciáitól függően. Ezenkívül a kartonlapok sablonként használhatók.

Gyártás: Folyamatfelszerelések

Ahhoz, hogy egy csapat a saját kezével, rajzokra van szüksége papírral először a fémre, és vágja le az elemeket. Példaként tekintse meg a kebab tartóját egy 60-as térfogatra 30-15 centiméterrel.

Ebben az esetben a rajz így fog kinézni:

 • két oldalelem mérete 60, 15 centiméterrel;
 • A 60 méretű mangala alja 30 centiméterre;
 • Két végoldal 30 dimenzióval 30 centiméterrel.

A lábak mindkét különálló elemek és a végpontok folytatása lehetnek. Ha előnyben részesíti az utolsó opciót, akkor számos kiigazítást kell tenni a végoldalak rajzában. Meg kell jegyezni, hogy a mangal használatának kényelme érdekében magasságának körülbelül egy méter kell lennie. Mindazonáltal mindez egy személy növekedésétől függ, így az eltérés megengedett e paraméterből körülbelül 20 centiméterrel.

Az alkatrészek vágása előtt el kell dönteni, hogy melyik tartónak van ilyen összecsukható márka.

Általában két faj:

 • fém sarkok formájában;
 • A felvételek, amelyeket általában az alapra hegesztettek.

Ha nincs hegesztés, ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen használni a második opciót. Ebben az esetben csak a horonyrendszert kell alkalmaznod, amely lehetővé teszi, hogy ne legyen kevésbé megbízható kötőelemek. Ehhez azonban az oldalsó részek rajzaiban két vagy három kiemelkedést kell készíteni, amely formájában hasonlít a “G” betűre. Ha a protrúzozók méretéről beszélünk, akkor valahol és félig három centiméterrel kell lennie.

Ezenkívül a rajzok végén a rajzok részleteit olyan helyekre kell hozni, ahol szükség van egy függőleges típus vágására, hogy rögzítse a rögzítéseket. Meg lehet tenni annak érdekében, hogy szilárdan rögzítsük a mangala alját. És csak a kötőelemekkel való kérdés után megoldódni fog, akkor a fémlemezből készült alkatrészek vágására. A legjobb, ha a részleteket egy daráló segítségével készítjük el.

Amikor elkészültek, meg kell ragadni az összes részt. A lehető legkisebbnek kell lennie, mert nagyon könnyű vágni az éles fémélekről. A mangala végein is szükség van olyan lyukakra, amelyek a fogantyúknak szolgálnak. Segítségükkel, ha szükség van rá, lehet, hogy könnyen hordozható egy manbon a természetben, vagy átrendezheti a helyről a helyről.

Az alkatrészek őrlésének folyamata után az oldalsó falaknak két centiméter átmérőjű fúrólyukkeverékkel kell rendelkezniük. Az ilyen lyukak jelenléte miatt a levegő képes lesz a szénre jutni. A legjobb, ha az úgynevezett ellenőrző sorrendben kb. 40-50 milliméter egymás között.

Ha valamilyen oknál fogva úgy döntött, hogy a mantális eltávolíthatóságának lábait, majd a mangala alján lévő minden szöget, a dióféléket vagy a lábak rögzítésére szolgáló sarkokat kell rögzíteni. Az úton, akár a sarkokból, akár egy fémcsőből készíthetők.

Ha minden teljesül, akkor az összecsukható konzol összeszerelése szükséges a funkcionalitás értékeléséhez. Ez segít megtalálni a hiányosságokat, ha van ilyen, és gyorsan megszünteti őket.

Festés kész Mangala

Annak érdekében, hogy megvédje a hordozható mangál a korrózió és a természetes tényezők hatását, általában festett. Korábban, a színező anyagok nem használták, és általában igyekeztek, hogy nem használja a kémia, hiszen a folyamat égő tűzifa vagy a szén, a festék kezdett forr, közzétett kellemetlen szaga, a hús felszívódik veszélyes rákkeltő anyagokat.

A mai napig a gyártók olyan festékeket kínálhatnak, amelyek használata biztonságos lesz. Az egyetlen probléma számukra magas hőmérséklet lehet a manga belsejében. Még a legmegfelelőbb bevonat is egyszerűen nem ellenáll a magas hőmérsékletnek, éget és összeomlik.

Ha a mai hőálló festékekről beszélünk, különböző lehetőségeket tartalmaznak.

 • Hőálló porfestékek, amelyek tökéletesen alkalmasak házi mangál bevonására. De a használatuk technológiája nem könnyű, mivel a tüzelés nagyon magas hőmérsékleten szükséges.
 • A porcelánon alapuló zománc. Az ilyen festékek ellenállnak a + 600 Celsius fokig.

Ezenkívül lehetséges, hogy fém oxidációt végezzen, amelyet kötődésnek is neveznek. Ez a folyamat meglehetősen bonyolult, de egy nagy vágy segítségével még egy kézműves módszerrel is elvégezhető otthon. Ehhez a manga dobozt 5 százalékos kénsavval kell feldolgozni. Ezt követően a kialakítást egy lúgos szappan vastag oldatában kell forralni egy és fél órán keresztül.

Alternatíva – Hagyjon egy márkát nátrium-oldatban két órán keresztül. Az ilyen eljárások után a fém egyszerűen fekete, nem tapadó bevonattal van lefedve, amely kiváló védelem lesz a korrózió ellen. Ez a módszer azonban inkább nem biztonságos, mivel a kénsav kezelése óvatosan kell lennie.

Használat: tippek

Minden egyes használat után az összecsukható brazier szükséges ahhoz, hogy lehűljön és alaposan tiszta legyen a koromtól és a hamutól, ami szükségszerűen a falakra és az aljára esik. Azt kell mondani, hogy semmiképpen sem kell pörkölni egy brazieret, vagy vízzel hűtjük le. A fémnek kizárólag természetesen lehűlnie kell.

Egy másik fontos tanács az, hogy a barbecue szezon vége után a brazieret szétszereljük és ellenőrizni kell a deformációkat. Ha hibákat észlelnek, el kell távolítani őket, és a csiszolt festékeket meg kell szorítani. Ezenkívül különféle mozgó elemeket vagy elítélőit kell elkezdeni télen, ha használta őket.

Hogyan lehet győződni arról, hogy egy márkát saját kezével nem olyan nehéz. A legfontosabb dolog az, hogy pontosan kiszámítsa az összes paramétert, valamint minimális fémkészségeket. Ennek köszönhetően könnyedén és elég gyorsan elkészítheti az álmaidat a saját kezével, és élvezheti az elképesztő kebabokat az év bármikor.

A gyors összeszerelésnek (hegesztés és más kötőelemek nélküli) zsonglőrzete egyértelműen látható a videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: