Gyermekágyak stílusa

Harmadszor az ember az álomban tölt. Az egészséges alváshoz kényelmes ágyat és hangulatos szobát igényel. Ha egy felnőtt csak alváshoz használ egy hálószobát, akkor a gyermek szobája az álmok és a játékok és a kreatív osztályok számára játszótér. Ezért a gyermek hálószobai elrendezését mindig különös figyelmet fordítanak. És természetesen a legfontosabb szakasz lesz az ágy választása. Nem csak az alvó gyermekek minősége függ a jobb ágytól, de a gyermekszoba hangulata attól függ, hogy milyen kényelmes és kényelmes. Hogyan válasszunk egy ágyat egy bizonyos tervezési stílushoz, ami fontos figyelembe venni? Beszélj erről a cikkünkről.

Sajátosságok

A hálószoba felszereléséhez fontos, hogy figyelembe vegye a gyermek korát. Ha még mindig kicsi, az ágy választása a szülők vállára esik. Ne felejtsük el, hogy a helyzet és a tervezés minden tárgyának hozzá kell járulnia a jövőben a kreatív végrehajtáshoz, és magukra irányuló fejlesztési terhelést hordozhat. De ha az idősebb gyermeke és mindent már véleménye van, akkor figyelembe kell venni kívánságát és ötleteit a szoba megszervezése során. Tehát a tervező feladata a gyorsabban dönt, és a szoba szeretne, hogy a kis hostess vagy a tulajdonos sokkal több. A kiválasztott ágy modelltől függetlenül kényelmesnek és biztonságosnak kell lennie.

Stílusok

Leggyakrabban, amikor egy gyermekszoba tervezése, stílusok használata:

  • Provence;
  • klasszikus;
  • Skandináv;
  • tengeri.

Klasszikus

A klasszikus mindenkor népszerű. Az ilyen belső tér kiváló kényelmet és kényelmet különböztet meg, csak a dekorációban csak természetes pasztell-hangokat használnak. Dekoráció elemei – festmények, tükrök keretek, csillárok, figurák. Bútorok egy tömbből vagy más természetes anyagból, puha textilkárpitással. A gyermekágy bármely belső térségének kiválasztása a gyermek korától függ. Két év alatti gyermekek esetében kis ágyakat választanak ki. Nem több, mint 130 cm. Néhány vállalat változatokat is kínál a Cots hintájára.

Az ilyen ágyak feltételezik a zárt oldalak jelenlétét, hogy a gyerek ne essen.

A 3 és 6 év közötti gyermekek különböző lehetőségek: az ágy oszmán vagy egy nyitott modell. A nyitott ágy különbözik a felnőttektől, csak méretekkel (190×90 és 120×200 cm). De az oszmán nem csak egy alvó hely, hanem egy játékzate is. Ő egy kicsit szélesebb, mint egy nyitott ágy – 80-100 cm.

A klasszikus stílusú ágyak esetében a kapcsolóelemek hiánya és a nagy fejjel jelenléte jellemző:

  • Vegyes vezetője: kemény vagy puha kárpitozás. A leggyakrabban egy téglalap alakú, és a fa sötét vagy könnyű hangokból származik. Vannak opciók faragott vagy festett díszítéssel. A vas-ágyak lehetőségeiben – egy kovácsolt fej sima hullámszerű elemekkel.
  • Lágy fejlap Nem csak szép, védi a baba fejét a sérülésekből. A fejtámla ilyen formáinak lehetősége lehet a legkülönbözőbbek: ovális, göndör. Bőrrel vagy ruhával boríthatók.

Az ágy oszmán feje enyhe hullám formájában. Egy ilyen modell kiegészíti a visszahúzható dobozokat. Más klasszikus tulajdonságok között kiemelheti a magas és puha matrac, ágytakaró vagy kockás, nagyszámú párnák. Ha a hálószoba két gyermekre van szükség, akkor egy emeletes ágyat helyezhet el.

skandináv

A stílusban lévő belső tereket a minimalizmus jellemzi. Nincs semmi felesleges, minden praktikus és csak. A moduláris bútorok könnyen megváltoztatják az űrlapot. A kanapé ágyak gyakran használják a kanapéágyakat kényelmes címekkel. Nagymértékben megmenti a szobát a szobában, és lehetővé teszi, hogy könnyen megváltoztathatja a helyzetet. A kárpitozás jó szövetekből történik. Az ágyak megkülönböztető jellemzője – az átalakítás képessége. Az ágyak gyerekeknek van egy fából készült keret, egy inga swing mechanizmussal. Az ilyen termékek hossza nem haladja meg a 120 cm-t. Kényelmesen leengedett elülső fal eltávolítható, ahogy a gyerek nő. Az alsó magasság lehetséges beállítása.

A 12 éves gyermekek számára a skandináv stílusban történő használatra szolgáló gyermekek két színváltozatban kínálnak: fekete-fehér, ami általánosan.

A különböző gyártók olyan lehetőségeket kínálnak, amelyek lehetővé teszik a matrac felemelését. Alatt van egy kényelmes hely az ágynemű tárolására. A legtöbb modell a kényelmes fiókokat tartalmazza.

Provence

Az ilyen belső tér romantikus, helyet biztosít a tervező kreativitásának. Könnyűvé teszi a helyzet frissítését anélkül, hogy a kardinális változásoknak köszönhető volna. Minden design elem biztonságos természetes pasztell színekből készül. Fő színek: krém, rózsaszín, fehér, terrakotta, levendula, kék. Gyermekágy ilyen stílusban Válasszon sima kanyarokkal, idős felületekkel, festéssel vagy mintákkal. A könnyűség érzését és egyidejűleg kell okozni. Minden bútorobjektum könnyen megtervezhető. A legtöbb gyönyörűen megjelenik a vaságyak belsejében, magas fejjel és kovácsolás elemekkel.

Talán az aranyozás használata.

Ezenkívül használhatja a lombkorona szövetét. Ezt az elegáns dekorációt különösen a lányok szeretik. Az ágy dekorációja – egy ágytakaró, növényi díszítéssel, szerelvényekkel, fodrosokkal. Ezenkívül a párnák virágos díszítéssel vagy hímzéssel készültek, és természetesen sok játékot tartalmaznak: kézzel készített babák és medvék. Tökéletesen alkalmas ilyen ágytakaró számára, a saját kezével készült a patchwork stílusában. Ugyanígy díszítheti a fejtámlát, amely a puha lökhárítót egy patchwork pengével fedjük le.

Tengeri

A gyermekszoba kialakításához ebben a stílusban meg kell töltenie a tengerhez kapcsolódó elemeket. Alkalmas álmodozó, romantikus, szerető utazások és kalandok jellege. Stílus ideális a fiúk hálószobái számára. A színes döntésben a belsejét nyugodt színekben kell elhelyezni. A szelíd kék, kék, fehér, szürke vagy homokóra különböző árnyalatokat használhat. Lehetséges dísztárgyak a tengerben csíkos.

A bútorüzletek arra utalnak, hogy az ágyak vásárlóinak figyelmét a tengeri alanyok vagy az alakra emlékeztető képekkel használják. Még egy alvóhelyet is hozzáadhatsz a vitorlák szimulációjához. Gyönyörű és releváns ágynemű megfelelő témák vagy különböző játékegységek: kapitány híd, kormánykerék, lifebuoy, garlands a zászlók, lámpák, horgonyok, kötelek vagy horgászhálók utánzása. Mindezen kiegészítők megvásárolhatók a boltban, de a gyerekekkel együtt készítheted magad. Ebben az esetben különösen a saját kezével létrehozott közúti légkör.

Kalóz

Tengeri stílusú fajta – kalóz. A kalózkodás attribútumok kerülnek hozzáadásra a tervezéshez: kincsesládák, kártyák, játék cápák és polipok, papagájok. És a gyermekágynak is szokatlannak kell lennie: hajó vagy kalóz kincsesláda formájában. Egy gyermek alvóhelyének kiválasztása, középpontjában a gyermekszoba nyilvántartásba vételének stílusa. Vegye figyelembe az ágyat, figyelembe véve a gyermek kívánságait, az anyagok biztonságát és kényelmét, mivel nincs semmi fontosabb, mint a szeretett csád egészsége.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ágyat, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: