9 legjobb szigetelés az Ön otthonában

Egy családi házban, ellentétben egy emeletes házzal, sokkal több hőveszteség keletkezik. A fűtési rendszer felmelegített levegője hőt ad le a falaknak, ablakoknak, tetőknek és padlóknak. Annak érdekében, hogy ne kelljen több pénzt költeni a fűtésre, célszerű hőszigetelést alkalmazni, amelyet különböző anyagok biztosíthatnak. Elkészítettük a ház legjobb szigetelésének minősítését a kézművesek és a hétköznapi vásárlók véleménye, valamint a termék jellemzői alapján. Ez segít eligazodni a rendelkezésre álló választékban, és kiválasztani a ház szigetelését a falak, a padlás vagy a padló optimális tulajdonságaival, és megfizethető áron.

Hogyan válasszuk ki a hőszigetelést otthonunk számára

Értékelésünk a legnépszerűbb hőszigetelési típusokat mutatja be. Mielőtt a hőszigetelésről beszélnénk, röviden vázoljuk fel azokat a főbb paramétereket, amelyekre az anyag kiválasztásakor figyelni kell:

 1. Hővezető képesség. Az ábra arról tájékoztat, hogy azonos körülmények között mekkora hőmennyiség képes átjutni a különböző anyagokon. Minél alacsonyabb az érték, annál jobban védi az anyag a házat a fagyástól és pénzt takarít meg a fűtésen. A legjobb értékek a következők: 0.031 W/(m*K), az átlagérték 0.038-0.A szigetelőanyag hővezető képessége.
 2. Páraáteresztő képesség. Arra a képességre utal, hogy a nedvesség részecskéit átengedi (lélegezteti) anélkül, hogy a helyiségben megrekedne. Ellenkező esetben a felesleges nedvességet az építőanyag felszívja, és elősegítheti a penészesedést. A szigeteléseket páraáteresztő vagy páraáteresztő kategóriákba sorolják. Az előbbiek értéke 0 és.1-től 0-ig.7 mg/(m..páraáteresztő képesség).
 3. Zsugorodás.Egyes szigetelőanyagok idővel a saját súlyuk miatt elveszítik térfogatukat vagy alakjukat. Gyakoribb rögzítési pontokat igényel a beépítés során (válaszfalak, sávok), vagy csak vízszintes helyzetben használható (padló, mennyezeti födém).
 4. Súly és sűrűség.A szigetelő tulajdonságok a sűrűségtől függenek. A tömeg 11-220 kg/m3 között változik. Minél magasabb az érték, annál jobb. A hőszigetelés sűrűségének növekedésével azonban nő a súlya is, amit figyelembe kell venni az épületszerkezetek igénybevételekor.
 5. Vízfelvétel (higroszkóposság).Ha a hőszigetelés közvetlen vízhatásnak van kitéve (véletlenül kiömlő víz a padlón, tetőszivárgás), akkor ezt vagy károsodás nélkül elviseli, vagy deformálódik és tönkremegy. Egyes anyagok nem higroszkóposak, míg mások 0.095-1.A tömeg 7%-a 24 óra alatt.
 6. Működési hőmérséklet-tartomány. Ha a hőszigetelés a tetőben vagy közvetlenül a fűtőkazán mögött, a falban lévő kémény mellett stb. van elhelyezve.., a megemelt hőmérsékletnek való ellenállás fontossága az anyag tulajdonságainak megőrzése mellett. Egyesek -60 és +400 fok között, míg mások -180 fokig terjednek…+1000 fok.
 7. Éghetőség. Az otthoni szigetelés lehet nem éghető, enyhén éghető vagy erősen éghető. Ez befolyásolja az épület védelmét véletlen tűz vagy szándékos gyújtogatás esetén.
 8. Vastagság.A táblából vagy tekercsből készült szigetelés 10-200 mm keresztmetszetű lehet. Ez hatással van arra, hogy mekkora helyet kell biztosítani a szerkezetben az elhelyezéséhez.
 9. Tartósság. Egyes szigetelőanyagok élettartama akár 20 év, másoké akár 50 év is lehet.
 10. könnyű fektetés.Puha szigetelés lehet vágni egy kicsit túl sokat, és töltse ki a rést a fal vagy a padló szorosan. A merev szigetelőanyagokat méretre kell vágni, hogy ne maradjanak hőhidak.
 11. környezetbarátság.használat közben gőzöket bocsát ki a lakótérbe. Többnyire kötőgyanták (természetes eredetűek), így a legtöbb anyag környezetbarát. Egyes típusok összeszereléskor súlyos porfelhőt generálhatnak, ami káros a légzőszervekre, és megszúrhatja a kezét, ami kesztyűs védelmet igényel.
 12. Kémiai ellenállás.Meghatározza, hogy a felület vakolható és festhető-e a szigetelés fölött. Egyes típusok teljesen ellenállóak, mások lúgokkal vagy savakkal érintkezve súlyuk 6-24%-át veszítik el.

A különböző típusú szigetelések előnyei és hátrányai

Miután figyelembe vettük a ház hőszigetelésének kiválasztási kritériumait, az egyértelműség érdekében röviden fogalmazzuk meg a táblázatban a hőszigetelő anyagok típusainak előnyeit és hátrányait.

HABSZIGETELÉS TÍPUSA

ÁRUK

HÁTTERŐK

BASALT WOOL

+ALACSONY HŐVEZETŐ KÉPESSÉG

+KÖNNYEN VÁGHATÓ ÉS FEKTETHETŐ

+PÁRAÁTERESZTŐ

+NEM ÉGET

+ALACSONY SÚLY

+VASTAGSÁGTARTOMÁNY 50 MM ÉS 200 MM KÖZÖTT

+SŰRŰSÉG 11-200 KG/M3

-ELVESZÍTHETI ALAKJÁT

-VÍZSZIGETELT

-A FEKTETÉS SORÁN LÉGZÉSVÉDELMET IGÉNYEL

-MAGAS ÉRTÉK

POLISZTIROL HAB

+NYOMÓSZILÁRDSÁG

+ALACSONY HŐVEZETŐ KÉPESSÉG

+ALACSONY VÍZFELVÉTEL

+ÉVEK MÚLTÁN IS MEGTARTJA ALAKJÁT

+20 ÉS 50 MM KÖZÖTTI VASTAGSÁGOK

-PONTOSAN MÉRETRE KELL VÁGNI

-NEM ALKALMAS TETŐKRE

-NEM ÉGHETŐNEK MINŐSÜL

-MAXIMÁLIS SŰRŰSÉG 35 KG/M3

-MAGAS ÁR

-EATES VISSZATÉRÉS

POLYFOAM HAB

+PONTOS ÁR

+NEM TARTALMAZ VIZET

+MEGTARTJA AZ ALAKJÁT

+KÖRNYEZETBARÁT

+ELLENÁLL A MECHANIKAI IGÉNYBEVÉTELNEK

+RODENT FREE

+VASTAGSÁGTARTOMÁNY 20-50 MM

+ALACSONY SÚLY

-FÉNYESEN ÉGETT

-PRECÍZ VÁGÁST IGÉNYEL A FEKTETÉS SORÁN

-A SARKOKBAN MORZSOLÓDIK A TELEPÍTÉS SORÁN

-NEM ALKALMAS TETŐFEDÉSRE

-ÁTLAGOS HŐVEZETŐ KÉPESSÉG 0.041 wt/(m*K)

-ALACSONY SŰRŰSÉG

ÜVEGGYAPJÚ

+PONTOS ÁR

+JÓ KONSZOLIDÁCIÓ

+NEM ÉGET

+KÖRNYEZETBARÁT

+VASTAGSÁGTARTOMÁNY 50-200 MM

+LIGHT

-CSÍPTE A KEZEKET ÉS KÁROSÍTOTTA A TÜDŐT A TELEPÍTÉS SORÁN

-HYGROSCOPE

-FORMAVESZTÉS

-ÁTLAGOS HŐVEZETŐ KÉPESSÉG 0.04 Wt/(m*K)

-KISEBB KÉMIAI ELLENÁLLÁS

POLIÉSZTER SZÁLAK

+NEM SZÍVJA MAGÁBA A VIZET

+NINCS FORMAVESZTÉS

+ALACSONY HŐVEZETŐ KÉPESSÉG

+PHENOL INGYENES

+HIPOALLERGÉN

+KERESZTEZŐ LAPOK

+ALACSONY SÚLY

-MAGAS ÁR

-BURNS

A legjobb szigetelés otthona számára

Értékelés helyszín termék neve ár
A legjobb bazalt szigetelőanyag 1 Rockwool 695€
2 Hotrock Smart 302€
A legjobb polisztirol habszigetelés 1 Technicol XPS Technoplex 1 100€
2 Penoplex Comfort 980€
Top habszigetelés 1 Knauf Therm Home 890€
2 EPS C 15-O 1 688€
A legjobb üvegszálas szigetelés 1 Isover Warm Home 660€
2 Ursa Geo 800€
A legjobb poliészterszálból készült szigetelés 1 Menedék EcoStroy SES Arctic 1 780€

A legjobb bazalt szigetelőanyagok

A szigetelőknek ezt a kategóriáját a minősítésben kőzet- vagy ásványgyapotnak is nevezik. bazaltkőzet megolvasztásával készül, finom pelyhet alkotva. Az anyag teljesen természetes, és természetes gyantákat használnak a kötéshez.

Rockwool

Értékelés: 4.9

ROCKWOOL

A dániai cég vezeti a bazalt házszigetelő termékek listáját. Tekercsekben és lapokban kapható, ideális padló alatti üregekbe vagy falakba történő beépítéshez. Az anyag épületek belső és külső szigetelésére egyaránt használható. a gyártó 50 és 100 mm közötti vastagságot kínál, 37 kg/m3 sűrűséggel. a kőzetgyapot teljesen nem éghető és biztonságos a lakóépületekben. A mesterek a véleményekben megosztják, hogy különböző csomagolásokban vásárolható meg, 6-12 lap egy csomagban, ami praktikus a különböző mennyiségű munkához. a szigetelés alkalmas a házban található összes építőanyagra. a gyapjúszálak akár 1000 Celsius-fokos hőmérsékletet is kibírnak, így akár kandallófalakra is felszerelhető.

Szakembereinknek tetszett a ház szigetelése az új Flexi technológia miatt. A lap egyik széle rugós, és a felszerelés után a lapot ráadásul letekerik. Ezt a peremet a gyártók külön megjelölik, és javítja a telepítés tömörségét, ezért a termék bekerült a legjobbak közé.

Előnyök

 • nem morzsolódik össze a telepítés során;
 • kiváló hangszigetelés;
 • könnyen telepíthető;
 • alacsony súly 37 kg/m3 sűrűség mellett.

Hátrányok

 • viszketés az egész testen a fektetés után;
 • nedves állapotban növeli a hővezető képességet;
 • Akár 1 kg vizet is elnyelhet m2 -enként;
 • több állvány szükséges a függőleges telepítéshez.

Hotrock Smart

Értékelés: 4.8

HOTROCK SMART

A második helyet a minősítésben az orosz gyártó terméke foglalta el. Ez a szigetelés 50-100 mm vastagságú lemezek formájában kapható, és a hővezetési mutatója 0.036 W/(m*K). előállítása során legfeljebb 2 % szerves anyagot (gyantát) használtak fel.5%, így használat közben nem jutnak szagok a házba. a szigetelőréteg teljesen nem éghető, és tűzgátlóként használható a fémajtókban.

A szigetelést a legjobbak közé soroltuk az ár és a minőség jó kombinációja miatt, mivel a vásárlók egyetértenek a véleményekben. A vállalat 50 évig garantálja a szigetelés élettartamát a lakásban. A bazalttáblákat német berendezéseken gyártják, és egy új kemencét használnak a kőzet megolvasztásához, ami jó minőséget biztosít megfizethető áron. az anyag tömöríthetősége akár 50 % is lehet, szemben a versenytársak 30 %-ával, ami azt jelenti, hogy a falazott szerkezet különösen kompakt, és a szigetelőréteg kevesebb helyet foglal el a helyiségben.

Előnyök

 • Alacsony súly – 1200×600 mm-es méreteivel a tábla súlya kevesebb, mint egy kilogramm;
 • egyáltalán nem ég el;
 • alacsony hővezető képesség
 • három biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik Oroszországban;
 • alkalmas hideg padlások, ferde tetők és padlószigetelés esetén.

Hátrányok

 • vízfelvétel 1.5%;
 • megfelelő rögzítés nélkül elveszíti alakját;
 • 22 kg/m3 sűrűséggel a versenytársakkal szemben;
 • nem ajánlott a ház falaihoz.

A legjobb habosított polisztirol szigetelők

Az extrudált polisztirolhabot polisztirol habosításával állítják elő. Ennek eredményeképpen megszilárdult hab keletkezik, amelynek apró cellái egymástól szigeteltek. A vékony falak nem teszik lehetővé a hőmérséklet aktív átvitelét, aminek következtében a szigetelőhatás.

Technicol XPS Technoplex

Értékelés: 4.9

TECHNICOL XPS TECHNOPLEX

Ebben a hőszigetelési kategóriában a fehér-zöld csomagolásáról ismert termék foglalja el az első helyet. Oroszországban készült szigetelés az Ön otthonába. Az anyag 20 és 100 mm közötti vastagságú táblák formájában kapható, amelyet a kézművesek a véleményekben kedvelnek, mivel lehetővé teszi, hogy a ház különböző részeihez az optimális keresztmetszetet válassza ki. A hőszigetelés használata a fürdőszobában és a konyhában megengedett, mivel lehetővé teszi a pára áthaladását a 0.01 mg/(mhPa). A felület nem szívja magába a vizet, így megakadályozza a gombák kialakulását.

Szakértőinknek tetszett a szigetelés, mert a nyomószilárdsága 0.1 MPa, 10 %-os alakváltozásnál. Ez lehetővé teszi, hogy a padlót az aljzaton szigeteljük anélkül, hogy aggódnunk kellene az aljzat terhelése miatt. Azt is fel lehet használni a szervezet a meleg padló a házban a szóló csövek vagy kábelek. Ezt a hatást nanoszén hozzáadásával érték el, amely világosszürke árnyalatáról látható. Erre a termékre és a legjobbnak minősített padlószigetelésre.

Előnyök

 • széles vastagságtartomány 20 és 100 mm között
 • alacsony hővezető képesség 0.032 W/(m*K);
 • L-alakú perem a szerkezetek alá történő könnyű behelyezéshez;
 • szinte nem szívja fel a vizet (0.1%);
 • magas rezgésállóság.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • az anyag éghető és erősen füstölhető;
 • csak táblás kivitelben kapható.

Penoplex Comfort

Értékelés: 4.8

PENOPLEX KÉNYELEM

A rangsor második helyét egy másik hazai szigetelőanyag foglalja el, amelyet hang- és hőszigetelésre használnak. Az extrudált polisztirolhab 3-5 cm vastag, és 118×58 cm-es lapokban kerül forgalomba. 4-12 lapos csomagokban kapható. A hővezetési együttható közel van a minimumhoz, és 0.033 W per méter per Kelvin. A gyártó biztosítja a szigetelés sokoldalúságát mind a helykihasználás, mind a hőmérséklet-tartomány tekintetében. Az anyag nem romlik csapadék hatására, és akár 0 %-ig terjedő nyomószilárdsággal jellemezhető.18 MPa. De a felhasználók megosztják, hogy az anyag károsíthatja a rágcsálókat a házban, ezért először el kell távolítani őket, majd elvégezni a telepítést.

Ezt a szigetelőanyagot a minősítésben optimálisnak jelöltük egy kétszintes ház erkélyének, verandájának vagy zárt teraszának hőszigetelésére. A terméket úgy tervezték, hogy -50 fokos hőmérsékleten is megőrizze tulajdonságait, így fűtetlen helyiségekben is használható. A kézművesek a véleményekben a ház belső és külső szigetelésére egyaránt ajánlják.

Előnyök

 • jól tartja az alakját;
 • univerzálisan alkalmazható;
 • könnyűsúlyú;
 • akár 50 évig is eltarthat;
 • Nem zsugorodik a víztől és a fagytól.

Hátrányok

 • Nem szabad 75 fok feletti hőmérsékletet előidéző hőforrások közelébe fektetni;
 • magas költségek;
 • éghető anyag;
 • pontos vágást igényel.

A legjobb habszigetelés

Az anyagot polimer habosítással nyerik, de a nagyobb cellák rangsorolásában különbözik az előző termékcsoporttól. Ez a technológia egyszerűbb, így a ház szigetelése olcsóbb, de a sűrűsége az egyik legalacsonyabb.

Knauf Therm House

Értékelés: 4.9

KNAUF THERM HOUSE

A rangsor első helyét egy jól ismert márka foglalja el, amelynek neve közvetlenül jelzi a rendeltetési célt – a ház szigetelését. Alkalmas gerendákon történő padlóburkoláshoz, ferde tetőszigeteléshez, falmélyedésekbe való beágyazáshoz. Környezetbarát és nem bocsát ki káros gázokat. A gyártó állítása szerint a szigetelés élettartama akár 100 év is lehet. A termék a GOST 15588-2014 szabványnak megfelelően készül, és minőségi tanúsítványokkal rendelkezik. Az extrudált típusokkal ellentétben ez nem vonzó a rágcsálók számára.

A szigetelést a szakértők a legkönnyebbnek ítélik – a 100×60 cm-es lap súlya 5 cm vastagsággal 400 g. Ez a legjobb megoldás a ház falainak befejezéséhez, ha a falazat már nagy terhelést ad az alapítványnak, és minimális súlyt igényel a szigetelőrétegnek, hogy ne okozzon kárt az alapítványban. De merev szerkezete miatt a kézművesek visszajelzései szerint a hideghidak kiküszöbölése érdekében az illesztéseket szerelőhabbal kell szigetelni.

Előnyök

 • a legalacsonyabb ár az összes termékértékelésben;
 • könnyű súly
 • számos lehetőség a keresztmetszet és a táblaméret tekintetében;
 • vízen keresztül.

Hátrányok

 • sűrűsége akár 10 kg/m3 is lehet
 • ég és mérgező füstöt bocsát ki
 • a telepítés során szétmorzsolódik;
 • pontosan kell vágni, és tömítőanyaggal kell szigetelni.

EPS C 15-O

Értékelés: 4.6

EPS C 15-O

A rangsor második helyén egy nemzeti gyártó 10 kg/m3 sűrűséggel gyártott terméke áll. Könnyű súlyt és minimális költséget biztosít, amelyet sok felhasználó kedvel a véleményekben. A kikeményített hab szakítószilárdsága azonban alacsony, és 0.05 MPa nyomószilárdságú, és ha megpróbáljuk meghajlítani, az anyag eltörik. A szigetelés hővezető képessége átlagos – 0.042 W per méter per Kelvin. nem igényel számos ácsolatot és rögzítési pontot, ezért kevesebb időt igényel a házban végzett kőművesmunkákhoz. A táblák bármilyen térbeli pozícióban elhelyezhetők.

A szigetelést a legszélesebb méretválasztékkal rendelkező szigetelőanyagként vettük fel a rangsorba. A habszigetelés 1x1m, 1x1m és 1x1m méretben kapható.2m, 1x2m-es méretben szerelhető fel, ami kényelmes a házfalakba történő gyors beszereléshez, hogy egyszerre nagy területet fedjen le. Kérésre a gyártó a felhasználó által igényelt egyéb méretekkel is szolgálhat.

Előnyök

 • ellenáll az öregedésnek;
 • nem befolyásolja a nedvesség;
 • mikroorganizmusok által nem romlik meg;
 • környezetbarát.

Hátrányok

 • alacsony sűrűség 10 MPa
 • Az eladáskor a régi GOST (EPS-C15) és az új (EPS-10) jelöli, ami zavart okoz;
 • tűzzel érintkezve erősen gyúlékony
 • az illesztések kiegészítő tömítése.

A legjobb üvegszálas szigetelés

Ezt a terméktípust népszerűen üveggyapotnak nevezik. Szóda, homok, bórax, mészkő és üveghulladék olvasztásával készül. Különböző irányultságú, vastag szálakat ad, amelyek hatékonyan megtartják a hőátadást. Az anyag olcsóbb, mint az analógjai, de telepítéskor fáj a kezünk.

Isover Warm Home

Értékelés: 4.9

ISOVER MELEG HÁZ

Ennek a rangsornak az élén egy világhírű termék áll. Az otthoni üveggyapot 5 cm-es tekercsben kapható, 55 cm széles. A vállalat szabadalmaztatott TEL-eljárást alkalmaz, amely nagyon környezetbarát. A szigetelés alkalmas ferde és egyenes tetők, padlók és válaszfalak szigetelésére. A termék megfelel az ISO9001 és az EN13162 szabványoknak. A hőszigetelés mellett zajvédelmet is biztosít. A termék hővezető képessége 0.040 W/(m*K). Az ügyfelek dicsérik a megfizethető árat és a hosszú élettartamot a megfelelő vízvédelemmel együtt.

Szakértőink hozzáadták a szigetelést a minősítéshez, mivel a kényelmes formája a kiadás tekercsben 5.5-7 méter. Ez praktikus a falak kitöltése gipszkarton falak annak érdekében, hogy azonnal lezárja a teret a padlótól a mennyezetig, és hogy a minimális vágásokkal tegyen. 50 mm vastagság jól illeszkedik a profilszélességhez.

Előnyök

 • megfelel a higiéniai normáknak (gyermekintézményekben is használható);
 • nem gyullad ki;
 • teljes egészében természetes anyagokból készült;
 • rugalmas és nem igényel pontos vágási méreteket;
 • a gőzt a lakás belsejéből a külső térbe továbbítja.

Hátrányok

 • nem tartja jól az alakját;
 • a tulajdonságok romlanak, ha nedves lesz
 • kényelmetlen telepíteni;
 • átlagos hővezető képesség.

Ursa Geo

Értékelés: 4.8

URSA GEO

Az üveggyapot kategória rangsorának második helyén egy hazai márka áll, amelyet gyakran főnévként használnak a szigetelés típusának meghatározásakor. Ez a termék ma már az egész FÁK-ban ismert, és nagy a kereslet iránta. A ház szigetelésének vastagsága 5-10 cm között változik, a tekercs szélessége pedig 120 cm. súlya 1 kg négyzetméterenként (10 cm-es keresztmetszet), ami kényelmes a tartószerkezetek súlyának kiszámításához. Az üveggyapot nemcsak a ház falát, padlóját és tetejét, hanem a kéménycsöveket, a fűtést és a szellőzést is szigetelheti. A termék megfelel a KM0 tűzvédelmi osztálynak. A kézművesek a véleményekben szeretik a páraáteresztő képességet, amely 0.64 mg/mhPa, de a hővezetési index alacsonyabb, mint az analógoké, és a 0.040-0.046 W/(m*K).

A terméket a legjobbnak ítélték a ferde tetők és az otthoni padlószigeteléshez, mivel praktikus tekercsekben is kapható. Választható két 6 méteres tekercsben egy csomagban vagy 10 méteres tekercsben is. Ha a padlógerendákba van beépítve, lehetővé teszi, hogy egyszerre egy tekercset feszítsen ki a szoba hosszában, és időt takarít meg.

Előnyök

 • Az üveggyapot nem gyullad meg;
 • könnyű súlya lehetővé teszi a könnyű szállítást és fektetést;
 • nincs komoly hatása az alapítványra
 • magas hangszigetelés
 • kompatibilis a fával, a pórusbetonnal, a duzzasztott agyaggal és a téglával.

Hátrányok

 • alacsony, 11 kg/m3 sűrűségű;
 • nedves lesz és megváltoztatja az alakját;
 • a fokozott szúrósság miatt kényelmetlen a fektetése.

A legjobb poliészter szálas szigetelés

A poliészterszálat műanyag csomagolóanyagok és más nyersanyagok feldolgozásával állítják elő, ami hozzájárul a környezetvédelemhez. Az eredmény olyan többirányú szintetikus szálak, amelyek jó páraáteresztő képességgel rendelkeznek, de megtartják a hőcserét. Megjelenésében és tulajdonságaiban a szintetikus anyaghoz hasonló.

EcoStroy Shelter Arctic

Értékelés: 4.9

MENEDÉKET ECOSTROY BURKOLAT ARCTIC

Ez a legújabb termék a rangsorban, amelyet MicroFiber technológiával gyártanak. A szigetelés többirányú cölöpszerkezetű, rugalmas, tartósan alátámasztott alakú réteget hoz létre. a firma hatás a gőz könnyű áthaladása. A nanotechnológia olyan üreges cölöpszerkezetet is létrehozott, amely jobban tartja a hőmérsékletet és elnyeli a hangot. Az anyag hipoallergén és fenolmentes. A tisztaság ökológiai szempontból 100%-os. A hővezető képesség legalább 0.031 W/(m*K), amely a vásárlóknak, mint a véleményekben. A szigetelés nem rothad, és nem érdekes a rágcsálók számára.

Szakértőink a “Arctic” elnevezéssel jelzett terméket a hideg régióban a ház szigeteléséhez a legjobbnak minősített termékként vették fel a minősítésbe. 100 mm ebből az anyagból 125 mm ásványgyapotot helyettesít a hatékonyság tekintetében, így kisebb rétegvastagsággal is magas hőszigetelés érhető el.

Előnyök

 • alacsony hővezető képesség;
 • víztaszító tulajdonságok;
 • nem rothad és nem vonzó a rágcsálók számára;
 • élettartama 50 év;
 • Alacsonyabb vastagság, mint más anyagok.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • gyenge, de támogatja az égést;
 • tűz esetén káros füstöt bocsát ki.
Olvasson tovább  Hogyan készítsünk vice a fúrógépet a saját kezével?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: