Hogyan válasszuk ki a berendezést a tégla “LEGO” gyártásához?

O Téglagyártás “LEGO” Egy másik cikkben írtunk.

Most tekintse meg a legfontosabb tényezőket, amelyek befolyásolják a “LEGO” tégla minőségét. Ők:

  • Gépnyomás;
  • Mátrixok minősége;
  • Elektronikus érzékelők elemzik a gyártott tégla méretét.

A gép nyomása legalább 130 kg / cm2-nek kell lennie, T.E. Gép egyetlen méretű mátrix 12 * 24 cm. Legalább 30 tonna nyomásnak kell lennie.

A mátrix falait legalább 20 mm vastagságú fémből kell készíteni. Figyeljen az erejére, különben a csiszolóanyag csak néhány nap alatt elpusztítja.

A mátrix minősége Játssz egy nagyon nagy szerepet, mert a “LEGO” tégla egymásra kerül, és bármilyen hiba vezethet, hogy a fal helytelenül lesz.

Az elektronikus érzékelők jelenléte Nagyon fontos, mert manuálisan megérti a termék magasságának különbségét nagyon nehéz. Ezek az érzékelők nemcsak a tégla vastagságát, hanem a félelmetes nyersanyagok mélységét is szabályozzák.

Gépi teljesítmény

Az üzleti terv kiszámításakor az egyik legfontosabb pont a termelékenység helyes kiszámítása.

Elméleti (maximális) termelékenység sokszor különbözik attól, hogy mi történik a gyakorlatban. Tehát, ha alacsony teljesítményű gépet vásárol, amelynek nyomása kevesebb, mint 30 tonna, kapacitása 4 tégla percenként, akkor kapjuk meg, hogy 8 órás munkanapok gyártjuk 1920 téglát.

Valójában még az idő leghatékonyabb használatával is kb. 400 téglát kap a kijáratnál, ami körülbelül 5-ször kevesebb, mint a kiszámított termelékenység.

Ez a következő tényezőknek köszönhető:

  • Kezdetben a gép téglából való kivonáskor meglehetősen törékeny, annyira sok idő a házasság megszüntetéséhez. A sikertelen tégla feldolgozásra kerül, ami azt jelenti, hogy az új keverék kissé eltérő lesz a szerkezetben, és időt vesz igénybe a gép további beállítása érdekében.
  • Szabadidős munkás. Ilyen mechanikai munka kimerül, így ez a tétlen idő szükséges a teljes körű munkához.
  • Tégla halmozott egy speciális felületen. Majd a szárítás és a részlegesen beírt szilárdság után speciális raklapba tolódott, amelyre szükség van az időre is.
  • Az időköltségek továbbá a mátrix periodikus tisztításához és a rekreációs összetétel kezeléséhez, a nyersanyagok betöltése és a gép beállítása.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: