7 legjobb szivattyú a víznyomás növelésére

Minden magánház tulajdonosának meg kellett oldania a vízellátás problémáját. A legmodernebb megoldás a víznyomást növelő szivattyúk használata. Átvágták a meglévő csővezetéket, és minimális emberi közreműködéssel feltöltötték a vízkészletet. Számos különböző modell áll rendelkezésre, importált és hazai. Árban, méretben és műszaki paraméterekben jelentősen eltérnek egymástól. A legjobb eszköz kiválasztásához meg kell hallgatnia szakértőink ajánlásait.

A legjobb nyomásfokozó szivattyúk értékelése

 1. A berendezés típusa.Két lehetőség közül az egyik a megfelelő nyomás létrehozása a vízellátásban.
 2. A legköltséghatékonyabb módszer a csővezeték felszíni szivattyújának bevágása. nem csak magánházban, hanem társasházban is használható. A csendes működés és a kompakt méretek a fő előnyei ennek a változatnak.
 3. A szivattyútelep megvásárlása korszerűbb megoldást jelent a problémára. Felszíni szivattyúból, hidroakkumulátorból, ejektorból és vezérlőrendszerből áll. Ilyen berendezéseket csak vidéki házakban telepítenek, azaz. . a működést komoly zaj kíséri. Még ha az ár egy kicsit magasabb is, mintha szivattyút vásárolna, a vízellátó rendszer automatikusan működni fog.
 4. Kimenet.Minden szivattyúrendszer elektromos motorral működik. Minél nagyobb a teljesítmény, annál nagyobb a teljesítmény és annál hosszabb a szivattyú élettartama. De nincs szüksége a többlet teljesítményre. A szivattyú drágább és több áramot fogyaszt. Az optimális érték otthoni használatra 500-1000 W között van.
 5. Vízhőmérséklet.a háztartások különböző vezetékekben használják a szivattyúkat, fontos tudni, hogy a szivattyú milyen maximális vízhőmérsékleten tud dolgozni. Minden modell hideg csapvízzel használható. Ha azonban meleg vizet kell szivattyúznia, akkor olyan szivattyút kell keresnie, amelynek üzemi hőmérséklete körülbelül +60 °C.
 6. Teljesítmény (áramlási kapacitás). Minden szivattyúnak megvan a saját maximális szivattyúzási teljesítménye. Minél magasabb, annál gyorsabban pumpálja a szivattyú a folyadékot egységnyi idő alatt. A szivattyú teljesítményének köbméterenként 2 és 4 köbméter között kell lennie a használati melegvíz-berendezéshez. m/h.
 7. Maximális fejmagasság. Mielőtt a boltba megy, a potenciális vevőnek ki kell számolnia a szükséges fej értékét. A vízvezeték vízszintes részét összeadjuk és elosztjuk 10-zel. Adja hozzá a vonal függőleges szakaszát a kiszámított ábrához. Például egy egyemeletes ház esetében 20 m-es vízszintes komponenssel és 3 m-es merülési mélységgel 20/10+3=5 m-es vízszintes magasság elegendő.
Olvasson tovább  Az Ombra Jacks-ról

A 7 legjobb víznyomásfokozó szivattyú áttekintése a víznyomás növeléséhez. Mindegyiküket árulják az üzletek hazánkban. A helyek elosztásakor figyelembe vették a szakértők véleményét és a fogyasztói visszajelzéseket.

A legjobb víznyomásfokozó szivattyú értékelése

A vízellátás növelésének legolcsóbb módja egy szivattyú. Mind a külföldi, mind a hazai modellek széles körben elérhetőek az orosz piacon. A szakértők kiválasztottak néhány megbízható modellt otthoni használatra.

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb víznyomásfokozó szivattyúk értékelése 1 DJILEX Jumbo 60/35 N-K 7 850€
2 Wilo PB-201EA 8 700€
3 Grundfos UPA 15-90 5 508€
4 Aquario AC 1512-195A 6 653€
A legjobb szivattyúállomások 1 Grundfos MQ 3-35 19 880€
2 DJILEX Jumbo 70/50 H-50 (rozsdamentes acél). acél) 13 680€
3 szivattyú Marina CAM 80/22 8 993€

GIELEX Jumbo 60/35 N-K

Értékelés: 4.9

JIELEX Jumbo 60/35 N-K

Az orosz DZHILEKS DzhyMbo 60/35 N-K szivattyú a műszaki paraméterek és az ár legjobb kombinációjával rendelkezik. Nagy teljesítményével (600 W), maximális vízmagasságával (35 m) és áramlási kapacitásával (3,6 köbméter) kiemelkedik a versenytársak közül. m/h). A készülék alkalmas a magánszektor vízellátó rendszerének ellátására. a munka könnyen megszervezhető automatikus üzemmódban. A szivattyú hideg vízzel (1 és 35°C között) való munkavégzésre készült, a szűrt részecskeméret 8 mm. A készülék előnyei közé tartozik a beépített kidobó, a túlmelegedés és a száraz futás elleni védelem. A modell nyer a rangsorunkban.

A felhasználók elégedettek a könnyűséggel és a tömörséggel, a teljesítménnyel és az automatikus működéssel. Hátrányai közé tartozik a zajos működés.

Előnyök

 • széles alkalmazási terület;
 • nagy kapacitás;
 • automatikus üzemmód;
 • tömörség.

Hátrányok

 • zajos működés.

Wilo PB-201EA

Értékelés: 4.8

Wilo PB-201EA

A német Wilo PB-201EA szivattyú olyan jellemzőkben, mint a költség, a termelékenység (3,3 köbméter/óra) és a minőség, alulmarad a minősítés győztesével szemben. M/h) és a maximális vízmagasság (15 m). Itt a szakértők elismerik a készülék magas gyártási minőségét. a szivattyúház robusztus öntöttvasból készült, amelyet katafórikus bevonat véd a korrózió ellen. A szivattyú tengelye rozsdamentes acélból, a fúvókák bronzból készültek. A készülék 1,3 barral növeli a nyomást, miközben kivételesen csendes. kézi és automatikus üzemmódok egyaránt rendelkezésre állnak.

A tulajdonosok dicsérik a német szivattyút csendes működése, hatékony nyomásfelépítése és gazdaságos energiafogyasztása miatt. Az egyetlen hátránya a vízszintes beépítési mód és a magas ár.

Olvasson tovább  Hogyan kell alkalmazni a folyadék tapétát a falon?

Előnyök

 • két működési mód;
 • Széles üzemi hőmérséklet-tartomány (+2 … +60 ° C);
 • Német minőség;
 • hatékonyság.

Hátrányok

 • egyetlen telepítési mód.

Grundfos UPA 15-90

Értékelés: 4.7

Grundfos UPA 15-90

A dán Grundfos UPA 15-90 szivattyú alacsony zajszinttel és kiváló minőségű konstrukcióval rendelkezik. A mi rangsorunkban ez volt a legolcsóbb és legkönnyebb (2,7 kg) készülék, amely a legjobban alkalmas otthoni használatra. Kapacitásban elmarad a vezetőktől (1,5 köbméter). A készülék rendelkezik a legalacsonyabb energiafogyasztással (120 W) és a legnagyobb belmagassággal (9 m). A szivattyú kézzel és automatikusan is működik. a szivattyúzott víz hőmérsékletének +2 °C és +60 °C között kell lennie. A rotor folyamatosan vízben van, amely egyidejűleg hűti és keni az alkatrészeket. Hozzájárul a rezgések elnyeléséhez.

A hazai felhasználók dicsérik a visszajelző szivattyút a csendes működés, a könnyű telepítés, az automatizálás működése miatt. De az előadás sok kívánnivalót hagy maga után.

Előnyök

 • csendes működés;
 • elfogadható ár;
 • tartósság;
 • kompakt méret.

Hátrányok

 • alacsony víznyomás-növelés;
 • kényelmetlen kézi működtetés.

Aquario AC 1512-195A

Értékelés: 4.6

Aquario AC 1512-195A

Az olasz Aquario AC 1512-195A keringetőszivattyú tökéletesen megbirkózik a vízellátó rendszerek víznyomás-növekedésével. Teljesen összeszerelve Oroszországban, ami nagyon versenyképes költséget jelent. A műszaki paraméterek tekintetében a szivattyú 2,79 cm3 űrtartalmú. m/h, 12 m maximális vízmagasság elérésével. A gyártó “nedves” forgórésztípust használt, ami kedvezően hat a zajszintre. A készülék automatikusan bekapcsol, amint a csapot megnyitják. A +2°C és +60°C közötti hőmérsékletű vizet szabad szivattyúzni.

A felhasználóknak hízelgő a szivattyú csendes működése és a tiszta automatikus üzemmódja. A modell nem jutott fel a rangsor dobogójára a jelentéktelen nyomásnövekedés miatt.

Előnyök

 • csendes működés;
 • egyértelműen összekapcsolódik az áramláskapcsolóval;
 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • enyhe nyomásnövekedés.

A legjobb szivattyútelepek

A szivattyúállomások segítenek automatizálni a vízellátó rendszer vízellátását. A szivattyú, a hidraulikus akkumulátor, a kidobó és az elektronikus vezérlés kombinációja lehetővé teszi az emberi beavatkozás minimalizálását. A szakemberek különösen nagyra értékelik a következő egységek teljesítményét.

Grundfos MQ 3-35

Értékelés: 4.9

Grundfos MQ 3-35

A dán Grundfos MQ 3-35 a legjobb automata vezérlésű szivattyútelep a mi értékelésünkben. A készüléket egy önfelszívó szivattyú, egy ejektor és egy hidroakkumulátor egészíti ki. A rendszer vezérléséhez egy elektronikus kapcsoló van beépítve, amely pontosan figyeli a vízszintet, és vezérli a szivattyú működését. A szakértők dicsérték a szivattyútelep csendes működését, jó hatásfokát (3,9 köbméter) és a magas zajszintet. A nagy szívóteljesítmény (250 m/h) és az alacsony energiafogyasztás (850 W). A szivattyú 33,8 m maximális vízmagasságot generál, a merülési mélység 8 m-re van korlátozva. A szivattyú legalább 2 bar nyomáson bekapcsol.

Olvasson tovább  A hegesztéshez szükséges bilincsekről

A felhasználók elégedettek a kompakt mérettel, a megbízhatósággal, az állandó nyomással a fővezetékben. Az egyetlen hátránya a magas ár.

Előnyök

 • csendes működés;
 • nagy hatékonyság;
 • teljes automatizálás;
 • megbízhatóság.

Hátrányok

 • magas ár.

DZHILEKS DZHIMBO 70/50 H-50 (rozsdamentes acél). acél)

Értékelés: 4.8

JILEKS Jumbo 70/50 H-50 (rozsdamentes acél)

Nagy áramlási sebesség (3,9 köbméter/liter). A CAM 80/22 csendes működése lehetővé teszi, hogy az orosz szivattyútelep a második helyet foglalja el a legjobb vízellátási szivattyúmodellek értékelésében. A modell aszinkron elektromotorral, centrifugálszivattyúval, ejektorral és hidroakkumulátorral van felszerelve. A szivattyú bekapcsol, ha a nyomás 1,4 bar alá csökken, és automatikusan kikapcsol, ha a nyomás 2,8 bar-ra emelkedik. A szakértők figyelmet fordítottak a túlmelegedés és az üresjárat elleni megbízható védelemre.

A szivattyúegység kiváló minőségű rozsdamentes acél alkatrészekkel, hermetikusan zárt nyomógombos mechanizmussal és önmagyarázó utasításokkal rendelkezik. A készülék nem tudta legyőzni a győztest a magas zajszint és a nyomásakkumulátor és a bemeneti megerősített tömlő közötti szivárgó tömítések miatt.

Előnyök

 • minőségi anyagok;
 • egyértelmű utasítások;
 • nagy teljesítmény;
 • erős motor.

Hátrányok

 • zajos működés;
 • tömítések.

Marina CAM 80/22

Értékelés: 4.7

Marina CAM 80/22

Az olasz Marina (más néven Speroni) CAM 80/22 vidéki házak vízellátására szolgál. A szivattyúzási kapacitás (3,6 köbméter) a. Az olló elég erős ahhoz, hogy óránként 2,8 bar nyomást és 800 wattot tartson fenn. A szivattyú 32 m maximális vízmagasság elérésére képes, 8 m mélységből emelve a vizet. 22 liter vízkapacitás a beépített hidraulikus tartályban; a vízszint automatikusan szabályozható. a gyártó a motor túlmelegedés és szárazon futás elleni védelmét tervezte meg. A szakértők kedvelik a rozsdamentes acél házát és az alacsony súlyt (12 kg). A modell a harmadik helyen áll a rangsorban.

A felhasználók értékelik a szivattyútelep egyszerűségét és megbízhatóságát. Sok tulajdonos élettartama több mint 10 év. A gyakran említett hátrányok a magas zajszint, az időigényes nyomásfokozás alacsony vízhozam mellett.

Előnyök

 • egyszerűség és megbízhatóság;
 • tartósság;
 • a rozsdamentes acél ház;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • A nyomás felépítése hosszú időt vesz igénybe;
 • zajos működés.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: