Hogyan v√°lasszunk snowboard sisakot

A downhill versenyzŇĎk nagy sebess√©ggel haladhatnak, √©s nagyon gyakran a felszerel√©s az egyetlen dolog, ami megv√©di a versenyzŇĎt a s√©r√ľl√©stŇĎl es√©s eset√©n. K√ľl√∂n√∂sen egy olyan sisak eset√©ben, amely megv√©di a fejedet a kem√©ny t√°rgyak √ľtk√∂z√©s√©tŇĎl. frissen √©l a fej√ľnkben Michael Schumacher esete, amikor s√≠el√©s k√∂zben beverte a fej√©t egy szikl√°ba, √©s √©ppen ez√©rt kell k√∂r√ľltekintŇĎen elj√°rni a minŇĎs√©gi, cs√ļsz√°smentes sisak kiv√°laszt√°sakor.

tartalom

 1. Legjobb gyártók
 2. A snowboard sisakok lehetŇĎs√©gei
 3. Hogyan válasszuk ki a sisak méretét snowboardozáshoz?
Hogyan v√°lasszunk snowboard sisakot

Snowboard sisak kiválasztása. Legjobb gyártók

Az olyan gy√°rt√≥k term√©keit kell elŇĎnyben r√©szes√≠teni, akik felelŇĎss√©gteljesen gy√°rtanak √©s sz√°mos stressztesztet v√©geznek a k√©sz modelleken:

 1. Nap sisak
 2. R.E.D.
 3. Alpina
 4. Arnette
 5. Cebe
 6. Dainese

A fenti gy√°rt√≥k term√©kei nagy keresletnek √∂rvendenek a profi snowboardosok k√∂r√©ben, √©s teljes m√©rt√©kben megfelelnek a sz√ľks√©ges funkcionalit√°s √©s biztons√°gi k√∂vetelm√©nyeknek. Biztos, hogy nem csak st√≠lusosak, de biztons√°gosak is lesznek, ha a legrosszabb pillanatban a legrosszabbra ker√ľl a sor.

Hogyan v√°lasszunk snowboard sisakot

a sisakra vonatkozó kritériumok

Szinte minden snowboardsisak t√∂bbr√©tegŇĪ szerkezet, amely h√°rom fŇĎ elembŇĎl √°ll:

 1. A k√ľlsŇĎ r√©teg v√©delmet ny√ļjt, √©s seg√≠t megakad√°lyozni a lees√©st. MŇĪanyagb√≥l vagy polikarbon√°tb√≥l k√©sz√ľlt, speci√°lis h√°l√≥val is megerŇĎs√≠thetŇĎ;
 2. A k√∂zbensŇĎ r√©tegek puha anyagb√≥l k√©sz√ľlnek – PVC, hab, EPS, EVA. Ez az anyag alkalmazkodik a versenyzŇĎ fej√©nek alakj√°hoz, √©s s√≠el√©s k√∂zben biztos√≠tja a k√©nyelmes illeszked√©st;
 3. A fejjel k√∂zvetlen√ľl √©rintkezŇĎ belsŇĎ r√©teg puha anyagb√≥l k√©sz√ľlt, amely maxim√°lis k√©nyelmet biztos√≠t lovagl√°s k√∂zben.

Minden snowboard sisak két csoportra osztható:

 1. Nyitott sisakok. K√∂nnyŇĪ √©s kompakt modellek, amelyek csak a fej felsŇĎ r√©sz√©t v√©dik. K√©nyelmes haszn√°lat √©s viszonylag olcs√≥. A h√°tr√°nyok k√∂z√© tartozik, hogy az arc √©s az √°llkapocs alacsony fok√ļ v√©delmet ny√ļjt es√©skor √©s kem√©ny t√°rgyakkal val√≥ √©rintkez√©skor;
 2. Teljes h√©j√ļ sisakok (f
   l-arc√ļ modellek), amelyek kialak√≠t√°sa a motorker√©kp√°r-felszerel√©sre hasonl√≠t. Remek√ľl v√©di a fej√©t a s√©r√ľl√©sektŇĎl, de k√©nyelmetlen a vezet√©s a teljes m√©rete √©s s√ļlya miatt.

A maxim√°lis biztons√°gra val√≥ t√∂rekv√©s sor√°n nem szabad elhanyagolni a k√©nyelmet √©s az eszt√©tik√°t. Figyeljen a k√∂vetkezŇĎ jellemzŇĎkre:

 1. (62-64 centim√©teres fejm√©ret); – A szellŇĎzŇĎrendszer kialak√≠t√°s√°nak jellemzŇĎi. Minden snowboard sisak k√©tf√©le szellŇĎzŇĎrendszerrel rendelkezik. Az elsŇĎ az akt√≠v szellŇĎztet√©s, amely egy sor manu√°lisan √°ll√≠that√≥ csappanty√ļb√≥l √©s speci√°lis csatorn√°kb√≥l √°ll. A m√°sodik a passz√≠v szellŇĎz√©s, amely nem √°ll√≠that√≥;
 2. A snowboard sisak s√ļlya. Hagyom√°nyosan √ļgy tartj√°k, hogy min√©l nehezebb a sisak, ann√°l biztons√°gosabb. De ez az √°ll√≠t√°s nem teljesen igaz – sok modern anyagb√≥l (pl. Karbon) k√©sz√ľlt sisak van, amelyet maxim√°lis szil√°rds√°g √©s viszonylag alacsony s√ļly jellemez. A k√©nyelmes haszn√°lat √©rdek√©ben a sisak s√ļlya nem haladhatja meg a 800-1000 grammot;
 3. A napellenzŇĎ megl√©te vagy hi√°nya √©s kialak√≠t√°sa. A napellenzŇĎ fontos aerodinamikai elem, √©s akt√≠v motoroz√°s k√∂zben is seg√≠t a maszkot biztons√°gosan a hely√©n tartani. Az aerodinamikus szemellenzŇĎ h√°tr√°nya lehet, hogy r√∂vid t√°vok s√≠el√©s√©n√©l k√©nyelmetlens√©get okoz, amikor a maszkot nagyon gyakran kell fel- √©s levenni.

Hogyan válasszuk ki a snowboard sisak méretét

válassza ki a sisak méretét

A fent le√≠rt param√©terek mellett a snowboard sisak m√©ret√©re is nagy figyelmet kell ford√≠tani. Annak √©rdek√©ben, hogy a kezdŇĎ meghat√°rozhassa √©s val√≥ban megbizonyosodhasson arr√≥l, hogy a sisakja a legjobban illeszkedik-e, a felpr√≥b√°l√°s elŇĎtt a k√∂vetkezŇĎk√©ppen kell elj√°rnia:

M√©rje meg a feje ker√ľlet√©t egy c√©rn√°val vagy “m√©rŇĎvel”;

Ezek a sz√°mok a sisaksz√°mmal jelzett √°ltal√°nos sisakoszt√°lyoz√°shoz hasonl√≠that√≥k. Kilenc sisakm√©ret √°ll rendelkez√©sre, a legkisebb 4XS (4 extra kicsi) m√©retŇĪtŇĎl a 46-48 centim√©teres fejk√∂rfogattal rendelkezŇĎ lovasok sz√°m√°ra tervezett 2XL modellekig, amelyeket az “√≥ri√°sok” sz√°m√°ra terveztek, akiknek a fejk√∂rfogata el√©rheti a 63-65 centim√©tert. A kettŇĎ k√∂z√∂tt a k√∂vetkezŇĎ param√©terek vannak:

 1. 3XS (fejméret 48-50 centiméter);
 2. 2XS (fejméret 50-52cm);
 3. XS (52-54 centiméteres fejméret);
 4. S (54-56 centiméteres fejméret);
 5. M (fejméret 56-58 centiméter);
 6. L (fejméret 58-60 cm);
 7. XL (60-62 centiméteres fejméret);
 8. 2XL (fejméret 62-64 cm);

Ha a m√©retei egyszerre k√©t kateg√≥ri√°ba esnek (pl. 56 cm-es ker√ľlet az S √©s az M m√©retbe esik), pr√≥b√°lja fel mindk√©t modellt, √©s v√°lassza ki a legjobban illeszkedŇĎ √©s k√©nyelmetlenebbet.

A k√∂vetkezŇĎ cikkekben szak√©rtŇĎink elmondj√°k, hogyan v√°lasszon snowboard maszkot, az univerz√°lis snowboard kiv√°laszt√°s√°nak titkait √©s tan√°csokat adnak a snowboard t√°ska kiv√°laszt√°s√°hoz.

Olvasson tov√°bb  Hogyan v√°lasszunk az ig√©nyeinknek megfelelŇĎ t√°vcs√∂vet?
√Črt√©kelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Hell√≥ mindenkinek! √Čn vagyok Cybulya Guculka, √©s nagy lelkesed√©ssel osztom meg szenved√©lyemet a h√°ztart√°si g√©pek jav√≠t√°s√°val √©s telep√≠t√©s√©vel kapcsolatban. Ennek az oldalnak az √≠r√≥jak√©nt engem a technol√≥gia ir√°nti szeretetem √©s a v√°gy hajt, hogy seg√≠tsek m√°soknak meg√©rteni √©s megoldani a g√©peikkel kapcsolatos probl√©m√°kat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: