Hogyan válasszuk ki a babaruhákat – szakértői vélemény

Válassza ki a babaruhákat, amíg tud vásárolni, t.. terhesség alatt. Vegye figyelembe a márkát, az anyagot és a felszerelést, valamint a baba évszakát és magasságát.

tartalom

  1. Melyik babaruha gyártók a legjobbak?
  2. Hogyan kell méretezni a ruhákat
  3. Milyen ruhákra van szüksége a babának
Hogyan válasszuk ki a babaruhákat

Melyik babaruha gyártók a legjobbak?

A babaruháknak kényelmesnek kell lenniük: a karokon és lábakon ne legyenek szoros gumiszalagok, külső vagy puha belső varrásokkal és biztonságos zárókkal. Győződjön meg róla, hogy nem csíp, nem dörzsöl vagy irritál, és hogy a felhasznált anyag és szálak környezetbarát és természetes anyagokból – ideális esetben 100% pamutból – készültek.

Ahhoz, hogy a baba biztonságban legyen, és bízzon a választásában, csak olyan márkákból vásároljon, amelyekben a fogyasztók megbíznak.

A legjobb gyártók a következők:

  1. Szerencsés gyermek. Egy orosz márka, amely ruhákat gyárt a legkisebb babák számára. A termékek megfelelnek az orosz GOST-követelményeknek, és minőségi tanúsítványokkal rendelkeznek. A babaruhák kizárólag 100% pamutból készülnek, és vízalapú festékekkel, ami kizárja az allergiát.
  2. A Huppa egy jól ismert észt gyártója a téli és félszezoni ruháknak, amelyek lélegeznek, nem áznak és nem szelesek. Az újszülöttek számára a Huppa széles választékot kínál az úszónadrágok, pelenkák és sapkák közül, de a termékeket általában 62-es méret felettieknek tervezték.. 1-3 hónapos csecsemők és kisgyermekek. A Huppa termékeket az Európai Bizottság biztonságosnak ismerte el a csecsemők számára.
  3. Reima. Világhírű gyermekruha gyártó. A vállalat termékeit több mint 70 országban értékesítik, és a ruházathoz használt anyagokat minőség, tartósság, kopásállóság és biztonság szempontjából tesztelik.
  4. Lassie. Reima 1980-ban vásárolta meg Lassie-t. Tehát a Lassie termékek ugyanolyan minőségűek, mint a Reima termékei. A vállalat újszülötteknek szánt pulóvereket, kesztyűket és csizmákat gyárt.
  5. kis csillag. Oroszország első számú gyermekruha márkája az orosz piacon. Babaholmik hatalmas választékát kínáljuk: testek, főkötők, pelenkák, hálózsákok, pelenkák és babapelenkák.. Minden termékünk
  6. A Huppa termékek tanúsítottak.

Hogyan kell méretezni a ruhákat

Hogyan mérjük meg a baba ruháit

A ruhák méretét a baba magassága határozza meg. Ha a terhesség alatt ruhákat vásárol, akkor az ultrahangos vizsgálat alapján kiszámíthatja az újszülött magasságát és súlyát.

A szabványos címkézés szerint az újszülötteknek szánt méretek 50, 56 és 62 cm-esek lehetnek. Az Ön babája átlagosan 50 és 56 cm közötti magasságú, így Önnek 56-os méretre lesz szüksége. Néha egy baba nagynak születik (kb. 58 cm), és 62-es méretű ruhákat kell vásárolni. Ha a baba korán születik, és a növekedése körülbelül 48 cm, akkor új ruhákra lesz szüksége 50-es méretben.

Ne feledje, hogy a baba hamarosan nőni fog, és egy hónap múlva nagyobb ruhákra lesz szüksége. Ezért azt tanácsoljuk, hogy ne vásároljon sok kis méretű babaruhát – lehet, hogy nem is lesz elég hely a használatukhoz.

A sapkákat és főkötőket a baba fejének kerülete alapján kell kiválasztani. 32 cm és 40 cm közötti méretekben kapható. A legtöbb méret 36 vagy 38.

A zokni méretét a láb hossza határozza meg, t.. Ha a hossza 9 cm, akkor 9-es méretű zoknira van szüksége. De nem árt, ha veszel egy nagyobb ruhadarabot, hogy belenőjj…

Milyen ruhákra lesz szüksége a babának

A csecsemő nem tudja fenntartani a testhőmérsékletét, így könnyen túl hideg vagy túl meleg lehet. Ennek megelőzése érdekében speciális ruházatot kell használnia, amely véd a nap, a szél és más környezeti tényezők ellen. Tehát az élet első hónapjaiban a babának szüksége lesz overallokra, testruhákra, zoknikra, alsóneműkre és alsóneműkre, főkötőkre és scrunchies-ra.

Test

Test

A csecsemőknek az év minden szakában szükségük van ezekre a ruhákra. A rövid modellek nyáron alkalmasak, és ha a ház meleg, és a hosszú ujjú test nagy segítség lesz a hideg évszakban. Viselhetőek kisgyermekként és nadrágként, a romper alatt.

Válasszon olyan bodykat, amelyeket könnyen le lehet venni vagy fel lehet venni (pl. gombokkal). Ez megkönnyíti a gyermek vagy a pelenka cseréjét.

A nyári babák számára két vagy három rövid ujjú bodysuitra lesz szüksége, téli használatra két hosszú ujjú modellre, tavaszi vagy őszi használatra két hosszú ujjú és két rövid ujjú modellre.

Baba sapka

Sapka újszülöttek számára

A csecsemők fejét séta közben és fürdés után le kell takarni. Ezért főkötőkre és kalapokra lesz szükség. Ez megvédi a baba fejét a széltől, a napsütéstől és más kedvezőtlen környezeti hatásoktól, valamint megakadályozza, hogy a fontanella túlságosan kihűljön.

Két vagy három pamut főkötő elég lesz az első évben. Ha gyapjú vagy kötött sapkát használ, mindig viseljen vékony pamutsapkát az allergia megelőzése érdekében.

Jumpsuitok

Kezeslábasok csecsemőknek

Az overallok különböző sűrű szövetekből készülnek, és különböző évszakokra tervezhetők. A hosszú ujjúak és nadrágosok melegek, de a rövid ujjúak és nadrágosok. Ezeket az overálokat slip-onnak vagy mannies-nak is nevezik.

A babáknak olyan termékeket kell választaniuk, amelyeken gombok vannak, így a ruhákat könnyen le lehet venni, a pelenkát le lehet cserélni, és a babát újra fel lehet öltöztetni.

Felsőruházatként is értékesített. Általában vízálló és légáteresztő anyagokból és szigetelésekből készülnek: pehely, gyapjú vagy párna.

Ha a baba télen születik, akkor két meleg bugyira (pl. Futer vagy velúr), két vagy három könnyebb modellre és szigeteléssel ellátott overallra lesz szüksége. Az őszi és tavaszi babák számára három könnyű overall és egy termo overál elegendő, míg a nyári babák számára két slip-one is elegendő.

A pulóverek

Alsónadrág az újszülött számára

Vannak nadrágos és mellekkel és hátulról ellátott pulóverek, amelyeket a vállakra gombokkal, nyakkendőkkel vagy gombokkal rögzítenek.

A nadrág nem ajánlott olyan csecsemőknek, akiknek a köldöke még nem gyógyult be, mert a gumiszalag felhorzsolhatja a fájó pontot. Nem alkalmasak olyan csecsemők számára, akik most kezdenek kúszni és aktívan mozogni. A bugyik lecsúsznak, és megnehezítik a baba dolgát. A mell és a hát modellek jobban megfelelnek a kúszó csecsemők számára. De jobb, ha olyan termékeket választunk, amelyek gombokkal vannak rögzítve a vállakon.

A kisgyermek lábujjak vagy térd fölé hajlítása elfogadhatatlan, pl.. A lábszár és a nadrágszár hossza nem egyezik a baba lábával. Győződjön meg róla, hogy a pulóver jól illeszkedik a baba fenekéhez a pelenkában.

A télen, nyáron, ősszel vagy tavasszal született csecsemők számára első alkalommal két egynemű elég.

Alsónadrág

Alsóingek csecsemőknek

Úgy néznek ki, mint a pulóverek, de nincs cipzárjuk. Könnyű őket feltenni, de gyakran beakadnak, kicsavarodnak és kényelmetlenek a baba számára. Elvileg nem kell párnázást vásárolnia gyermekének. Ezek helyettesíthetők bodysuitokkal és overallokkal. A legtöbb anya csak pelenkázáshoz használ pelenkát.

A nyáron, ősszel vagy tavasszal született újszülötteknek két vagy több pelenkára lehet szükségük.

Zokni

Gyermekének téli és nyári zoknikra egyaránt szüksége lesz. A pamuttermékek általában nem maradnak jól a kis lábakon, de ha pamutot választ egy kis műszálas anyaggal, gyermeke nem fogja elveszíteni a zokniját.

Kesztyű vagy hajgumi

A babák körmei nagyon gyorsan nőnek, így véletlenül megkarcolhatják magukat. Ahhoz, hogy megvédje gyermekét a “gonosz” kezeitől, karcálló cipőt kell viselnie. Első alkalommal egy vagy két pár kesztyű is elegendő.

!

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszuk ki a megfelelő téli lábbelit a baba számára, a minőségi lábbelik kiválasztásának titkait a baba számára és az első cipők kiválasztásának szabályait.

Olvasson tovább  Mi a legjobb párna egy újszülött és kisgyermekek számára 1, 2 és 3 éves korban
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: