12 legjobb közvetett fűtőtestek

A vízmelegítők nagy választéka közül a vásárlók különösen a közvetett vízmelegítők iránt érdeklődnek. Külsőleg ezek a modellek nem különböznek a hagyományos tárolótartályoktól. A leggyakoribb választás a téglalap vagy henger alakú héj. Az indirekt vízmelegítőknek megvannak az előnyei és hátrányai. A szakértők azt javasolják, hogy figyeljen több technikai paraméterre is.

Hogyan válasszuk ki a kazán közvetett vízmelegítés

 1. Teljesítménya fűtőberendezés kiválasztása a tartály térfogata és a kívánt vízmelegítési sebesség alapján történik. A kazánról szóló dokumentumok tanulmányozásakor figyelembe kell vennie a készülék hasznos kapacitását.
 2. KapacitásA vízmelegítő tartály a felhasználók számától függ. Zuhanyozni a házban egy pár lelkes kertész és zöldségtermesztő, egy 100 literes tárolótartály elegendő. Ha a család nagy, kisgyermekekkel, érdemes előnyben részesíteni a tágasabb kazánokat (200-300 liter). De a hőcserélő kapacitásának nagyobbnak kell lennie, hogy a víz felmelegedése ne tartson sokáig.
 3. Fűtési sebességfügg a hőcserélő méretétől is. Az optimális kombináció megtalálásához a következő arányokból indulhat ki. A 120 l térfogatú vízmelegítés sebessége 1 négyzetméteres tekercsfelülettel. a működési idő körülbelül 30 perc.
 4. Megbízhatóság és hosszú élettartama tartály minőségét nagymértékben meghatározza a gyártás minősége. A legtartósabb rozsdamentes acéltartály, de ezeknek a modelleknek az ára magas. A sima acéltartályokat zománc vagy üvegezett agyag bevonattal látják el. Ezen kívül a magnézium anódok segítenek ellenállni a korróziónak, és védik a belső üreget a vízkő kialakulásától is.
 5. Melegen tartania szigetelés segít a vizet a megadott tartományon belül tartani. A költségvetési kazánok habréteggel rendelkeznek, a modernebb termékek poliuretán habszigeteléssel vannak ellátva.
 6. Funkcionalitás. Különböző opciók segítenek minimalizálni az emberi beavatkozást a kazánba. Túlmelegedés elleni védelem, biztonsági szelep, termosztátok és hőmérők.
 7. Kivételi pontok száma.A kazán több helyiség melegvíz-ellátására is használható. Olyan vízmelegítőt kell választani, amelynek több vízpontja van.

Értékelésünk a 12 legjobb indirekt vízmelegítő készüléket tartalmazza. Néhány modellnek sikerült átjutnia a felhasználói értékelésen, mások magas pontszámot kaptak a szakértőktől.

Indirekt kazán vagy gázkazán

Kazán típusa

Előnyök

Hátrányok

Gáz

+ nagy teljesítmény

+ gyors vízmelegítés

+ könnyű beállítás

+ több vízvételi pont

– kényelmetlen gyújtás

– gázfogyasztás

– magas ár

Közvetett

+ hatékony hőszigetelés

+ többféle energiaforráshoz csatlakoztatható

+ nagy hatékonyság

+ nincs többletköltség

– A teljesítmény a hőátadó közeg hőmérsékletétől függ

– Nagy méret és súly

– energiatakarékosság

A legjobb indirekt fűtésű kazánok értékelése

Jelöléshelyszíntermék neveár
A legjobb 100 literes indirekt vízmelegítők1ACV Smart 10062 100€
2Electrolux CWH 100.1 E
 • tec
 • 26 900€
  3Gorenje GV 10018 361€
  A legjobb közvetett vízmelegítők 150 literes térfogattal1Vaillant uniSTOR VIH R 150/6 B (
  )
  39 451€
  2axi Premier Plus 15042 040€
  3Hajdu AQ IND150SC21 700€
  Top 200 literes indirekt vízmelegítők1Viessmann Vitocell-V 100 CVA-20049 250€
  2Ariston BC2S CD2 20056 580€
  3Hajdu AQ IND200SC24 600€
  A legjobb 300 literes indirekt vízmelegítők1ACV Smart M
   Hajdu STA300C és STA300Energy 300
  114 000€
  2Logalux SU30060 362€
  3Hajdu STA300C36 400€

  A legjobb 100 literes indirekt vízmelegítők

  A kis tartályos (100 l) indirekt kazánok népszerűek az egyszemélyesek vagy a 2 főből álló családok körében. Ezt a készüléktípust lakásokba vagy nyaralókba szerelik be. A szakértők több modellt is kiválasztottak.

  ACV Smart 100

  Értékelés: 4.9

  ACV Smart 100

  A legfejlettebb indirekt fűtésű kazán a belga fejlesztésű ACV Smart 100. A fűtőberendezés egy hőcserélő, amely két rozsdamentes acéltartályt használ. A tartályos rendszerre jellemző, hogy a hőátadó közeg a kis tartály tartalmát a teljes területen felmelegíti. Ez a módszer kétszer annyi vizet melegít fel ugyanannyi idő alatt, mint a hagyományos tekercses módszer. A maximális hőmérséklet 90ºC-ra van korlátozva.

  A szakértők a kiváló minőségű hőszigetelés miatt adják az első helyet ennek a modellnek. A gyártó 50 mm vastagságú poliuretánhabot használt, amely alacsony hővezetési együtthatójáról híres. A tartály hullámos felülete szintén hízelgő, aminek köszönhetően megtisztítja magát a vízkőktől.

  Előnyök

  • modern design;
  • hatékony hőszigetelés;
  • öntisztító a vízkő eltávolítására;
  • gyors vízmelegítés;

  Hátrányok

  • magas ár.

  Electrolux CWH 100.1 E

 • tec

  Értékelés: 4.8

  <img alt="Electrolux CWH 100.1 E
 • tec” src=”/wp-content/uploads/2023/02/16616666194491-1912.jpg” title=”Electrolux CWH 100.1 E

 • tec”>

  Az Electrolux CWH 100 indirekt vízmelegítő akár 100°C-os vizet is képes felmelegíteni.1 E

 • tec. Ebben az alkotóelemben felülmúlja versenytársait. Ez a kis vízmelegítő 390 l/h kapacitással rendelkezik. Mind a hőcserélő, mind az acéltartály kettős üvegzománc réteggel van bevonva. A kazán élettartamának meghosszabbítása érdekében egy nagyméretű magnézium anódot szereltek be a kazán belsejébe. a gyártó a hőszigetelésről is gondoskodott – a 75 mm vastag hőszigetelésnek köszönhetően a víz sokáig meleg marad. Egy fűtőberendezés utólag is felszerelhető, ami nyáron nagyon hasznos lehet.

  Bár innováció és hatékonyság tekintetében némileg gyengébb a győztesnél, a készülék megfizethető és 10 év garanciával rendelkezik.

  Előnyök

  • nagy hatékonyság;
  • megbízható védőbevonatok;
  • hatékony hőszigetelés;
  • Több vízfelvételi pont;

  Hátrányok

  • Kis hőcserélő felület;
  • nagy súly (55 kg).

  Gorenje GV 100

  Értékelés: 4.7

  Gorenje GV 100

  A legkedvezőbb áron értékesített a hazai piacon kazán Gorenje GV 100. A fűtőberendezés minősége meglehetősen magas. A hőforrás szerepét egy csöves közeg tölti be, amely lehetővé teszi a kazán csatlakoztatását a különböző fűtési hálózatokhoz (akár a központi fűtési rendszerhez is). A víz 85 ºC-ra melegíthető, a gyártó több elszívási pontot is biztosított. a modell rendelkezik az összes alapvető funkcióval, mint például hőmérő, fűtés- és hűtésjelző, túlmelegedés elleni védelem, biztonsági szelep és visszacsapó szelep. A hőcserélő rozsdamentes acélból készült, az acéltartály pedig zománcozott. Extra korrózióvédelem a tartályban magnézium anóddal. A felhasználók nem panaszkodnak a kivitelezésre, de a pótalkatrészek és a szerelési alkatrészek megtalálása igazi kihívást jelent.

  Előnyök

  • a kapcsolat egyetemessége;
  • alacsony ár;
  • gazdag funkcionalitás;

  Hátrányok

  • pótalkatrészek és alkatrészek hiánya.

  Melyik a jobb a közvetett vízmelegítő vagy a bojler?

  FŰTŐTÍPUS

  ÁRUK

  HÁTTERŐK

  INDIREKT FŰTÉS

  + NAGY VOLUMENUM

  + MINŐSÉGI HŐSZIGETELÉS

  + MINIMÁLIS VÍZKŐKÉPZŐDÉS

  – MAGAS ÁR

  – NAGY MÉRETEK

  KÉTKÖRÖS KAZÁN

  + PONTOS ÁR

  + NAGY MEGBÍZHATÓSÁG

  + EGYSZERŰ MŰKÖDÉS

  – ALACSONY KIMENET

  – VÍZKŐ KÉPZŐDÉS

  A legjobb közvetett vízmelegítők 150 literes térfogattal

  A 150 literes tárolótartállyal rendelkező kazánok 2-3 személy melegvíz-ellátására alkalmasak egy lakásban vagy házban. Megfelelő árúak és kompakt méretűek. Íme néhány jó vízmelegítő.

  Vaillant uniSTOR VIH R 150/6 B (
  )

  Értékelés: 4.9

  <img alt="Vaillant uniSTOR VIH R 150/6 B (

  )” src=”/wp-content/uploads/2023/02/9716666194491-6712.jpg” title=”Vaillant uniSTOR VIH R 150/6 B (
  )”>

  A Vaillant uniSTOR VIH R 150/6 B indirekt fűtésű kazán stílusos megjelenésű. Bármely helyiségben telepíthető, a gyártó függőleges beépítést biztosít a fej feletti csővezetékkel. A készülék 85 ºC-ig képes vizet melegíteni, a bemeneti nyomás pedig elérheti a 10 atm-ot. A nagy teljesítményű hőcserélő (25,5 kW) gyorsan felmelegíti a tartály tartalmát, a hatékony hőszigetelés pedig hosszú ideig tartja melegen a vizet. A tartály rozsdamentes acélból készült, amelyet zománcréteggel borítottak. A mágneses anód a tartály korrózió elleni védelmének egy további módja lesz.

  A jó felszerelésért járó értékelés győztese. a készülék hőmérővel, leeresztő szeleppel és visszacsapó szeleppel rendelkezik. A kazán csatlakoztatható gázkazánhoz vagy a központi fűtési hálózathoz.

  Előnyök

  • stílusos design;
  • mágneses anód;
  • gyors felmelegítés;
  • magas vízhőmérséklet;

  Hátrányok

  • Nagy súly (79kg).

  Baxi Premier Plus 150

  Értékelés: 4.8

  Baxi Premier Plus 150

  Az egyik legnépszerűbb indirekt fűtésű kazán az olasz Baxi Premier Plus 150 modell. A kiváló termékminőséget számos országban elismerik a szakemberek. A gyűjtőtartály rozsdamentes acélból készült, amely fokozottan ellenáll a korróziónak. A poliuretán habból készült hatékony szigetelés minimalizálja a hőveszteséget. A csőtekercs képes a víz gyors és egyenletes felmelegítésére.

  A kazán nagy tartóssága és megbízhatósága tökéletesen illeszkedik a könnyűségéhez (31 kg), ezért a felhasználó választhat a falra vagy a padlóra történő felszerelés között.

  A modell a második sorban foglal helyet a minősítésben, az olasz kazán nem éri el a győztest a maximális hőmérsékleten (65 º). És a termék ára magasabb, mint a versenytársaké.

  Előnyök

  • nagy hatékonyság;
  • hatékony hőszigetelés;
  • könnyűség és tömörség;
  • kiváló minőségű kivitelezés;

  Hátrányok

  • magas ár;
  • nem egyértelmű telepítési utasítások.

  Hajdu AQ IND150SC

  Értékelés: 4.7

  Hajdu AQ IND150SC

  A Hajdu AQ IND150SC padlófűtés megfizethető ára miatt vonzza a potenciális vásárlókat. A modell több melegvíz-pont kiszolgálására alkalmas. A gyártó lehetőséget biztosít 2 vagy 3 kW teljesítményű elektromos fűtőberendezés beépítésére. A tartály belsejét üvegzománc bevonattal látják el, amely hosszú távon védi az acélt a korróziótól. A hőcserélő közönséges acélból készül, és védőzománcozással van bevonva. A poliuretánhab hőszigetelés a külső felület polimer bevonatával kombinálva biztosítja, hogy a víz hosszú időn keresztül megőrzi melegségét.

  A szakértők a harmadik helyet adták a modellnek a rangsorban a vízmelegítés 65 º C-ra való korlátozásáért és a hőcserélő kis területéért (0,81 négyzetméter), az alacsony árért; egy rendkívül hatékony szigetelés a hab poliuretán habból és egy nagyon hatékony hőcserélőért. ).

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • megbízható hőszigetelés;
  • jó felszerelés;

  Hátrányok

  • nem jelentettek szivárgást a tekercsben;
  • a szolgáltatással kapcsolatos nehézségek.

  A legjobb kazánok közvetett fűtési kapacitása 200 literes

  Egy 3-4 fős családnak elég sok meleg vízre van szüksége, különösen nyáron. 200 literes indirekt vízmelegítő kazánok folyamatos ellátásának biztosítása. A szakemberek a következő modelleket választották ki.

  Viessmann Vitocell-V 100 CVA-200

  Értékelés: 4.9

  Viessmann Vitocell-V 100 CVA-200

  A Viessmann Vitocell-V 100 CVA-200 kazánt a felhasználók megbízható fűtőberendezésnek nevezik. Munkáját a stabilitás jellemzi, a készülék könnyen kezelhető, élettartama több mint tíz év. Nagy teljesítményű hőcserélő (36 kW) 1 négyzetméteres fűtőberendezéssel. a víz gyorsan felmelegszik 95 ºC-ra. Az acéltartály védelme zománcozott, emellett van egy magnézium anód, amely egy harmadik féltől származó áramforrásból táplálkozik. A gyártó környezetbarát szigeteléssel hatékonyan szigetelte a tartályt a külvilágtól.

  A kazán joggal lett a legjobb ár-érték arányú kazánnak szavazva. A felhasználók elégedettek a víz megbízhatóságával és egyenletes felmelegedésével.

  Előnyök

  • a víz gyors felmelegedése;
  • hosszú élettartam;
  • magas fűtési hőmérséklet;
  • megbízható védelem a korrózió ellen;

  Hátrányok

  • nem találtak.

  Ariston BC2S CD2 200

  Értékelés: 4.8

  Ariston BC2S CD2 200

  A folyamat felgyorsítása érdekében a fűtési folyamat 200 liter víz hőmérsékletére 90 º C, kazán Ariston BC2S CD2 200 felszerelt két hőcserélő. Ez a tervezési megközelítés akár 1,8 négyzetméteres cserélőfelületet eredményez. . A fűtőberendezés csatlakoztatható gázkazánokhoz és napkollektorokhoz. A gyártó átfogó védelmi rendszert alkalmazott, és az acéledényt belülről finomszórású zománcréteggel vonta be. A magnézium anód segít a korrózió elleni küzdelemben. Csökkenti a hőveszteséget egy poliuretán habréteg behelyezésével. A termosztát megakadályozza a víz túlmelegedését, és a biztonsági leeresztő szelep is beépítésre került. A fűtés bekapcsolását megakadályozó biztonsági berendezés van felszerelve, ha nincs víz a tartályban.

  A szakértők a kazánt a nagy súlyú (111 kg) minősítés második pozíciójára helyezték.

  Előnyök

  • két hőcserélő;
  • nagy hatékonyság;
  • a biztonsági lehetőségek elérhetősége;
  • tartós korróziógátló bevonat;

  Hátrányok

  • nagy súly.

  Hajdu AQ IND200SC

  Értékelés: 4.7

  Hajdu AQ IND200SC

  A szakemberek a Hajdu AQ IND200SC indirekt vízmelegítőt kedvező ára és stílusos kialakítása miatt szeretik. A modell legfeljebb 6 atm (4 bar) víznyomás mellett 65 ºC-os hőmérsékletű vizet képes felmelegíteni. A szakértők dicsérték a jó hatásfokot (32 kW) és a nagy hőcserélő felületet (1,06 négyzetméter). ). A tartály belső felületének védelmére üvegezett agyagbevonatot alkalmaznak, a tekercs pedig zománcozott csőből készül. A magnézium anód segít a korrózió elleni küzdelemben. A gyártó mérlegelte a 2 vagy 3 kW-os elektromos fűtőberendezés beszerelésének lehetőségét.

  A felhasználók megjegyzik a modell könnyű súlyát (69 kg) és tömörségét, kellemes megjelenését és a víz gyors felmelegedését. Csak az építési minőséget érheti némi kritika.

  Előnyök

  • elfogadható ár;
  • stílusos design;
  • a víz gyors felmelegítése;

  Hátrányok

  • a hőmérséklet-érzékelő kiesik;
  • szivárgó tömítések.

  Top 300 l indirekt vízmelegítők

  A 300 literes tartállyal rendelkező indirekt kazánokra nagycsaládosok vagy kisvállalkozások és műhelyek alkalmazottai számára van szükség. Csak a nagy teljesítményű készülékek képesek gyorsan felmelegíteni nagy mennyiségű vizet. Számos érdekes modell a felülvizsgálatunkban.

  ACV Smart M
   ti-Energy 300

  Értékelés: 4.9

  <img alt="ACV Smart M

   A “/wp-content/uploads/2023/02/3571666194491-7312″ src=”~Energy 300.jpg” title=”ACV Smart M

    Ti-Energy 300″>

    Egy másik, progresszív tartályos rendszerű kazán a győztes a rangsorunkban. Ez a modell ACV Smart M

     ti-Energy 300, amely a fűtőtest padlóra állítható változata. A készüléket úgy tervezték, hogy meleg vizet biztosítson nyaralók, irodák és termelési létesítmények számára. Az okosan megtervezett kialakítás lehetővé teszi a kazán csatlakoztatását a háztartási és ipari fűtési rendszerekhez. A hőteljesítmény 32 kW, de a tárolóeszköz költséghatékonysága miatt figyelemre méltó. Ez a kiváló hőszigetelésnek köszönhető, a víz hőmérséklete 8 óra alatt mindössze 3ºC-kal csökken.

     A szakértők nagyra értékelik, hogy a tartály és a tartozékok rozsdamentes acélból készültek, ami a kazánt rendkívül megbízhatóvá és tartóssá teszi. Ez a legkönnyebb (99 kg).

     Előnyök

     • nagy teljesítmény;
     • megbízhatóság és tartósság;
     • több rajzolási pont;
     • Kiváló minőségű kivitelezés;

     Hátrányok

     • magas ár.

     Buderus Logalux SU300

     Értékelés: 4.8

     Buderus Logalux SU300

     Nagy teljesítményű kazán közvetett fűtés Buderus Logalux SU300 simacsöves hőcserélővel rendelkezik. Gyorsan 95 ºC-ra melegíti a vizet. A gyártó úgy döntött, hogy a tárolótartályt lágyacélból készíti; a korrózió elleni védelemhez termikus mázzal és magnézium anóddal együtt. A víz hőmérsékletének megtartásához a vastag poliuretánhabból (50 mm) készült szigetelés segít, amely nem tartalmaz veszélyes fluort és klórozott szénhidrogéneket.

     A modell nemcsak az acéltartály miatt, hanem a nagy súlya (145 kg) miatt is a második helyen áll. Nem meglepő, hogy a tartály csak a padlóra van felszerelve, és az állítható lábak segítenek a kazán gyors kiegyenlítésében. A felhasználók az ár és a minőség legjobb kombinációja miatt kedvelik a modellt.

     Előnyök

     • kiváló minőségű összeszerelés;
     • hatékony hőszigetelés;
     • nagy teljesítményű hőcserélő;

     Hátrányok

     • nagy súly.

     Hajdu STA300C

     Értékelés: 4.7

     Hajdu STA300C

     A Hajdu STA300C indirekt vízmelegítőnek több olyan jó tulajdonsága is van, ami miatt bekerült a legjobb három közé. Először is, a modellt a hazai piacon megfizethető áron értékesítik. Másodszor, a fűtőtestet többféle energiaforráshoz is csatlakoztathatja, a gázkazántól kezdve a napkollektorig. A gyártó egy klasszikus korrózióvédelmi rendszer acéltartály (üvegezett agyag + magnézium anód). A fűtés hatékonyságát egy nagy teljesítményű hőcserélő (45 kW) és egy recirkulációs cső biztosítja. Opcionális fűtőelem is felszerelhető.

     A kazán nem tökéletes az építési minőség szempontjából, ami megakadályozta, hogy feljebb emelkedjen a minősítésben. A felhasználók számos apró hibát észlelnek, amelyeket maguknak kell kijavítaniuk.

     Előnyök

     • Különböző áramforrásokhoz csatlakoztatható;
     • megfizethető ár;
     • további fűtőelem beépítése lehetséges;

     Hátrányok

     • Gyenge építési minőség.
  • Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: