7 legjobb mosható falfesték

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem minősül reklámnak, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

mosható festék a belső kivitelben segít tökéletesen tisztán tartani a szobát. Mindenféle szennyeződés eltávolítható, legyen az por, folyadékok nyomai vagy akár zsírcseppek is. Fertőtlenítésre is alkalmas. Így a mosható festék köz- és lakóterületen egyaránt használható.

Azok számára, akik szeretik a ragyogóan tiszta otthont, rangsoroltuk a 7 legjobb mosható falfestéket tartósság, biztonság és élénk színek szempontjából.

Hogyan válasszunk mosható falfestéket

Ha a falakat a későbbi rendszeres tisztításhoz szeretné festeni, fontos ismerni az ilyen alkalmazásokhoz használt festékek legfontosabb jellemzőit. A legfontosabbak dióhéjban:

 1. Nedves kopási osztály. 1-5-ig terjedő változatokban kapható. Az előbbi csak 5-20 mikronnyit távolít el a felületről 200 csiszolási ciklus után, így a lehető legtovább tart. az utolsó akár 70 mikront is letörölhet 40 ciklus alatt. Az ár az osztálytól függ, ezért vegye figyelembe, hogy milyen gyakran mossa a falakat és a pénztárcáját.
 2. Alap és hígítószer. A vízbázisú, akril, latex és szilikon festékek vízzel hígítottak, ezért biztonságosabbak és festés közben nem kellemetlen szagúak. Az epoxi-, olaj- és alkidvegyületek oldószerrel való hígítást igényelnek, ami kellemetlenebbé teszi a felhordási folyamatot. És amíg a festék szárad, kényelmetlen bent maradni.
 3. Melyik anyag esetében. Válassza ki a festéket a fal anyagától függően. Nem minden termék univerzális és minden aljzatra alkalmazható. A dobozon közvetlenül fel kell tüntetni: fa, fém, tégla, beton, vakolat, stukkó stb.
 4. Fényességi szint. A felületek száradás után közel tükörszerűek, félig fényesek, mattak vagy tojáshéj hatásúak lehetnek. Vegye ezt figyelembe, amikor a helyiség belső terét tervezi.
 5. Fogyasztás. Körülbelül 7-14 négyzetmétert lehet egy rétegben permetezni. Minél magasabb a méterek száma a specifikációban, annál gazdaságosabb a festék, és annál kevesebb dobozra lesz szükség egy nagy falfelület festéséhez.
 6. száradási idő. Az egyik lemosható falfesték 2 óra alatt szárad meg, a másik 12 óra alatt. Ha a helyiség állandóan lakott, és a lehető leggyorsabban felújításra szorul, akkor erre figyeljen oda.

A legjobb mosható festék minősítés

Jelölés Helyszín Név Literenkénti ár
Legjobb mosható festék 1 D
  ux 3D Fehér
125 €
2 Tikkurila Euro Power 7 332 €
3 Tikkurila
 • itu
 • 1 412 €
  4 Alpina Effekt Impression impresszió 550 €
  5 D
   A királyság színei
  732 €
  6 Marshall Maestro belső fantázia 244 €
  7 Beckers Elegáns Vaggfarg Helmatt Helmatt 328 €

  D
   ux 3D Fehér

  Értékelés: 4.9

  D<ul></div><p>ux 3D White” src=”/wp-content/uploads/2023/09/710166195561-937-.jpg” height=”392″ title=”D</p><ul>ux 3D White”><p>Miért: Ragyogó fehérséggel világítja meg a falakat, ragyogóvá és tágassá téve a szobát.</p><p>A falfesték új összetételű, optikai világosítóval és természetes márványrészecskékkel. Fokozott fehérséget biztosít még a matt szerkezeteken is. Ahogy a neve is sugallja, a 3D White 3D hatást kelt, így a festett falak nagyobbnak, a mennyezetek pedig magasabbnak tűnnek. A vásárlói vélemények megerősítik, hogy valóban szuper fehér.</p><p>A lemosható falfesték ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal is felvihető. Ez utóbbihoz 1:10 arányú vízzel való hígításra és 0.012-0.017 in. Az anyag egyenletesen, csöpögés nélkül szilárdul meg. 4 óra alatt gyógyul. A megfelelő szórópisztollyal akár 13 m²-t is festhet egy literrel.</p><p>Gipszkarton, tégla, beton vagy vakolt felületekre alkalmas festék. A dekoratív bevonat tartós a mérsékelten nedves helyiségekben (gyerekszoba, hálószoba, nappali, folyosó, tárolóhelyiség). A termék iskolákban és kórházakban való használatra engedélyezett. A festést +5°C-tól szabad elkezdeni a szobában.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>fröccsenés nélkül alkalmazzák;</li><li>Nincs kellemetlen szag;</li><li>3D hatást kelt;</li><li>alacsony fogyasztás;</li><li>tényleg szuper fehér.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>alkalmas mérsékelt páratartalmú helyiségekbe;</li><li>csak a 0. fúvóka alkalmas szórópisztollyal történő permetezéshez.012-0.017 in.</li></ul><h3>Tikkurila Euro Power 7 </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Tikkurila Euro Power 7

  Miért: Az egyedülálló összetétel 2 óra alatt szárad meg a falon.

  A lemosható vízbázisú festék minden lehetséges módon könnyen felhordható és 40-80%-os páratartalom mellett néhány óra alatt megszárad. Ezért alkalmas nagy forgalmú helyiségekbe (bevásárlóközpontok, mosdók, öltözők, kórházak, iskolák stb.).), így késő este is használható, és reggelre garantáltan száraz lesz.

  A fogyasztás literenként 9-12 m², az aljzat nedvszívó képességétől függően. Használható téglán, betonon, gipszkartonon vagy stukkón. Fehér alapszínben kapható, a katalógusban szereplő bármely színben színezhető. Ha a felületet zsírral, vegyszerekkel vagy szennyeződéssel szórják be, az könnyen eltávolítható, mivel a festék 1 osztályú ellenállással rendelkezik a nedves dörzsöléssel szemben.

  A visszajelzések a terméket a robusztus csomagolásáért dicsérik, amelyet a futárszolgálatok sérülés nélkül szállíthatnak. Az ügyfelek évekig tartó használat után is észreveszik a szagtalanságot és a színtartósságot. A permetező használatához több mint 10% vízzel kell hígítani, és ez némi anyagmegtakarítást ígér. A jó eredmény eléréséhez legalább 3 rétegre van szükség.

  Előnyök

  • ökológiailag biztonságos összetétel;
  • Hosszú ideig megőrzi színintenzitását;
  • alkalmas nagy forgalmú helyiségekbe;
  • a szennyeződések nyomait könnyen le lehet tisztítani;
  • 2 óra alatt gyógyul.

  Hátrányok

  • A jó eredményhez legalább 3 réteg szükséges.

  Tikkurila
 • itu
 • Értékelés: 4.7

  Tikkurila<li></div><p>itu” src=”/wp-content/uploads/2023/09/87916666195561-87-.jpg” height=”415″ title=”Tikkurila</p><li>itu”><p>Miért jó gyerekszobákba: A pala festék alkalmas gyerekszobákba.</p><p>Tikkurila mosófesték</p><li>az itu-t a gyártó az iskolai táblák bevonatának megoldásaként mutatja be. Azonban más alkalmazásokban is használható, pl. falakon. Különösen jól teljesít a gyermekszobákban.<p>Ez a mosófesték a pala. Speciális textúrája biztosítja a kréta és más festőanyagok jó tapadását, aminek köszönhetően a festékfolt tiszta és jól elkülöníthető lesz. A gyerekek imádni fogják – az egész falat a kreativitás helyévé teszi! A kréta- vagy pasztellfesték ezután könnyen eltávolítható egy nedves ruhával.</p><p>A festék környezetbarát. Vízbázisúnak minősül, és permetezővel vagy hengerrel lehet felvinni. Fekete és fehér színben kapható, az utóbbi jól színezhető saját fejlesztésű termékekkel. A száradás mindössze 6 órát vesz igénybe, de a teljes száradási időt egy hét után éri el.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kiválóan alkalmas a gyerekszobák falára, a konyhában, a bútorokhoz. Kifejezetten krétázáshoz fejlesztették ki;</li><li>Könnyen színezhető a kereskedelemben kapható pasztákkal;</li><li>Enyhén nedvességálló (nedves ruhával törölhető).</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Legalább 3-4 festékréteg szükséges a tartós kivitelhez;</li><li>Viszonylag magas dobozonkénti ár;</li><li>Folyékony állagú, ajánlott szórópisztollyal felhordani.</li></ul><h3> Alpina Effekt Impression impresszió</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Alpina Effekt Impression impresszió

  Miért: Ellenáll a különböző negatív tényezőknek szerkezeti festéknek.

  Az Alpina Effekt Impression vízálló, lemosható festék jó megoldás a kreatív belsőépítészethez. Jellegzetes textúrája erős vizuális és tapintási hatást kölcsönöz a falfelületnek. Remek kiegészítője a loft és a minimalista enteriőröknek, és bármilyen más stílushoz is illik.

  Ezenkívül érdemes megemlíteni ennek a mosható falfestéknek a kiváló ellenálló tulajdonságait is. A kész, megszáradt bevonat nemcsak nedvességálló, hanem a mechanikai sérüléseknek is ellenáll. Nincsenek karcolások, kopások vagy lepattogzások – feltéve természetesen, hogy az aljzat megfelelően elő van készítve. A festék a fa és a fém kivételével szinte minden anyagra felvihető, mivel jól kell tapadnia a felülethez.

  Felhordása hengerrel vagy spatulával ajánlott, és paszta állagú. Fehér színben szállítjuk, támogatja a színezést.

  Előnyök

  • Jellegzetes, durva szemcsés textúra, amely támogatja az egyedi modellezést ecsettel vagy simítóval;
  • Kiváló szilárdsági tulajdonságok, magas nedvességállóság;
  • Viszonylag alacsony ár.

  A hátrányok

  • Csak kézzel alkalmazható, ami kitartást igényel, ha nagy területeken dolgozik;
  • Nem gyakran kapható a piacon;
  • Az önfestés a festék pasztaszerű állaga miatt nehézkes.

  D
   A királyság színei

  Értékelés: 4.6

  D<ul></div><p>ux Colours of Kingdom” src=”/wp-content/uploads/2023/09/11666666195561-997-.jpg” height=”400″ title=”D</p><ul>A királyság színei”><p>Miért: Nem kell színezni, a legfelismerhetőbb és legtrendibb színek.</p><p>Into the D mosható falfestékek gyűjteménye</p><ul>A Colours of Kingdom 33 kész árnyalatból áll, amelyeket vezető brit tervezők készítettek. Ezért nem kell őket színezni. Maguk a színek pedig meglehetősen szokatlanok – de mégis jellemzőek a hagyományos angol belső terekre. Az olyan árnyalatokban kapható, mint az Indian Spice, a Watermelon Flesh, a Pacific Ocean és további 30 kész pasztellszín, a kollekció brit ihletésű belső teret teremt.<p>A festék teljesítménye is az egyik legjobb a piacon. Jó fedőképességének és kiváló kohéziójának köszönhetően egy rétegben felvihető. Matt felülete segít elfedni a kisebb felületi hibákat. A mosófesték környezetbarát és biztonságos, gyermekintézményekben és kórházakban is használható. Ecsettel, vízszóró hengerrel vagy permetezővel alkalmazható.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Brit tervezők által kifejlesztett pasztellszínekből álló kollekció kifejezetten az élethez és a pihenéshez;</li><li>Kiváló rejtőerő és kohéziós értékek. Nem csöpög, egy rétegben felvihető;</li><li>Mosáskor nem maradnak csíkok a felületen.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem színezhető, ha az árnyalat nem kielégítő, akkor másikat kell keresni;</li><li>A szárítási folyamat legvégéig nem túl kellemesen savanykás szagú;</li><li>Vastag, nem minden szórópisztoly képes kezelni azt.</li></ul><h3> Marshall Maestro belső fantázia</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Marshall Maestro belső fantázia

  Miért: Mélymatt, vizes bázisú belső falfesték (a hígítást fenntartja a szórópisztollyal való egyszerű használathoz).

  Nagy területek – például több szoba vagy egy egész lakás egyszerre – esetén, ahol nem szükségesek további követelmények a textúrával vagy a felületi lehetőségekkel kapcsolatban, a Marshall Maestro Interior Fantasy falfesték alkalmasabb, mint a rangsorban szereplő többi lehetőség. Mivel vízbázisú, lehetővé teszi a hígítást, ezért minden típusú szórópisztollyal használható.

  Ezenkívül a mosófestéket kiváló nedvességállóság jellemzi. Miután teljesen megszáradt, nemcsak nedves ruhával, hanem nedves szivaccsal is eltávolítható.

  A magas fedőképességnek és az ecsetelt textúrának köszönhetően a festék képes elfedni az apró felületi hibákat. Ezenkívül nem vakít, ami alkalmassá teszi hálószobákba és más olyan helyiségekbe, ahol jól beállított mennyiségű fényre van szükség. A vízbázisú, permetezhető változat gazdaságos.

  Előnyök

  • Magas költséghatékonyság. Fogyasztás kb. 1 liter 4 rétegenként.5 négyzetméter;
  • Kiváló fedőképesség, szinte minden aljzaton jól tapad, kivéve a sima fát és fémet;
  • Bő nedvességgel mosható.

  Hátrányok

  • Érzékeny a felület nedvszívó képességére. Gipszkartonlapok, aktívan nedvszívó vakolatok és hasonló anyagok gipszkarton oldalán történő alkalmazása nem ajánlott.

  eckers Elegáns Vaggfarg Helmatt

  Értékelés: 4.4

  Beckers Elegáns Vaggfarg Helmatt Helmatt

  Miért: A latex alapanyag rendkívül ellenálló a különböző agresszív külső hatásokkal szemben.

  Ez a lemosható falfesték latex alapú és rendkívül ellenálló mindenféle agresszív külső behatással szemben. A vele bevont felületek elég sok nedvességgel és néhány háztartási vegyszerrel is moshatók. Mechanikai szempontból is ellenálló (karcolások, kopások), rugalmas és megtartja a színét, még akkor is, ha közvetlen napfénynek van kitéve.

  Az elasztikus hátlap lehetővé teszi az anyag használatát mechanikailag érzékeny felületeken, beleértve a nyújtást is. Pl. gipszkarton, gipszkarton és hasonló felületeken.

  A keverék mélyen matt felülete segít elfedni a falakon és mennyezeteken található kisebb hibákat is. További hígítás nélkül szórópisztollyal is felhordható. Megkülönböztethető biztonságossága és környezeti kompatibilitása révén.

  Előnyök

  • Az egyik legmechanikusabban és legnedvességállóbb festék a rangsorban;
  • Alkalmazható érzékeny felületeken – pl. vakolat;
  • sima, bársonyos textúra.

  Hátrányok

  • Hosszú, akár négy hétig tartó teljes száradási idő;
  • Viszonylag magas ár;
  • A maximális stabilitás érdekében két réteg ajánlott.
  Olvasson tovább  Milyen fékek és az alkalmazott fékek?
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: