12 legjobb elektromos olló

*A szerkesztők szerint a legjobb. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt elengedhetetlen a szakmai tanácsadás.

Az elektromos olló nagy hatékonyságában különbözik a kézi ollóktól, ami elsősorban a vastag, hullámos és profilozott fémek vágásának képességében mutatkozik meg. Három fő típusra oszthatók: kézi, elektromos és hidraulikus. Az ollókat a meghajtás típusa szerint osztályozzák, és léteznek lemez-, betonvas-, hornyoló-, bevágó- és univerzális ollók. További felosztás: akkumulátoros és hálózati tápellátás.

A modellek széles választéka az alkalmazások széles körének köszönhető, mivel az elektromos olló sokkal erősebb, mint a kézi szerszámok. A formatervezett markolatban lévő nagy teljesítményű motor nemcsak a vastagabb fémek sikeres kezelését teszi lehetővé, hanem a formavágások elvégzését is. Mi több, az olló fizikailag nem megterhelő, ami a fő oka az olló nagy sebességű teljesítményének.

Az elektromos vágószerszámok funkcionalitásának köszönhetően aktívan használják polimerekkel, színesfém ötvözetekkel és kompozit anyagokkal végzett munkákhoz. Az ergonomikus kialakítás lehetővé teszi minden görbe gyors és pontos vágását a munkadarabok torzítása vagy károsítása nélkül. A modellek sokfélesége miatt szakértőink elemzést végeztek és azonosították a legjobb elektromos olló modellek listáját professzionális és háztartási használatra.

Legjobb elektromos olló

uTool C 160-2uTool PN 130
Jelölés Helyszín Név Ár
Legjobb elektromos fémlemez olló 1 TRUMPF
63 000 €
2 BOSCH GSC 2.8 fogazott kés [0601506108], cserélhető pengékkel 43 500 €
3 A Makita JS1601 20 180 €
4 Interskol -1.2/520 8 100 €
A legjobb elektromos lyukasztó olló 1 BOSCH GNA 3,5 lyukasztó, markolat, szerszám, lyukasztó 101 100 €
2 TRUMPF
60 450 €
3 METABO Kn 6875 lyukasztó 26 500 €
4 DIOLD NER-0,65-2,8 6 230 €
Legjobb elektromos lemezolló 1 HITACHI CE 16 SA fémlemez 19 300 €
2 Makita JS3200 16 000 €
3 KALIBER ENN-700/3,2M 6 350 €
4 DIOLD ER-1-3,2 5 940 €

A legjobb elektromos ékolló

Hasítóolló UMPF uTool C 160-2

Értékelés: 4.9

 <tr></div><p>UMPF</p><tr>uTool C 160-2″ src=”/wp-content/uploads/2023/05/410166195611-2412.jpg” height=”400″ title=”Hasító olló<tr>UMPF<tr>uTool C 160-2″><p>Az első helyen az elektromos ollók állnak, amelyek könnyűek, ergonomikusak és kiváló láthatósággal rendelkeznek a pontos vágáshoz. Kiváló minőségű munkadarabok előállítására alkalmasak acélból 1,6 mm-ig, alumíniumból 2 mm-ig és rozsdamentes acélból 1,2 mm-ig. Használhatók egyenes és ívelt külső élekhez, belső vágásokhoz és fémben lévő jelzett vágásokhoz.</p><p>Az egység szabadalmaztatott vágófejjel van felszerelve, amelynek kifejlesztése biztosította a spirális forgács folyamatos áramlását a munkadarab felett. Az eredmény jelentősen megnövelt üzembiztonság és a ház karcolásvédelme. Az elektromos ollók kialakításánál alkalmazott technológia lehetővé teszi, hogy a lapokat deformáció és a széleken lévő görcsök nélkül vágja, így tökéletesen sima marad, és nem igényel további feldolgozást.</p><p>Az elektromos ollóhoz többféle vágópenge tartozik, különböző szilárdságú és vastagságú fémekhez. egyenes pengék 1 mm és 1-1,6 mm vastagságú acélhoz. Négy további vágófej- és vágófej-típus, valamint az ollót rögzítő párhuzamos ütköző hozzáadható a készlethez.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>könnyű és ergonomikus;</li><li>nincs maradék forgács;</li><li>sima élek göröngyök nélkül;</li><li>Nincs a munkadarab deformálódásának veszélye.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nincs azonosítva.</li></ul><h3>BOSCH GSC 2 motoros olló.8 darab nyírókés [0601506108], cserélhető pengékkel </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=BOSCH GSC 2.8 CSIGÁS OLLÓ [0601506108], CSERÉLHETŐ PENGÉKKEL

Második helyen az elektromos olló, amely a biztonság érdekében elforgatható biztonsági kapcsolóval van felszerelve. Nagyméretűek, és a kezelő számára tiszta rálátást biztosítanak a munkaterületre. Ez a bolygóműves fogaskerekes kialakításnak köszönhető. Az íves vágások kiváló minőségét a 20 mm-es kis ívsugár biztosítja.

Praktikus gomba alakú fogantyúval ellátott, amely megkönnyíti az irányítást a fémvágási folyamat során. forgatható pengék kialakítása a vágófejek sérülésének minimalizálása érdekében a forgatás során. Kényelmes fogás a karcsú vázon a biztonságos, egykezes használathoz. A vágásvastagság a felső késbeállító csavarral rögzíthető.

A modell elegáns, és nemcsak jó megjelenést, hanem kiváló műszaki értékeket is kínál: 500 wattos teljesítmény és 2400 RPM vágási sebesség.Kb. 1/min, vágási vastagság 1-2,8 mm, súly 2,7 kg. A készlet tartalmazza a pengét, a beállító mérőeszközt, két SW 5 és SW 2,5 hatszögletű imbuszkulcsot, fém vágókorong készletet. Akár 3 év garancia.

Előnyök

 • professzionális sorozat;
 • Kis ívsugár;
 • ergonomikus fogantyú;
 • nagy hatékonyság.

Hátrányok

 • nincs.

Makita JS1601 elektromos résvágó olló

Értékelés: 4.7

MAKITA JS1601 ELEKTROMOS OLLÓ

a harmadik sorban – elektromos ollók egyenes és íves vágásokhoz. Alkalmas alumínium- és acéllemezek kiváló minőségű vágására. A szerszám nem hagy horpadást vagy marást a munkadarabok szélén, és tiszta, marásmentes vágást eredményez. Ezenkívül alacsony, 380 W-os energiafogyasztással rendelkezik 4500-as löketszám mellett./perc.

A kialakítás zajszintje nagyon alacsony (77 dB), ami a hasonló termékekhez képest jónak mondható. Nagy hatékonysága ellenére az elektromos ollók 1,4 kg-os súlyukkal könnyűek. Kényelmes fogantyúval vannak ellátva. Az indítókapcsoló nyomott állásban van rögzítve, így nem kell mindig nyomva tartani. Ez pozitív hatással van a munka közbeni kényelemre, és energiát takarít meg a kezelő számára, csökkentve a fáradtságot.

Az elektromos olló maximális vágási sugara, amely 250 mm, segít a fémlemezek hatékony vágásában. a motor léghűtése a szerkezetben lévő szellőzőnyílásoknak köszönhetően. A ház vékony műanyagból készült, fém hajtóművédővel, amely lehetővé teszi a nehezen hozzáférhető helyeken történő munkavégzést.

Előnyök

 • ütésálló, könnyű ház;
 • Alacsony zajszint;
 • a forgácsok nem karcolják meg a felületet;
 • könnyen kezelhető méretek.

hátrányok

 • nem azonosított.

Elektromos olló Interskol -1.2/520

Értékelés: 4.7

Elektromos olló Interskol -1.2/520

A negyedik helyen az elektromos olló áll, amely a lemezanyagok vágásával kapcsolatos feladatok széles körét fedezi le. Tökéletesen beváltak mind a háztartási, mind az ipari igények kielégítésére. Maximális vágási vastagság 1,2 mm szénacél, rozsdamentes acél 0,8 mm-ig, alumínium 2 mm-ig. 3 vágókéssel van felszerelve, amelyek közül kettő mozgásban van, egy pedig álló helyzetben van. Ez lehetővé teszi a fémlemezek torzulásmentes, kiváló minőségű vágását.

Vékony fémeknél használható, amelyeket nehéz sérülés nélkül vágni. Rendezett, egyenes éleket hagy, forgácsolás vagy göröngyök nélkül. Az 520 W-os motorteljesítménynek és a pengékre kifejtett nagy erőnek köszönhetően hibátlan vágási minőséget biztosít. Nagy kapacitása révén könnyen és kellően hosszú ideig képes kezelni az intenzív munkaterhelést.

A dugványokat megszakítás nélkül, spirális alakban, maradékot nem hagyva felfelé szállítják. Ez megakadályozza a munkadarab felületének sérülését, és kiküszöböli a gyártási folyamat zavarását. A készlet 1 kulcsot és 2 kefét tartalmaz.

Előnyök

 • jó láthatóság a felszínen;
 • A pengék nagy löketszáma;
 • a robusztus és könnyű ház;
 • Egy méret mindenkinek megfelel.

Hátrányok

 • nem azonosított.

A legjobb elektromos olló

BOSCH GNA 3.5 vágóolló, markolat, szerszám, lyukasztó

Értékelés: 4.9

BOSCH GNA 3.5 láncvágó olló, nyél, szerszám, lyukasztó

A lista élén az elektromos ollók állnak, amelyek a legerősebbek a BOSCH márka teljes kínálatában. Kiválóan alkalmasak ötvözött és rozsdamentes acéllemezek torzulásmentes vágására. a szerszám a professzionális osztályba tartozik, és intenzíven használható kemény körülmények között is. Kiválóan alkalmas lyukasztott, egyenes és hullámos fémlemezekhez.

Az elektromos olló ütésálló, öntött alumínium- és műanyagtesttel rendelkezik, amely megbízhatóan védi a belső mechanizmusokat a sérülésektől, és nem nehezíti el a szerszámot. Kényelmes alakja lehetővé teszi, hogy egy kézzel is megfogja azt. A kiegészítő fogantyú csökkenti az ütés okozta rezgéseket, lehetővé teszi az olló magabiztos irányítását, és beállítható a bal- vagy jobbkezes felhasználók számára. A cserélhető szerszám és lyukasztó rendkívül tartósak.

A szerszám által generált forgácsok úgy esnek le, hogy nem akadályozzák a kezelő kilátását és nem károsítják a gépet. 5 mm széles horony, amelyet le kell fazettázni, így a perem részletesen kidolgozott marad. Ha a szénkeféket ki kell cserélni, önzáró mechanizmussal van felszerelve.

Előnyök

 • erős és dinamikus motor;
 • ütésálló fröccsöntött test;
 • Extra fogás mindkét kéznek;
 • a zsetonok egyenesen lefelé repülnek.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Vágóolló UMPF uTool PN 130

Értékelés: 4.8

 <tr></div><p>UMPF</p><tr>UTOOL PN 130″ src=”/wp-content/uploads/2023/05/310166195611-5212.jpg” height=”400″ title=”VÁGÓ OSZTÁLYOK<tr>UMPF<tr>UTOOL PN 130″><p>Professzionális elektromos olló hullámos, szögletes, kazettás és hullámos profilcsíkokhoz. Lefedi a különböző erősségű lemezmunkákat a belső, íves és külső vágásoktól kezdve az egyenes és színesfémek vágásán át a fémek vágásáig. Kiváló vágási minőséggel és sebességgel rendelkezik vékony acéllemezek vágásakor. Lehetővé teszi a fémlemezek vágását minden irányban és szögben.</p><p>Az elektromos ollók nélkülözhetetlenek, ha gyorsaságra és kiváló végeredményre van szüksége. Ezen tulajdonságok kombinációja lehetővé teszi a gyors, első osztályú szegély- és belső vágások elvégzését, valamint a sablonok és kontúrvonalak megmunkálását. A lapok vágása a kezelő minimális erőfeszítésével, nagy pontossággal és tiszta élekkel történik, amelyek nem igényelnek további csiszolást.</p><p>Lemezek vágásához a kiindulási furat átmérője 15 mm. A legkisebb munkadarab sugara 25 mm. Névleges motorteljesítmény 350 W, max. fordulatszám 1800 löket./perc. 1,25 mm vastagságú acéllemezeket, 2 mm vastagságú alumíniumot és 0,8 mm vastagságú rozsdamentes acélt vághat. A termék súlya 1,4 kg.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>dombornyomott lapokon dolgozni;</li><li>nagy vágási sebesség;</li><li>tökéletesen egyenes élek;</li><li>kompakt méret és könnyű súly.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem azonosított.</li></ul><h3>METABO Kn 6875 láncos olló lyukasztáshoz </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=METABO KN 6875 VÁGÓOLLÓ

A harmadik helyen az ollók állnak, amelyek egyaránt alkalmasak a műhelyben, az építőiparban és a háztartási iparban. Képes a termelékenység fenntartására alacsony és magas nyírási sebességnél egyaránt. A gépet nehezen hozzáférhető helyeken is lehet használni, kiegészítő ütközőkeret nélkül. Több irányban végez lemezvágást, beleértve a sablon kontúrján történő munkát is.

A fém fogaskerékháznak köszönhetően a teljes szerkezet robusztussága és tartóssága biztosított. A könnyű kezelhetőséget a masszív, hatszögletű kulcstartóval ellátott fogantyú garantálja. A speciális ollós ütköző megakadályozza a munkadarab esetleges sérülését és a vágófej tompulását a munkaszünetekben. A gép nagy pontosságú acéllemezeket vág akár 2 mm vastagságban is.

A készülék további megmunkálást nem igénylő, marásmentes éleket hagy, és megakadályozza a munkadarabok deformálódását. Az automatikus szénkefék reteszelő mechanizmusának köszönhetően az olló nem romlik el hosszú vágási fázisok alatt sem.

Előnyök

 • a vágási irány pontos beállítása;
 • tartós konstrukció;
 • kényelmes fogantyú tartóval;
 • túlmelegedés elleni védelmi rendszer.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Elektromos olló DIOLD HER-0,65-2,8

Értékelés: 4.7

Elektromos olló DIOLD HER-0,65-2,8

Negyedik helyezett az elektromos olló az egyenes és íves vágásokhoz háztartási körülmények között. Egyfázisú kollektoros motorral rendelkeznek, és sík és hullámos munkadarabokon, valamint trapéz keresztmetszetű lemezeken végeznek munkát. A praktikus forma és a kis méret kiváló rálátást biztosít a kezelőnek a felületre, ami pontos vágást tesz lehetővé az alkatrészek torzítása nélkül.

A készülék nagyfokú manőverezhetősége speciális forgó berendezéssel érhető el, amely a legkisebb fordulási sugarat biztosítja. A nagy előtolási sebesség és a vágókés sebessége pontos és hibátlan vágást tesz lehetővé. A motort a beépített szellőzés hatékonyan védi a túlmelegedéstől.

Az elektromos ollóval nagy fizikai erőfeszítés nélkül végezhető kiváló minőségű vágás, mivel a készülék súlya nem okoz idő előtti fáradtságot. A fémlemez széléről vagy közepéről is indítható a lemezen lévő lyukak előfúrásával. Tartalmaz 1 hatszögletű kulcsot és 2 csavarkulcsot, 2 kefét, egy szerszámot és egy lyukasztót.

Előnyök

 • jó rálátás a munkaterületre;
 • minimális fordulási sugár;
 • teljes készlet a beállításokhoz;
 • Kompakt méret és alacsony súly (-1,8 kg).

Hátrányok

 • nem azonosították.

Legjobb elektromos fémlemez olló

HITACHI CE 16 SA fémlemezvágó olló

Értékelés: 4.9

HITACHI CE 16 SA fémlemezvágó olló

Az első hely a HITACHI modellnek jár, mivel a vágó penge különleges kialakítású, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen szögben dolgozzon. Egyenes és íves fémlemez vágásokhoz tervezve. Kompakt olló kompakt méretekkel, nem csak profiknak, de otthoni használatra is alkalmas.

Könnyen cserélhető, egyenként 4 vágóéllel rendelkező pengékkel felszerelve. Az olló kialakításába egy speciális pengelemez van beépítve, amely védi a kezet a vágások ellen. Magas hatékonyság a 400 wattos névleges motorteljesítménynek és a 4700-as löketszámnak köszönhetően./perc. Kiváló vágási képességének köszönhetően olyan alkatrészeket is képes előállítani, amelyek nem deformálódnak az elfordulási mechanizmus hatására.

Műszaki adatok: maximális vágási mélység alumínium 2,3 mm, rozsdamentes acél 1,2 mm, acél 1,6 mm. Két hatszögletű kulcs és egy tartalék kés tartozik az elektromos ollóhoz. A vásárlói vélemények szerint teljes mértékben megfelelnek az elvárásoknak és hosszú élettartamúak.

Előnyök

 • optimális méretek;
 • Vágás különböző szögekben;
 • védelem a sérülések ellen;
 • Törölje a beállításokat.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Makita JS3200 lemezolló

Értékelés: 4.8

MAKITA JS3200 LEMEZOLLÓ

A második legkompaktabb, de legnagyobb teljesítményű elektromos vibrációs lemez a pengés vibrációs lemez. Képesek nagy pontosságú fémfeldolgozást biztosítani. A szerszám tisztán vágja át a lemezanyagot, szaggatás és forgácsolás nélkül, tökéletes él kialakítása érdekében. A pontos munkadarab-megmunkálás a vágófej nagy frekvenciájú löketének köszönhetően érhető el. A következetes, pozitív eredmények a működési jellemzők kombinációjának köszönhetőek.

A szerkezetet alumínium burkolat és megerősített műanyag burkolat védi. Speciális lyukakkal rendelkezik a levegő keringéséhez, amelyek megvédik az ollót a túlmelegedéstől. Nagy termelékenységű, a szerszámot intenzíven lehet használni anélkül, hogy töréstől kellene tartani. A kényelmes D-markolat megkönnyíti az olló magabiztos vezetését a munkadarab felülete felett.

A munkafolyamatok kezelését megkönnyíti az alsó késbeállító csavar, amellyel beállítható a kívánt vágási vastagság. A folyamatos működést a házon lévő reteszelő kioldó biztosítja. Az egység nem torzítja a munkadarabot és a forgácsot elkormányozza.

Előnyök

 • gyors szénkefecsere;
 • kettős szigetelési védelem;
 • kényelmes a hosszú ideig tartó munka során;
 • hulladékelszívó rendszer.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Elektromos lemezolló KALIBR ENN-700/3,2M

Értékelés: 4.7

Elektromos lemezolló KALIBR ENN-700/3,2M

Harmadik hely az otthoni elektromos olló egyenes és íves vágásokhoz. Képesek olyan fémlemezek vágására, amelyek maximális vastagsága 3,2 mm. Az intenzív munkához tervezett műszaki képességek beépített erőforrása, és a zárógomb rendelkezésre állása biztosítja a folyamat megszakítás nélküli folyamatot. A maximális biztonság érdekében az olló villanymotorja megerősített szigeteléssel van ellátva.

Nagy termelékenység a 700 W-os motorteljesítménynek köszönhetően. Ennek a funkciónak köszönhetően a vágófej nagyfrekvenciás, 2000 löket/perc jelet kap. A nagy hatékonyságú ollók képesek hosszú ideig ellenállni a munkaterhelésnek, és teljes mértékben biztosítják a kitűzött feladatok teljesítését.

A kényelem, a könnyű használat és karbantartás számos tervezési megoldásnak köszönhetően lehetséges. Külső kefetartó fedél a szerszámházon az önkioldáshoz. Az ollórúd fogantyúja biztonságos távolságban van a vágókésektől. az ütésálló fémház kialakítása biztosítja a kezelhetőséget.

Előnyök

 • nagy teljesítmény;
 • az elektromos motor kettős szigetelése;
 • ergonomikus kis ház;
 • kényelmes fogantyú elrendezés.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Elektromos fémlemezolló DIOLD HER-1-3,2

Értékelés: 4.6

DIOLD NER-1-3,2 LEMEZOLLÓ

Negyedik helyen az elektromos szerszám áll, amelyet a fémlemezek kiváló minőségű vágására terveztek. A vágásokat két késsel végzi, amelyek közül az egyik helyhez kötött, míg a másikat egy erős elektromotor hajtja. A készülék legfeljebb 3,2 mm vastagságú fémeket képes hatékonyan kezelni, és meglehetősen intenzív használatra alkalmas.

Az egyfázisú kollektoros villanymotor kettős szigetelésű és teljesen biztonságos a használata. A teljesítménye lehetővé teszi, hogy gyorsan vágja át a fémlemezeket, nemcsak otthon, hanem kisvállalkozásoknál is. Nagyfrekvenciás, 1600 löket/perc sebességű penge a nagy mennyiségű vágási munka gyors, minimális hulladékkal történő elvégzéséhez.

A szerszám súlya 3,7 kg, teljes méretek: 220*100*250 mm. A generátorok megbízhatóak és hasznosak az otthonokban, és az ügyfelek véleménye szerint megbízhatóan, meghibásodás nélkül működnek.

Előnyök

 • precíziós vágás;
 • könnyű kezelhetőség;
 • erős motor;
 • törésálló ház.

Hátrányok

 • nem azonosított.
Olvasson tovább  Hogyan lehet bélés a saját kezével?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: