Mi a professzionális padló és hogyan lehet kiválasztani?

Szakmai padló – megbízható és univerzális anyag, amely népszerű a fejlesztőkkel. Alkalmas tetőfedésre, falak bélésére, partíciók és kerítések telepítésére – csak a meglévő feladatnak megfelelően megfelelő típusú acéllemezt kell választania.

Mi az, és a jobb pala?

Az anyag fémlemez, hullámos felületű. Kiváló bordái vannak, amelyek a teljes hossz mentén haladnak. Ez lehetővé teszi a Proflket számára, hogy ellenálljon az emelkedett terheléseknek. Az acéllemezek eltérnek a profil formájában és a bevonat anyagának formájában, ami befolyásolja a jellemzőket, és meghatározza az alkalmazás terjedelmét.

Gyakran a két név – a professzionális padló és a szakember között zavart okoz. Globális értelemben ez ugyanaz a lapos anyag, amely hidegen hengerelt termékek által kapott profillal rendelkezik. Azonban gyakran a “professzionális padló” szó alatt, egy tetőfedő bevonat, és a “Proflist” terméket olyan termékekre használják, amelyek a partíciók, kerítések, falburkolatok építéséhez fognak menni. Megállapítható, hogy a különbségek a jellemzőkben vannak.

Általában a következő mutatókat veszik figyelembe.

 • Merevség. A tetőre tartósabb, több tartós lapra van szükség, amelyek ellenállnak a súlyos terhelésnek – a szél hatása, a hó súlya télen. Figyelembe véve ezt, a profilmagasságnak legalább 35 mm-nek kell lennie.
 • Hangszigetelés. A szigorúbb profilú anyag megszünteti a hangos zajt erős esőzéssel.
 • Jellemzők feldolgozása. A magasabb erő miatt a professzionális padló rosszabb, mint a hajlítás, így a kerítés könnyebbé válik a professzistudistól. Különleges erőfeszítések alkalmazása nélkül bármilyen formát adhat.

Mindenesetre az anyagot különböző módon említhetjük, így jobb, ha megnézzük a jelölést – van minden szükséges információ, amely segít megtalálni a megfelelő termékeket.

A professzionális padlózás viszonylag a közelmúltban népszerűséget szerzett. Korábban mindenütt tetőfedésként használta, de nem érdemes visszatérni hozzá.

Számos oka van annak, hogy miért kell választania egy professzionális padlót, ha a tetőjavítást tervezi.

 • Könnyed. A pala súlya körülbelül 9 kg / m2. Acéllemez – átlagosan 4-5 kg, a profil típusától függően. Nyilvánvaló, hogy könnyű anyaggal, a telepítési munka gyorsabb lesz, akkor is könnyebb szállítani.
 • Erő. Bár a pala jó a vízszintes terheléssel, a hajlítás vagy az ütközés során megosztható. Az egyenetlen stílusoktól is az anyag repedni fog, és lebontható, ha a kémény tisztítása vagy bármely más munkájánál kell használni, amit a tetőn kell végrehajtania. A professzor nyugodtan ellenzi az emberi súlyt és ellenáll a hatásnak.
 • Esztétika. A szabványos szürke pala tűnik kicsi, és a szín nem különbözik a festékek fényerejében és számos lehetőség. Professzionális padlót vásárol, választhat senkit a RAL palettáról, és néhány márka márkás árnyalatú. Ezenkívül a bevonat lehet fényes vagy matt, nem fakul ki a nap.
 • A működés jellemzői. A Slather elnyeli a nedvességet, ami a moha megjelenését és az anyag fokozatos megsemmisítését eredményezi. Ezenkívül a por gazdagon lesz a porózus felületen, így folyamatosan tisztítsa meg a tetőt, hogy jól néz ki. A professzionális padlóval nincsenek ilyen problémák, és könnyű gondoskodni róla – víz a tömlő vízzel mossuk le a szennyeződéseket.
 • Külföldi biztonság. Bár a pala nem világít, a tűzben elkezdi “lő”, szikrák létrehozása, amelyek vezethetnek az új fókuszok megjelenéséhez, vagy sérülést okozhatnak az embereknek. A professzionális padló nem támogatja az égést.

Mindkét anyag ára meglehetősen hozzáférhető, bár a fémlemezek költsége a jellemzőktől függően változhat. Mindazonáltal a szakmai padló működési tulajdonságai magukért beszélnek. Ebből az anyagból tartós és gyönyörű tető lesz.

Hogyan készítsünk szakmai telepeket?

Az anyaggyártás szinte teljesen automatizált – lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségben megkapja a lapokat, és a vásárlók rendelkezésére áll. A szakmai lap gyártásához hidegen hengerelt módszert használ. A profilalkotást kétféle módon végzik.

 • Az összes hullámzás egyidejű gördülésével. Az ilyen berendezések kevesebb területet igényelnek, és lehetővé teszik a termelési folyamatok optimalizálását.
 • Következetes gördülettel. Ez a módszer minimalizálja a fémtermékek házasságának valószínűségét.

A gördülés után a feldolgozás végső szakasza. A fémet a megadott paraméterekkel összhangban hidraulikus ollókkal díszítik, majd a termék belép a fogadóeszközbe, ahol a jellemzőit automatikusan értékelik. A profilisták rozsdamentes vagy hagyományos acélt készítenek – ebben az esetben a felületet cink réteggel borítják, hogy elkerüljék a rozsda megjelenését. A könnyebb termékek általában alumínium – Ez az anyag a szerkezet súlyának megkönnyítésére szolgál.

A termeléshez a vendégek előírásait használják, amelyek diktálják a megengedett termékparamétereket. Ezek az acél kezdeti összetételétől függően eltérőek lehetnek. A védő bevonattal külön normák is vannak.

Tulajdonságok és jellemzők

A működési tulajdonságok közvetlenül a profil típusától függenek, ezért érdemes megvizsgálni a leggyakoribb fajok jellemzőit egy adott feladat kiválasztásához.

C8

Az ilyen lapok hullámos felületük és nem túl nagy szilárdságúak. Gyakrabban gyakrabban alkalmazzák az akadályokat, a burkolatot, de néha felhasználhatók, és mint tetőfedés, ha a tető nagy szögű dőlésszöggel rendelkezik, és a hó nem fog felhalmozni ott. A következő jellemzőkkel rendelkezik:

 • Vastagság – 0,5-0,7 mm;
 • Hossza – akár 12 méter;
 • Profilmagasság – 8 mm.

C21

Trapéz alakú formákkal ellátott lapok. A polimer bevonat védelme, amely nem engedélyezi a korróziót. Alkalmas a tetőhöz, amelynek borotválkozási lépése legfeljebb 80 cm, a garázsok és más struktúrák burkolatához, a kerítés megszervezéséhez a területen. Termékparaméterek:

 • Vastagság – 0,4-0,8 mm;
 • Hossza – akár 12 méter;
 • Profilmagasság – 21 mm.

Ns35

A tartós termékek bordázott felület és védőpolimer bevonatúak. Jól illeszkedik a tetőn a borotválkozásban, akár 1,5 méterig. A padló lezárása és megbízható. A lapokat partíciókként és szendvicspanelekként is használhatja. A kategória szakmai lapjainak tulajdonságai:

 • Vastagság – 0,5-0,9 mm;
 • A hossza elérheti a 12 métert;
 • Profilmagasság – 35 mm 200 mm-es trapéz lépésével.

H57

Az ilyen lapok profilja a trapéz körvonala. Jellemző – a csatornák jelenléte. Ez lehetővé teszi, hogy a telepítés során megnöveli a szigetelőanyag vastagabb rétegét, ami növeli a szerkezet megbízhatóságát. A lapokat tetőfedésben használják, a nem eltávolítható zsaluzat, a pajzs akadályok felszerelése. A termék jellemzői:

 • Vastagság – 0,6-0,9 mm;
 • Hossza – akár 14 méter;
 • Profilmagasság – 57 mm.

H114-600

Professzionális padló Ez a kategória nagy szilárdságú. Ez hozzájárul a további merevség jelenlétéhez. Ezeknek a lapoknak több, mint mások, akár 15,3 kg / m2-re is elérhetők. A termékeket jelentős terhelés alá tartozó struktúrák telepítésére használják. A lapok paraméterei:

 • vastagság – 0,8-1 mm;
 • Hossza – akár 13 méter;
 • Profilmagasság – 114 mm.

A fajok leírása

A gyártók sokféle fajtát termelnek a gyakorlati vagy dekoratív tervek szakmai elhagyására. A különböző típusú profilokkal rendelkező lehetőségek találhatók – göndör, íves, tengeri hullám, trapéz. Sima és lapos fém leállítás anélkül, hogy hullámosság nélküli a proflista nem tartozik. A perforált termékek megtalálhatók – a lyukak jelenléte megkönnyíti a telepítést. Típusú lefedettség szerint a szakmai lap festett vagy horganyzott. A professzionalista leggyakoribb besorolása – az alkalmazás körére. Háromféle terméket különböztetünk meg.

Fuvarozók

Az ilyen lapokat súlyos terhelés alá tartozó struktúrák telepítésére használják. Lehet, hogy egy tető, amely sok hó, falak vagy partíciók, átfedés. A termékeket hosszú élettartam jellemzi – 40 és 60 év között. A lapok nagy profilban és további barázdákban találhatók. Ez a kategória márkák: H57, H114.

Fal

Általában van egy téglalap alakú vagy trapéz profil. Nem csak burkolólapokra, hanem kerítések építésére is alkalmazva, beleértve a dekoratívot is. Az ilyen típusú lapok vékonyabbak, így könnyen kezelhető – vágás, hajlítás, fúrás lyukak. Az S8 és a C21 márkákat igény szerint használják.

Tetőszerkezet

Ezek a termékek elegendő merevséggel és erővel rendelkeznek ahhoz, hogy ellenálljanak a terheléseknek, de ugyanakkor kis súlyuk van, lehetővé téve, hogy ne veszítse el a tetőt. A lapokat vonzó kialakítás és különböző színek jellemzi. Ezeket a kerítések telepítésére is használják. Példák a márkákra: NS44, NS35.

Geometriai adatok és kötet

A lapok hossza akár 14 métert is elérhet néhány fajtában, de gyakrabban korlátozódik 12 méterre. Szükség esetén a terméket vághatjuk, mert ilyen nagymásolatokra szükség van mindenhol. Például a kerítések telepítéséhez gyakran 2 méteres lapok vannak megrendezve, a falak falai – 3 méter, a 6 méter hosszúságú. Vásárláskor érdemes figyelmet fordítani a szélességre. Két dimenzióban van – általános és munka. Az első a lap kezdeti szélessége, a második pedig, amely a hullámok kialakulása után kiderült. Az építési számítások figyelembe veszik az utolsóat.

A termék vastagsága 0,4 mm és 1,2 mm között érhető el. Ez elég ahhoz, hogy tartós bevonatot hozzon létre, mert a merevség bordái növelik az anyagot, lehetővé téve, hogy ellenálljon a jelentős terheléseknek. A lemez súlya a méretétől és vastagságától függ. Ez is befolyásolja a hullámok közötti távolságot és a bevonat szerkezetét.

Általában a négyzetméteres súlyt jelöli, de a termékparaméterek ismerete, könnyű kiszámítani a területet, és megérti, hogy a lap mérlegelése mennyi.

Színsugár és design

RAL és RR palettákat használnak fém tekercsekhez. Nagyszámú árnyalatot tartalmaznak, például: piros, sárga, rózsaszín, zöld, kék, lila és mások. Az eredeti festést a bárban vagy más textúrák alatt is megrendelheti. Még sokáig is, a bevonat nem fakul ki a napfény hatása alatt, és ugyanolyan fényes marad.

Jelölési lapok

A termékek digurisztikus kóddal rendelkeznek, amely tartalmazza a fő jellemzőket. Szétszerelje a jegyzeteket. Az első a levél, és itt három lehetőség:

 • C – fallap;
 • N – hordozó;
 • NS – Univerzális termékek, amelyek az arcra és a tetőfedésre használhatók.

Ezután a profil magasságára mutató számjegyet követi. Egy kötőjelben vagy azonnal írható, például: NS-44, NS-21, SS10, C8, H57.

Ezt követően további három számot láthat:

 • lapvastagság;
 • Teljes termékszélesség;
 • hossz.

A teljes jelölés általában így néz ki: C18-0.7-750-6000. Nyilvánvaló, hogy ez egy 18 mm-es profilú fallap, vastagsága 0,7 mm, a teljes szélesség pedig 0,75 méter. A termék hossza – 6 méter.

Népszerű gyártók

Vásárláskor jobb, ha olyan bizonyított vállalatok termékeit választották ki, amelyek jó hírnevet nyertek a piacon. Rendszerint a nagy növények olyan modern felszerelést használnak, amelyek minimalizálják a házasság valószínűségét, és lehetővé teszik, hogy különböző paraméterekkel rendelkező termékeket készítsenek. Számos gyártó kínálhat kiváló minőségű professzionális padlót.

 • “Neva Steel”. A St. Petersburgban található, több mint 15 éve található. Kiadja a befejező és tetőfedő anyagokat, valamint szigetelést, vízelvezető rendszereket, ablakszerkezetet és más építési és javítási árukat.
 • “SevzapComite”. Nikolsky városában található. Az üvegszálas és kompozit termékekre specializálódott, beleértve a táplálékokat a tetőfedő és a falak számára.
 • Távol-keleti gyár professzionális padlóburkolat. Vladivostokban található, különböző típusú fémeket termel.
 • Profi. A Stupino gyártója mindent kínál a homlokzat és a tető elrendezéséhez.
 • Ural tetőfedő növény. Az egyik legrégebbi vállalat több mint 25 éve dolgozik, a Yekaterinburgban található. Tetőfedő anyagok nagykereskedelme.

Gyermek árnyalatok

Fontos olyan anyag kiválasztása, amely megfelel a feladatoknak. Ezután a bevonat nem fog problémákat adni és tartani. Ezenkívül vannak olyan pontok, amelyeket figyelembe kell venni.

 • Jobb, ha árut vásárolhat egy szállítótól. Jövedelmezőbb lenne, ha azonnal kiszámítják a szükséges anyagot és megrendelhet egy kötegelt. Ez megszünteti a hosszú kereséseket, mint egy lapot, ha a termékek hirtelen véget érnek.
 • A kötőelemeket és a kihívásokat bevonattal kell megrendelni. Tehát biztos lesz abban, hogy a részletek és lapok ugyanolyan árnyalattal rendelkeznek.
 • Óvatosan vizsgálja meg a csomagolást. Egésznek kell lennie, kár nélkül. Továbbá a termékek maguknak nem rendelkezhetnek hibákkal – karcolások, dents és egyéb nyomok.

Ha tetőfedést tervez, akkor jobb, ha hosszú lapot rendel. Az anyag rövid fogyasztásával növekedni fog a bajuszok elhelyezése miatt, emellett nagyszámú ízület nem néz.

Hatály

A professzionális tulajdonságot ipari és magánszerkezetekben használják. Vékony vékonylemezek mennek a falak belső dekorációjához vagy a munkaterület mennyezetéhez. A nagy bevásárlási pavilonok és hangárok partíciókat készítenek, kérjük a kioszkok telepítését. A lemezanyag közepes vastagság, amely a ház vagy a fürdő homlokzatának fedezésére szolgál. Szintén belőleöztetheti a kezelőt egy kapu vagy lombkorona fölött a tornácon, tegye a lábszár tetejére. A legtartósabb lapok nagy beépítési magasság akkor használják, ha szerelési könyv födémek, tetők széles lépést a láda, amelyből zsaluzat kitöltésekor az alapítvány.

A professzionális tulajdonságokat gyakran a kerítések telepítésére használják. Ehhez bármilyen magasságú kerítést gyűjthetsz, nagy kapuot szerelhet a szállításhoz való belépéshez, vagy dekoratív kialakítást készíthet egy Palicator számára. Nem ajánlott alkalmazni egy professzionális padlót, ahol az agresszív környezet állandó hatása lehetséges. Ez korrózióhoz vezethet. Emellett az anyag nem alkalmas a doboz nélküli tetőfedésre – a kondenzátum felhalmozódik a lapok alatt.

Művelet és gondozás

Bár ez nem túl nehéz dolgozni egy kiegyenesítővel, vannak olyan árnyalatok, amelyeket tudnia kell, hogy ne rontja az anyagot. Gyakran szükség van a termék vágására, de nem minden eszköz alkalmas erre. Használható:

 • elektromos fűrész speciális lemezzel egy szakmai laphoz;
 • Kézi lacksaw fémhez – ha a munka mennyisége kicsi;
 • Olló professzionális padlóhoz – elektromos és mechanikus, alkalmas vékony lapokra.

Gázrögzítő eszközök nem ajánlottak – a fűtést a fűtésből elrontják. Szintén ne használja a darálót, mivel a lemez egy érdes bevonattal teremt kárt a szélén, amely ezt követően vezet a megjelenése korrózió.

Nem kevésbé fontos pont – fúrás lyukak. Általában rögzítőelemeket kell telepíteniük. Jobb, ha speciális eszközöket használhat erre a célra – a lyukasztás vagy a piercing lyukak. Ha meg kell adnia a csavarokat, akkor a fúró alkalmas, de fontos figyelemmel kísérni a fordulatszám sebességét, és ne felejtse el eltávolítani a zsetonokat.

Ez megtörténik, hogy meg kell hajlnia egy lapot a sarokba, készítsen egy P-alakú bárot vagy ívet. Ez egy speciális hajlítógéppel végezhető – nem csak ipari, hanem olyan kézi modellek is, amelyek privát használatra alkalmasak. Néhány kézműves egy kalapáccsal hajlítható egy lapot, de ilyen valószínűleg egyenetlen vonalat kaphat.

A kormányzási profilt bizonyos módon kell meghatározni, hogy a bevonat megbízható:

 • A Stying a tető egyikének alsó szögétől kezdődik;
 • A szélvédőt a végsorozat rögzítése után kell felszerelni;
 • Ha a lapok függőlegesen fekszenek, az átfedésnek legalább 20 cm-nek kell lennie.

Helyesen tegye a professzionális padlót, és tegye meg magának, ha követi a munkavégzést, és megfelel a biztonságnak. Ami az ellátást illeti, akkor általában nem merül fel nehézségeket. A tetőt eső közben mossuk, és a hó nélküli hó eljön a tavasszal. A lapokkal borított falak mossa ki a tömlőből, vagy szappanoldatot használhat. Amikor a karcolások megjelennek, ajánlatos a megfelelő színű festéket a hibák kiküszöbölésére.

A professzionális padlózás egyszerű, az anyagból származó lefedettség sok időt szolgálhat a telepítés és feldolgozás technológiájának betartásával.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: