Hogyan válasszuk ki a hajfestéket

A lányok sok időt töltenek a hajuk ápolásával. Megpróbálják összeilleszteni vagy megváltoztatni a hajuk színét. A hajfestékek segítenek. A lányok 80%-a legalább egyszer már festette a haját. Néhányan elmennek egy szépségszalonba, de sokan nem vesződnek azzal, hogy elmenjenek egybe, és otthon festenek. A kívánt hatás elérése és a haj elrontása érdekében óvatosnak kell lennie a festék kiválasztásakor.

Milyen hajfestékek lehetnek? Alapvető fajták

Melyek a legjobb hajfestékek? Alapvető fajták

Ha úgy döntesz, hogy befested a hajad, több tucatnyi különböző szín áll rendelkezésedre. Nemcsak színükben, hanem fizikai tulajdonságaikban is különböznek. Ez egyrészt megnyitja a képalkotás lehetőségeit, másrészt viszont kihívást jelent a kiválasztás során.

A haj biztonsága elsősorban a felhasznált összetevőktől függ. A festékeket eredetük szerint a következő típusokra osztják:

 1. természetes;
 2. Fizikai;
 3. vegyi anyag.

A nagy és az ismeretlen márkákból származnak. Az áraik nagyon széles skálán mozognak, így minden ízlésnek vannak olcsó és csúcskategóriás színezőanyagok.

Természetes hajfestékek

A természetes színek közé tartozik a henna és a basma, valamint néhány más szín. Tisztán természetes réti gyógynövény- és virágtartalma különbözteti meg. Egyes formulák hagymapikkelyeket vagy teát tartalmaznak, amelyek segítenek a sötétebb színek létrehozásában. A természetben számos árnyalat létezik, így a lányok könnyen megtalálhatják a legjobb lehetőséget a megújult megjelenéshez.

Előnyök

 • Kíméletes, természetes hajszín;
 • Különböző színek;
 • világos összetétel.

Hátrányok

 • A pontos színárnyalat elérésének nehézsége;
 • az allergiás reakció lehetősége.

A természetes színű hajfestékek hagyományosan presztízsfestékek, de hátrányuk is van. Nem mindig érik el a kívánt hatást, és egyes esetekben a természetes összetevők az allergia miatt még károsabbak lehetnek a szervezetre.

Fizikai hajfestékek

A hajfestékek ezen kategóriája azért népszerű a lányok körében, mert gyakori használatra szánták. Különböznek abban, hogy hogyan hatnak a hajra. A vegyület nem hatol be mélyen a hajszerkezetbe, csak egy vékony filmréteggel borítja be a hajat. A fizikai szín kategóriába tartoznak a speciális tonerek, kondicionálók és samponok. Nem alkalmas állandó rögzítésre.

Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a szempillaspirált: gyönyörű szempillák készítése

Az előnyök a következők

 • A haj szerkezetére gyakorolt hatása biztonságos;
 • extra védelem egy láthatatlan fólia formájában
 • Telített, gyönyörű fény.

Hátrányok

 • A tartós eredmény nem garantált; – Nagyon gyorsan kimosódhatnak, így a tartós eredmény nem garantált;
 • A színt csak néhány árnyalattal változtassa meg; drasztikus változtatásokat nem lehet végrehajtani.

A fizikai színeket azok választják, akik még nem állnak készen a tartós átalakításra. Segítenek néhány árnyalattal világosabbá vagy sötétebbé tenni a hajat, élénk fényt adnak a hajnak, de amint megmossa a haját, az eredmény elhalványul.

Kémiai hajfestékek

A kémiai festékeket néha összetévesztik a fizikai festékekkel, mert van néhány közös jellemzőjük. Ez a kategória különböző tulajdonságokkal rendelkező alfajokra oszlik. A kémiai festékek azonban tartósak, mivel behatolnak a haj szerkezetébe. Drámaian megváltoztathatják a színt, és az eredmény hosszabb ideig tart, mint a fizikai színek esetében.

Előnyök

 • Hosszan tartó eredmények rendszeres javítás nélkül;
 • jelentős változások a hangszínben;
 • mély szín.

Hátrányok

 • Veszélyes hatások a hajra;
 • Magasabb követelmények a paletta kiválasztásával kapcsolatban;
 • Nehéz kiöblítés, ha szükséges.

Ha készen állsz egy radikális átalakításra, és nem akarod újra és újra megismételni a folyamatot, akkor válassz tartós kémiai festékeket. De vigyázz a hajad esetleges szerkezeti károsodásával és a változások visszafordíthatatlanságával.

Fontos szerepet játszik, hogy az eredmény mennyi ideig maradandó. Ez lehet a meghatározó tényező a lányok számára, amikor a szín kiválasztása mellett döntenek. Ezen osztályozás szerint a következő fajták különböztethetők meg:

 1. Állandó;
 2. félig állandó;
 3. ideiglenes.

Figyeljen erre a tényezőre, így később nem lesz semmilyen problémája.

Állandó színek

A tartós színezékek kémiai színezékek. Kemény, erős hatásúak, amelyek hatására a színező pigmentek behatolnak a hajszerkezetbe. Ez hosszantartó színt biztosít minden árnyalatban. A gyártók ezt a színt hab vagy gél formájában állítják elő, amelyet a hajra visznek fel.

Előnyök

 • Nagy színváltás;
 • Hosszan tartó eredmények.

Hátrányok

 • a hajra leselkedő veszély.

Ha a tartós festés mellett dönt, a legjobb, ha jó minőségű színt választ. Fordítson figyelmet a nyugtató és hidratáló termékekre, amelyek segítenek csökkenteni a kémiai összetevők negatív hatásait.

Polimerálló színezékek

A félig tartós festékek népszerűek, mert a lányok nem akarják drasztikusan megváltoztatni az arculatukat hosszú időre anélkül, hogy visszaállíthatnák azt. A színezési folyamat kívánság szerint javítható. Ammónia- és hidrogénmentes, ami azt jelenti, hogy a hajad biztonságban marad.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk önbarnítót

Előnyök

 • Minimális kockázat a hajra nézve;
 • minőségi színezés.

hátrányok

 • A szín lassan lekopik.

Ezek a színek sokféle megjelenésben kaphatók, így gond nélkül választhat. Kevésbé károsítják a hajat, mint a tartós kémiai festékek, és az árnyalat 1-2 hónap után megváltozik.

Ideiglenes színek

Ideiglenes színek állnak rendelkezésre. Azoknak szólnak, akik kísérletezni szeretnének a képpel, vagy csak valami újat próbálnak ki. Ez a szín nem hatol be a belsejébe, és a szín csak kívülről rögzül.

Előnyök

 • élénk színek;
 • teljes biztonság.

A hátrányok

 • az eredmény nem tartós;

  Az ideiglenes színek veszélyes összetevőket tartalmazhatnak.

Ez a lehetőség csak egy-két hétre szóló megjelenésváltásra alkalmas. Miután a hajat néhányszor megmosták, a szín elhalványul.

Hogyan válasszuk ki a hajfesték színét?

A szín kiválasztása egy lány számára kihívássá válik, mert olyan sok tényezőt kell figyelembe venni. Érdemes megjegyezni, hogy nem az árnyék az első dolog, amit keresni kell. Ha először egy biztonságos színt választunk, az segít a kívánt eredmény elérésében.

A lányok igyekeznek nem túlságosan megváltoztatni a természetes színüket. A festés legfontosabb célja, hogy a haj fényt, dússágot és rugalmasságot adjon a hajnak. A jó táplálkozás és a vitaminok a hajápolás szempontjából is fontosak.

A szakértők azt javasolják, hogy a színegyeztetés érdekében színezés előtt azonosítsa a színtípusát. Ebben az esetben a bőrszín is szerepet játszik:

színtípus

 1. Téli és tavaszi színek;
 2. nyár és ősz.

A oldalonA “téli” típusA sápadt bőr jellemző, ezért ne válasszon világos színű epilátort. A legjobb, ha sötét szőke vagy vöröses árnyalatokat választunk.

“Tavasz”– világosabb, de melegebb szín, mint a “tél”. Ezeknek a lányoknak kék vagy szürke szeme van. Nagyobb választási szabadságuk van, mert megengedhetik maguknak a sötét és a világos színeket is.

“Nyár”, Bármilyen furcsán hangzik is, ez egy hűvös árnyalat. Ezeknek a lányoknak szürke vagy kékes szeme van. Inkább a platina vagy a hamu színekhez illenek.

Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a szemöldökfestést

“Ősz.”Sötét szemű és hajú, de világosabb bőrű lányok. A sötét haj a legjobb, de a vörösesbarna vagy a finom aranyszínű haj is szóba jöhet.

A lányok nagyon kényesek a hajukra, így a legkisebb árnyalatváltozás is szerepet játszik. A választás megkönnyítése érdekében a “Nemzetközi természetes hangskálát” használjuk. Azonosítása a dobozon a szín neve mellé nyomtatott szám alapján történik.

Az elnevezéshez használt fokozat 1-től 10-ig, a sötéttől a világosig terjed. A következő kategóriák állnak rendelkezésre az Ön kényelmének érdekében:

 1. 1-2: Nagyon sötét vagy enyhén barna;
 2. 4 – Természetes vörösesbarna;
 3. A 7-8 szőke vagy világos szőke;
 4. 10 – világos szőke.

Tehát az árnyalat kiválasztásához figyeljünk a számszerű jelölésre. Ebben az esetben a kiválasztott szín a kívánt eredményt fogja eredményezni.

A hajfesték kiválasztásának megtanulása: A címkézés megértése

A hajfesték kiválasztásának megtanulása: Értsd meg a címkéket

A festék dobozán meg lehet mondani, hogy mennyire biztonságos, és milyen színű lesz a végeredmény. De nem minden lány járatos ezekben a témákban. Különös figyelmet kell fordítani a szín jellemzőit jelző számra.

Tartalmazza a következőket:

 1. Az első szám a sötét vagy világos árnyalat intenzitására utal;
 2. A második szám az alapszín színkódja;
 3. A harmadik és negyedik számjegy egy plusz árnyalatot jelez.

A kódban szereplő két négyes tehát azt jelzi, hogy rézszínű gesztenyét kapunk, míg a négyes és az ötös vöröses árnyalatú gesztenyét. A harmadik és negyedik számjegy a színpigment intenzitását jelzi, hideg vagy meleg árnyalatok esetén.

A probléma az, hogy minden hajfestékgyártónak megvan a saját osztályozása. Nem mindenki követi a szabványos nemzetközi árnyékskálát, ezért hibáznak a megfelelő árnyalat kiválasztásakor. Az árnyalatot sem mindig pontosan ábrázolják a csomagoláson.

Ha pontos értékelést szeretne végezni, nézze meg alaposan a szín gyártója által megadott skálát. A vizuális torzulás elkerülése érdekében jobb, ha nyomtatásban vagy minőségi képernyőn ellenőrzi a képet. Egyes cégek még az alfa és a férfias nevek keverékét is használják, mint például a Colorissimo vagy a Palette. Ez megnehezítheti a választást, de ha figyelmet fordít a gyártó által megadott információkra, akkor a megfelelő hajfestéket kaphatja meg.

A következő cikkekben megmutatjuk, hogyan válaszd ki a megfelelő hajlakkot és hajszárítótitkokat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: