Hogyan válasszon kerékpárt gyermeke számára

A gyermekkerékpárokat a gyermek magasságához és életkorához kell igazítani. Vegye figyelembe a váz anyagát, a kerekek számát, a fékezést és a lengéscsillapítást is. És hogy biztos legyen a választásban, részesítse előnyben a jól ismert márkájú kerékpárokat.

Tartalom

 1. Melyik kerékpárgyártó a legjobb?
 2. Triciklik
 3. Mire kell figyelni a tricikli kiválasztásakor
 4. háromkerekű
 5. Mire kell figyelni a futópad kiválasztásakor
 6. quadok
 7. Kétkerekűek
 8. Tanácsok gyermeke kerékpárjához

Melyik kerékpárgyártó a legjobb?

Melyik kerékpárgyártó a legjobb?

A kerékpár a gyermek igazi közlekedési eszköze. Ezért jó minőségűnek kell lennie: masszív vázzal és erős kötéssel, valamint kényelmes üléssel és kormányrúddal. A gyermeknek könnyen kell tudnia pedálozni és manőverezni az úton. A következő gyártók kerékpárjai felelnek meg ezeknek a követelményeknek

 1. Merida– Vezető a kerékpárgyártók között világszerte. A vállalat termékeit kiváló gyártási minőség, intelligens kialakítás, biztonságos rögzítés, robusztus felépítés és tartósság jellemzi. A Merida kerékpárversenyek szponzora, és termékeit a profi kerékpárosok rendelkezésére bocsátja.
 2. Királyi baba.Ennek a márkának a kerékpárjai nagy keresletnek örvendenek honfitársaink körében. A piacra kerülés előtt biztonsági tesztelésen (törésteszt) esnek át. A kerékpárok strapabíróak, stabilak és tartósak, és a gyerekek számára biztonságosak.
 3. uky– Német márka gyermekkerékpárok, futópadok és rollerek számára. A termékbiztonságot és megbízhatóságot kutatólaboratóriumokban tesztelik, és a Puky saját minőségi szabványai magasabbak, mint a nemzetközi szabványok.

 4. Óriás– Merida fő versenytársa. Saját fejlesztésű technológiák, amelyek a kerékpárokat tartósabbá, masszívabbá és könnyebbé teszik. A Giant profi kerékpárosokat szponzorál, és saját gyártású termékeket biztosít.
 5. Stels– orosz kerékpár gyártó. Gyengébb minőségű, mint a korábbi márkák, de nagyon népszerű hazánkban. A Stels gyárak megfelelnek az ISO 9001:2011 minőségbiztosítási rendszernek.

Triciklik

Triciklik

Ideális 1 és 3 év közötti csecsemők számára. Egyes modellek alkalmasak az ülni tanuló kisgyermekek és már 4 éves korú fiatal lovasok számára is.

A háromkerekűek robusztusak és egyszerű felépítésűek, és ami a legfontosabb, nagy stabilitással rendelkeznek. Nem valószínű, hogy felborul vagy leesik a szállító járműről. Ez segít gyermekének elsajátítani a kerékpározás alapjait, hogy megtanulja, hogyan kell pedálozni, manőverezni és fékezni.

Ezek a járművek jellemzően szülői kormányrúddal, biztonsági övvel, eső- vagy napellenzővel, kényelmes háttámlával, lábtartóval (hasznos, ha nem akarsz pedálozni), csomagtartóval stb. rendelkeznek.. Ha a baba idősebb lesz, a felesleges funkciók eltávolíthatók, így egy normál háromkerekű lesz belőle.

Előnyök

 • Biztonságos és stabil.
 • Extra extrák, mint például szülői fogantyú, napernyő, lábtartó stb..

Hátrányok

 • Kényelmetlen pedál elhelyezés (az első keréken). Ez gyorsan kifárasztja a gyermek lábát.
 • Sok helyet foglal el.

Mit kell keresni a háromkerekű kiválasztásakor

Mit kell keresni a háromkerekű kiválasztásakor


Ülés.

Ha az ülés műanyag, akkor gumírozott betétekkel kell rendelkeznie. Szükség van rájuk, hogy megakadályozzák a gyermek kicsúszását a szállítóeszközből. Ellenőrizze azt is, hogy nincsenek-e rugók az ülés alatt. Ha tekercsrugós üléssel ellátott kerékpárt vásárol, könnyebbé teszi a terepen való haladást, és csökkenti a rázkódást.

Kerekek

A kerekek leggyakrabban műanyagból, polivinil-kloridból (PVC), poliuretánból (PU) és gumiból készülnek. a legolcsóbb megoldás a műanyag kerekek. De még aszfalton sem követik Önt, hangosan csattognak, és nem alkalmasak fűre, homokra és más durva felületekre. A PVC kényelmesebb, csendesebb utazást és nagyobb kopásállóságot biztosít. A PU kerekek hamarabb elhasználódnak, de nem csapnak zajt, és csökkentik az ütődéseket aszfalton való közlekedéskor. A gumiból készült felfújható kerekek a legjobbak a triciklihez. Jó párnázottságot biztosítanak és alkalmasak terepen való használatra. hátránya, hogy kilyukaszthatóak.

A kerékátmérő is befolyásolja a menetkomfortot. Minél nagyobbak a hátsó kerekek, annál könnyebb gyermeke számára a göröngyös járdán, járólapon stb. utazni..

kormány

A triciklik egyenes és hajlított kormányokkal készülnek. Az olcsó modelleken gyakoriak az egyenes kormányok, de nem túl kényelmesek. Ezért a legjobb, ha emelővel ellátott kormányt választ – ez megkönnyíti gyermeke számára a jármű irányítását.

keret

A háromkerekűek váza lehet műanyag, alumínium vagy acél. Az alumínium és az acél a legmegbízhatóbbnak tekinthető, de az acél modellek sokkal nehezebbek, mint az alumínium modellek. A műanyag keretek a legkönnyebbek, de alacsony a szilárdságuk. Az alumíniumszerkezet ezért a legjobb választás.

Baikers

Jeggies

A tricikli– pedálok nélküli kerékpár. Tehát a gyermeknek a földtől ellökve kell meglovagolnia. 2-5 éves korosztály számára alkalmas. Elég könnyen irányítható, jól gyorsul és alkalmas egyenetlen felületen való vezetésre.

A trambulin megtanítja a gyerekeket arra, hogy megtartsák az egyensúlyukat és ne essenek el, így azok a gyerekek, akik sikeresen elsajátítják a járművet, kétkerekű kerékpárra válthatnak, “kihagyva” a három- és négykerekű modelleket.

Előnyök

 • Alacsony súly.
 • A gyerekek gyorsan megtanulják megtartani az egyensúlyukat.
 • Könnyen szállítható tömegközlekedési eszközökön.
 • Nagyfokú országhatárokon átnyúló mobilitás.

Hátrányok

 • Instabil. A gyermek elesik.
 • A szülők nem tudják befolyásolni a sebességet.

Mit kell keresni a futópad kiválasztásakor

Amire figyelni kell a háromkerekű kiválasztásakor


kormány és nyereg

A háromkerekűek állítható és nem állítható nyereggel és/vagy kormánnyal rendelkeznek. A nem állítható nyereggel rendelkező modellek csak kisgyermekek számára alkalmasak, de amikor a gyermek felnő, nem tudja használni kedvenc szállítóeszközét. A korlátozott kormánymagasság szintén csökkenti a kerékpár élettartamát. Válasszon tehát olyan futópadokat, amelyeknek állítható nyerge és kormánya együtt nő a gyermekével.

keret

A triciklikhez hasonlóan az alumínium váz a legjobb. A könnyen emelhető és szállítható műanyag modellek a kisgyermekek számára is alkalmasak. A prémium kategóriás kerékpárok szénszálas vázzal rendelkezhetnek. Az anyag erős, masszív, könnyű és strapabíró.

Súly

A háromkerekű súlyát figyelembe kell venni a választáskor, mivel a gyermek a járdaszegélyeken, a lépcsőkön és a háta mögött fogja cipelni. Ezért ne vásároljon 3 kilogrammnál nehezebb modellt 2 év alatti gyermek számára, és 4 kilogrammnál nehezebb modelleket 2-3 éves gyermekek számára.

Négykerekűek

Négykerekű kerékpárok

Ezeket a modelleket 3-7 éves korosztály számára tervezték. Ezek állnak a legközelebb a kétkerekű járművekhez. A kerékpároknak két fő és két segédkereke van, és ez utóbbiak segítenek egyensúlyban tartani a gyermeket. Amikor a gyermek elkezd magabiztosan vezetni, a kiegyensúlyozó kerekek eltávolíthatók.

Ezek a kerékpárok kényelmes pedálokkal is rendelkeznek, így gyermeke sokáig tud tekerni anélkül, hogy elfáradna.

Előnyök

 • A baba könnyen megtanulja a kezelést és az egyensúlyt.
 • Néhány kerékpárnak levehető kormánya van.
 • Állítható nyereg és kormánymagasság, ahogy a gyermek felnő.

Hátrányok

 • Nagy méretek. Sok helyet foglal el a beltérben, nem alkalmas tömegközlekedésben vagy autóban történő szállításra.
 • Nem egyenetlen terepen való közlekedésre tervezték.

Kettős kerekek

Kétkerekű kerékpárok


A kétkerekűek a felnőtt kerékpárok miniatűr változatai. Olyan iskoláskorú gyermekek számára készültek (6-8 éves korig), akik már tudják, hogyan kell egyensúlyozniuk. Széles modellválasztékkal, jó párnázottsággal és több sebességgel rendelkeznek.

A

 • Jó terepjáró mobilitás és manőverezhetőség.
 • Széles árkategória.
 • Nagy modellválaszték.

Hátrányok

 • Egy gyermeknek nehéz megtanulnia kétkerekű kerékpárral közlekedni, hacsak nem volt már korábban háromkerekű vagy négy/háromkerekű modellje.

Kerékpárok kiválasztása gyerekeknek

A megfelelő pedálos kerékpár kiválasztása


 1. Amikor gyermeke számára járművet vásárol, nézze meg a kerekek átmérőjét. Ettől függ a modell vezethetősége. Minél nagyobb a kerék, annál jobban megy a kerékpár egyenetlen terepen.
 2. A kerekeknek a fiatal lovas magasságához kell igazodniuk. Például a 98 cm alatti kisgyermekek 12 hüvelyk vagy 30 cm átmérőjű, a 98 cm és 115 cm közötti kisgyermekek pedig 16 hüvelyk vagy 40 cm kerékátmérőjű kerékpárra illeszkednek. 9 év alatti, 115 és 130 cm közötti gyermekek számára válasszon 20 hüvelyk vagy 50 cm átmérőjű kerékpárt, 10 év feletti és 130 cm feletti iskolások számára pedig 24 hüvelyk vagy 61 cm átmérőjű kerékpárt.
 3. Kisebb gyermekek számára válasszon lábfékkel ellátott modelleket. 6 év alatti gyermek valószínűleg nem tudja használni a kéziféket, mivel a karja még túl gyenge.
 4. Válasszon csengővel és fényvisszaverő fényekkel ellátott modelleket. Ha nem járnak a kerékpárhoz, külön kell megvásárolni őket.
 5. Győződjön meg róla, hogy kerékpárja (két- és négykerekűek) rendelkezik kormányvédővel. Megvédi gyermekét a kemény fékezéstől és a kemény kormányon való sérüléstől.
 6. Válasszon robusztus kerékpárokat, például acélból (iskolásoknak) vagy alumíniumból (minden korosztály számára). A műanyag modellek a legjobbak a legfiatalabb lovasok számára.

!

A következő cikkben szakértőink elmondják, hogyan válassza ki a megfelelő robogót gyermeke számára.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: