Fürdőszobafesték: Hogyan válasszuk ki az optimális opciót?

A festés az egyik legnehezebb fehérnemű, és nem a legnehezebb a falfestés használatában a fürdőszobában vagy a fürdőszobában. Ugyanakkor nem szükséges, hogy ez a fajta befejezés túlságosan érdekes és túlságosan unalmas legyen, mert mindig kompetensen kombinálhatja a festék meglévő festék színeit, valamint válassza ki a különböző módokat a felület díszítésére. És a festett falak meglehetősen modernnek és szilárdnak tűnhetnek.

Sajátosságok

A fürdőszobai festés kiváló alternatíva lehet a burkolólapok vágásához. Talán valaki a lakosokból ez az opció unalmasnak tűnik, de a mintaoldat megfelelő kiválasztásával és egy bizonyos típusú anyagokkal festett felületek nagyon eredetinek tűnhetnek.

Ez a befejezési módszer súlyos előnyei vannak:

 • alacsony ár;
 • jelentős fizikai erőfeszítés hiánya alkalmazva;
 • Az ilyen munkát szakember segítségével önállóan hajthatjuk végre;
 • A színezéshez nem igényel túl sok időt;
 • óriási dekorációs lehetőségekkel rendelkezik.

Egy másik számú köszönet esetén mindig elérheti a különböző hangok és színek fényerejét.

A fürdőszoba felülete teljesen festhető, és érdekes kombinálni egy kávézó, műanyag vagy üveg dekorációjával. A fürdők, a lélek körüli falak parcella, minden keverők odaítélhetők több modern anyaggal.

Jellemzők

Nem minden színező termék alkalmas javításra a fürdőszobában. Ezeknek a készítményeknek bizonyos követelményeket kell mutatniuk a nedvességre, a gőz permeabilitásra, a különböző anyagok elleni küzdelemre, a baktériumokra való ellenállás tulajdonságaira. És az ilyen festéknek gyors szárításnak kell lennie.

Az összes termék műszaki jellemzői a csomagban szerepelnek, és a festéket, amelyben a festéket végrehajtják. A vízálló kategória megtalálható mindenféle modern színezékben: mind a víz-diszperzió, mind az alkid és az akril, sőt az olaj.

Az olaj és az alkid termékek jó tapadást tartalmaznak, festették velük a falak tökéletesen mossák, emellett vannak olyan jellegzetes éles és maró szaga, amely nagyon hosszú ideig nem lehet elpusztítani, és az olajtermékek továbbra is megszáradnak.

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a hatalmas penészes foltok megjelenését a fürdőszobában lévő falak felületén, a legjobb, ha fungicideket tartalmazó festék megvásárlása.

Ebben a tekintetben a legjobb lehet víz-emulziós festéknek tekinthető, Nem csak a fürdőszobában, ezért leggyakrabban használható, és hagyja abba a választást. Miután alkalmazta a nagyon magas színvonalú szárított falakat, a festék nagyon mélyen behatolhat a bevonat pórusaiba, és számos hidratálja és utáni szárítás után sem lesz hámlása.

A falak felülete mögött, amely speciális összetételű, nagyon egyszerű és könnyen kezelhető a szokásos eszközökkel. A fal tisztítása nem sok időt vesz igénybe, és nem igényel túlzott fizikai erőfeszítéseket.

A készítmény antibakteriális komponenseiben szereplő termék nem teszi lehetővé a gomba és a különböző típusú formák szabadon, hogy nyilvánvalóvá váljanak az eltávolító falakra. Szükséges továbbá emlékezni arra is, hogy nem minden festék, amely a vízálló kategóriájának tulajdonítható, nem lesz elviselhetetlen szaga. Ez megnehezítheti őket zárt térben, így jobb, ha leállítja a választott színezéket szag nélkül.

Ha a szerelt fürdőszoba kialakítása nem teszi lehetővé, hogy válasszon egy víz-emulziót, amely nagyon ritkán történik, mivel mindenféle árnyalatú hatalmas választéka miatt bármely más víztaszító festéket választhat egy ilyen helyiségben.

A festék és a fal alapjainak megbízható fogantyújának garantálásához szükség van a jól szárított fal speciális nedves repellens alapozókkal, és az ilyen alapozás a legjobban megismétlődik 2-3 alkalommal. Csak az összes előkészítő eljárás vége után elkezdheti a falak festését.

Olvasson tovább  Mi a különbség a csavaros csavar között?

Nézetek

A fürdőszobai festékek több fajra oszthatók, amelyek eltérnek a jellemzőikben.

Víz diszperziós termékek

Ez a fajta festékek elegáns választéka mindenféle szín és színek. A szoba festett felülete ellenáll a különböző típusú szennyezéseknek. Az ilyen festék kiváló minőségű, és felhasznált felületeken, ahol szoros érintkezés van nedvességgel, a festett fal aktívan törölhető egy nedves ruhával. Festés smink éppen alkalmazott. A festékkomponensek minőségétől függően több csoportra oszthatók.

 • Akril. A nedvességálló termék akril alapon különbözik sok előnyben. A festék feltárott a felszínre, és gyorsan szárad; A rugalmasság jó szintje, repedések nem alakulnak ki a bevonaton; Hosszú élettartam, a nedvességállóság, a különböző reagensek (és a magas színvonalú ellátáshoz használt anyagok) és a hőmérséklet-rezsim éles különbségei.

Ezért az akrilfesték a falak, a padlók és a fürdőszoba fémfelületei számára a legjobb. Az akril színezékek úgy tekinthetők, hogy ne féljenek a víztől, hogy nem csak a nedves helyiségben díszítik a falakat, hanem a fürdő zománcjának régi bevonatának stílusos frissítéseit is.

 • Szilikát és szilikon. A fürdőszoba színező kompozíciójának kiválasztása, a vásárlási opciót szilikonnal,. A változat mindkét adata magas vízzel és szennyeződéssel rendelkező tulajdonságokkal rendelkezik, de ez a bevonat nem veszíti el a légi permeabilitást. Az ilyen típusú festékek alapvető hátránya a fürdőszobában vagy a fürdőszobában meglehetősen magas költségeknek tekinthető, az árak sokkal magasabbak, mint az akril termékek. De egy ilyen magas árat egyértelműen kifizeti egyszer, mert ez a bevonat közel 2-szer szolgál, mint a szokásos kompozíciók.

 • Latex. A latex alapú termékek közé tartoznak a szintetikus gumi speciális diszperziós részecskéi. Miután a festéket egy adott felületre alkalmazzák, a víz gyorsan elpárolog, és a latex részecskék azonnal elkezdenek egy rugalmas fóliát képezni, amely szorosan csatlakozik bármely felülethez.

Különösen ajánlott ilyen festék alkalmazása a fürdőszobákra, mivel a festett felület víztaszító és tartós lesz. Ezenkívül egy ilyen gyors szárító festéknek nincs csúnya és éles szaga.

A latex összetétele a fürdőszobák számára másfajta fényességgel rendelkezik, ezért érdemes előre dönteni, hogy pontosan a festészeti termék a legjobb vásárolni.

 • Ásványi. Az ilyen festékek a fürdőszobákhoz és a fürdőszobákhoz tartoznak az összetételükben a cement vagy a gyűlölt mész összetevői. Ezekből a festékekből való lefedés különbözik a nedvességtől, de sajnos, nem fognak elég sokáig tartani. Mivel a mai ásványi színezékek nagyon ritkán használják a kiváló minőségű javításra a fürdőszobában.

Az ilyen típusú festék egyetlen pluszja elérhető árak. Ezért, ha a fürdőszobában nem költséges a költségvetési javításhoz, akkor ez az egyik legjobb lehetőség. Ugyanakkor elő kell állítani annak a ténynek, hogy két év alatt a bevonatnak frissítenie kell.

Fürdőszoba fürdőszobákhoz

Az ilyen típusú termék fő előnyei lehetnek:

 • nem túl magas ár, mint más népszerű analógok;
 • egyszerű használat;
 • környezetbarátság;
 • a szagok teljes hiánya;
 • gyorsan szárad az alkalmazás folyamatát követően;
 • A színvesztés hiánya a nap sugarai alatt.

Nem érdemes víz-emulziós készítményt vásárolni PVA ragasztó alapján a falak színét a fürdőszobákban, mivel ajánlott csak száraz helyiségekben alkalmazni. De kiváló festékként használható a mennyezetre vagy csövekre.

A víztömítő dekoratív termék a szükséges viszkozitással rendelkezik Annak érdekében, hogy a falakon érdekes mintákat hozzon létre egy speciális eszköz használatakor. A tervezők tökéletesen tudatában vannak az ilyen lehetőségeknek, ezért az ilyen dekoratív kompozíciók széles körben használják a legbonyolultabb készítmények kialakításában.

Olvasson tovább  Mi a különbség a víz-emulziós festék között a víz-diszperzióból?

A víz emulzió bármely kívánt színben festhető, mivel a pigmentek hozzáadásának köszönhetően. Ez lehetővé teszi, hogy megkapja a szükséges árnyalatot, amely harmonikusan illeszkedik a szoba stílusába.

Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy mielőtt elkezdené a fürdőszobát az ilyen összetételen belül, először kezeljük a primer felületét a gomba ellen, mivel nincsenek ilyen komponensek a festékben. A legjobbak mindegyike, az ilyen festék a vakolaton marad.

Chlhercuchous festék

Ilyen festék, kivéve a fürdőszobát, lehet kiválasztva a poolok festésére. Kitalálták, hogy növelje a víz hosszú távú expozíciójának fenntarthatóságát, és leggyakrabban a fürdők és a szaunák befejezéséhez leggyakrabban megvásárolták, mivel megakadályozza a gomba és védi a felületet a baktériumokból. A smink erősek, nem félnek súlyos károktól.

A karcos felületek nagyon egyszerűek, ha elhagyják, nagyfokú védelmet biztosít az UV, a víz és a légköri hatás ellen, nem veszíti el a színt, és nem éget. Ezek a termékek nem tartalmaznak mérgező anyagokat. Alkalmasak a fa színezésére.

Alkid zománc

És érdekel az Alkyd zománc. Ez a fajta készítmény univerzális, mivel a nedvességállóság mellett átlátszó rétegbe fordulhat, elrejtheti az összes szabálytalanságot a falakon, a válás megteremtése nélkül. A törlés védelme a gomba ellen, és gyorsan felszámolja.

Hátránya van – a maró szaga, és ha festéket keres egy fürdőszobához, éles szag nélkül, akkor ez az opció nem felel meg.

Olaj

Az ilyen lefedettség egyik jellemzője a rendelkezésre állás és a költségvetés, mivel az ilyen típusú festék sokáig felmegy, de kellemetlen szaga van. Ráadásul nagyon nehéz lőni, ha szükséged van redyvopra.

Tekintse át a gyártókat

Napjainkban számos vállalat festékeket hoz a fürdőszobákhoz és a fürdőszobákhoz. Ez a fajta termék kiváló minőségű, elérhető költséggel, elegáns palettával rendelkezik.

Az egyik ilyen vállalat, amely vízszeletelt víz sminket termel, figyelembe vesszük Tikkurila. A színező kompozíciói hosszú ideig a bevonatok használata.

A híres vezető az építési piacon, a felhasználói vélemények szerint, hívható cégnek Dulux. Az eminent gyártó fürdőszobájának színezékeinek ára meglehetősen hozzáférhetőnek tekinthető a legtöbb hazai fogyasztó számára. A vállalat különféle kompozíciókat képvisel, amelyek eltérőek lesznek, mint a textúra és mindenféle színek.

Kiváló minőségű festékek és Jobi Német Corporation. A márka festék szagtalansága tartós, könnyen használható.

Ha költségvetést kell vásárolnia, de jó festék a fürdőszoba elhelyezéséhez, jobb, ha a hazai vállalat termékeire figyelmet fordítanak “Tex”. Különböző nedvességálló kompozíciók széles választékát kínálja, amelyek kiváló minőségűek.

Mit kell figyelembe venni a kiválasztáskor?

Fürdőszobák fürdőszobákhoz Matte és fényes bevonatok. Vásárláskor tudnia kell, hogy a matt típusú felületek univerzálisabbak, mivel lehetővé teszik számunkra, hogy teljes mértékben elrejtsük a primer szabálytalanságait vagy hiányosságait, amelyek nem fognak fényes bevonatot tenni. Matte hatás nyereségesen fog megjelenni bármilyen térben. Ezenkívül a vevő választása dombornyomott készítményeket termel, amelyek lehetővé teszik, hogy finom textúrát hozzon létre a falakon, valamint elrejtse a görbületüket.

Emlékeztetni kell arra, hogy ki kell választania egy bevonatot, amely alkalmas a fürdőszobában, és ugyanakkor megfelel a személyes ízlésének (színes, textúra, fényerő).

Ha a családod gyermekei vannak, akkor a gyermekek fantáziájával az eredeti képeket a falra alkalmazhatjuk, hogy kizárólag exkluzívabb legyen.

Egy adott festék kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy elolvassa a többi felhasználó véleményét, hogy az alkalmazás során pontosan tudja, hogy mit várhat a kiválasztott termékről.

Olvasson tovább  Leírás és rögzítő dugók betonhoz

Először érdemes megszámolni a kívánt számú festéket, hogy ezután nem kellett újnak kell lennie, Mivel a színek, még akkor is, ha egy pártból és egy cikkből származnak, még mindig komolyan különbözhetsz egy másikból. Ha több doboz egyszerre vásárol, akkor a legjobban összekeverik az egyik tartályban. A bankban az ilyen különbségek egyáltalán nem lesznek láthatóak, de szárítás után a festékeket meg lehet különböztetni a falakon, hogy észrevegyék az árnyalatok megkülönböztetését.

Hogyan kell helyezni?

A fürdőszoba falainak festése előtt a legjobb, ha azonnal távolítsa el a polcot és tükröket a felszínükből, akasztókból vagy horgokból és más eszközökről, amelyek egyenletesen zavarják a festéket.

Sok szakértő úgy véli, hogy a festés során figyelembe kell venni a hőmérséklet-szabályozást. Legjobb mutatók – +10 és +20 fok között. Fontos, hogy azonnal beállítsa a páratartalom mutatóit, amelyek nem lehetnek több mint 70%. Annak érdekében, hogy növelje ezt a mutatót a hideg szezonban, használhat egy hidratálószert, és távollétükben – a szokásos vödör forró vízzel.

A festék megfelelő alkalmazása érdekében meg kell felelnie a nem komplikált szabályoknak.

 • A tisztított felületen alapozót készítünk speciális oldattal. Sokféle univerzális belső primer van, de jobb, ha a csomagot választani, van egy felirat “a festék alatt”.
 • Miután a primer teljesen száraz, elindíthatja az ecset, hogy alkalmazza a színező kompozíciót a sarkokban. A placure placure esetében az összes keskeny elemet, belső részeket is használják kefe.
 • Minden széles felületet az utóbbi sorban festik, erre a görgőre. A jobb munka érdekében követnie kell a mozgásait – először felülről lefelé, majd balról jobbra, majd ismét felülről lefelé. Ez a technika még az újoncok számára is egyszerű. Ha a festék ecsetét többet töltenek, mivel ez is összehangolt, de minden esetben a bevonó réteg sűrűbb lesz.

 • A festés ecsettel a leginkább időigényes munka. A legjobb eredmény érdekében a festék a legjobb, ha 2-3 rétegben és több.
 • A tervezési munka különböző színek használatával folyamatosan zsíros szalagot kell használni – megkülönböztetni a parcellákat. A határokat a STENCIL leginkább megjegyzi.
 • A fal szilárd részei, amelyeket egy hengerrel festettek. Ahhoz, hogy egyenletesen felszívódjon a görgőben, akkor a tálcákat hornyokkal lehet megvásárolni. Hengerrel és tálcával nagy vagy kis festékszerkezetet hozhat létre.
 • Ha vannak szabálytalanságok, és szükség van az első réteg sűrűbb alkalmazására, akkor az ecsetet kell használnia, és a második réteg már görgővel is alkalmazható.

Hasznos tanácsadás

Ha a fürdőszobát már festették a festék előtt, akkor a festési munka kezdete előtt a legjobb, ha a régi festék összes maradványát fontolgatja.

Annak érdekében, hogy az új bevonat különösen világos legyen, és hogy végrehajtását kiváló minőségű és eredetiséggel megkülönbözteti, érdemes különböző matricákat használni, mint egy stencil vagy a festékek különböző színei.

Amellett, hogy a klasszikus dekoráció technikákat a hagyományos festés ecset (ez lehet egy sakk rajz, különböző vastagságú szalag, egyedi díszítés), Kiválaszthat bármely más technikát.

 • Bélyegzés. Az első festékréteget a második, de csak sokkal sötétebb, de a szokásos görgő helyett inkább szivacs használata (egyszerűen alkalmazni kell a falra).
 • Az absztrakt kép elhelyezése tetszőleges papír vagy textilek. A Kraft Paper világosabb képet ad, szövet – homályos.
 • Dörzsölje még mindig alacsony festéket az újságlapon és más.

Az alábbi videóból megtudhatja a fürdőszobában festett falak hátrányait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: