Hogyan kell számolni az állványzat területét?

Az állványzat egy olyan fémrudak és fából készült platformok átmeneti kialakítása, amelyet az anyagok és az építők befogadására használnak a telepítési munkák elvégzéséhez. Az ilyen struktúrák kívülre vannak felszerelve, így az épület belsejében különböző felületek befejezéséhez.

Az erdők megrendeléséhez helyesen kell kiszámolnia a területüket. Érdemes megfontolni, hogy hogyan történik, és mit kell figyelembe venni.

Hogyan kell számolni az állványzat területét?

Hogyan számítsa ki a négyzetet?

Az állványzat kiszámításához számos lehetőség van. Az első azt jelenti, hogy a számítás a területen. Ebben az esetben érdemes figyelmet fordítani a következő paraméterekre.

 1. Magassági fal. A kiszámításhoz a tényleges jelzőt fogja felvenni egy egység hozzáadásához 1 m2 készlethez. Ezután lehet figyelembe venni a biztonsági követelményeket, mert az erdőben telepítenie kell a kerítés, amely további területet igényel.
 2. A homlokzat vagy a belső fal hossza. Ezzel a paraméterrel meg lehet találni a szekciók számát, amelyek segítik a teljes falat a kiváló minőségű és biztonságos kültéri vagy belső munkákhoz.
 3. Az építés típusa. Ez befolyásolja a szekciók méretét, ahonnan az erdők lesznek. Például szükség lehet a csövek áramlására.

Hogyan kell számolni az állványzat területét?

Annak érdekében, hogy világosabbá tegyék, hogy a számítás kiszámítása úgy néz ki, érdemes megfontolni a példát. Hagyja, hogy a fal magassága egyenlő legyen 7 méterrel, majd a szerkezet végső magassága 8 méter lesz, mivel szükséges egy egység hozzáadásához a kezdeti mutatóhoz.

A példából a fal hossza 21 méter, a design típusú keret. Ezután a szakasz magassága 2 méter, és szükség lesz arra, hogy 11 szekciót vásároljon az egész fal átfedéséhez. Így kiszámításához négyzetméter építési erdők, szükség lesz, hogy szaporodnak a magasság (8 méter) szaporodnak a hossza (22 méter), és az eredmény 176 m2. Ha ezt a képletet írja elő, akkor így fog kinézni: 8 * 22 = 176 m2.

Hogyan kell számolni az állványzat területét?

Azok közül az ügyfelek, akik hozzáadják az erdők számításához a fali dekorációra, a kérdés merül fel, mi lesz a struktúra négyzetméteres ára. Ezután a szabványos és meglehetősen egyszerű rendszer a terület kiszámítására szolgál.

Megengedett terhelések kiszámítása

Az állványzat pontosabb területének meghatározásának második módja magában foglalja a lehetséges terheléseket, amelyek képesek lesznek ellenállni az építkezésnek. Ez egy meglehetősen fontos kritérium, amely lehetővé teszi az anyag kiválasztását, figyelembe véve a szerkezet szükséges erejét és stabilitását:

 • Keretek;
 • állványok;
 • Tábla.

Hogyan kell számolni az állványzat területét?

A megengedett terhelések értékének megkereséséhez 3 fő kritériumot kell elérni.

 1. A telepítők súlya, vakolók, festők vagy más építők, akik a platformon állnak.
 2. Az építőanyagok teljes tömege, hogy a tervezésnek meg kell felelnie ennek eredményeként.
 3. A szállítási rendszer típusa. Abban az esetben, egy torony emelőszerkezet, akkor figyelembe kell venni a számítás együttható dinamizmus, amely azonos a 1.2. Mindazonáltal a standard terhelés jelzője 200 kg-os dobozonként vagy egy talicskával egyenlő lesz, ha egy daruval és 100 kg-os daruval ellátott anyagot, ha a munkavállaló.

Érdemes megjegyezni, hogy a biztonsági technika lehetővé teszi, hogy csak egy szintet töltsön be. Ugyanakkor a szabványok meghatározzák a platformon lehetnek maximális számát is. Átlagosan nem lehet több, mint 2-3 a padlón.

Hogyan kell számolni az állványzat területét?

Hogyan kell számolni az állványzat területét?

Példák

Az állványzat számolásához figyelembe kell venni mindkét felsorolt ​​módszert, amely segítségével lehetővé válik a kívánt anyag kiválasztása, és meghatározza annak mennyiségét, amely végül kiszámítja a költségeket.

Először is meg kell mérni a homlokzat vagy a fal hosszát és magasságát, amelyet feldolgozni kell vagy elválasztani kell. Ezután lehet meghatározni a jövőbeli erdők járatainak számát, amelyek képesek az egész falra kiterjedni. A design magassága és spanyolsága – 2 és 3 méter.

Példa: olyan erdők, amelyek segítenek elválasztani az épület homlokzatát 20 méteres magasságú és 30 méter hosszú magasságban. Megoldás.

 1. Először meg kell határoznia a tételek teljes számát. 10 * 2 = 20 méter.
 2. Ezután határozza meg a fal hossza mentén. Ők is 10, mivel 10 * 3 = 30 méter.
 3. Ezután számítsa ki a szerkezet teljes területét: 20 méter * 30 méter = 600 m2.
 4. A következő szakasz azt jelenti, hogy az esetleges terhelés számlájára vonatkozik, amelyet a szabványokból lehet venni. A terhelés az elvégzett munka típusától, a telepítők számától vagy más alkalmazottak számától függ, valamint az építőanyagok teljes tömegét. A kapott adatoktól függően a különböző szerkezeti elemek szakaszai meghatározzák.
 5. A méretek meghatározása után keressen megfelelő elemeket az építőipari áruházakban vagy a gyártók helyszínén, határozza meg a szabványos árat, és szorozza meg a területre.

Hogyan kell számolni az állványzat területét?

Az utolsó három szakaszra van szükség, ha meg kell határozni a struktúra költségeit a szerkezet állványzatának vagy öngyűlésének sorrendjének esetében. Anélkül, hogy az árat az ár nélkül határozzuk meg, elegendő lesz ahhoz, hogy kihasználja a számítási módszert, amely figyelembe veszi a fal magasságát és hosszát.

Hogyan kell számolni az állványzat területét?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása