11 legjobb kéményseprő gyártó

A kémény a fűtőberendezések lényeges része. A falazott épületeket könnyű és kompakt acélszerkezetek váltották fel. A hazai piac a külföldi és az orosz kéményrendszerek széles választékát kínálja. Különböző árú és minőségű termékeket kínálnak, amelyek tartósságuk tekintetében jelentősen eltérnek egymástól. Szakértők segítsége nélkül nehéz a helyes választás. Ezért a következő szakértői ajánlásokat kell figyelembe venni.

Hogyan válasszunk kéményt otthonunk számára?

 1. A fűtőberendezés típusa. A megbízható acél kémény kiválasztásához ismernie kell a fűtőberendezés típusát, amelyhez csatlakoztatni fogja. A gáz- és dízelkazánok nagy mennyiségű maró kondenzátumot termelnek. Ezért a füstelvezető rendszer minden elemének saválló acélból (AISI 316L) kell készülnie, amelynek falvastagsága több mint 0,5 mm. A széntüzelésű tűzhelyek hőálló, 0,8 mm vastagságú AISI 310 anyagból készült kéményekkel szerelhetők fel…1,0 mm. Ha fatüzelésű kandallója van, az AISI 321 acélminőség a megfelelő választás.
 2. Kémény kialakítása. Az acél kéményrendszereknek több típusa létezik. Az egyfalú kéményeket általában a téglacsatornák kiegészítéseként használják. Szigetelést igényelnek a kondenzációra való hajlamuk miatt. A kétkörös rendszerek egy közbeiktatott hőszigetelő réteggel részben megoldják a páralecsapódás problémáját. A szendvicskémények csak időszerű tisztítást igényelnek. A légtömegek kétirányú mozgását koaxiális kémények biztosítják. A friss levegőt kívülről szívják be egy külső csatornán keresztül, míg az égési gázokat egy belső csatornán keresztül szívják el.
 3. A telepítés jellemzői. A modern füstelvezető rendszerek meglehetősen egyszerűek és könnyen összeszerelhetők. Bizonyos esetekben a munkát az ügyfél is elvégezheti. Vásárláskor ügyeljen az összes alkatrész síkosságára, a csatlakozók és csapok elérhetőségére, valamint a könnyű összeszerelhetőségre.
 4. Megbízhatóság és tartósság. A kémény megbízhatóságának és tartósságának meghatározása a műszaki paraméterek alapján problematikus. Ez közvetve kikövetkeztethető az acélminőségből és a falvastagságból. A legjobb információkat azonban csak a tematikus weboldalakon lehet megtalálni, ahol a lakástulajdonosok és a hivatásos tűzhelytulajdonosok megosztják tapasztalataikat.

A felülvizsgálatunkban kiválasztottuk a 11 legjobb kéménygyártót. Mindegyiket árulják az üzletek hazánkban. A rangsor szakértői vélemények és az orosz fogyasztók visszajelzései alapján készült.

A legjobb kéménygyártók értékelése

Jelölés hely gyártó értékelés
A legjobb kéménygyártók értékelése 1 kézműves 4.9
2 Baltvent 4.8
3 ROSST@IN 4.8
4 Jeremias 4.7
5 IngCenter BBD 4.7
6 Ferrum 4.7
7 Vulcan 4.6
8 Elits 4.6
9 Rosinox 4.5
10 Thermofor 4.5
11 Phoenix 4.4

KRAFT

Értékelés: 4.9

KRAFT.webp

Egy fiatal hazai márka, amely kéményeket gyárt, a KRAFT márka. Megjelent a Voronyezsi Ferrum üzemben egy új automatizált vonal elindítása után. A márkanév alatt forgalmazott összes terméket az orosz piacra szánják. A gyártó hangsúlyozta a felhasznált anyagok és technológiák magas minőségét. A kémények korrózióálló acélokból készülnek, amelyeket korszerű berendezésekkel dolgoznak fel. A hideghúzás, lézervágás és formázás mellett egyedi műveleteket és eredeti tervezési ötleteket valósítunk meg.

Olvasson tovább  Erdőprofil: Méretek és telepítés

A szakértők a fiatal márkát az első helyre sorolták a magas gyártási minőség és a kémények megbízhatósága miatt. A felhasználók megerősítik a Voronezh termékek alábbi jellemzőit.

Előnyök

 • kiváló minőségű nyersanyagok;
 • fejlett technológia;
 • legmodernebb berendezések;
 • megbízhatóság.

Hátrányok

 • nem található.

Baltvent

Értékelés: 4.8

BALTWENT.webp

A moduláris kémények legrégebbi gyártója Oroszországban a Baltvent. A vállalat székhelye Kalinyingrádban található, az Európához való közelség kedvezően hatott a gyártóüzem felszereltségére. A műhelyekben modern, importált berendezéseket telepítettek, amelyek lehetővé teszik a komplex műveletek magas színvonalú elvégzését. Például az egyes elemek átfedés nélkül csatlakoznak egymáshoz. A közepes árszegmensben kemény versenyben helytálló termékek. A szakértők dicsérték a termékek minőségét, így a márka a második helyen áll a rangsorban.

Az értékesítést a közelmúltig az üzem földrajzi elhelyezkedése akadályozta. Ma egy moszkvai kiskereskedelmi raktár megnyitásával próbálják megoldani ezt a problémát.

Előnyök

 • Importált berendezések;
 • fejlett technológiák;
 • elfogadható ár;
 • megbízhatóság és tartósság.

Hátrányok

 • az ország egyes régiói szerényen eltérőek.

ROSST@IN

Értékelés: 4.8

Orosz ipari vállalat

A ROSST@IN márka egy orosz ipari vállalathoz tartozik, amelynek termelési telephelye Moszkvában található. A vállalat rozsdamentes acél kémények gyártására specializálódott. A vállalat kiterjedt tapasztalata lehetővé tette, hogy egyedi füstelvezető rendszereket fejlesszenek ki magánlakások és kazánházak számára egyaránt. A szakképzett személyzet és a modern berendezések kombinációja lehetővé teszi az új fejlesztések tervezését és megvalósítását. A márka vezető pozíciót foglal el Oroszországban, mind az értékesítés, mind a fejlett értékesítési hálózat tekintetében. A szakértők a harmadik helyre sorolták a rangsorban.

A felhasználók dicsérik a kémények minőségét, megbízhatóságát és tartósságát. Csak az ár nem minden lakástulajdonos számára megfelelő.

Előnyök

 • tartós kémények;
 • eredeti tervek;
 • fejlett technológia;
 • képzett személyzet.

Hátrányok

 • magas ár.

Jeremias

Értékelés: 4.7

EREMIAS.webp

A prémium szegmensben a bajor Jeremias vállalat régóta vezető szerepet tölt be. A vállalat 1970 óta működik, de csak 2008-ban nyitották meg a képviseletet hazánkban. Később egy gyártóüzemet építettek. Ma a márka alá tartozó termékeket különböző országokban található üzemekben gyártják. A kémények erősségei Eremias szakértők tulajdonítják a finom megjelenés, tökéletesen sima hegesztési varratok, innovatív technológia. a szerelők a könnyű telepítésről beszélnek, a felhasználók pedig a könnyű használatot dicsérik.

A márka a negyedik helyen áll a minősítésünkben; a magas ár nem tette lehetővé, hogy magasabbra kerüljön. De a kémény stílusos kialakítású, tökéletes minőségű és hosszú élettartamú lesz.

Olvasson tovább  3D MDF panelek: Modern belső megoldások

Előnyök

 • magas összeszerelési minőség;
 • innovatív technológiák;
 • stílusos design;
 • hosszú élettartam.

Hátrányok

 • magas ár.

Ingkomtsentr VVD

Értékelés: 4.7

INGCOMTSENTER BBD.webp

A tűzhelyek és kémények legrégebbi fejlesztője és gyártója az orosz Inzhkomtsentr VVD vállalat. A gyárat 1999-ben alapították, és a teljes termelési ciklusban részt vesz, a fejlesztéstől a késztermékek gyártásáig. A füstelvezető rendszerek rozsdamentes acélból készülnek, és különböző típusú tüzelőanyag-egységekkel használhatók. az utolsó fejlesztés, amely felkeltette a szakértők figyelmét, a VVD-TONA kéményrendszer volt. Nagyon vékony kerámiacsövekből készült belső hurokkal rendelkezik. Ez a kialakítás ellenáll a magas hőmérsékletnek és korlátlan élettartammal rendelkezik.

A felhasználókat a megbízhatóságuk, megfizethetőségük és könnyű telepíthetőségük miatt is dicsérik. Csak a fényes kémény gyorsan sötétkékké válik, ami miatt a márka nem kerül a rangsor tetejére.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • minőségi gyártás;
 • könnyű telepítés;
 • megbízhatóság.

A hátrányok

 • A fényes cső gyorsan sötétedik.

Ferrum

Értékelés: 4.7

FERRUM.webp

A Ferrum füst- és hőelvezető rendszerek tartozékainak széles választéka. A voronyezsi vállalat nemcsak kéményeket, csöveket, hanem adaptereket, dugókat, ernyőket, átmeneti és forgó elemeket is gyárt. Nyersanyagként rozsdamentes acélt használnak, amelyet a modern gépek láncolata után gyönyörű és tartós termékké alakítanak át. Kiváló minőségű kéményrendszereket gyártó vállalat, amelyet számos minőségi tanúsítvány igazol.

A szakértők egyetértenek a felhasználók véleményével a hazai márkáról. A márka a jó minőség, a tartozékok gazdag választéka és a könnyű telepítés miatt kerül a rangsorba. A gyakran említett hátrányok között szerepel a termékek magas ára.

Előnyök

 • minőségi acél;
 • tartozékok széles választéka;
 • a telepítés kényelme;
 • elegáns megjelenés.

Hátrányok

 • magas ár.

Vulcan

Értékelés: 4.6

VULCAN.webp

A Vulcan cég 1996 óta gyárt moduláris kéményeket. A márkakatalógus a termékek széles skáláját kínálja lakossági és ipari felhasználásra. Hogy lépést tartsanak a korral, az üzem munkatársai folyamatosan “figyelik” a hazai és a világpiacot, és tapasztalatot cserélnek európai kollégáikkal. A modern berendezések és minőségi anyagok használata lehetővé teszi a versenyképes termékek előállítását. Megfelel minden tűzvédelmi követelménynek, rendelkezik megfelelőségi igazolásokkal és a szükséges engedélyekkel. A vállalat ügyfelei között olyan jól ismert autóipari konszernek vannak, mint a Toyota és a Nissan.

A szakértők a márkát a magas minőség és az 50 éves garancia miatt vették fel a minősítésünkbe. A hátrányok közül a felhasználók megjegyzik a magas árat.

Előnyök

 • modern felszerelés;
 • 50 év garancia;
 • minőségi anyagok;
 • házon belüli laboratórium.

Hátrányok

 • magas ár.

Elits

Értékelés: 4.6

ELITS.webp

Az Elits a hazai piac egyik vezetőjének számít. A megfizethető füstcsövek és kémények gyártására összpontosít. A rozsdamentes acél használata növeli az egyes elemek és rendszerek tartósságát. A márka termékei széles körben használatosak, otthon és a termelésben is használják őket, alkalmasak a legegyszerűbb kályhához és egy modern fűtőkazánhoz. A szakértőknek tetszett a könnyű telepítés, a sima varratok, a fényes rozsdamentes acél. De hogy egy magasabb helyet a mi rangsor a gyártó nem tette lehetővé a fogyasztói visszajelzéseket.

Olvasson tovább  A merülő fűrészek jellemzői és kiválasztása

A lakástulajdonosok fő panaszai a rossz szigetelésre vonatkoztak. A hátrányok közé tartozik a vékony falú belső kéménykör.

A

 • megfizethető ár;
 • könnyű telepítés;
 • sima varratok;
 • széles alkalmazási terület.

Hátrányok

 • tervezési hibák.

Rosinox

Értékelés: 4.5

ROSINOX.webp

2001 óta a Rosinox márkanév alatt rozsdamentes acél kémények gyártása folyik a moszkvai régióban, Klinben. A gyártás német technológián alapul, ami lehetővé teszi a vállalat számára, hogy sikeresen versenyezzen a hazai piacon. A vállalat szerteágazó kereskedői hálózattal büszkélkedhet, ami pozitív hatással van az értékesítési volumenre. A tervezők, mérnökök, közgazdászok és marketingszakemberek összehangolt erőfeszítései előfeltételei annak, hogy lépést tudjunk tartani a gyorsan fejlődő fűtési piaccal. A szakértők a márkát a környezetbarátság, a csúcstechnológia és a nemzetközi minőségi szabványoknak való megfelelés alapján értékelik.

A gyártónak még van mit tennie. A felhasználók nem elégedettek a támogatási szolgáltatással, sokan panaszkodnak az ügyfelekkel való kommunikáció elemi durvaságára.

Előnyök

 • Német technológia;
 • kiterjedt kereskedői hálózat;
 • környezetbarát termelés;
 • magas minőség.

Hátrányok

 • tisztességtelen hozzáállás az ügyfelekkel szemben.

Thermofor

Értékelés: 4.5

THERMOFOR.webp

A Termofor 2003 óta működik az orosz piacon. Alig egy évvel a megalapítása után a vállalat megkapta az első “Novoszibirszk márka” díjat. A márka történetében új szakaszba lépett a Munkaügyi Szerszámgépgyár és a Convektika Kft. A katalógusban olyan terméktípusok találhatók, mint tűzhelyek, melegvíz-kazánok, tartályok, kandallók, kémények és tartozékok. A szakértők megjegyzik a magas szintű technológiai felszereltséget és a csapat jól összehangolt munkáját. Eddig a márka több okból is a rangsorunk alján található.

Először is, az orosz piacon vannak klóncégek, amelyek alacsony minőségű termékeket értékesítenek. A felhasználók panaszkodnak a Termofor kémények hiányára az ország régióiban.

Előnyök

 • modern technológia és felszerelés;
 • képzett személyzet;
 • széles termékválaszték;
 • jó minőség.

Hátrányok

 • vannak hamisított termékek a piacon;
 • kémények hiánya az értékesítési hálózatban.

Phoenix

Értékelés: 4.4

PHOENIX.webp

Megbízható és tartós kéményeket gyártanak a moszkvai Phoenix vállalkozás közelében. a gyártó a termékek magas minőségével igyekszik vonzóvá tenni a vásárlókat. Ennek érdekében a műhelyekben európai berendezéseket telepítettek, és fejlett technológiát vezettek be. A fém olyan műveleteken megy keresztül, mint a 3D modellezés, plazmavágás és TIG hegesztés. Ennek eredményeképpen a kémények bármilyen formájúak lehetnek. 15 év garancia a kéményrendszerekre. A gyártó komplex tanúsítási eljárásokon ment keresztül, így minden terméktípus rendelkezik a magas minőséget igazoló dokumentumokkal.

A márka zárja a rangsorunkat. A felhasználók megjegyzik az acél korrózióállóságának hiányát, és a hegesztési varratok minőségét is kritizálják.

Előnyök

 • fejlett technológia;
 • Európai felszerelés;
 • 15 év garancia;
 • egyszerű telepítés.

Hátrányok

 • alacsony korrózióállóság;
 • rossz minőségű hegesztés.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: