Fa tégla: Előnyök és hátrányok, Gyártási technológia

Az új építőanyagok szinte évente megjelennek az üzletpolcok és bevásárlóközpontok, és néha gyakrabban. A mai napig az építési terület építése a környezetbarátabb és a megbízható anyagok esetében történik. Ráadásul az olcsóbb az új építőanyag költsége, annál hozzáférhetőbb és a népszerű lesz a piacon. Jelentős hozzájárulás ezekre a tanulmányokhoz hozzájárultak és hazai szakemberek, akik létrehoztak egy “fából készült tégla” nevű terméket.

Ami?

A szokatlan tégla megkapta a nevét a hasonlósággal a híres építőanyaggal. Valójában a kompozíció és a tulajdonságai a legközelebb vannak, egy fából készült járművet, amely különbözik a kisebb mérettől és a fektetési módtól. A vizuálisan az anyag úgy néz ki, mint a 65x19x6 cm méretű széles blokkok, minden oldalán kis hornyok és zárak vannak, amelyeket a blokkok egymáshoz vannak csatlakoztatva. Vannak olyan lehetőségek, amelyek sima felületekkel rendelkeznek, azonban nem használják a csapágyfalak építésére, hanem csak válaszfalakat vagy burkolatot.

Az ilyen szokatlan tégla gyártásának technológiája több szakaszból áll, és így néz ki.

 • A tűlevelű sziklák fája (cédrus, vörösfenyő, luc vagy fenyő), a rudakon festett, termelés helyett, és speciális kamrákba helyezhető. A fa nedvesség csak 8-12% -ra csökken, ami lehetővé teszi a téglák számára, hogy a házban melegen tartsák a házat.
 • A szárított sáv speciális fűrészekön van megmunkálva. Segítségükkel a hosszú anyag külön blokkokra van osztva, amelyeken a hornyok és a fogók vágják. A széleket úgy feldolgozzák, hogy díszes és zsugorodjon szinte hiány nélkül. Ez a kapcsolat módszer olyan óvatosan néz ki, hogy teljesen nem igényel külső befejezést mind az oldalfal, mind a lakóépület homlokzata, ellentétben a szokásos fűrészárutól vagy téglából.
 • A kész tégla a csiszolás befejezéséhez van kitéve, hogy a felülete olyan sima és sima legyen. Ezt a felületet összehasonlíthatjuk a gyárban gyártott fából készült bútorok felületével, és nem manuálisan. A kész tégla leggyakrabban nem festett, csak speciális kompozíciókkal, valamint az impregnálással védi a külső környezet és kártevők expozícióját.
Olvasson tovább  Mindössze annyit kell tudnod az ásványgyapot lemezekről

Az anyag minősége egy fából készült tégla, mint egy szokásos bár, osztva fajtákra osztva. A legalacsonyabb a “C” betűvel, és a legmagasabb recept “extra”. Az alsó és a legmagasabb fokozat közötti különbség körülbelül 20-30% lehet. Önmagában az új építőanyag kubétere 2-3-szor drágább, mint a hagyományos tégla, azonban a súlya sokkal kevesebb, ami lehetővé teszi, hogy megmentse az alapítvány vastagságát és mélységét, amelyet a ház vagy ház. A belsejéből az ilyen anyagok elválaszthatók a rendelkezésre álló módok bármelyikével: a vakolat és a festék lefedésére, a gipszkartonra vagy a fújt háttérképre.

Előnyök és hátrányok

Terjesztés az ilyen univerzális anyag piacán és üzleteiben, mint egy fából készült tégla, megoldott sok problémát és kellemetlenséget, amely mind a tégla, mind a faház építésével kapcsolatos. Ez az anyagnak az egyéb árukhoz képest nagy számának köszönhető.

 • Egy év alatt egy fából készült naplófülke építése egyszerűen lehetetlen, mivel mind az egész törzs, mind a fából festett fa szárítására van szükség. A fa tégla átadja a szárítás színpadát még gyártásban, így csaknem pár hét alatt a tető alatt házat építhet a tető alatt, majd elkezdi telepíteni a tetőt.
 • A bárral ellentétben a tégla blokkok nem deformálódnak szárításkor, mivel kisméretűek. Ez nemcsak csökkenti a gyártási folyamatban lévő házasság mennyiségét, hanem lehetővé teszi, hogy szoros illeszkedést biztosítson a hornyok rögzítésének helyén, repedések és rések nélkül. Ennek eredményeképpen kisebb mennyiségű hőszigetelő anyag és belső dekoratív bevonat szükséges.

 • A fából készült téglák felszerelését speciális építőipari berendezések használata nélkül végzik, és nemcsak szakemberek, hanem kezdők is elvégezhetők. Ezenkívül a faház nem igényel vakolat keveréket, tömítés és tömítőanyag, amely szintén nem csak eszközöket, hanem a fal építésére fordított időt is. A téglafából készült ház egyik legdrágább eleme lesz az alapítvány és a merev szerkezetek a ragasztott sávból és a koronáktól, amelyekre a falazat támaszkodnak.
 • A bárral ellentétben a tégla kis mérete lehetővé teszi, hogy az elemeket nemcsak a téglalap alakú, hanem a lekerekített vagy helytelenül formálja, mint a hagyományos téglafal használatával. Az ilyen házak szokatlanabbak és díszesebbek, mint a közönséges négyzetnaplók.
 • A fából készült elemek egy kubométer ára valamivel magasabb, mint a szokásos tégla, de 2-2,5-szer a ragasztott sáv alatt. Ugyanakkor a blokkokon festett fa, továbbra is környezetbarát anyag, amely tökéletesen megőrzi a hőt téli fagyokban és hűvösségben a nyári melegben.
Olvasson tovább  Alapvető termopanellel való befejezés: Előnyök és hátrányok

Természetesen, mint bármely más anyag, a fa tégláját nem megfosztják hátrányaiból. Először is, az ilyen anyag kompetens szakmai projektet igényel, hiszen a terhelések helyes kiszámítása nélkül veszélyezteti a fal leesését. Másodszor, nem ajánlott túl nagy vagy nagy magasságú házakat építeni a fából készült blokkokból, mivel az ilyen épületek nem lesznek túl stabilak. Emellett országunk északi régióiban a levegő hőmérséklete túl alacsony, és egy ilyen anyag nem adja meg a szükséges hőszigetelést. Novoszibirszkben vagy Yakutskben, valószínűtlen, hogy lakóépületeket építsen ki ez az újdatonsági anyag.

Készíthetek a saját kezével?

Mind a szakmai építők, mind a gyártók egy olyan innovatív anyag, amely kétségtelenül az otthoni téglák otthoni tégláinak elképzeléséhez kapcsolódik. Ehhez szükség van egy teljes gyártási műhelyt, amely csiszolással és nagy pontosságú marógépekkel rendelkezik a kertben. Ezenkívül egy bizonyos nyersanyag megvásárlása szükséges, ami meg kell felelnie a követelmények teljes listájának. Majdnem senki sem rendelkezik ilyen lehetőségekkel, és azok, akiknek legvalószínűbb, hogy ezek az anyag gyártása és értékesítése.

Minden szakértő egyetért abban, hogy az ilyen anyagok elhelyezése könnyen megvalósítható erőfeszítéseikkel, ha bizonyos szabályokat követ.

 • A téglákat kizárólag sorok szerint kell elvégezni.
 • A blokknak csak a kastély szélére kell illeszkednie, és nem fordítva.
 • A fektetést két sorban végezzük, amelyek között a hőszigetelő anyag halmozott. Mindkettő különleges blokk lehet az építési boltból és a szokásos fa fűrészporból.
 • Minden 3 blokknak keresztirányú öntettel kell rendelkeznie ahhoz, hogy nagyobb stabilitást és megbízhatósági elemeket biztosítson. Az ilyen csillogást a fából végzik, mint maga a falazat, és mind a belső, mind a külső sorban történik.

Minden soros öntettel egy téglára kell mozgatni, hogy nem egybeesik függőlegesen a szomszédos sorokban. Ez nem csak a tervezést erősíti, hanem lehetővé teszi, hogy egy szép mintát kapjon a falazat elejével.

Vélemény

Különböző építési fórumokon és webhelyeken sok pozitív visszajelzést talál. Vannak azonban azok is, akik kétségbe vonják az ilyen kialakítás megbízhatóságát, és még mindig elégedetlenek az így kapott konstrukcióval. Leggyakrabban ez a tisztességtelen beszállító választásának köszönhető, aki a “extra” jel alatt kijelentette a legalacsonyabb fát. Vagy ez annak köszönhető, hogy a vevő nem számította ki a régió átlagos hőmérsékletét, és épített egy országot vagy vidéki házat ebből az anyagból az éghajlat alatt.

Olvasson tovább  Hogyan lehet létrehozni az alapot az azbesztcement csövekből?

A felhasználók nem csak a fa téglák szépségét és megbízhatóságát jelölték meg, hanem sokoldalúság is. Vele, nem csak lakóépületek, hanem különböző háztartási épületek, fürdők, sőt garázsok is. A gyermekek tervezőjéhez hasonló blokkok, amelyek tökéletesen alkalmasak a kertben zavartalan vagy zárt veranda építésére, a belső partíciók építéséhez és befejezéséhez. Ezek közül egy kerítést építhetsz, vagy virágágyat hozhat. Azok, akik szokatlan dekorációval díszítik a telek díszítését, különféle formák, üzletek és elölyák formájában szokatlan formákból készíthetik el.

A fából készült tégla valóban megtalálja azokat, akik szeretik a nem szabványos tervezési megoldásokat, és ugyanakkor a természetes anyagok kiválasztását célozzák. Könnyen kombinálható kő, csempe és egyéb építőanyagokkal. És egy ilyen anyagból származó ház építésével, még az a személy is, akinek minimális tapasztalata van az építőiparban, megbirkózik.

A fából készült téglákon lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: