7 legjobb radiátor lakásokba és vidéki házakba

Télen a lakásokat a központi fűtési rendszer tartja melegen. A hatékonyság azonban nagyban függ maguktól a radiátoroktól is. Ma már sokan inkább alumínium radiátorokat szerelnek be. A szakértők megjegyzik, hogy sok házban a vízkezelés nem felel meg a bejelentett szabványoknak. Emiatt a fűtési rendszereket és a különböző berendezéseket körültekintően kell kiválasztani. Az alumínium radiátorok széles választéka van a piacon. Ezek a modellek nemcsak hatékonyan fűtik a lakásokat, hanem vonzó megjelenéssel is rendelkeznek.

  A legjobb gyártók alumínium radiátorok

  A legjobb alumínium radiátorgyártók

  Ma az alumínium radiátorok nagyon népszerűek a fogyasztók körében hazánkban. A modern dizájnt, a vonzó megjelenést és a kiváló minőségű kivitelezést ötvözik. De nem szabad elfelejteni, hogy ezek a radiátorok fontos funkciót töltenek be, ezért megbízhatónak és tartósnak kell lenniük. Az élettartamuk nem egy év, ezért jobb, ha a megbízható márkákat részesítjük előnyben.

  Globális

  Az olasz Global gyártó az elmúlt években bizonyított. A márkás termékek nagyon népszerűek honfitársaink körében. A vállalat 1971-ben alakult, amikor a világon az elsők között kezdte meg az alumínium radiátorok tömeggyártását. Ma már sikeresen forgalmazza termékeit. Saját laboratóriummal és K+F központtal rendelkezik. Az olasz márka termékeit 1994 óta forgalmazzák az orosz piacon.

  Royal Thermo

  Egy másik jól ismert olasz márka – Royal Thermo. Az elegáns megjelenés és a kiváló minőségű kézműves munka kombinációjának köszönhetően termékei gyorsan népszerűvé válnak. A vállalatot a 90-es évek közepén alapították az Iindustrial Investment brit ipari vállalat és több olasz építőipari cég egyesülésének köszönhetően. 1998 óta a radiátorokat számos országba, többek között Oroszországba is exportálják. Nagy figyelmet fordítunk radiátoraink kialakítására.

  Rifar

  A Rifar egy orosz márka, amely kiváló minőségű alumínium radiátorokat kínál. Olyan termékeket kínál, amelyek a legjobban illeszkednek az orosz környezethez, ami meghatározta népszerűségét. A vállalat olyan radiátorokat kínál, amelyek legalább 1450 mm sugarú domború vagy homorú falra szerelhetők.

  Olvasson tovább  Hogyan vágjuk le a mennyezet lábát?

  A legjobb otthoni és lakásradiátorok értékelése

  Jelölés székhely termék neve ár
  A legjobb szekcionált alumínium radiátorok oldalsó csatlakozással 1 Royal Thermo Revolution 350 x14 6 307€
  2 Tessen 500/60 x8 1 490€
  3 Global VOX EXTRA 350 x10 5 300€
  4 Globális VOX R 500 x12 7 800€
  5 IPS Elegance 500 578 x8 5 472€
  A legjobb alsó csatlakozású alumínium radiátor 1 Rifar Alum Ventil 350 x16 11 220€
  A legjobb alumínium csöves radiátor 1 Purmo Aquilo F1T 90 290 x1 42 000€

  A legjobb alumínium szekcionált radiátorok értékelése oldalsó csatlakozással

  Royal Thermo Revolution 350 x14

  Értékelés: 4.9

  Royal Thermo Revolution 350 x14

  Az olasz Royal Thermo Revolution 350 x14 márka termékeit jelenleg Oroszországban gyártják, teljes minőségellenőrzés mellett. Az oroszországi körülményekhez igazítottak, ezért nagy megbízhatósággal rendelkeznek. Radiátorainkat olyan okos kialakítás jellemzi, amely lehetővé teszi, hogy a felmelegedett levegő könnyebben és gyorsabban távozzon a speciális légterelőkön keresztül. A szabadalmaztatott PowerShift technológia több százalékkal növeli a hőteljesítményt.

  A radiátormodell üzemeltethető hagyományos központi fűtési rendszerben vízzel, vagy saját rendszerben fagyállóval, mint fűtőközeggel. Maximális hőteljesítmény 1974 W, hőmérséklet-tűrés 110 .

  Előnyök

  • hatékony hőelosztás;
  • Kiváló minőségű anyagok;
  • Intelligens felépítés és vonzó megjelenés;

  Hátrányok

  • Érzékeny a rossz vízre;

  Tessen 500/60 x8

  Értékelés: 4.8

  Tessen 500/60 x8 radiátorok

  A Tessen 500/60 x8 radiátorok alkalmasak egy átlagos társasházi lakásba, de egy vidéki házba vagy nyaralóba is. A radiátorok kiváló minőségű anyagokból készülnek – alumíniumötvözetek, amelyekhez fröccsöntéssel szilíciumot adnak hozzá, ami fokozott korrózióállóságot biztosít.

  A fém vastagsága elegendő ahhoz, hogy ellenálljon a magas hőmérsékletnek és a 16 bar nyomásnak. A fűtés nem csak a felmelegített fém, hanem a konvekció révén is történik, ami egy okos kialakítás eredménye.

  Előnyök

  • Alacsony súly – max. 6 kg a standard egység esetében;
  • Korrózióállóság és mechanikai szilárdság;
  • Ergonomikus kialakítás és vonzó megjelenés;

  Hátrányok

  • A festékbevonat nem mindig jó minőségű.

  Global VOX EXTRA 350 x10

  Értékelés: 4.7

  Global VOX EXTRA 350 x10

  A Global VOX EXTRA 350 x10 olasz alumínium radiátorok jól beváltak az orosz piacon. Alkalmazkodtak a környezetünkhöz, ellenállnak a magas hőmérsékletnek, és nem válogatnak a vízminőségben. Ez azt jelenti, hogy évekig használhatóak nagyobb problémák nélkül.

  A hőteljesítmény elérheti a 890 W-ot. A radiátorok festése kétlépcsős eljárással történik, így nincsenek színegyenetlenségi problémák. A szabványos radiátor súlya kb. 10 kg, és 8 bar nyomásig bírja, ami elegendő egy átlagos városi lakás vagy magánlakás számára. Maximális üzemi hőmérséklet 110 C.

  Olvasson tovább  Porcelanosa csempe: Anyag jellemzői

  Előnyök

  • a festés minősége és egységessége;
  • megbízhatóság és tartósság;
  • vonzó megjelenés;

  Hátrányok

  • Átlagos hőleadás és csúcsnyomás értékek.

  Globális VOX R 500 x12

  Értékelés: 4.7

  Global VOX EXTRA 350 x10

  A Global VOX R 500 x12 alumínium radiátorokat az olasz márka az orosz piacon mutatja be. Az aktuális követelményeknek és minőségi szabványoknak megfelelően készülnek, és alkalmasak zárt és központi fűtési rendszerekhez. A termékek minőségi ötvözetekből készülnek, belső fluor-cirkónium bevonattal, amely növeli a működés tartósságát.

  16 bar üzemi nyomás, ami elegendő a legtöbb városi fűtési rendszerhez. Egy 12 szekciós radiátor elegendő 30 négyzetméteres terület fűtéséhez.m, a 193 W hőleadási értékeknek köszönhetően. A kettős bevonatolási technológia tartós és tartós burkolatot garantál.

  Előnyök

  • hatékony hőelosztás;
  • védőbevonatok;
  • nagy mechanikai szilárdság és nyomásállóság;

  Hátrányok

  • a felhasználás feltételeire vonatkozó korlátozások vannak.

  IPS Elegance 500 578 x8

  Értékelés: 4.6

  IPS Elegance 500 578 x8

  Egy jól ismert európai márka az IPS Elegance 500 578 x8 x8 alumínium radiátorok gyártását egy oroszországi gyárban állította elő, ahol teljes mértékben ellenőrzik a hatályos szabványoknak való megfelelést. kiváló minőségű fényezésüknek köszönhetően vonzó megjelenéssel büszkélkedhetnek.

  Az okos kialakítás lehetővé teszi a meleg levegő keringését az egész helyiségben. A radiátorok alkalmasak önálló és központi fűtési rendszerekhez, mivel az orosz szabványok szerint tervezték őket. A hőleadási értékek elérik a 968 W-ot, ami nagyban hozzájárul az egész helyiség felmelegítéséhez. A maximális üzemi nyomás 16 bar, a maximális hőmérséklet pedig a korábbi modellekhez hasonlóan 110 °C.

  Előnyök

  • Magas hőelvezetési értékek;
  • egyszerű telepítés és működtetés;
  • Ellenáll a korróziónak és a sérüléseknek;

  Hátrányok

  • érzékeny a rossz vízre;
  • További szerszámok szükségesek a légzsákok eltávolításához.

  A legjobb alumínium radiátorok értékelése alsó csatlakozással

  Rifar Alum Ventil 350 x16

  Értékelés: 4.8

  Rifar Alum Ventil 350 x16

  A Rifar Alum Ventil 350 x16 fali alumínium szekcionált radiátor alsó csatlakozással alkalmas központi és független fűtési rendszerekhez. A szelvények extra geometriája és az ovális keresztmetszet együttesen 20 barra növeli a maximálisan megengedhető nyomást és 2448 W-ra a hőteljesítményt.

  Szükség esetén termosztatikus szelep is beépíthető. Egy 16 szekcióból álló szabványos radiátor súlya körülbelül 19 kg lehet. a vonzó megjelenés magas funkcionalitással és tartóssággal párosul a működés során.

  Olvasson tovább  Porfesték fémhez: Jellemzők és tulajdonságok

  Előnyök

  • Vonzó megjelenés, kiváló minőségű festés;
  • alsó csatlakozás;
  • magas hőelvezetési értékek;

  Hátrányok

  • Nincs jelentős hátránya.

  A legjobb cső alakú alumínium radiátor fűtéshez

  urmo Aquilo F1T 90 290 x1

  Értékelés: 4.9

  Purmo Aquilo F1T 90 290 x1

  A Purmo Aquilo F1T 90 290 90 290 x1 alumínium csőradiátor a maga nemében az egyik legjobb modell. A finn gyártó megoldást kínál a radiátor padlóba történő beépítésére, ami helyet takarít meg és fenntartja a helyiség vonzó megjelenését.

  Az elsődleges elem egy fekete réz-alumínium hőcserélő. 12 voltos ventilátorokat használnak a hőelvezetés és a helyiség fűtésének javítása érdekében. A konvektor teljesítménye többszörösére nő a fűtési teljesítmény növelése nélkül. A készülék üzemi nyomása 10 bar, maximális hőmérséklete 110 °C.

  Előnyök

  • kompakt méret, rejtett beépítés;
  • Modern megoldás vidéki házak és nyaralók számára;
  • nagy hőteljesítmény és hatékony fűtés;

  Hátrányok

  • A működéshez további berendezésekre van szükség.

  Melyik radiátort érdemes választani?

  Mi a legjobb választás egy alumínium radiátorhoz?

  Otthona fűtéséhez nemcsak megbízható, hanem vonzó megjelenésű radiátorokat is kell választania. Ma a vezető orosz és európai gyártók számos érdekes megoldást kínálnak. A múltban a házban lévő radiátorok nem voltak szalonképesek, de ma már könnyen találhat megfelelő kialakítást. A különböző modellek nemcsak megjelenésükben, hanem teljesítményükben is különböznek egymástól.

  A helyes választáshoz figyelnie kell a legfontosabb paraméterekre:

  1. hőteljesítmény;
  2. maximálisan megengedhető nyomás
  3. szerelési jellemzők;
  4. festékminőség.

  sok érdekes javaslat van a piacon, amelyek árban különböznek egymástól. Bár hasonlóan néznek ki, a termékek nagyon különbözőek lehetnek, ezért a legjobb, ha a gyártóra figyelünk. Az orosz piacon a legnépszerűbb modellek közé tartozik az IPS Elegance 500 578 és a Tessen 500/60, amelyek könnyen elhelyezhetők a költségvetési szegmensben. jól teljesítik fűtési feladatukat.

  A Global VOX EXTRA 350 és Global VOX R 500 olasz alumínium radiátorok magas minőségükkel hívják fel magukra a figyelmet. A márka megbízható és a megbízhatósággal kapcsolatos. Ha ezeket a radiátorokat beszerelik, biztos lehet benne, hogy képesek lesznek otthona melegét biztosítani.

  Az orosz gyártók elég minőségi és megfizethető termékeket kínálnak. Rifar Alum Ventil 350 radiátorok jól beváltak és számos pozitív véleményt kaptak, mind a hétköznapi fogyasztóktól, mind a szakértőktől. A hátrányok közé tartozik, hogy a masszív radiátorok nagy súlyúak, így a beszereléshez némi erőfeszítésre van szükség.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: