Hogyan módosíthatja a csapágyat a betonkeverőkre?

A háztartási betonkeverők mechanikusak (kézi), belső égésű motorral vagy elektromos hajtással. Mindezek a fajok hasonló formatervezéssel rendelkeznek. A legmagasabb terhelés keverőben lévő betonoldat előállításakor egy csapágyegység van kitéve. Idővel, még akkor is, ha megfelel a berendezés működési szabályainak, ez nem sikerül. A lebomlása esetén nem kellene a törött egység cseréjét – a betonkeverő csapágyat a saját kezével megváltoztathatja, a keverőhöz való visszatérési funkciókat visszaküldi.

A törés okai és jelei

A beton keverők intenzív működésével a 2 csapágyak egyike leggyakrabban megszakad. A hiba jelei:

 • idegen zaj a dobban, hasonló a ropogós vagy a repedéshez;
 • Hirtelen megáll a dob még alacsony terhelés esetén;
 • Az aggregátum lassú elindítása;
 • Kézzelfogható backlash, amikor manuálisan dobja a tálakat.

Kérjük, vegye figyelembe: A betonkeverőnek meg kell változtatnia az azonnali 2 csapot, még akkor is, ha a második teljesen működik.

Számos oka van annak, hogy az elem korai. A leggyakoribb – túlterhelés az egység. A berendezés megengedett terhelésének növekedésével (az összes szabály a műszaki dokumentációban szerepel)) A csapágyegység sokkal gyorsabb.

Más kevésbé gyakori okokból a nedvesség, a homok, a kis kövek vagy más idegen tárgyak a csapágyhull alatt. Szintén A csomó a korábban telepített rossz minőségű rész miatt sikertelen.

A csapágy korai lebontásának megakadályozása érdekében minden egyes használat után meg kell tisztítani a készüléket a nulios beton tömeg maradékaiból, valamint a nedvesség, a por és a homok nyomon követése. Nem kell túlterhelnie a berendezést, és próbálja meg 1-szer több betonkeveréket készíteni, amely megengedhető a gyártó ajánlásai. Fontos, hogy helyesen vigyázzon a keverőre, és időben fenntartja a karbantartást.

Szükséges eszközök

Ha meg szeretné változtatni a csapágyat a betonkeverőknél, akkor a Masters szolgáltatásait igénybe veheti. Azonban időbe telik, és komoly pénzügyi befektetésekre lesz szükség. Mentéshez ajánlott a saját kezek javítása. Az aggregátumot függetlenül egyszerűen hozza létre. Ehhez meg kell élnünk a szükséges eszközt és az elméleti ismereteket.

Munkahelyre lesz szükség:

 • 2 új csapágy (szabványos rész 6203 méret);
 • Különböző méretű csavarkulcsok készlete;
 • kalapács vagy sledgehammer;
 • Bolgár;
 • Fémbetét;
 • Oldószer vagy benzin az alkatrészek tisztítására;
 • A csavarok “Belling” -nek szánt megoldás (WD-40 alkalmas ezekre a célokra);
 • különböző konfigurációk és méretű csavarhúzók;
 • Fogók és húzók (helyett használhatod az alelést).

Javasoljuk, hogy előkészítse a szükséges tartozékokat előre -, hogy mindent kéznél, akkor gyorsan megbirkózni a munka és nem zavarja keresi a kívánt szerszámot.

Külön, érdemes mondani a csapágyválasztásról. 3 faj – caprolone, bronz vagy acél. Az első legnépszerűbb. A kiválasztás során előnyben kell adnod a részleteket az alátétjal – képesek ellenállni a nagy mechanikai terhelésekkel és megvédeni a belső eszközt a mechanikus részecskék beviteléből.

Hogyan lehet eltávolítani a csapágyat egy dobdal?

A sérült elem kihúzásához el kell jutnia – erre a keverőt kell szétszerelnie. Először is meg kell fordítani a kapacitást, hogy az áthaladás az emeleten legyen. Ezt követően egy csavarkulcsot kell csavarni a berendezés tengelyének áthaladásával. Ezután szükséged van rá:

 • Távolítsa el az alátétet és a grovert;
 • Kikapcsolja ki a tengelyt a kereszteződésből (ez megfelelő méretű és kalapácsot használ);
 • Húzza ki a dobot az ágyból;
 • Távolítsa el a beállító alátéteket.

A következő lépés az, hogy a támogatási struktúrát a körtől leválasztjuk. Sok mester figyelmeztet arra, hogy az idő, az idő rozsda borítja. Az ilyen negatív folyamat elkerülhetetlen, mivel a telepített hardver a munkadarab elkészítésében a nedvességgel érintkezik. Az eltávolítás megkönnyítése érdekében ajánlott előállítani az anyákat a WD-40 kompozícióval. 10 perc elteltével megpróbálhatja csavarni a kötőelemeket.

Ha az anyák túl sokat zárnak, meg kell vágniuk őket egy darálóval.

A rögzítő eltávolítása után elválasztani kell a tálat a dobból, majd húzza ki 2 részre. Ehhez kopogtassa ki a tengelyt csapágyakkal. A sérült részeket speciális húzóval vagy alelítővel bontják le.

Hogyan cserélje ki?

A készülék összeszerelése előtt javasoljuk, hogy a tengelyt a szennyeződésből és a rozsdaból a benzinnel vagy az acetonalapú oldószerrel előtesszük. A részleteket a formációk eltávolítása után új csapágyakat kell nyomni a tengelyen. Ehhez kényelmes egy speciális húzó használata. A távollétével a nyomógombot a csapágycsomópontok belső csúcspontján lévő kalapács egyenletes megérintésével végzik. Ezeket a munkákat gondosan meg kell venni, a megérintést egy fa sávon kell elvégezni.

A következő lépés a tengely telepítése a támogatás alsó részébe, rögzíti a második felét a felső csapágyhoz. A gyártott manipulációk után meg kell erősíteni a hordozót a dobhoz csavarokkal, anyákkal és alátétekkel. Annak megakadályozására, hogy a csavar megakadályozza a csavarok belsejében lévő csavarokat, meg kell tartani őket egy csavarkulccsal – ebben az esetben, ne tegyen segítség nélkül. A rögzítés előtt a tartót a dobos zónákba kell feldolgozni a dobdal, ezért a szilikonon alapuló tömítőanyagot kell használni. Ennek a kiegészítő feldolgozásnak köszönhetően a csapágyegység megbízhatóan védi a véletlenszerű nedvesség behatolását.

Az utolsó szakasz magában foglalja a sajtok beállítása, a tengely telepítését a lyukba és annak rögzítésével a nyomócsavarokkal.

A gyártott javítási manipulációk után értékelni kell a betonkeverő teljesítményét. Ehhez be kell vonnia a berendezéseket készenléti állapotban, terhelés nélkül.

A csapágy időszerű cseréje fontos – Az ilyen munkák elhanyagolása gyakran az egység más szerelvényeinek lebontásához vezet, és drágább üzembe helyezésük. A cikkben megadott utasítás segít a kopott elem minőségének javításában, amely viszont hozzájárul a berendezés élettartamának meghosszabbításához.

Tudjon meg többet arról, hogyan kell megváltoztatni a csapágyat a betonkeverőkön, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: