A megfelelő utazótáska kiválasztása

A cikk tartalma
 1. tartalom
 2. A bőrönd méretének kiválasztása
 3. A megfelelő bőrönd anyagának kiválasztása
 4. Műanyag tokok
 5. Előnyök Alacsony súly; A műanyag tokok nedves ruhával könnyen tisztíthatók. A merev tok megakadályozza a tartalom összetörését és a gondatlanság (pl. a repülőtéri alkalmazottak túlzott “szorgalma”) által okozott károkat; Védelem eső, hó és egyéb kedvezőtlen időjárási körülmények ellen Ellenáll az ütéseknek és a sérüléseknek; hátrányok Egyes alacsony árú modellek alacsony szilárdságúak és tartósak, és nem nagyon ellenállnak a vetemedésnek; Könnyen karcolódnak.
 6. Előnyök
 7. hátrányok
 8. Szövet bőröndök
 9. Az érdemei A szövetmodelleknek sok zsebe van, amelyekben kisebb tárgyak tárolhatók, és így könnyebben megtalálhatja, amit keres; Megfizethető ár; A szövet tokok hajlíthatóak és zsugorodhatnak, így könnyebben bepréselhetők szűk helyekre (az ülés alá vagy a polcra), mint a műanyag és alumínium modellek, amelyek fix méretekkel rendelkeznek; Az alacsony súly lehetővé teszi, hogy több dolgot tegyen a bőröndbe a repülőútra, és hogy “beleférjen” a kézipoggyászra és a poggyászra vonatkozó súlyhatárba; Hátrányok A szövet bőröndöket nehezebb ápolni, mint a műanyag bőröndöket. A foltokat szappanos vízzel megnedvesített ruhával kell lesikálni, a makacs szennyeződéseket pedig folteltávolítóval kell eltávolítani; A vékony és rossz minőségű szövetekből készült termékek gyorsan elhasználódnak és tönkremennek. A szövet tok nem védi jól a tartalmat a külső behatásoktól. Gyűrött ruházat és törékeny tárgyak sérülése.
 10. Az érdemei
 11. Hátrányok
 12. Alumínium bőröndök
 13. Előnyök Ellenáll a korróziónak; Védi a tartalmat a nedvességtől és a tűztől; Könnyű ápolás; Tartósság; Strapabíró – bőröndje nehezen sérülhet, karcolódhat vagy deformálódhat; Jó plaszticitás; Hátrányok Magas érték; – Magas költségek.
 14. Előnyök
 15. Hátrányok
 16. Bőrönd kerekek és fogantyúk
 17. Kerekek
 18. Kétkerekűek
 19. Négykerekű termékek
 20. Fogantyú
 21. A bőrönd szerelvények kiválasztása
 22. A kapocs
 23. Zárak
 24. Hogyan válasszunk tokot. Ügyeljen a kötőelemek varrási minőségére

Egy erős és kényelmes és bőrönd kiválasztásához figyelembe kell vennie az anyagot, amelyből készült, a kötőelemek megbízhatóságát, a kerekek számát, a súlyt és más paramétereket. oktatás 1 A bőröndöt egy erős és kényelmes bőröndbe kell helyezni. Hogyan kell ezt megtenni, elmondjuk Önnek a cikkünkben.

tartalom

 1. Melyik bőröndöt válasszuk méretétől és térfogatától függően
 2. Milyen anyagból készülnek a bőröndök?
 3. Milyen kerekeknek és fogantyúknak kell lennie egy utazótáskának
 4. Milyen kerekes bőrönd szerelvények lehetnek
 5. A bőrönd szabása és a kötőelemek minősége
bőrönd kiválasztása az idegenforgalom számára

A bőrönd méretének kiválasztása

Repülést tervez egy légitársasággal? Nem tudja, hogyan válasszon bőröndöt. Ezután mindenképpen tanulmányozza a kézipoggyászra és a poggyászra vonatkozó súly- és mérethasználati normákat.

A legtöbb légitársaság engedélyezi, hogy táskáját az utastérbe vigye, ha annak teljes mérete (szélesség + magasság + mélység) nem haladja meg a 115 cm-t. Minden kiálló részt – kerekek, fogantyúk, zsebek – figyelembe veszünk. A poggyász megengedett mérete 158 cm és 208 cm között van, a méret- és súlyhatárokat pedig az egyes légitársaságok külön-külön határozzák meg.

Ha turistaosztályon utazik, vegye figyelembe, hogy a kézipoggyász súlya 5-10 kg, a poggyász súlya pedig legfeljebb 23 kg lehet. Ha pedig üzleti osztályon utazik, akkor 15, illetve 32 kg-ra emelkednek. Ha túlterheli a poggyászát és a kézipoggyászát, előfordulhat, hogy felárat kell fizetnie.

Az utazótáska vásárlásakor mindig mérlegelje a táskát, és vegye figyelembe annak méreteit. A bőröndök mindenféle formában és méretben léteznek:

 1. Small (S méret) – a kabinban is elfér. Méreteik: 48 x 30 x 20 (magas), 45 x 34 x 20, 55 x 36 x 22 stb.. Méretük 25 és 45 liter között mozog, súlyuk pedig két-három kiló.
 2. Medium (M méret) – Nem használható kézipoggyászként. Alkalmas egyhetes üzleti útra egy másik országba vagy rövid nyaralásra. Még a törékeny lányok is használhatnak egy közepes méretű bőröndöt, ha rövid távolságra kell cipelniük, például a lépcsőn lefelé. Az ilyen tárgyak átlagos mérete 65 x 42 x 24, térfogata 70 liter, súlya pedig három-öt kilogramm.
 3. A nagy méret (“L”) – hosszú utazásokhoz, nászutakhoz, hosszú távú üzleti utazásokhoz stb.. Ennek a toknak a szélessége átlagosan 44 cm, magassága 72 cm, mélysége 26 cm, térfogata pedig 85 liter. A nagyobb bőröndök súlya körülbelül négy-hat kilogramm. Egyes modellek kapacitása 100-120 liter.
Olvasson tovább  Hogyan válasszunk serpenyőt

A megfelelő bőrönd anyagának kiválasztása

A bőröndök műanyagból, alumíniumból vagy speciális impregnálással ellátott szövetből készülnek. Mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai.

Műanyag tokok

Műanyag tokok

ABS-ből, polikarbonátból vagy polipropilénből készült. Stabil, törhetetlen és időjárásálló anyagok, amelyek könnyűek és rendkívül ütésállóak. A polikarbonát tokok rendelkeznek a leghosszabb élettartammal és a legkönnyebb súllyal. A polipropilén termékek nagyon merevek és félig üresen is szállíthatóak, de az ABS műanyagból készült bőröndök a legérzékenyebbek és megbízhatatlanabbak.

Sok olcsó “No name” termék alacsony minőségű műanyagból készül, amely hajlamos arra, hogy kisebb mechanikai igénybevétel hatására megrepedjen és eltörjön. Ne hajszolja tehát az alacsony árat. Jobb egyszer költeni egy megbízható gyártó (például a Samsonite, a Rimowa vagy a Roncato) minőségi termékére, mint minden utazásra új bőröndöt vásárolni.

Ne feledje, minél alacsonyabb a bőrönd ára, annál nagyobb az esélye, hogy rossz minőségű és olcsó anyagból készült.

Előnyök

 • Alacsony súly;
 • A műanyag tokok nedves ruhával könnyen tisztíthatók.
 • A merev tok megakadályozza a tartalom összetörését és a gondatlanság (pl. a repülőtéri alkalmazottak túlzott “szorgalma”) által okozott károkat;
 • Védelem eső, hó és egyéb kedvezőtlen időjárási körülmények ellen
 • Ellenáll az ütéseknek és a sérüléseknek;

hátrányok

 • Egyes alacsony árú modellek alacsony szilárdságúak és tartósak, és nem nagyon ellenállnak a vetemedésnek;
 • Könnyen karcolódnak.

Szövet bőröndök

Szövet bőröndök

ezek a termékek gyakran szintetikus szövetekből (poliészter, nejlon stb.) készülnek.) speciális nedvességtaszító impregnálással kezelve. A szövet bőröndök nem nyomnak sokat, és nagyon tágasak.

Az érdemei

 • A szövetmodelleknek sok zsebe van, amelyekben kisebb tárgyak tárolhatók, és így könnyebben megtalálhatja, amit keres;
 • Megfizethető ár;
 • A szövet tokok hajlíthatóak és zsugorodhatnak, így könnyebben bepréselhetők szűk helyekre (az ülés alá vagy a polcra), mint a műanyag és alumínium modellek, amelyek fix méretekkel rendelkeznek;
 • Az alacsony súly lehetővé teszi, hogy több dolgot tegyen a bőröndbe a repülőútra, és hogy “beleférjen” a kézipoggyászra és a poggyászra vonatkozó súlyhatárba;

Hátrányok

 • A szövet bőröndöket nehezebb ápolni, mint a műanyag bőröndöket. A foltokat szappanos vízzel megnedvesített ruhával kell lesikálni, a makacs szennyeződéseket pedig folteltávolítóval kell eltávolítani;
 • A vékony és rossz minőségű szövetekből készült termékek gyorsan elhasználódnak és tönkremennek.
 • A szövet tok nem védi jól a tartalmat a külső behatásoktól. Gyűrött ruházat és törékeny tárgyak sérülése.

Alumínium bőröndök

Alumínium bőröndök

A fém bőröndök repülőgépgyártásra alkalmas alumíniumból készülnek, amelyet korábban csak a repülőgépgyártásban használtak. Ezek nagyon erős és robusztus modellek, tökéletesen védik a belső tárgyakat a külső hatásoktól. Az S méretű bőröndök súlya körülbelül 4-5 kg, az M és L méretű bőröndök súlya 5-6 kg.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk paplant minden évszakra

Előnyök

 • Ellenáll a korróziónak;
 • Védi a tartalmat a nedvességtől és a tűztől;
 • Könnyű ápolás;
 • Tartósság;
 • Strapabíró – bőröndje nehezen sérülhet, karcolódhat vagy deformálódhat;
 • Jó plaszticitás;

Hátrányok

 • Magas érték; – Magas költségek.

Bőrönd kerekek és fogantyúk

bőrönd kiválasztási kritériumok

Kerekek

Bőrönd vásárlásakor ügyeljen a kerekek méretére. Minél nagyobb az átmérőjük, annál jobb a szállíthatóságuk. Ha utazótáskáját csak sima, egyenletes felületen tervezi “gurítani”, válasszon kis átmérőjű műanyag kerekekkel ellátott modellt. Ha durva utakon, hóban vagy terepen tervez autózni, a legjobb, ha nagyméretű poliuretán vagy szilikon kerekeket választ.

a kerekek számát is fontos figyelembe venni a tok kiválasztásakor.

Kétkerekűek

A kétkerekű modellek nehezen manőverezhetők, de kiváló terepjáró képességgel rendelkeznek. Jól vezetnek aszfalton és térköveken, és jól bírják a durva és rögös terepet is. Ha a kerekek átmérője nagyobb, a hordozhatóság még jobb. Ezenkívül a kétkerekű modellek több holmit tudnak tárolni, mint a négykerekű termékek.

A kétkerekű bőrönd csak előre és hátrafelé tud haladni, ezért egy hosszú csúszó fogantyúval kell szállítani. A termék súlyának 25%-a a viselő karjaira és hátára nehezedik. Ezért sok utazó, aki nehéz “táskákkal” utazik, fájdalmat érez a csuklójában, a vállában és a hátában.

Négykerekű termékek

A négykerekű modellek könnyen irányíthatók. Mindegyik kereke a saját tengelye körül forog, mint egy szupermarket kocsija. Ezért maga elé tolhatja, vagy maga mögé húzhatja, magához húzhatja, és mindkét irányba elfordíthatja.

Ezek a bőröndök jól közlekednek a sík utakon, és könnyen manőverezhetők a zsúfolt területeken. Azt is lehetővé teszik, hogy több felszerelést szállítson, t.. gyakorlatilag nem terheli a vállat és a hátat, kivéve, ha az utasnak bőröndöt kell cipelnie. Ezek a kerekek rosszul alkalmasak terepjáró használatra, hóra, pocsolyákra stb..

Ezeknek a modelleknek a kerekei nem süllyesztettek, ezért gyakrabban törnek le, mint a kétkerekűek “süllyesztett” kerekei. Sok utazó úgy oldja meg ezt a problémát, hogy egyszerűen felemeli a bőröndöt, és úgy hordozza, mint egy kétkerekű. Az eredmény a termék élettartamának drámai csökkenése – nem minden modellt terveztek ilyen használatra.

Ha egy négykerekű modellt kétkerekűként szeretne használni, válasszon olyan terméket, amelynek két nagy hátsó és egy kicsi első kereke van.

Ne vásároljon olyan bőröndöket, amelyeknek egy tengelyen vannak kerekei – ezek gyorsan elveszítik a manőverezőképességüket és tönkremennek. Minden keréknek saját, független egységgel kell rendelkeznie, azaz.. külön vannak rögzítve a kerethez.

Fogantyú

A bőrönd kiválasztásakor keresse a fogantyúkat. Egynél többnek – lehetőleg háromnak – kellene lennie.

 1. Először is, a terméknek fémkerettel és csúszásgátló fogantyúval ellátott teleszkópos fogantyúval kell rendelkeznie. Ezek “el vannak rejtve” a bőrönd testében, de amikor a speciális zárszerkezetet aktiválják (egy gomb megnyomásával), teljes hosszukban kinyúlnak. Néhány teleszkópos fogantyú három behúzható részből áll, de ez csökkenti az élettartamukat.
 2. Ne vásároljon műanyag teleszkópos fogantyúkat – ezek nem bírják a hőmérséklet-ingadozást, és gyorsabban törnek.
 3. A bőröndnek két fogantyúval kell rendelkeznie a termék oldalán. Az egyik a táska tetejére, a másik a táska oldalára van erősítve. Ez lehetővé teszi a termék viselését függőleges és álló helyzetben is. “A vízszintes fogantyú segít, ha a behúzható fogantyú eltörne.
 4. Mielőtt bőröndöt vásárol, győződjön meg róla, hogy minden fogantyúval jól érzi magát – nem csúszhatnak el, és nem nyomhatják a kezét. Ellenőrizze azt is, hogy jól rögzítve vannak-e a termék testéhez, például fémszegecsekkel vagy csavarokkal.
Olvasson tovább  Hogyan válasszunk ágyneműt

A bőrönd szerelvények kiválasztása

A kapocs

A bőrönd zárására a cipzárak és a cipzárak használhatók. A Snap modellek általában merev műanyagból és repülőgép-osztályú alumíniumból készülnek, míg a polipropilén és szövet modellekbe bevarrt cipzárat varrtak.

A retesz segít bezárni a tokot, és megvédi a tartalmat a nedvességtől, esőtől, hidegtől és hőtől. A bőrönd belsejében a hőmérsékletet az eredetileg bezáráskor elért hőmérsékleten tartják. Ezeket a kapcsokat tartják a legerősebbnek és legtartósabbnak.

A cipzáraknak lehetővé kell tenniük a bőrönd szinte azonnali nyitását és zárását. Műanyagból vagy fémből készülhetnek. A fém kötőelemek gyakran eltörnek, ha meghajlítják őket, de a műanyag kötőelemek rugalmasabbak, és több utat is kibírnak. Egyes modellek gumírozott kapcsokkal vannak ellátva, hogy megvédjék a tárgyakat az erős esőtől és portól. A gumi felnik azonban hideg hőmérsékleten “megfagyhatnak” és megrepedhetnek.

Ha bőröndöt vásárol, győződjön meg róla, hogy a cipzár elég széles, nagy fogazással és “kutyusos” stílusú. Ezek a termékek tovább tartanak. Fontos, hogy a futó simán csússzon a pántokon.

Zárak

A cipzárak és néhány cipzár felszerelhető:

 1. beépített zárak;
 2. lakatok;
 3. TSA zárak.

A kóddal ellátott beépített zárak nem veszhetnek el, és nehezen sérülnek meg. jól védik a bőrönd tartalmát a feltörés ellen. A lakatok megkarcolhatják a terméket, és gyakran megsérülnek a repülőtéri szállítószalag-rendszerek által.

A TSA-zárakat akkor kell használni, ha az USA-ba, Kanadába vagy Izraelbe tervez utazni. a repülőtéren minden poggyászt árnyékolnak, mielőtt az a repülőgépre kerül. Ha a biztonsági személyzet számára a táska gyanúsnak tűnik, a tulajdonos jelenléte nélkül nyitják ki. Erre a célra egy speciális TSA univerzális kulcsot használnak. Ha a bőrönd zárján nincs TSA jelölés (piros rombusz), egyszerűen vágja ki, és ellenőrizze a tartalmát. Senki sem felelős a termék sérüléséért.

Hogyan válasszunk tokot. Ügyeljen a kötőelemek varrási minőségére

a termék kiválasztásakor ügyeljen a szabásminőségre. Ha kiálló szálak vannak, vagy a varrás nem megfelelő, akkor dobja ki a megvásárolt terméket. Ellenőrizze azt is, hogy a fogantyúk és a kerekek nem csattognak vagy zörögnek-e, és hogy a termék alapja szilárd és merev-e. A cipzáraknak, záraknak és reteszeknek gyorsan és minimális erőfeszítéssel kell nyílniuk és záródniuk.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: