Milyen operációs rendszert válasszon laptopjához

Annak ellenére, hogy a modern laptopok nagy teljesítményűek, még mindig jobb, ha könnyű operációs rendszereket használunk hozzájuk.

Milyen operációs rendszert válasszon laptopjához: a legkevésbé erőforrás-igényes disztribúciókat

Melyik operációs rendszert válasszuk

A legkevésbé erőforrás-igényes disztribúciók közé tartoznak:

 1. A Windows 10 könnyített változatai az LTSB és az S;
 2. Felhasználóbarát disztribúciók
 3. nux – Ubuntu, Kubuntu, Mint;
 4. Beágyazott disztribúciók
 5. nux – például Elementary OS;
 6. Az Android asztali módosítása – Remix OS.

Lehetőség van a Windows régebbi verzióinak, például a 7-nek vagy az XP-nek a telepítésére is, de előfordulhat, hogy a gyártók már nem támogatják őket (sem az operációs rendszert, sem a hozzá tartozó szoftvereket), és nem kapnak biztonsági frissítéseket.

Könnyű változatok

Windows 10 - LTSB és S

Maga a Windows 10 operációs rendszer még a gyenge laptopokon is jól működik – például az Intel Atom processzorral és 2 GB RAM-mal felszerelt laptopokon. De van két olyan kiadása, amely még jobb teljesítményt nyújt – LTSB és S.

Windows 10 LTSB (hosszú távú támogatás)
A Windows 10 az operációs rendszer speciális vállalati változata, amelyet nagyvállalatoknál való használatra terveztek, ahol az információk bizalmas kezelésének megőrzése elsődleges fontosságú. Ezért eltávolította a processzorigényes telemetriai szolgáltatásokat, és eltávolított néhány Modern alkalmazást.

A Windows 10 LTSB-nek elég hátránya van. Először is – maga a disztribúciós csomag sokat “nyom”, és körülbelül 7-10 GB-ot foglal el a merevlemezen. A második, hogy mivel ezt az operációs rendszert vállalatoknál való használatra szánják, problémák merülhetnek fel a licencelésével kapcsolatban.

Az alternatíva a Windows 10 S. Egy fontos funkciót eltávolítottak – nincs támogatás az x86/x64 asztali alkalmazásokhoz. Ez azt jelenti, hogy sok ismerős program nem fog tudni futni rajta. A Windows 10S csak a Modern alkalmazásokkal fog működni.

Felhasználóbarát disztribúciók
 • nux
 • <li></div><p>nux” src=”/wp-content/uploads/2023/10/57616666194011-7ka.jpg” height=”452″ title=”disztribúciók</p><li>nux”><p>A legkönnyebben használható és legfelhasználóbarátabb disztribúciók többsége</p><li>A nux disztribúciók alacsony rendszererőforrás-fogyasztásukról ismertek. mint például az Ubuntu, Kubuntu és<li>nux Mint. Megjelenésükben, funkcionalitásukban és jellemzőikben különböznek.<p>Azonban a</p><li>A nuxnak sok hátránya van:<p>Elég kicsi az illesztőprogramok bázisa – néhány laptopban lévő eszközhöz egyszerűen nem találja a szoftvert. Például egy érintőképernyő vagy egy ujjlenyomat-olvasó esetében. Míg ezek az alkatrészek nélkülözhetők, a Wi-Fi modul már nehezebb feladat;</p><p>A nyílt forráskódú szoftverek alacsony elérhetősége: az olyan gyakori alkalmazások, mint a Microsoft Office vagy az Adobe Photoshop szintén elérhetetlenek. Az alternatívák azonban ritkán kínálnak elegendő funkcionalitást vagy könnyen használható felületet. Számos szoftveres analóg termék áll rendelkezésre a</p><li>nux egyáltalán nem létezik;<p>Szokás és bizonyos szintű számítógépes ismeretek szükségesek;</p><p>Ezen operációs rendszerek legújabb verziói sok helyet foglalnak a merevlemezen, és “díszítésük” miatt nagy terhet rónak a számítógépre.</p><h2>Könnyű elosztások<li>nux</h2><p>Ha a felhasználóbarát disztribúciók legújabb verziói</p><li>nux erősen terheli a rendszer erőforrásait, akkor kihasználhatja a rendszer speciális, könnyű konfigurációit. Az Elementary OS például ezek közé tartozik.<p>Ez az operációs rendszer az Ubuntu kernelre épül, de minimalista mind a felületét, mind a számítógépes erőforrásokkal szemben támasztott követelményeit tekintve. Például könnyen fut 512 MB RAM-mal és 1 GHz-es processzorral rendelkező konfigurációkon.</p><p>Ennek az operációs rendszernek azonban ugyanazok a hátrányai, mint a többi – fent említett – disztribúciónak</p><li>nux.<h2>Remix OS</h2><div style=Remix OS

  A Remix OS az Android operációs rendszer asztali módosítása. Tekintettel arra, hogy a zöld robotot gyenge konfigurációkra optimalizálták, a processzorok 1.3-2.4 GHz és legfeljebb 2 GB RAM, ez a disztribúció jól fog működni a kisebb teljesítményű laptopokon is.

  Az ehhez az operációs rendszerhez készült alkalmazások több mint elegendőek – szinte bármilyen Android program futtatható rajta. De még több probléma van a járművezetőkkel.

  Szinopszis a

  Így a legtöbb operációs rendszer erősen korlátozza a felhasználó lehetőségeit, hogy. A legjobb megoldás a laptopok esetében a Windows 10 LTSB használata. Ha azonban nincsenek problémák az illesztőprogramokkal vagy a nyílt forráskódú szoftverekkel, akkor használhat néhány disztribúciót

 • nux.

  !

  A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszunk headsetet a laptophoz, a RAM kiválasztásának titkait a laptophoz, a megbízható laptop táska kiválasztásának alapvető kritériumait és egy teljes útmutatót a nagy teljesítményű játék laptop kiválasztásához.

  Olvasson tovább  Melyik operációs rendszer a jobb
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: