Az “Altai” panelekről

  Sawairma – Famegmunkáló berendezések a különböző fafajták rönkjének és rúdjának hosszanti bontásának hosszterminálásért. Az Altaylekhmash pilon növénye az ilyen berendezések előállításához szakosodott leghíresebb vállalkozásoknak számít. Számos gépet termel, a tervezés, a munka és a műszaki jellemzők jellemzője.

  Sajátosságok

  A kísérleti berendezések gyártására szolgáló Altai növény 1996 óta kezdte meg munkáját. Kezdetben a benzin pilóták és szalagtípusú elektromos gépek gyártására szakosodott. Ma a cég a 10. legnagyobb hazai erdőipargyárak szerepel. A “Altai” márkanév alatt termel berendezést.

  A pilóták által gyártott tartomány hatalmas. Ez magában foglalja a lemez- és szalagos egységet. Az első olyan lemezfűrészekkel van felszerelve, akik támadások áldozataival vagy hígított fogakkal vannak felszerelve. A vágómunkás a motor tengelyére vagy a berendezés orsóra van felszerelve. Az ilyen gépek működtetéséhez csatlakozni kell egy háromfázisú hálózathoz.

  A lemez pilótáinak előnyei “Altai”:

  • A gyors és kiváló minőségű fa kezelésének lehetőség sík felületű;
  • Pontos fűrészelés – A kimenetet a műszaki paraméterekkel pontosan meghatározott üzemeltetővel ellátott fűrészárut kapja;
  • Kis energiafogyasztás nagy teljesítmény mellett;
  • tömörség;
  • a berendezések elbocsátásának lehetősége, hogy könnyen szállítható legyen;
  • Szokatlan felszerelés, pozitív és negatív környezeti hőmérsékletű működésének lehetősége.

  A lemez pilótáinak hátrányai magukban foglalják a magasabb árukat a szalagos berendezésekhez képest. Egy másik jelentős mínusz – A nagyméretű csatornák kezelésének lehetetlensége.

  Altai szalagos fűrészmalmok leggyakrabban kis és közepes famegmunkáló növényeket kapnak. Vízszintes típusú berendezések, amelyek különböző hosszúságú és vastagsága, furnér, talpfa és egyéb üres. Az ilyen berendezések munkaterülete egy szalagfűrész és a tervezés alapja – vasúti útmutatók.

  Az öv pilóták előnyei “Altai”:

  • Költségvetési költség – Az ilyen gépek olcsóbb lemezeket fognak fizetni, így magánhasználatra szerezhetők;
  • sebességre szerelés;
  • az elektromos energia alacsony fogyasztása;
  • a vékony vágás megszerzésének lehetősége;
  • A nagy fa törzsek fűrészelésének lehetősége.

  A szalageszközök mínusza közé tartozik Szükségesség és A pontos tuning technológia szükségessége (egyébként a kész anyagnak alacsony minőségű).

  Felülvizsgálati modellek

  Az “Altai” márkanév alatt a különböző teljesítményű vállalkozások professzionális famegmunkáló berendezései vannak.

  Szalag

  A tartomány több mint 10 típusú öv gyűlölet van. A legnépszerűbb szalag típusú modelleket az alábbiakban mutatjuk be.

  • “Altai-900”. Az egységnek egyszerű és megbízható kialakítása van. Az olcsóságnak köszönhetően gyakran beszerzi a közüzemi gazdaságokat és a kisvállalkozások készítését. A berendezés az óra körül működtethető. Az Altai-900 öv fűrészképes 8500 mm hosszúságú, 1900 mm szélessége és 1600 mm magassága. A modell elektromechanikus emelkedést és csökkenti a kezelt fűrészárut. Berendezést kell csatlakozni a 380 elektromos hálózathoz.

  • “Altai-900-PROFF” 11 kW kapacitással. Vízszintes gép, amelynek kapacitása legalább 8 m3 fűrészáruban. A feldolgozott naplók maximális átmérője – akár 900 mm. A berendezés elektromechanikus rendszert biztosít a fűrészblokk emeléséhez. A készüléknek van méretei 8500x1950x1600 mm (LXBXH, illetve). Tömeg 800 kg.

  • Altai-700. A legfeljebb 700 mm átmérőjű naplók kezelésére szolgáló berendezések és 1-6,5 m hosszúságúak. A kapott fűrészáru minimális vastagsága – 2 mm. A gép egy 7,5 kW-os kapacitású elektromos motorral van felszerelve. A gyökérbázis mentén a fa kézi utazását szolgálja. Teljes felszerelés súly – 700 kg.

  Az Altayelestekhmash belső égésű motorokkal (DV-ekkel) felszerelt szalagos paneleket is gyárt. Az ilyen eszközöket az elektromos, az egyszerűbb és a gyors javítás jellemzi. A mobil egységek mobilnak tekintendők, mert a helyszínen működtethetők. A népszerű benzinmodellek a következők: Altai-700A, Altai-900a-Prof (mindkét – Honda motor).

  Egyes modellek kínai DVS Lifan-val vannak felszerelve – alacsonyabb áruk van.

  Korong

  A modellek több fajban kaphatók, a telepített fűrészlemez méretétől függően. Itt vannak a leggyakoribb modellek.

  • “Altai-DPA550”. Ez egy kétszobás gép, amely 2 550 mm-es lemezekkel van felszerelve. Az elektromos motor teljesítménye 2×11 kW, feszültség – 380 V. Gépi méretek (vasút nélkül) – 1400x1860x1400 mm. A sínek hossza 10500 mm. Az egység tömege – 750 kg, teljesítmény – 10-12 m3 fűrészáru műszakban.

  • “Altai-DPU600”. Szögletes duplex, 2 fűrészel felszerelt, egymásra merőleges. A modell biztosítja a fűrészmalom automatikus ellátását. A csendes kocsi képes a vízszintes és függőleges irányban mozgni. A berendezések a 800 mm átmérőjű csatornák feldolgozására szolgálnak.

  A gyártó PPU550 lemezes fűrészárut is kínál, DPU500 és egyéb modellek.

  Használati utasítás

  Biztonsági okokból, mielőtt bármilyen altai pilótákon dolgozna Gondosan ismernie kell a kézikönyvet. A gyártó ajánlásainak betartásának elmulasztása baleseteket eredményezhet. A berendezésekkel való munka során az üzemeltetőnek különböző személyi védőfelszerelést kell használnia. Ezek közé tartoznak a munkaruházat, a poharak, a légzőkészülék, kényelmes cipők. Javasoljuk, hogy megtagadják az ékszereket, laza jelmezeket és más dolgokat, amelyek véletlenül mozgó egységekbe juthatnak.

  Az elektromos fűrésztelepeket egy átgondolt szellőzőrendszerrel kell ellátni. A munkahelynek jól kell megvilágítani, és nem zavarja a kívülállókkal. Az áramütés kockázatának csökkentése érdekében a berendezést földelni kell. A gépeket száraz szobákban kell működtetni. Nem szabad használni az aggregációt a magas páratartalom körülményeiben, az esőben. Annak érdekében, hogy a készüléket még nem tette kielégítően, nem szabad túlterhelni azt – az összes munkát a gyártó által ajánlott módokban kell elvégezni.

  A felügyelet nélküli gép elhagyása elfogadhatatlan. Mielőtt elhagynád, kapcsolja ki a berendezést, kapcsolja ki a hatalmat. Ugyanakkor meg kell várnia a csigák teljes megállását. Mielőtt bekapcsolná az eszközt, fontos, hogy vigyázzon a hirtelen elindításra. Ehhez, mielőtt a berendezést a hálózathoz csatlakoztatná, meg kell győződnie arról, hogy a kapcsoló a “letiltható” pozícióban van.

  A megszakítás nélküli működés érdekében a gép ajánlott Rendszeres karbantartása (mozgó mechanizmusok kenése). A kiszolgáló és javítás előtt a fűrészárut le kell választani az elektromos hálózatról.

  Ezeknek az ajánlásoknak a végrehajtása lehetővé teszi a berendezések maximális biztonságát az üzemeltető számára.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: