11 legjobb gyártó golyóscsapok vízvezetékcsatornákhoz

A golyóscsapok viszonylag olcsó megoldás az 1-3 hüvelyk átmérőjű csövek elzárószelepeinek kialakítására. A gumitömítéssel ellátott készülékekkel ellentétben nincs kopóanyag, amely idővel összegyűrődik és szivárog. A kialakítás egy csiszolt golyót használ, amelyen keresztül a folyadék átfolyik. A tömítőnyergek elősegítik a tömörséget. Ha megbízható golyóscsapokat keres, akkor vegye figyelembe a legjobb golyóscsap-gyártók rangsorát a vízvezeték-szereléshez. Véleményeken és termékjellemzőkön alapuló anyag, amely segít kiválasztani egy elfogadható árú és minőségű terméket.

A legjobb gyártók rangsora a vízvezetékek golyóscsapjaihoz

Jelölés hely gyártó értékelés
A legjobb gyártók golyóscsapok értékelése a vízvezeték-szereléshez 1 VALTEC 5.0
2 ITAP 4.9
3 Honeywell 4.8
4 Oventrop 4.7
5 FAR 4.6
6 Stout 4.5
7 F.I.V. 4.4
8 ROYAL Thermo 4.3
9 Bugatti 4.2
10 GEKON 4.1
11 ZUBR 4.0

VALTEC

Értékelés: 5.0

VALTEC

Az első helyezett az olasz Valtec gyártó, amelynek Base termékcsaládja a világ egyik legjobbja. Ezt a CW617N minőségű szaniter sárgaréz használatával érik el, a szilumin és más kevésbé tartós ötvözetek helyett. A vízellátó golyóscsapok teljes furatú formátumban kaphatók, t.. A belső furat megfelel a bemeneti csatlakozó átmérőjének, és nem csökkenti az áramlást és ezzel együtt a rendszerben lévő nyomást. Golyóscsap lehet használni egy hőmérséklet-tartományban -30 és +150 fok, ami tetszik az ügyfelek a vélemények, mint egy ilyen szelep lehet hagyni a kertben télen (feltéve, hogy a minőségi szigetelés a csövek maguk). Törés esetén a szerkezet szétszerelhető, és a szár és a tömítés kicserélhető.

Szakértőink azért vették fel a gyártót ebbe a minősítésbe, mert golyóscsapjai 55000 ciklusra meghosszabbított élettartammal rendelkeznek. Ha egy ilyen darut naponta 6 alkalommal nyitnak és zárnak éjjel-nappal, akkor az élettartama 25 év lesz.

Előnyök

 • vannak félhéjjal ellátott gömbcsapos modellek;
 • szögletes kialakítások állnak rendelkezésre;
 • A fogantyú színei piros és fehér színűek, ami jól jön a vízvezetékek irányának jelölésekor;
 • A tömítéshez kopásálló polimereket használnak.

Hátrányok

 • magas áruköltségek;
 • a golyó és a tömítések az ülésben nem változnak.

ITAP

Értékelés: 4.9

ITAP

A második hely szintén az olasz gyártóé, amely 1960-ban kezdte meg tevékenységét Lumezzanóban. Családi vállalkozás, amely több mint fél évszázada gyárt vízvezeték-szerelési termékeket. A vállalat több szabadalommal rendelkezik, és úttörő szerepet tölt be a mechanikus és automatikus vízelzáró rendszerek világában. Termékeit ma már 100 országban értékesítik. A cég a golyóscsapok gyártásához sárgarézből készült, majd nikkelezett golyóscsapokat használ. Az ügyfelek visszajelzéseikben dicsérik a gyártót a megerősített burkolatformáért és a menetek elrendezésének megválasztási lehetőségéért (külső bemenet/belső kivezetés, mindkettő külső, mindkettő belső stb.). .) minden követelményre.

A legmegbízhatóbb gyártónak minősítettük. A gyártó országtól függetlenül (három kontinensen vannak gyáraink) minden golyóscsapot tesztelnek, mielőtt a polcokra kerülne. Ha egy reteszt kell elhelyeznie és elfelejtenie (kritikus hely, kényelmetlen hely), ez a legjobb megoldás.

Előnyök

 • Az ISO 9001 minőségi szabványt 1995-ben vezették be;
 • Golyóscsapok értékesítése a világ több mint 100 országában;
 • 63 automatizált szerelősor kiküszöböli az emberi hibákat;
 • A háztartási és ipari felhasználásra szánt golyóscsapok osztályozása.

Hátrányok

 • kis csatlakozási átmérő választék a házi vízvezeték-szereléshez;
 • karok csak piros színben.

Honeywell

Értékelés: 4.8

Honeywell

Az értékelés harmadik helyét egy amerikai gyártó kapta, amely megerősített sárgaréz testű golyóscsapokat gyárt. A szerkezetet automatizált gyártás során öntik formába. A termékeket közvetlenül az USA-ban gyártják. Belső menettel csatlakoznak egymáshoz. Minden termék gondosan ellenőrzött és 16 bar nyomásra tervezték. Az ügyfelek visszajelzései szerint a golyóscsapok ára valamivel olcsóbb, mint a versenytársaké. A golyóscsap belsejében lévő csatorna kialakítása lehetővé teszi, hogy a fej minimális veszteséggel haladjon át. Az eredmény 1 bar nyomáskülönbség az egyenes csőszakaszban és a szelepszakaszban lévő folyadéknyomás között.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk egy fémszerszámot?

Azért értékeljük ezt a gyártót, mert az elektromos működtetővel ellátott golyóscsapok egy speciális kategóriáját gyártja. A golyós mechanizmust nem a kar elforgatásával, hanem egy elektromos szeleppel működtetik. Lehetővé teszi a távvezérlő szelep távvezérlését egy távvezérlőpanelről és 2-10 vízellátó csatorna egyidejű vezérlését a vízvezetékről.

Előnyök

 • Tiszta sárgarézből készült golyóscsapok gyártása;
 • Megbízható tömítéseket használnak;
 • 2 és 130 Celsius-fok közötti vízhőmérsékletnek ellenáll;
 • az USA-ban gyártják.

Hátrányok

 • csak hímivarú menettel;
 • csak 20, 25 és 30 mm átmérőben kapható.

Oventrop

Értékelés: 4.7

Oventrop

Az Oventrop gyártója folytatja a rangsort. A vállalat az alapítójáról kapta a nevét, és 1851 óta működik. A szelepek gyártása mindenféle közműtípus számára világsikerre vitte a vállalatot. A márka a víz-, gáz-, fűtés- és öntözőrendszerek golyóscsapjainak széles választékát kínálja. A berendezéseket és szerelvényeket gyakran a vállalkozók vásárolják meg, és a lakóépületek és irodaházak átadásakor szerelik be először. A termékeket automata berendezéseken gyártják. Az alkatrészek nagy pontossággal megmunkáltak. A gyártó által használt bronz és szürke öntöttvas anyag sikeresen ellenáll a vízben lévő lúgoknak. A véleményekben az ügyfelek megosztják, hogy ennek a márkának a golyóscsapjai mérsékelten szorosan működnek, de a fogantyút kényelmesen el lehet fordítani.

A gyártót a burkolat nagy ellenállóképessége miatt a topligába soroltuk. A sárgaréz termékeknek van egy kiegészítő peremük, amely megerősíti a szelep falát. Az ilyen termék útlevele szerint 16 és 40 bar közötti nyomásnak ellenáll, így a nyomáshullámoknál a repedés valószínűsége minimális.

Előnyök

 • vannak olyan csapok, amelyek meghosszabbított kézikerékkel rendelkeznek;
 • könnyen meghatározható a kar aktuális pozíciója;
 • rövid testek a vízvezetékre való felszereléshez a kényelmetlen helyeken;
 • nincs hiba, nem kell visszamenni a boltba cserére.

Hátrányok

 • ha a csapot sokáig félig nyitva tartja, a golyón szennyeződések gyűlnek össze, és az elveszíti tömítettségét;
 • Kevés menet (3-4 menet) a csatlakozók csatlakoztatásához.

FAR

Értékelés: 4.6

FAR

A top 5-ben belépett az olasz gyártó úgynevezett FAR. A márkát két testvér alapította 1974-ben. A vállalat a következőket gyártja: nyomáscsökkentők, mérőeszközök, szűrők, termosztátok, szerelvények, adapterek és szelepek. Elektromosan működtetett golyóscsapok az egyszerű ellenőrzéshez. A teflont a polírozott golyó tömítőanyagaként használják, amely hosszú ideig nem kopik le. A hőmérséklet-álló tömítések lehetővé teszik a golyóscsapok használatát akár 120 fokos melegvíz-ellátó rendszerekben is.

A gyártó kiemelkedik a termékeire kapott tanúsítványok számával, amelyek alapján a következő helyezést érte el. a FAR golyóscsapokat hitelesítő független nemzetközi szervezetek mellett a márka a QAVR által is minősített. Ez egy olasz ügynökség, amely tanúsítja, hogy minden termék kizárólag Olaszországban készült, és az EU-ban előállított nyersanyagokból készült. A vállalat nem vásárol olcsó sárgarézből Kínában, és nem gyárt drága termékeket saját márkanév alatt – a fém is kiváló minőségű.

Előnyök

 • a minőséget nem a végén, hanem minden egyes szakaszban ellenőrzik;
 • Léteznek alap szelepek a vízellátáshoz és De Luxe kategória;
 • Saját laboratórium az új termékek tesztelésére;
 • UNI, ISO, ENI minőségtanúsítványok állnak rendelkezésre.

Hátrányok

 • viszonylag magas költségek;
 • Rövid karok, amelyeket kényelmetlen megfogni.
Olvasson tovább  Lemezfűrészek fa: a modellek és a kiválasztási tippek jellemzői

Stout

Értékelés: 4.5

Stout

Az olasz Stout gyártó hatodik helyezése a rangsorban. A termékcsaládba tartoznak a kuplungos golyóscsapok, a lengőkaros és a pillangószelepek. A fogantyúk piros és fekete gumival vannak festve vagy öntve, ami megkönnyíti a szerelvények rendeltetésszerű használatát a házban lévő vízvezeték-gyűjtőcsőben. A gyártó fő szempontjai: megbízhatóság, környezetbarát, könnyű telepíthetőség és hosszú élettartam. A szelepek és egyéb szerelvények DIN, EN tanúsítványokkal rendelkeznek, és megfelelnek a GOST-nak. Az ügyfelek visszajelzései azt mutatják, hogy a golyóscsapok hosszú élettartamúak és ritkán repednek meg az anya meghúzásakor. Sokaknak tetszik, hogy a gyártó 10 év termékgaranciát vállal a termékre.

Véleményünk szerint a gyártó a beépített szűrőkkel ellátott golyóscsapok gyártása miatt érdemel helyet a rangsorban. Segít megvédeni a szanitereket (pl. WC-tartály vagy mosógép) a központi vízellátásból származó szivárgástól. A vállalat ½ és 3/8 hüvelykes mini golyóscsapokat is gyárt, amelyek szűk helyekre csatlakoztatva nem foglalnak sok helyet.

Előnyök

 • A lengőkarok piros és fekete színben kaphatók;
 • vannak full bore modellek;
 • a pótalkatrészek széles körű elérhetősége a piacon (“pillangók”, szárak, tömítő alátétek)
 • minden fogantyú lyukakkal van ellátva a szelep lezárására;
 • Egyenes és ferde golyóscsapokat gyártunk.

Hátrányok

 • rövid karok a dugaszolócsapokon;
 • A termékeket nem csak Olaszországban gyártják, ezért a minőség változhat.

F.I.V.

Értékelés: 4.4

F.I.V

A hetedik a rangsorban egy másik olaszországi gyártó, az F.I.V. A vállalat 1984 óta működik, és nyomásszabályozókra, padlófűtési rendszerekre, elosztókra és szelepekre specializálódott. A hamisítás elleni védelem érdekében minden testre gravírozzák a márkanevet. Az öntvények alapanyagául Németországból származó sárgaréz szolgál. Minden folyamat automatizált. Az ügyfelek szerint az előre gyártott “amerikaiakkal” ellátott elzárószelepek gyorsabb telepítésre alkalmasak. Ez nem igényli magának a csaptelepnek a csavarását a telepítés során, és segít a vízvezeték helyszíni szerelésének gyors elvégzésében.

Chishka ez a gyártó, amelyért bejutott a rangsorba, a csaptelepek gyártása egy “pillangó” vagy alumíniumból készült karral. Ez nem csak a szerelvény teljes súlyát csökkenti a vízvezetéken, hanem jobban védi a fémet a korrózió ellen is. A hideg vízvezetékek kondenzációja nem rontja a szerelvények megjelenését még évekig tartó használat után sem.

Előnyök

 • külső és belső menettel kapható;
 • Két színárnyalatú fogantyú;
 • extra vastagítást használnak a falakon;
 • a piacon öntvénybe öntött, ívelt ajakkal ellátott golyóscsapok kerülnek forgalomba.

Hátrányok

 • Csak kézi eszközök;
 • a modellek magas költségei az amerikai csővel.

ROYAL Thermo

Értékelés: 4.3

ROYAL Thermo

A rangsorban egy oroszországi gyártó következik, amely Eurázsia egyik legismertebb márkájává vált. A hazai piac 70%-át az F.I.V. termékek teszik ki. A vállalat fűtési és vízvezeték-rendszerek alkatrészeinek gyártására szakosodott. A katalógusban szereplő termékek többsége radiátor és kazán, de a szerelvények is elegendőek. A vállalat összesen mintegy 1000 embert foglalkoztat. A vállalat az ABB, LEAS, Buhler, Marconi importált berendezéseit használja a termelés megszervezéséhez. A vállalat mérnökei a “Milánói Egészségügyi Laboratóriumi Kutatóintézettel” együttműködve dolgoznak, ami lehetővé teszi számukra, hogy kiváló minőségű terméket hozzanak létre. Az ügyfelek a véleményekben arról számolnak be, hogy a FÁK bármely országában lehet vásárolni ennek a márkának a golyóscsapjait.

A gyártót azért vettük bele a minősítésbe, mert a golyóscsap teste mindig vastagabb peremmel rendelkezik, hogy a szerelvényt nyitott pofájú csavarkulccsal megtámassza. A versenytársak modelljei sokkal keskenyebbek, ezért a szerelvényeket nehezebb becsavarni, különösen akkor, ha a faltól kevés a hely.

Előnyök

 • Több mint 4 milliárd rubelt fektettek be új fejlesztésekbe;
 • a teljes termelés importált berendezésekkel történik;
 • a csiszolt golyó és a tömítések hosszú élettartama;
 • Vannak nemzetközi szabadalmak.
Olvasson tovább  Hogyan válasszunk átlátszó fém lakkot?

Hátrányok

 • csak a működtető piros színét;
 • A csatlakozási átmérők kis választéka (1, ½, ¾).

Bugatti

Értékelés: 4.2

Bugatti

Az olasz gyártó ismét versenyben van. A Bugatti két- és háromütemű golyóscsapokat gyárt a hideg és meleg vízhez. A gyártó katalógusa legfeljebb 100 darab elzárószelepet tartalmaz, amelyek a vízellátásban használhatók. A lehető legjobb tömörség biztosítása érdekében a krómozott golyó belseje gyémántcsiszolású, ami a legkisebb karcolásokat is kiküszöböli a felületéről. Ez hozzájárul a teflon tömítések hosszú élettartamához. az ügyfelek dicsérik a golyóscsapok minőségét és a vastag fogantyúkat, amelyek nem fájnak a szűk zár kinyitásához (különösen praktikus, ha a szelepet ritkán használják).

Értékelőink az Alaska golyóscsap elegáns formája miatt rangsorolták a gyártót. Ha a verseny nagyon “ügyetlen” design durva vonalakkal, csak rejtett telepítésre és műszaki igényekre alkalmas (kimenet a mosógéphez, a mosogató alatt), itt van egy elegáns design ívelt kifolyóval. Egyetlen házba öntötték őket, és hermetikusan zártak. Ez a berendezés a házban, a kertben és a házakban lévő mosogató vízellátására használható.

Előnyök

 • teljes furatú kivitel
 • vastag fogantyúk vannak;
 • öntvények az egyes termékek márkanevével;
 • 6-8 szál a biztonságos kapcsolathoz.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • sok hamisítvány van a piacon.

GEKON

Értékelés: 4.1

GEKON

A rangsor utolsó előtti helyén egy hazai vállalat áll, amely Olaszországban és Oroszországban is termel. A termékeket a PARI a.s. biztosítja, így ha anyagi kár keletkezik (a sárgaréz test kiszakad és elárasztja a lakást), a tulajdonos kártérítést kap. A 15 mm-nél nagyobb csatlakozási átmérőjű szerelvényeket O-gyűrűvel szállítjuk, így a biztonságos csatlakozáshoz semmi másra nincs szükség. A vásárlók kedvelik a golyóscsapokra a gyártó által kiadott 5 éves garanciát. Ez megnyugtató, és segít pénzt költeni a szerelvényekre anélkül, hogy a beszerelés után hamarosan bekövetkező esetleges szivárgás miatt kellene aggódni.

A gyártót a legjobbak közé soroltuk, t. . golyóscsapjai 180 fokos hőmérsékletre vannak tervezve. Ez megakadályozza, hogy a mozgó rész elakadjon a hő hatására, ha a melegvízcsapot bojler vagy kétkörös bojler közelében helyezik el. Ez a tulajdonság lehetővé teszi a szerelvények használatát még a gyárakban is.

Előnyök

 • vannak hím- és belső menettel rendelkező termékek;
 • szelepek sima mellbimbókkal és “amerikai”;
 • krómozott fém a jobb korrózióvédelem és az esztétikus megjelenés érdekében;
 • Európai technológiát alkalmaznak.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • csak piros színű karok;
 • A termék minősége az előállítás helyétől függ.

ZUBR

Értékelés: 4.0

ZUBR

Rangsorunkat a hazai gyártó, a Zubr egészíti ki. A vállalat termékpalettája inkább az ipari vízellátás felé terjed ki (gyűjtők, szennyvíztisztító telepek, házakhoz vezető vezetékek stb.). .). A golyóscsapok aljzatos, karimás, csapágyas, hegesztett és hegesztett kivitelben kaphatók. A vállalat katalógusa DN6-tól DN 250-ig terjedő csatlakozóátmérőket tartalmaz. A szelepházak 63, 160 és 320 bar magas nyomásnak is ellenállnak. Léteznek háztartási modellek is az otthoni vízvezeték-szerelési alkalmazásokhoz. A vásárlók a véleményekben szeretik a fagyálló, fekete színű, magas szárú golyóscsapot, amely egész télen kint maradhat -20 fokos hőmérsékleten is.

Bár a gyártó sárgarézből készíti a szelepeket, egyes modellek rozsdamentes acélból készülnek. Ez növeli a kialakítás szilárdságát, így nem törik szét a terhelés alatt. A korrózióállóság nem rosszabb a színesfém ötvözetnél. Az ilyen technológiai megoldás lehetővé tette a végső költségek csökkentését, amiért a gyártó a toplistán szerepel.

Előnyök

 • viszonylag olcsó;
 • Korróziómentes;
 • Számos modell karimás csatlakozással ipari felhasználásra;
 • golyóscsapok hegesztéshez (menet nélkül).

Hátrányok

 • az élettartam rövidebb, mint más termékeké;
 • kevés háztartási felhasználásra szánt termék;
 • vannak alacsony mechanikai ellenállású polipropilén termékek.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: