Hogyan válasszunk egy mini sütőt

Az emberek gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy a konyhában nincs elegendő hely, és ezért nem tudnak teljes háztartási készülékeket – sütőt vagy gázfőzőt sütővel, mosogatógéppel kombinált sütővel, mosogatógéppel stb. telepíteni. De ne csüggedjen – vannak olyan lehetőségek, amelyekkel helyet takaríthat meg, és mindent biztosíthat, amire szüksége van.

Hogyan válasszunk egy mini sütőt

Tartalomjegyzék

 1. Mi az elektromos sütő
 2. Hogyan válasszunk elektromos sütőt
 3. Kötet
 4. Teljesítmény
 5. Belső bevonat
 6. Működési módok
 7. Extra funkciók
 8. Hogyan kell irányítani
 9. Legjobb gyártók

Milyen a sütő

A készülék a mikrohullámú sütő, a sütő és a kenyérsütő nagyszerű hibridje. A mini sütők lehetnek olyan kicsik, mint egy mikrohullámú sütő, vagy olyan nagyok, mint egy hagyományos sütő. Az elektromos sütő azonban gyakran a gazdaságosabb megoldás, ha az áramfogyasztásról van szó. Egyik előnye, hogy bárhol elhelyezhető – teljesen független a főzőlaptól -, nincs helykorlátozás, bárhová elhelyezheti, ahová csak akarja.

E termékek fő fogyasztói a kis családok, amelyeknek nem kell nagy mennyiségű ételt készíteniük. A minisütők egyik legfontosabb paramétere végül is a sütő mérete. Az elektromos sütő funkciói az ételek egyszerű felmelegítésétől az összetett ételek sütéséig terjednek.

Hogyan válasszunk elektromos sütőt

Mindenekelőtt el kell döntenie, hogy mit szeretne látni a Mini Oven kimenetében vagy teljesítményében:

 1. Fontos, hogy tisztában legyen a sütő méretével – ez befolyásolja, hogy mennyit használhat;
 2. Hasonlítsa össze a kiszámított mennyiséget a családja által elfogyasztott élelmiszer mennyiségével;
 3. Tudja meg, hogy mennyi áramot fogyaszt a mini sütő.

Ha a leírt pontokat nehézség nélkül átmented a hitednek, nem találtál ellentmondást magaddal és a vágyaiddal, akkor készen állsz arra, hogy elektromos sütőt válasszon.

Kötet

A piacon kapható mini sütők legnépszerűbb darabszámai a következők:

 1. 8,5 liter – az egyik legkisebb kapacitású – jobban alkalmas a készételek melegítésére és főzésére. Legjobb 1-2 fő részére.
 2. 12 literes – egy másik kis sütő képviselője, fűtésre és főzésre is alkalmas. Általánosságban elmondható, hogy ez és az előző kötetek leginkább egy hagyományos mikrohullámú sütő funkcióit tükrözik. Egy kétfős, de legfeljebb két személyből álló család is megfontolhatja ezt a lehetőséget.
 3. 21 literes – egy nagyobb változat, amely még mindig lehetővé teszi az ételek felmelegítését, de lehetővé teszi, hogy teljes értékű ételek főzésére gondoljon. Egy 5 fős család is kényelmesen használhatja ezt a kötetet.
 4. 28 liter – az előző társainál valamivel nagyobb kapacitás lehetővé teszi, hogy több ételt töltsön a sütőbe a főzéshez, ami egy ötfős család számára is alkalmassá teszi.
 5. A 40 literes kiváló választás, amely még mindig ötvözi a tömörséget és a funkcionalitást. Öt-hat ember méltósággal használhatja ezt a kötetet.
 6. 60 liter vagy több – nagyon tágas elektromos sütő. Lehetővé teszi, hogy egyszerre több ételt is főzzön.

Teljesítmény

A minisütő teljesítménye a következő mennyiségektől függ. Minél nagyobb a sütő térfogata, annál több energiát fogyaszt. Egy átlagos, legfeljebb 21 literes sütő körülbelül 1200 wattot fogyaszt. A főzési idő csökken az energiaigény növekedésével . De ne feledkezzünk meg a sütő méreteiről és méreteiről sem. A nagy teljesítményű sütők nagyobb térfogatúak és nagyobb méretűek.

Belső bevonat

Egy másik fontos jellemző a belső bevonat minősége. Minden vásárló azt szeretné, ha miniatűr sütője a lehető leghosszabb ideig működne. Következésképpen olyan sütőt kell választania, amelynek belseje mechanikailag és kémiailag ellenálló. Ebben az esetben a minőséget jelzi a “Durastone” védjegy. Ha ez szerepel a sütő specifikációjában, akkor nem kell aggódnia, hogy a belső tér hosszú évekig biztonságos lesz.

Működési módok

Működési módok

Több alapvető működési mód létezik:

 1. Újramelegítés – megismétli a hagyományos mikrohullámú sütő funkcióját;
 2. Változatos fűtési módok – felső fűtés, alsó fűtés, egyidejű fűtés mindkét oldalon;
 3. Grill, rotisserie – grillezéshez vagy nyárson sütéshez. Gyakran megtalálható kávézókban és üzletekben húsételek készítéséhez;
 4. Konvekció – ez a funkció több modellben is elérhető. Az ételek jól és egyenletesen megsülnek. Ideális sütéshez.

Extra funkciók

Nézzük az alapvető és leghasznosabb funkciókat:

 1. Az ajtó vagy csuklós, vagy oldalra nyíló. A csuklós ajtó egy hagyományos sütő ajtaját utánozza. Az ajtó magától nyílik, ami megnehezíti a sütő használatát, ha a sütő magasan van felszerelve. Oldal – egy mikrohullámú sütőt szimulál, 180 fokban oldalra nyílik.
 2. Automatikus kikapcsolás – megakadályozza a sütő túlmelegedését, ha a felhasználó hosszabb ideig távol van, vagy ha elérte a hőmérsékleti határértékeket.
 3. Elektromos égők – egy elektromos sütőhöz hozzáadja a hagyományos tűzhely funkcióit. Igaz, ez a modell nem nevezhető sem teljes értékű tűzhelynek, sem sütőnek.
 4. Pizza tálcák – inkább opcionális kiegészítő a pizza szerelmeseinek. A pizzaforma segít a háziasszonyoknak megsütni kedvenc ételüket a klasszikus formában.
 5. Öntisztító funkció – nélkülözhetetlen segítség, amely csökkenti a sütő karbantartásához szükséges időt a tálcában lévő víz felmelegítésével vagy a magas hőmérséklet elérésével.

Vezérlők

Klasszikus vezérlés – mechanikus és elektronikus (érintőképernyős). A mechanikus vezérlésű sütők könnyebben kezelhetők és olcsóbbak, de elektronikus társaik több funkcióval büszkélkedhetnek, de drágábbak is.

Legjobb gyártók

Számos népszerű márka van, amelyek jelentős piaci részesedéssel rendelkeznek: Supra, Scarlett, Mystery és mások. Ezek a márkák természetesen rengeteg funkcióval és széles árkategóriával büszkélkedhetnek, de a sütő összeszerelésének minősége, valamint a tartósság gyakran hagy kívánnivalót maga után.

Érdemes figyelni a drágább márkákra: Delonghi, Bork, Panasonic. ezeknek a társaiknak az ára természetesen jóval magasabb lesz, mint a kínaiaké. De a kínált funkciók, és ami a legfontosabb, a minisütő minősége senkit sem hagy közömbösen.

!

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válassza ki a megfelelő multicookert az otthonába és a mikrohullámú sütő kiválasztásának titkait.

Videó a mikrohullámú sütő kiválasztásáról

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: