11 legjobb otthoni famegmunkáló gép

A fa továbbra is a legnépszerűbb anyag az építők, a lakberendezők és a barkácsolók körében. A fával könnyű dolgozni, de ahhoz, hogy minőségi terméket kapjunk, hazai gépre van szükségünk. Most már a faipari gépek széles választéka van a piacon 220 V-os áramellátáshoz való csatlakozással. A kiválasztás nehézsége azonban abban rejlik, hogy a gépek nagyon speciálisak. A kezdő asztalosok nem boldogulnak szakértői segítség nélkül.

Ajánlások az asztalosgép kiválasztásához

A gép rendeltetése.A famegmunkáló gépeket különböző célokra tervezték.

 1. A fűrészfűrészeket deszkák, deszkák, lécek szélességben és hosszban történő fűrészelésére tervezték. Ez az egyszerű és megfizethető kialakítás egy fűrészlapot tartalmaz, mint központi elemet.
 2. a gyalugépekkel tökéletesen sima és egyenletes fafelületet érnek el. Két penge van egy forgó tengelyre szerelve, amely gyors forgatással akár 3 mm vastagságú fát is lehánt.
 3. A marógépek az alkalmazott szerszámok sokfélesége tekintetében különböznek egymástól. a berendezés drágább, de lehetővé teszi, hogy összetett műveleteket végezzen, és a fából készült munkadarabot műalkotássá alakítsa.

Teljesítmény és motorfordulatszám.Az elektromos motor felelős a faipari gép termelékenységéért. Mivel a hazai hálózatról működő motorok nem nagy teljesítményűek (1-2 kW), a magas fordulatszám rovására lehet jó minőségű fafeldolgozást elérni. Ha a tengely sebessége elegendő lesz a fűrészeléshez a 4000-5000 fordulat/perc tartományban, akkor a gyaluláshoz 9000-10000 fordulat/perc sebességre van szükség. Egyes marógépeknél a motorok fordulatszáma elérheti a 20 000 fordulat/perc értéket is.

A beállítások pontossága és kényelme.A modern faipari gépek kiváló minőségű termékeket állítanak elő. De meg kell tanulnia, hogyan kell használni az állványokat, megállókat, csúszkákat és egyéb eszközöket. Gyakran meghatározza a megmunkálás pontosságát.

Biztonság.Mivel még a háztartási modellek nagy sebességgel forgó vágószerszámmal is rendelkeznek, a kezelő munkáját számos veszély kíséri. Ezért a gép vásárlásakor figyelni kell a biztonsági eszközökre és a vészleállító rendszerekre.

Kiválasztottuk a 11 legjobb otthoni famegmunkáló gépet. Megvásárolhatja őket értékesítési hálózatunkban hazánkban. A legjobb gépek kiválasztásakor az expertology figyelembe veszi az orosz felhasználóktól és szakértőktől érkező visszajelzéseket.

A legjobb otthoni famegmunkáló gépek

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb fafaragó gépek otthoni használatra 1 Enkor Korvet 83 34 544€
2

ROXXON 27112

53 315€
3 Stavr SDF-1500 16 600€
A legjobb fűrészek az otthoni fűrészeléshez 1 Metabo TS 254 53 600€
2 DeWALT DW745 44 998€
3 Makita 2704 42 500€
4 BOSCH PTS 10 28 510€
5 RYOBI RTS1800EF 21 497€
A legjobb gyalugépek és gyalugépes famegmunkáló gépek otthoni használatra 1 JET JPT- 8B-M 26 000€
2 Zubr SR-330-1800 25 390€
3 Enkor Korvet-20M 20 084€

A legjobb otthoni famegmunkáló routerek

A háztartási marógépek számos összetett művelet elvégzésére képesek a fából készült munkadarabok megmunkálásához. Ezeket tartják a legösszetettebbnek és legköltségesebbnek. A szakértők számos jó modellt emeltek ki.

Enkor Corvette 83

Értékelés: 4.9

Enkor Korvet 83

Az Enkor Corvet 83 otthoni gépen a marási műveletek széles skálája végezhető el. A legjobb otthoni famegmunkáló gépek közé tartozik a keresztgyalulás, a formavágás, a hornyolás, a hornyolás, a nyelv- és hornyolás. . Az orosz gép egy erős aszinkronmotorral (750 W) van felszerelve, amely a hazai hálózatról működik. Az orsó fordulatszáma 11000 fordulat/perc alapjáraton. A szerszám átmérője 90 mm-re van korlátozva, vágási magassága legfeljebb 60 mm. A szakértők dicsérték a gép stabilitását és sokoldalúságát. Két (8 és 12 mm-es) fogókulcsot tartalmaz a marógépekhez. A modell a felülvizsgálatunk győztese lesz.

A felhasználók dicsérik a gépet kompakt mérete, megfelelő súlya (90 kg), megbízhatósága miatt. Az egyetlen hátrány, amit felsoroltak, a magas ár volt.

Előnyök

 • nagyszerű funkcionalitás;
 • stabilitás;
 • szerénység;
 • asztal magasságának beállítása.

Hátrányok

 • magas ár.

ROXXON 27112

Értékelés: 4.8

PROXXON 27112

PROXXON 27112 mikromarógép előkészítve numerikus vezérlés csatlakoztatására. 220-240 V-os hálózatról működik, és csak 100 W-ot fogyaszt. A szakértők kedvelik a fokozatmentes fordulatszám-szabályozást, amely 5000 és 20000 fordulat/perc között áll rendelkezésre. A keresztirányú elmozdulás 150 mm-re van korlátozva, és a hosszanti és függőleges elmozdulás nem haladja meg a 70 mm-t. A gyártó kifejlesztett egy speciális MicroMot feszítőcsapágyat, amely biztonságosan tartja a cserélhető betéteket. A győztes modell csak az árban rosszabb.

A hazai kézművesek kedvelték a gépet a minőségi kivitelezés, a modern megjelenés, a precíziós megmunkálás miatt. A hátrányok, mondják, a szerény felszerelés.

Előnyök

 • modern design;
 • programozási lehetőség;
 • megbízható fogócsapágy rögzítés;
 • kiváló minőségű kivitelezés.

Hátrányok

 • magas ár
 • szerény felszerelés.

Stavr SDF-1500

Értékelés: 4.7

STAVR SDF-1500

A Stavr ÑDF-1500 marógépet nagyon vonzó áron értékesítjük. A modell asztali telepítésre készült, a berendezés 220 V-os tápfeszültséggel működik. Ezzel az egyszerű géppel a faipari munkások felületeket gyalulhatnak, hornyokat vághatnak, ívelt felületeket hozhatnak létre… A spontán gépindítás kizárása érdekében a gyártó egy mágneskapcsolót szerelt be. A precíziós marási műveleteknél vannak korlátozások és megállások. A modell kompakt méreteivel és kis súlyával (20,5 kg) a harmadik helyet érte el.

A szakértők és a felhasználók egyetértenek abban, hogy ez a marógép alkalmas háztartási alkalmazásokhoz. Nagy pontosságot nem lehet remélni, a forgácselszívó fúvóka is gyorsan eltömődik.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • könnyűség és tömörség;
 • jó teljesítmény (1500 watt);
 • kiváló minőségű összeszerelés.

Hibák

 • rosszul átgondolt chip-kiürítési rendszer;
 • műanyag vezetők.

A legjobb fűrészek az otthoni fűrészeléshez

A legnépszerűbb otthoni famegmunkáló gépek a fűrészelő modellek. Lehetővé teszik a deszkák és deszkák hosszanti és keresztirányú, valamint ferde vágását. A professzionális felhasználók a következő modelleket kedvelik.

Metabo TS 254

Értékelés: 4.9

METABO TS 254

A német Metabo TS 254 fűrészgép maximális kényelemmel és precizitással ragyog. A szakértők a győztes babérjait adják a kiváló építési minőségért, a könnyű beállításért. A gyártó kényelmes útmutatókat készített, amelyek nem igényelnek további beállítást. A gép néhány perc alatt üzembe helyezhető. A modell műszaki adatai is magas szinten vannak. A nagy teljesítményű motor (2000 W) és a nagyméretű fűrészlap (254 mm) 87 mm vágási mélységet és 630 mm szélességet tesz lehetővé. A fűrészlap 47 fokban elforgatható. Modern berendezések, például lágyindítás és elektronikus motorvédelem.

A felhasználók nagyra értékelik a teljesítményt, a mobilitást és a sokoldalúságot. Az egyetlen hátránya a magas ár.

Előnyök

 • nagy teljesítmény;
 • minőségi összeszerelés;
 • könnyű kezelhetőség;
 • mobilitás.

Hátrányok

 • magas ár.

DeWALT DW745

Értékelés: 4.8

DeWALT DW745

A legkönnyebb fűrész (22 kg) a DeWALT DW745. Az amerikai fejlesztés nagy teljesítményű villanymotorral (1850 W), a fűrészlap elfordítható mechanizmussal (45 fokig) van felszerelve. A maximális vágási átmérő 250 mm-re van korlátozva, így a vágási mélység (77 mm) kisebb, mint a csúcsmodellnél. De a szakértők megdicsérték a gyártót a pontos megállásért és a berendezés mobilitásáért. A tengely nem rendelkezik futás- és holtjátékkal, ami kedvezően befolyásolja a vágás pontosságát. A vízszintes asztalt és a csővázat a modell eszközeként kell feltüntetni. Az ezüstérmes az összehasonlításunkban.

A felhasználók elégedettek a párhuzamos megállással, a nagy vágási pontossággal, a könnyűséggel és a mobilitással. Hátrányai: túlárazott, zajos működés, a kikapcsoló gomb kényelmetlen elhelyezkedése.

Előnyök

 • tömörség és könnyedség;
 • a kényelmes megállók;
 • precíz fűrészelés;
 • jó összeszerelés.

Hátrányok

 • túlárazott;
 • zajos működés.

Makita 2704

Értékelés: 4.7

MAKITA 2704

A Makita 2704 az ideális precíziós gép egy kis műhely számára. A szakértők felhívták a figyelmet a rekord vágási mélységre (91 mm), amelyet a nagy sebességű motor (4800 rpm) és a nagy fűrészlap (255 mm) tesz lehetővé. Az ácsok által nagyra értékelt, letisztult, tiszta vágási minőség pluszt jelent. Nem tudta legyőzni a felülvizsgálati vezetők gépét a gyári kalibráció hiánya miatt. Ezért meg kell szenvedni a munka előtti kiigazítással.

A hazai mesteremberek a mobilitás, a jó fűrészporelszívás és a tartós natív tárcsa miatt értékelik a modellt. Nem voltak elégedettek a zajos motorral és azzal, hogy további eszközökre volt szükség az állandó pontosság biztosításához.

Előnyök

 • a magasság és a dőlésszög gyors beállítása;
 • hatékony fűrészpor elszívás;
 • Kiváló minőségű összeszerelés;
 • mély vágás.

Hibák

 • az ütközők és a sínek beállítása szükséges;
 • zajos motor.

BOSCH PTS 10

Értékelés: 4.6

BOSCH PTS 10

A BOSCH PTS 10 fűrészgép hasznos lesz otthon vagy a műhelyben. modell vonzotta a szakértőket a megfizethető árával. A szerszám a motor teljesítménye (1400 W) és a vágási mélység (75 mm) tekintetében alulmarad a három legjobb szerszámmal szemben. A gép kis súlyú (26 kg), lágy indítású és porszívóhoz csatlakoztatható. A gép pozitív oldalát a jó minőségű kivitelezésnek és a gazdag felszereltségnek kell tulajdonítani. A tisztítótömlő, a párhuzamos ütközők, a burkolat, az asztal meghosszabbítása, a további ütközők és a tartozékok tartozékai.

Az üzemeltetés során a felhasználók számos tervezési hibát állapítottak meg. A vezetősínek eltömődnek fűrészporral és megállnak a mozgásban. A forgács elszívása nem hatékony, és a legtöbb fűrészpor a kezelőre esik.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • megbízhatóság;
 • rendezett összeszerelés;
 • gazdag felszereltség.

Hátrányok

 • nem hatékony forgácskiürítés;
 • pormentes vezetők.

RYOBI RTS1800EF

Értékelés: 4.5

RYOBI RTS1800EF

A japán RYOBI RTS1800EF kiemelkedik az olcsó fűrészgépek közül. Ez részben a kínai összeszerelésnek köszönhető. A szakértők szerint a gyártó a csapágyakon és a vezetőkön is spórolt. A felhasználók a véleményekben azonban úgy vélik, hogy a gép megvásárlása megéri a vállalkozást, ha egy kicsit a kezedbe teszed. A nagy teljesítményű motor (1800 W) 245 mm-es késátmérőt és 80 mm-es vágási mélységet tesz lehetővé. Lágyindítással és elektronikus motorvédelemmel felszerelt, ami a gépet tartósabbá teszi. Az alumínium asztalt a korrózióállóság és a nagy tartósság jellemzi. Párhuzamos vezetősínek, első és hátsó ütközők biztosítják a pontos vágást.

Mielőtt elkezdené, a tapasztalt tulajdonosok azt tanácsolják, hogy ellenőrizze a beállítás pontosságát és módosítsa a párhuzamos megállót.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • erős motor;
 • zökkenőmentes indítás;
 • alumínium asztal.

hátrányok

 • rövid élettartamú csapágyak;
 • nagy teherbírású hátrameneti fékezők.

A legjobb gyalugépek és famegmunkáló gépek otthoni használatra

A fából készült munkadarab tökéletesen sima és egyenletes felületének eléréséhez elengedhetetlen a gyalulási művelet. Mert ez jobb, hogy vásárolni háztartási gyalu-rosemusovy gép. Ma már megfizethető áron kaphatók. itt van néhány érdekes modell.

JET JPT- 8B-M

Értékelés: 4.9

JET JPT- 8B-M

Svájci tervezésű JET JPT-8B-M otthoni használatra készült. Két fontos művelet elvégzését teszi lehetővé: a gyalulás és a . A szakértők nagyra értékelték a gép mozgékonyságát, könnyű (28 kg) és kompakt. A gyártó erős (1500 Watt) kollektormotort szerelt a termékre, amelynek fordulatszáma 9000 fordulat/percig terjed. A gépen akár 120 mm vastagságú fadarabok is megmunkálhatók, a gyalulási mélység 0 és 3 mm között állítható. Reismus üzemmódban a haladási sebesség 6 m/perc, és egy menetben 2 mm faanyagot távolít el. A feldolgozás maximális szélessége eléri a 200 mm-t.

A felhasználók dicsérik az öntöttvas alapot, a kompakt méretet, a könnyű kezelhetőséget. Gyakran hivatkoznak a kínai összeszerelés hátrányaira.

Előnyök

 • könnyűség és tömörség;
 • könnyen kezelhető;
 • jó felületkezelés;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • Gyenge építési minőség.

Zubr SR-330-1800

Értékelés: 4.8

ZUBR SR-330-1800

Nagy pontosságú megmunkálás mutatja a Zubr SR-330-1800. Az orosz gyártó elektronikus kijelzővel szerelte fel, a gyalulási mélység beállítása egy forgatógombbal történik. A legfeljebb 150 mm vastag munkadarabok automatikusan, 4 vagy 6 m/perc sebességgel kerülnek a vágási zónába. A maximális gyalulási mélység 3 mm, 330 mm-es szélességig. Erőteljes motor (1800W) akár 9000 fordulat/perc fordulatszámmal hajtja a modellt. A felülvizsgálat győztesénél rosszabb a súlya (40 kg), ami megnehezíti a mozgást és a szállítást.

A hazai mesteremberek a stabilitás, a jó minőségű gyalulás, a könnyű beállítás, az erős motor miatt kedvelték a modellt. A hátrányok közül megjegyezte, nagy súly és kis valós mélységű gyalulás (1 mm).

Előnyök

 • elektronikus tartomány;
 • erős motor;
 • Nagy feldolgozási szélesség;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • nehéz súly;
 • alacsony gyalulási mélység.

Enkor Korvet-20M

Értékelés: 4.7

Enkor Korvet-20M

Kiváló minőségű robusztus kialakítás vonzotta a figyelmet a szakértők gép Enkor Korvet-20M. Segítségével az otthoni kézművesek a 220 V-os hazai hálózatra csatlakozva képesek lesznek fából készült munkadarabok feldolgozására. A berendezés eszközeiben meg kell jegyezni az öntött polírozott asztalt, a stabil támasztólábakat, a 45 fokos dőlésszögű vezetőrudat. A maximális gyalulási szélesség 254 mm-re van korlátozva, 2 mm mélységgel. A modell 1500 wattos elektromos motorral van felszerelve, amely 9000 fordulat/perc sebességgel forgatja a tengelyt. A gép alacsony ára és 3 év garanciája miatt került a legjobb három közé.

Működés közben a felhasználóknak sikerült felfedezniük néhány hátrányt. A legnagyobb panasz az összeszerelés minőségére vonatkozik, használat előtt minden kötőelemet ellenőrizni kell.

Előnyök

 • megbízható állvány;
 • stabilitás;
 • alacsony ár
 • 3 év garancia.

Hátrányok

 • nem hatékony forgácskiürítés;
 • gyenge építési minőség.
Olvasson tovább  10 legjobb hideghegesztő ragasztó
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: