Mosható hajfesték: 7 ideiglenes festék áttekintése és a használat titkai

Ha szeret változtatni a stílusán, vagy szeretne egy bizonyos színt adni a hajának, de nem akarja drasztikusan színezni a tincseit, akkor a mosható hajfesték a megfelelő megoldás. Az ilyen készítmények alkalmazása egyszerű és gyors módja annak, hogy rövid időre megváltoztassa a haj színét vagy különválassza a hajszálakat. A mosható színek lényegében egy olyan haj “smink” termék, amely az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált. Természetes és nagyon élénk, extravagáns színek egyaránt elérhetők. Az újságírók megkérdezték a szakértőket arról, hogy melyek a mosható színek, azok előnyei és hátrányai, és hogyan kell használni ezeket a termékeket a kívánt eredmény eléréséhez. A teljes részleteket ebben a cikkben találja.

Mi az a színes mosható hajfesték és hogyan működik?

Mi az a színes mosható hajfesték és hogyan működik?

A mosható hajfesték a rövid távú színmódosítás vagy hajszálfestés eszköze. A színezési folyamat során a pigmentek vagy a termék egyéb összetevői nem hatolnak mélyen a hajszálakba, hanem csak enyhén felszívódnak és a felszínre kerülnek. Nincs ammónia vagy más olyan anyag, amely a színt agresszívvá és a haj szerkezetét károsítóvá teszi. Így a színező hatás néhány órától néhány napig tart.

Mire használhatod a mosható színeket:

 1. A természetes színekkel felfrissítheti hajszínét, ha váratlanul meghívást kap egy különleges eseményre, és nincs ideje elmenni egy szépségszalonba. És azért is, hogy vészhelyzetben szürke fedezetet biztosítson.

 2. A természetes színeket a haj színének megváltoztatására vagy korrigálására is használják. Például, hogy hajának élénkbarna színt adjon, vagy hogy sötétebb színű tincseket hozzon létre. Beleértve azokat az eseteket is, amikor a tartós hajfestékek használata ellenjavallt, vagy egyszerűen csak nem akarja traumatizálni a hajszálakat az aceton alapú festékkészítményekkel.

 3. A mosható színeket élénk, sőt savas színekben főleg a fiatalok használják, akik szeretnek kitűnni a tömegből, kísérletezni a megjelenésükkel és a stílusukkal. Az ilyen előkészületek akkor is hasznosak lesznek, ha azt tervezi, hogy szokatlan képen fotózik, vagy részt vesz egy tematikus pártban.

A mosható színek alkalmazási területei széleskörűek. Ha meg szeretné változtatni a hajszínét, de nem szeretné, hogy az eredmény tartós legyen, használhat színező termékeket.

A legnépszerűbb ideiglenes festékek áttekintése

A legnépszerűbb ideiglenes színek áttekintése

A megfordítható hajfestékek választéka olyan széles, hogy a felhasználóknak néha nehézséget okoz a legjobb termék kiválasztása. Ezért megkértük a szakértőket, hogy ajánlják a legnépszerűbb, otthon is használható termékeket ebből a csoportból:

 1. Manic Panic by NYC.A termék lehetővé teszi a kíméletes színezést a hajszál szerkezetének károsítása nélkül. A paletta a szivárvány összes színét kínálja, és a saját, egyéni színösszeállításhoz keverhető és kombinálható. A színező krémek szorosan záródó kupakkal ellátott befőttesüvegekben kerülnek forgalomba, így a termék többszöri használatra is tárolható. Közepes ár – 1000-1200 rubel.

 2. La Riche tartós hajfesték. A paletta több mint 30 árnyalatot tartalmaz – a természetes és pasztell színektől a világos és “maró” árnyalatokig. Nem használnak hajra vagy bőrre veszélyes anyagokat, és egy fedeles tégelybe vannak csomagolva. Az átlagos ár 900-1000 rubel.

 3. Crazy Color Liquid a fürtök színezéséhez.Számos pasztell és élénk színben kapható. Ezenkívül a felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy megvásároljanak egy azonos márkájú terméket, amelyet a szálak könnyű fehérítésére terveztek a festés előtt. Egy mosható festék átlagos ára 500-600 rubel.

 4. Hajfesték öblítő, StarGazer által.A médiumot nemcsak a színek gazdag palettája különbözteti meg, hanem a sötétben világító eredeti neonszínek jelenléte is. Az átlagos költség 600-700 rubel.

 5. Folyadék a fürtök színezéséhez Adore. Ez az amerikai gyártmányú termék számos színváltozatban is kapható, a klasszikustól a vibrálóig… A szín különlegessége, hogy nagy üvegekben kerül forgalomba. Két vagy három színezést költhet mindössze 600-700 rubelért.

 6. Tartós színező termék Special Effects. Ezt a terméket a haj fényessége és színintenzitása különbözteti meg a kezelés után. És azért is, mert a szín egy-két hónapig marad a hajadon. Ez a szín tökéletes az extravagáns egyéni stílussal rendelkező lányok és fiúk számára, akik nem akarják túl gyakran festeni a hajukat. Az átlagos költség 1500-2300 rubel.

 7. Spray, festék zselé és balzsam a L’Oréal Paris Colorista termékcsaládjából. A márka termékei a konzisztencia, a készítmény és a hatóidő tekintetében különböznek egymástól. A rövid ideig tartó hatás érdekében használjon spray-t vagy zselét. A balzsamot egy vagy két hetes haj színezésére használják. A termék ára 400 és 800 rubel között mozog.

 8. Azok számára, akik szeretik az egyes szálak gyors, rövid ideig tartó színezését, a márka zsírkrétái a megfelelő választásHobbihit,MimiForme,Got2bés így tovább.. Körülbelül ugyanannyiba kerülnek – 300 és 450 rubel között. És teljes zsírkrétakészleteket is találhat, azaz kettőt vagy négyet vásárolhat egy áráért.

Olvasson tovább  Hogyan viseljünk egy kardigánt stílusos tippeket férfiak és nők számára

A színes mosható festékek előnyei

A színmosás előnyei

Ez a termékcsoport számos előnnyel rendelkezik,ami népszerűvé teszi a mosható színeket:

 1. Túlnyomórészt biztonságos összetétel, a termék összetételében nincsenek agresszív oldószer típusú anyagok. Ez azt jelenti, hogy a termék használata, még ha gyakran is, nem károsíthatja a hajszálakat vagy okozhat más komplikációkat. A legtöbb színezett festék hidratáló és egyéb jótékony összetevőket, valamint természetes savakat tartalmaz, amelyek segítenek fenntartani a hajszálak állapotát.

 2. Széles színválaszték. A kozmetikai üzletek polcain bármilyen színű festékeket és színező tonikokat találhat. Kombinálhat különböző árnyalatokból vagy hasonló árnyalatokból származó színeket, drámai átmeneteket hozva létre a színek között, vagy használhat ombré színezést.

 3. Viszonylag olcsó. A kimosható színes festékek általában olcsóbbak, mint a tartós fixálószerek.

 4. Az öblíthető hajfestékek azonnal és rövid időre megváltoztathatják a megjelenésedet, vagy egyszerűen csak új színt adhatnak a hajadnak. Ugyanakkor szinte bármikor visszatérhet természetes hajszínéhez. Kísérletezhet a színekkel anélkül, hogy félnie kellene a balesetektől vagy a hajfestés következményeitől.

 5. A termék alkalmazása nem igényel képzettséget, különleges készségeket vagy időigényes előkészületeket. Ezért otthon is használhat ilyen festéket. Minden korosztály és nem – tizenévesek, idősebbek, nők és férfiak – képes erre. Még akkor is, ha a gyerekek játszani és kísérletezni szeretnének a színekkel, vagy ha szilveszterre vagy halloweenre szeretnének átalakulni, a lemosható színek ideálisak erre a célra.

 6. A színezhető, mosható színek minden hajtípuson használhatók. Száraz és zsíros hajat egyaránt jól színeznek, anélkül, hogy károsítanák a hajszálat, a hajhagymákat vagy a fejbőrt.

 7. Sokoldalú felhasználhatóság – színezheti és hangsúlyozhatja az egyes tincseket vagy az összes hajat a fején.

 8. Könnyen öblíthető, addig tart, ameddig csak akarod.

 9. A termék használatát bármikor tetszés szerint abbahagyhatja, mert nem kell tartósan elfednie a benőtt szőrszálak gyökereit.

 10. Különböző formákban kapható, az otthon használható folyékony tonerektől kezdve az olyan spray-kig, amelyeket a táskájában hordhat, és bármilyen helyzetben használhat.

A színmosás hátrányai

A mosható színek hátrányai

A színmosóknak van néhány hátránya is, amelyekkel tisztában kell lennie, ha ilyen típusú terméket kíván használni:

 1. A pigmentek a hajszálon rakódnak le, de a szín intenzitása nem feltétlenül erősödik, ha a haj túl sötét. A természetes barna hajúaknak például kevés vagy egyáltalán nincs lehetőségük a színváltoztatásra a mosásokkal. Az ilyen típusú hajjal rendelkező nők azonban végső megoldásként még mindig színezhetnek egyes hajszálakat. Használható felületkezelésként, hasonlóan a színezett szempillaspirálokhoz. A hajadat a termék színezi, egy pigmentréteget hoz létre, de nem hatol mélyen a hajszálakba.

 2. Az ilyen típusú termékek nem biztos, hogy megfelelően kompenzálják a szürke. Hacsak nem használsz szempillaspirált.

 3. Ha szőkített hajad van, amely porózus, még egy napnyi szín is mélyen behatol a hajszálakba, ami azt jelenti, hogy a szín tovább tarthat, mint kellene. Ez elkerülhető az alkalmazott termék mennyiségének csökkentésével, vízzel való hígítással, vagy a hajon való áztatási idő csökkentésével.

 4. A spray vagy kréta készítmények problémásak lehetnek, szinte lehetetlen a fejeden lévő összes hajat egyenletesen színezni. Ezek a termékek alkalmasabbak az egyes szálak kiemelésére.

 5. A festék a legtöbb esetben nagyon gyorsan kimosódik. Ha tetszik az eredmény, akkor rendszeresen, minden mosás után vagy minden második alkalommal kell használni.

 6. Egyesek allergiásak lehetnek a mosható festék összetételére. A termék előírás szerinti használata előtt ajánlott a csukló belső oldalán lévő bőrre felvinni. Ha a közeljövőben nem jelentkeznek túlérzékenységi tünetek (puffadás, bőrpír, kiütések), a termék biztonságos.

 7. Néhány mosható szín, amely hetekig hat a hajszálaidon, elszínezheti a bőrt a hajvonal körül.

 8. Egyes színek nem csak a zárakat színezhetik el, hanem a ruhákat és az ágyneműt is elszínezhetik. Ezért ajánlott először tesztelni a terméket a hajszálak egy kis területén, hogy lássa, meddig tart.

Mennyi ideig tart a mosható hajfesték?

Ha mosható hajfestéket szeretne használni, tisztában kell lennie azzal, hogy a különböző termékek eltérő mértékben tartósak:

 1. A kréták, szemfestékek és színes spray-k gyakran kimosódnak az első hajmosás után.

 2. Színező tonikok és tusfürdők, folyadékok, zselék és zselék – ezek a termékek egy-két hétig tartanak ki. Minden attól függ, milyen gyakran mos hajat.

Ennek megfelelően a hajfestéket a céljaidnak és a pigmentek élettartamának megfelelően kell kiválasztanod.

Színes mosható színek – terméktípusok

Színes mosható hajfestékek - terméktípusok

Ma már számos olyan termék kapható, amely átmenetileg tónusosíthatja vagy színezheti a haját. Nézzük meg, hogy mik lehetnek ezek a színek, és elemezzük felhasználásukat:

 1. Színező hab. Ez a termék kényelmes használatban van: egyszerűen nyomjon egy kis légies habot a tenyerébe, ossza el a haj teljes hosszában, és várja meg, hogy a termék megszáradjon. A hajhabot általában a teljes hajszálak tónusosítására használják, de bizonyos tincsek kiemelésére is használható. A hajszínpaletta széles, így a fantáziádnak nincsenek határai.

 2. Tonikák és samponok. Ezeket a termékeket hajmosás után vagy közben kell használni. Úgy működik, mint egy hajmaszk, hagyja rajta egy ideig, majd öblítse le. A tonerek nem alkalmasak az egyes tincsek színezésére. A palettán nehéz igazán élénk színeket találni, és általában természetes árnyalatokat tartalmaz – különféle szőke, vörösesbarna, fekete és vörös árnyalatokat.

 3. Göndörítő spray-k. Ezek a termékek ideálisak egy vagy több tincs, rojtok vagy hajvégek festésére. A szórófejes flakonnal pontosan fel lehet vinni a terméket, de csak akkor, ha a szomszédos, nem színezendő szálakat fejpánt vagy kendő védi.

 4. Szemceruza, szemhéjfesték és szemhéjpúder, szempillaspirál a hajfestéshez. Ezek a legkevésbé népszerű változatok, de megtalálják a fogyasztójukat. Ezek a termékek egyes tincseket színeznek, de nem alkalmasak egy teljes hajtincs festésére. A szakemberek azt tanácsolják, hogy ne használjunk túl gyakran száraz termékeket, mert károsíthatják a hajszálak egészségét.

Olvasson tovább  Maszk a fekete foltoktól otthon: 10 recept és 10 kozmetikai maszk

Egyfajta színes mosható hajfesték – henna

A henna vagy henna alapú termékek lényegében ugyanolyanok, mint a mosható hajfestékek, csak a szín napok helyett két-három hétig tart. A pigmentek fokozatosan kimosódnak, és a benőtt tincsek gyökerei nem látszanak a fejen, mivel a hajszálaknak nincs idejük elég hosszúra visszanőni.

A henna előnye, ha színtelen, mosható hajfestékként használják

 1. Természetes összetétel és teljes biztonság. A hnna nem károsíthatja a hajszálakat, a hajhagymákat vagy a fejbőrt (kivéve, ha allergiás vagy). Éppen ellenkezőleg, ez a természetes termék segít újraéleszteni a hajat. Rendszeres használat esetén a fürtök egészséges fényt kapnak, erősebbek és rugalmasabbak lesznek, és jobban nőnek.

 2. Könnyen használható. A hena fürdésre is használható. Egyszerűen mossa meg a haját, vigye fel a hajfestéket, és pihenjen a forró vízben, amíg a szín hatni kezd. Az eljárás 15-30 percet vesz igénybe.

 3. Viszonylag tartós és természetes eredmény. Henna alapú mosható hajfesték alkalmazása után a haj természetesnek tűnik. Még a profi sminkesek, fodrászok és fodrászok sem tudják mindig biztosan megmondani, hogy a hajad természetes árnyalatú-e vagy sem. Nem kell túl gyakran átmennie a színezési folyamaton. A pigmentek a hajszálon maradnak és átlagosan 10-14 napig hatnak.

A henna használatakor azonban óvatosnak kell lenni, hogy a festék ne kerüljön a homlokbőrre, mert piros foltok maradhatnak, amelyeket 1-2 nap alatt nehéz eltávolítani. A legjobb, ha egy olajos babakrémet kensz a hajadra, mielőtt tonizálod.

Mosható színek – a legnépszerűbb árnyalatok

hajfestés

Mint említettük, rengeteg kiöblíthető szín közül lehet választani. A hajad mosási palettája széles skálán mozogAz élénk színek mindig a legnépszerűbbek:

 1. A rózsaszín és a vörös színválaszték változatos: lágy rózsaszín, élénk rózsaszín, rágógumi, fukszia, lila vagy barackos árnyalatú rózsaszín. Ezekkel a színekkel úgy tehetsz, mintha a Kis Hableány vagy Barbie lennél. Szinte minden nőhöz illik, azonnal felemelő, nőies és lágyítja a megjelenést.

 2. A teljes kék paletta: babakék, ultramarin, gazdag indigó, kobalt, sötét farmer. Ezek a színek tökéletesek a Malvina megjelenés megteremtéséhez, és nagyszerűen kiemelik a kék szemű lányok íriszét alkalmi megjelenésekben.

 3. A teljes zöld választék – menta, smaragdzöld, türkizkék, pisztácia, tengerészgyümölcs vagy buja fű. A zöld az extravagáns, excentrikus vagy merész típusoknak való.

 4. Lila és lila, levendula – különösen népszerű a szőke, világos szemű lányok körében.

A választék nem korlátozódik erre, könnyen megtalálhatja a hangulatának és céljának legmegfelelőbb opciót.

Hogyan kell használni a színes mosható hajfestéket?

Az alkalmazás módját fel kell tüntetni a termék csomagolásán. Ha nem találja ezt az információt, akkor lehet, hogy a gyártótól más színt kell vásárolnia. Szakértőink végigvezetik Önt a terméken, hogy legyen egy jó elképzelése arról, hogy mire számíthat, amikor a haját színezi.

A spray használata a szokásos alkalmazási módszer:

 1. Mossa meg a haját normál samponnal, és szárítsa meg anélkül, hogy bármilyen hajformázó terméket használna, mivel ezek zavarhatják a festék felvitelét. Válasszon szét egy vagy több zárat, amelyek színét meg szeretné változtatni. A maradék hajadat kösd lófarokba, vagy takard be egy hajpánttal, és rögzítsd egy hajpánttal.

 2. Viseljen védőköpenyt, hogy a pigmentek ne fröccsenjenek véletlenül a ruhájára és ne foltozzák be azt. Ha nincs köpenye, akkor egy régi lepedőt vagy egy nagy szövetdarabot tekerhet a nyaka köré.

 3. Jól rázza fel a színező termék dobozát.

 4. Tartsa a szórófejes flakont 10-15 cm-re a festendő szálaktól. A spray szoros összenyomása nem ajánlott, mivel nem tudja egyenletesen felvinni a színt, és túl sűrű lesz.

 5. Miután befújtad a pigmenteket, fésüld át a tincset, hogy a hajad teljes hosszát befedje a színnel.

 6. Hagyja megszáradni a színt, majd színezze be a következő hajtincset. Miután minden zárak a helyén van, készen áll a stílusra, amely jól tart, mivel a mosható hajfesték kötőanyagként működik, és egyben hajlakk is.

Olvasson tovább  Hogyan kell alkalmazni az önbarnítót: 7 alkalmazási szabály és az 5 legjobb kozmetikai termék áttekintése

Vigyázzon, hogy a kezelés során ne kerüljön illékony festék a szemébe, az orrába, a szájába vagy a légutakba. Ha a festék a szemébe vagy a szájába kerül, öblítse ki bő vízzel.

Hogyan kell használni a tonikot (krém, gél, zselé) – Normál alkalmazás:

 1. Samponozza a haját rendszeres samponnal. Finoman törölje szárazra egy frottírtörülközővel.

 2. Nyomjon egy kis tócsányi színt a tenyerébe, és masszírozza a hajába a színt a hajtövektől kezdve a hajvégek felé haladva. Ha hosszú, vastag fürtjei vannak, használjon egy extra adagot a termékből, hogy egyenletesen vigye fel a színt a teljes hosszában. Egy “férfias” lapos fésűvel alaposabban eloszlathatja a pigmenteket anélkül, hogy egyetlen hajszálat is kihagyna.

 3. Rögzítse a hajszálakat egy kontyba a fején. Érdemes a fejét műanyag fóliába vagy fóliába csomagolni.

 4. Hagyja a terméket 15-20 percig hatni, majd samponozás nélkül öblítse le folyó víz alatt. A legjobb, ha zuhanycsővel végezzük. Ne fejezze be a kezelést, amíg a szálakról lefolyó víz teljesen tiszta nem lesz.

 5. Ezután megszáríthatja a haját a szokásos módon, vagy hajszárítóval és speciális hajformázó termékekkel formázhatja.

A hajkréta a legkönnyebben használható. Mindössze annyit kell tennie, hogy megmossa a haját, megszárítja, és szétválasztja a festeni kívánt szálakat. A szál tövét ezután a zsírkréta két lapja közé szorítjuk, és a zsírkréta fokozatosan leereszkedik a fürtök csúcsa felé, színnyomot hagyva maga után. Púder vagy árnyék, szempillaspirál a hajfestéshez szintén nem nehéz használni. A terméket egyszerűen a kiválasztott szálakra kell felvinni bármilyen kényelmes módon.

Színes mosható színek

Kell-e ápolnom a hajam a színes mosható hajfesték használata után?

Szárazra préselt vagy laza hajfestékek és spray-k használata esetén az ápolás elengedhetetlen, mivel segíthet megelőzni a kellemetlen következményeket. De még ha folyékony terméket használsz is, mint például tonikokat és samponokat, nem árt, ha teszel egy kis extra lépést a hajfürtjeidért. A szakértők ilyen felkészülést ajánlanak internetes kiadásunk olvasóinak:

 1. Hidratáló kondicionáló.Ezek a termékek segítenek helyreállítani a hajszálak normál nedvességét, kisimítják és természetes fényt adnak a hajnak. Használhatsz bármilyen terméket, például a Redken All Soft Mega kondicionálóját.

 2. Növényi és kozmetikai olajok, tápláló olajkomplexek.Az ilyen termékek helyreállíthatják és javíthatják a haj szerkezetét, valamint normalizálhatják a fejbőr állapotát. Használhatja a maszk a bojtorján, ricinus vagy lenmagolaj, valamint bármely más gyógynövény gyógymódot. Vagy vásárolj egy speciális terméket, mint például a Matrix Biolage Exquisite Oil, amely nagyszerűen működik száraz, zsíros vagy normál vastagságú hajon, táplálja azt és serkenti a természetes regenerálódását.

 3. A színes hajmosással rendelkező egyének könnyen helyreállíthatják a hajukat, mivel ezek a termékek nem gyakorolnak jelentős negatív hatást a hajszálra. Meglátogathat egy szépségszalont vagy használhat bármilyen wellness komplexumot otthon.

Hajfesték öblítés vélemények

A mosható hajfeszesítő termékeket használó lányok visszajelzései többnyire pozitívak:

 1. A természetes hajszínt kölcsönző festékek nagy segítséget jelentenek azoknak a nőknek, akik nem szeretnének nagy változást a megjelenésben…. Kicsit meg kell változtatniuk a haj színét, hogy telítettebb legyen, ami lehetővé teszi, hogy árnyalatnyi balzsamokat, pigmenteket csináljanak, amelyek a fürtökön tartanak, amíg a fejet két-háromszor meg nem mossák.

 2. A fiatal lányok mindennapi és ünnepi megjelenéshez használják a fiatal lányok által használt festékeket, amelyek lehetővé teszik, hogy fényes és szokatlan árnyalatokat adjanak a záraknak. A legtöbben elégedettek az eredménnyel, hiszen ezek a termékek segíthetnek kiemelkedni a szürke területből, miközben megvédik a haj és a fejbőr egészségét.

 3. Csak az árnyékolók, zsírkréták, púderek és hasonló száraz készítmények formájában megjelenő színtelen színmosók kaptak semleges vagy negatív értékelést. A felhasználók megjegyzik, hogy rossz a pigmentáltsága, és nagyon rossz a hajon, nem tart tovább néhány óránál, tompítja és morzsolódik. Az ilyen termékek használata, állítják a nők, csak arra elegendő, hogy a hajnak a legcsekélyebb színárnyalatot adják. Ezek a színek inkább a gyermekek és a tizenévesek, mint a felnőttek számára alkalmasak.

 4. A hajfestékek spray-vel ugyanolyan népszerűek a fiatalok körében, mint a színezett balzsamok. De a színes szempillaspirálokat a mai lányok alig használják. Ragadós lesz tőle a haj, a szőrzet felhasad és szétmorzsolódik, a haj pedig rendezetlen, rendezetlen és kopottas lesz tőle.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: