A konyhai kerámia burkolólapok fajtái és ajánlásai a választáshoz

A kerámia csempe a konyha legnépszerűbb befejező anyagának tekinthető, mivel magas színvonalú és hosszú távú. A színek és a textúrák változása miatt kiegészíti a designt, a kényelem és a hő hatását. Ezenkívül a termék könnyen telepíthető, még a kezdő mester is képes lesz kerámia dekorációt végrehajtani.

Sajátosságok

A kerámia csempe egy modern építőanyag, amelyet lemezek formájában állítanak elő, és a falak és padlók burkolatára tervezték, sima felület jellemzi. Az anyagok eltérő méretűek lehetnek, ami egyszerűsíti a telepítését. Kerámia a természetes nyersanyagokból állítják elő, összetétele tartalmaz egy keveréke homok és agyag, amely eltávozott főzés után a kialakulását, és lefolyik hőmérsékleten 900-125 ° C (függően a termék típusától).

Ennek a feldolgozási módszernek köszönhetően az anyag stabil szerkezetet és közömbösséget szerez. A kerámia csempe nem fél a víznek való érintkezésétől és a vegyi anyagokkal való érintkezésektől, olyan tökéletes a konyhához. A mai napig a Ceramoclitter széles körben használták a különböző helyiségek kialakításának kialakításában. Ebből az anyagból mind szilárd felületeket és külön fragmentumokat is elhelyezhet egy bizonyos témával.

Előnyök és hátrányok

Sok ház tulajdonos választja a kerámia burkolólapokat, hogy befejezze a konyhát, mert ez természetes anyag, és nem károsítja az emberi egészséget. A termék nem különbözteti meg a mérgező anyagokat a környezetbe, mert a termelési folyamatban égetnek ki, amely magas hőmérsékletű tüzeléseket biztosít. A környezetbarátság mellett ez a befejező anyagnak más előnyei vannak.

  • Tehetetlenség. A tüzelés után a csempe ellenáll a penész és a gomba kialakulásával szemben, nem kölcsönhatásba lép a vegyi anyagokkal. Ennek köszönhetően gyakran magas páratartalommal rendelkező helyiségekkel szemben helyezkednek el. A konyhákban a kerámia csempék leggyakrabban elkészítik a munkaterületet, mivel pontosan a víznek van kitéve. A közvetlen nedvességgel rendelkező anyag minden jellemzőjét megtartja.
  • Kopásállóság. Ha megfelel az összes csempemegállító technológiának, akkor több mint egy tucat éve szolgálhat a konyhában. Kiterjeszti a cél élettartamát a helyes ellátásban. Rendszeresen törölni kell a por, zsíros és vízcseppekből speciális mosogatórongyok vagy puha ruhák segítségével. Nem fél attól, hogy egy ilyen csempe és érintkezés a csiszolóanyagokkal, hosszú ideig tartja szilárd szerkezetét és vonzó megjelenését. És az anyag ellenáll a közvetlen napfénynek, és nem fakul.
  • Külföldi biztonság. A kerámiákból származó befejező anyag nem támogatja az égési folyamat, amely megakadályozza a tűz terjedését.
  • Hatalmas választék kiválasztása. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a termékek különböző formákat, színeket és méreteket termelnek, könnyen kiválaszthatják a stilisztikai szobában. A kerámia burkolólapok tökéletesen vannak kombinálva más típusú dekoratív díszítéssel, kiterjeszti a tervezők lehetőségeit, és lehetővé teszi, hogy megvalósítsa a legeredetibb ötleteket a valóságban.

Ami a hiányosságokat illeti, ez az anyag magas költséggel rendelkezik, különféle típusai összetettek a telepítés során, bizonyos készségeket igényelnek. Ha szeretné, megvásárolhatja a költségvetési osztály csempét, gyakorlatilag semmi rosszabb a drága termékek minőségében, és nincs kevesebb eredetileg a konyha belsejében.

Nézetek

A kerámiák konyhai burkolólapja a felületek legmegfelelőbb anyagának tekinthető, amelyek gyakran nedvességgel és hőmérsékletkülönbségekkel vannak kitéve. A közelmúltban az építési piacot egy elegáns termékválaszték képviseli, míg más tervezési és jellemzői lehet. Ettől függően az arcú termék több típusra oszlik.

  • Fényes felületen. Ez a leggyakoribb kerámia, amely könnyen elhagyható és könnyű csillogás. Az anyaggal való befejezés lehetővé teszi, hogy a szobát könnyű és vizuálisan bővítse helyét. Ezért a fényes fehér termékek kiválaszthatók a konyhai kötények kialakításához. Az egyetlen hátránya a zsír és a víz észlelhető foltja.

  • Matt felületen. Eltér a durva felületre, és gyakran elérhető az eredeti textúrával. Érdekes a konyhai dekoratív befejezésben, ahol több textúrából álló csempék kombinációja van. Mivel a matt felület a fényességgel ellentétben van, általában a konyha padlóburkolatára szolgál.

  • Lerakódással. Egy speciális típusú kerámia termék, amely dekoratív betétekkel díszített felületet tartalmaz. Úgy néz ki, hogy a konyha szokatlan és eredeti, de drága. Sok stylist előnyben részesíti a célpontot egyidejűleg a kerámiák mintái fényes, matt felület és permetezés. A szoba különleges varázsa.

A ceramoclitter megkülönböztethető a vegyi anyagok hatásaival szembeni védelem mértékével, a következő osztályokra oszlik: A, B, C, AA és O. A konyhák, akkor ajánlott, hogy válasszon termékek jelölés egy vagy AA, van egy vastagsága 4 mm-ig, és a leginkább ellenáll a mosó- és tisztítószerek. A méret, kerámia 10 × 10, 20 × 20, 20 × 30 és 30 × 30 cm-es (rendszerint használt fenéksimítás). Az eljárás szerint a termelés, dekorációs anyag van osztva extrudáljuk (ezt úgy kaptuk, megnyomásával homok, agyag) és extrudáljuk (készült a kemény masszát, amely áthalad az extruder)

Tervezési lehetőségek

Kerámia csempe a konyha számára elérhető különböző színekben, így könnyen kiválasztható minden stilisztikai szoba és harmonikusan együtt bútorok és egyéb dekor elemek. Most mind a monofonikus, mind a minták rajzolása. A hatalmas népszerűséget a bézs, a fehér, a rózsaszín és a kék termékek használják. Gyakran díszített vinil matricákkal díszítve, amelyek a konyhában lévő kialakítás megváltoztatásakor könnyen eltávolítható. Gyönyörű dekoráció egy csempe virággal, érdekes nézni a belső térben, így a gyengédség hangulatát.

A széles igény egy fa vagy gzhel alatt található anyagot élvezi. A pult színétől és a fülhallgatótól függően könnyebb vagy sötétebb lehet. Ahhoz, hogy kontrasztot szerezzen a tervezésben, javasoljuk, hogy több árnyalatú csempe-t használjon, miközben fontos figyelmet fordítani a belső tér főbb részleteire, és nem túlságosan túlterheli. A kötény kialakításához a tökéletes megoldást a nem megfelelő színek kerámiájának tekintik, az absztrakció és a gyümölcsök képével. Valamint a kerámia burkolólapok, amelyeket a falak felületét egy panel formájában állíthatunk ki, egy bizonyos témát választva.

Külön figyelem megérdemli a márvány, a macskaköves vagy a kő utánzatos termékeit: gyakran használják az ország stílusú konyhákat. Úgy tűnik, az eredeti konyhai kötény, amely egy csempe van a patchwork stílusában, erre, vegyen fel egy csempe kis virágmintákkal. A tetőtéri stílushoz a tervezők ajánlottak egy matt kerámia csempe beton vagy tégla utánzás, Ezt az üveg és a fém dekorációval kell kiegészíteni. Hozzon létre egy szokatlan kialakítást is keleti stílusban is: a Sakura virágok és hieroglifák ábrázolása.

Hogyan válasszuk ki?

A konyhában lévő kerámia csempe legnagyobb gyártóit Spanyolországnak és Olaszországnak tekintik, folyamatosan feltöltik az európai piacot olyan új termékekkel, amelyeket magas színvonal jellemeznek. Ebben az esetben a befejező anyag különbözhet a tervezési és működési jellemzőkben. Az olasz termékek az oldal klasszikus oldalai vannak 10-50 cm, és nagy méretű, 50 és 120 cm között. A középső minta mintákat általában a konyhai fali dekorációhoz használják. Ehhez különböző formákat kell szerezniük, és egy összetett panel létrehozása monoton alapon. A spanyol csempe nagy négyzetek formájában jól illeszkedik a padlóhoz, méretei 10 × 10-120 × 120 cm, és a vastagság nem haladhatja meg a 6 mm-t.

A spanyol kerámiák is bélés és falak is lehetnek, Ehhez érdemes választani a négyszögletes formák mintáit, amelyeket a szokásos 20 × 25, 20 × 30, 12 × 24, 15 × 15 és 15 × 20 cm. Az ilyen termékek vastagsága 4 mm. Mivel e faj terméke drága, akkor a vásárlás előtt a számításokat meg kell tenni, és előnyben részesíteni kell azoknak a mintáknak, amelyek méretei a felület több területe lesz. Ez csökkenti az anyagfogyasztást és csökkenti a hulladék mennyiségét.

Ami a tervezés választását illeti, az olasz csempe minimalizmus és korlátozás jellemzi, és az ellenkezőleg, ellenkezőleg, vonzza a csillogó és a játék megkönnyebbülését. Ha a belsejét virágos motívumok jelenlétére biztosítják csokrok és növényzet formájában, jobb, ha spanyol termékeket vásárolnánk. A szimmetria mintázatok jellemzik. A klasszikus stílusú konyhák esetében az angol kerámiák tökéletesen illeszkednek: kiváló minőségű és gazdag színpaletta.

Azt is kifizetni kell az anyag védelmének mértékére is, mivel folyamatosan ki van téve a főzés párolgását. Az anyagnak könnyen kezelhető, különösen a padlóburkolat, amely élelmiszer-részecskékkel szennyezett. Fontos szerepet játszanak a cél kiválasztásában és tartósságában. Ha a kerámia fél a nedves tisztítástól a tisztítószerek használatával, akkor gyorsan elveszíti a vonzó megjelenést. Ezért kívánatos az AA védelmi osztályú termékeket.

Tökéletesen alkalmas a konyhai kerámiákra, durva felületű, míg kis méretű struktúrával kell rendelkeznie: megkönnyíti a tisztításhoz. A falak burkolatára a szakértők azt javasolják, hogy az anyagot kis mértékű gonoszsággal használják, mivel nem lesz nagy terhelésű és olcsóbb. Abban az esetben, ha egy természetes fa jelen van a belső térben, akkor a konyha továbbá díszíti a csempék a fa betétek alatt. A fülhallgató színén van kiválasztva, és a munkás- vagy étkezési területen helyezkedik el.

Hogyan válasszunk kerámia csempe a konyhában, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: