Laminált zsaluzat rétegelt lemez

Az alapítás alatt álló zsaluzat építése érdekében számos anyagot lehet gyakorolni, de a laminált rétegelt lemez különösen igényes. Ez egy fenol formaldehidfóliával borított építőanyag. A phaneurra alkalmazott film nedvességállóvá teszi, ellenáll a környező hőmérsékletnek, kopásállónak. Az ilyen laminált rétegelt lemezeket különböző termelési területeken használják: a bútorgyártásból a hajógyártásba.

Leírás és jellemzők

Kiváló minőségű rétegelt lemez kiderül Néhány (3-10) vékony fa lap (furnér). A lemezek szálak keresztirányú elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy egy fane nagyon tartós anyagot készítsen. Az építési és javítási igényekhez egy rétegelt lemez következetes, amelynek alapja a nyírfa hulladék feldolgozása. Bútorok gyártásához, rétegelt lemez, a tűlevelű fajták furnéra alapján. A laminált rétegelt lemez létrehozásának folyamata a nyersanyag előkészítésének szakaszában szokásos módon változik. A ragasztó készítmények olyan alkatrészeket tartalmaznak, amelyek minden egyes panel megkeményednek és színnel vannak ellátva. Ez lehetővé teszi, hogy a többrétegű anyag minden egyes összetevőjét áthatja a folyadéktól a vastagság alatt.

A külső bevonat sűrűsége 120 g / m2 sebességgel rendelkezik. Ezenkívül az ilyen laminátum természetes színe a bevonat sötét színét, pontosan reprodukálja a természetes fát. A színezőanyag hozzáadásakor megváltoztathatja a rétegelt lemez színezését a rendkívül fénytől a rendkívül sötéthez. Házi rétegelt lemez a gost, mint a gyártók, nem tartalmaz Nyár zárványokat. De itt készült Kínában a struktúrájában, közel 100% -a nyárfa fűrészpor. Egy ilyen anyag lesz a legalacsonyabb minőség, annak használata bármilyen iparágban válhat egyfajta kockázat.

Termékleírás:

 • Az anyag víztartalma legfeljebb 8%;
 • Sűrűségjelző – 520-730 kg / m3;
 • A méretek eltérése – legfeljebb 4 mm-t;
 • A fenol-formaldehid gyanták mennyisége körülbelül 10 mg minden 100 g anyag esetében.

Ezeket a jellemzőket általában elfogadják a kiváló minőségű laminált rétegelt lemez minden fajtájára. Érdekes megjegyezni, hogy A vastag lapok gyártásához kevesebb furnérlemezeket alkalmaznak, mint a vékony. Ugyanakkor a kályha 20 milliméteres vastagságú, intenzíven gyakorolják a moduláris bútorok előállítását. És 30 milliméter vastagságú lemezeket viszont a külső és belsőépítészethez kapcsolódó munkákban használják.

Azon szerint, hogy a panelek gyári vágását szigorúan 90 ° -os szögben kell végrehajtani. Az eltérés a panel hossza mentén nem több, mint 2 mm a forgalmi telefonon. A széleken egy elfogadhatatlan felfüggesztés és forgácsolás.

Forgalmi anyag

Ez a meghatározás magában foglalja a ciklusok számát, amelyek képesek ellenállni a rétegelt lemeznek az újrafelhasználható használat esetén. Ebben az időben a gyártó cégtől függően a kategóriába tartozó anyagok feltételei vannak.

 • Kínában előállított listák. Tipikusan az ilyen lemez alacsony minőségi jellemzői, a zsaluzat képes ellenállni legfeljebb 5-6 ciklusban.
 • Az orosz vállalatok fő tömegével előállított lemezek, az ár és az erő szempontjából jó megoldásnak tekintik. A márka alapján a termékek 20-50 ciklusból használhatók. Az ilyen szakadék a gyakorlott technológiák és az alkalmazott felszerelésnek köszönhető.
 • Rétegelt lemez nagy hazai gyárakban és Európából származó behozatalon (különösen Finnország), kiszámítják a magas színvonalat, ami befolyásolja költségeit. Képes akár 100 ciklus ellenállni.

Nem egy gyártó befolyásolja a felhasználás szorzottságát, hanem a megfelelő felhasználási feltételek végrehajtását is.

Érvek és ellenérvek

Pozitív tényezők a filmekkel borított rétegelt lemezek használatához:

 • Nedvességállóság;
 • nagy ellenállás a hajlításhoz vagy nyújtáshoz;
 • a kezdeti jellemzők elvesztése nélkül újrafelhasználható képesség;
 • Nagyméretű holisztikus lapok;
 • Magas kopásállóság.

Mínusz:

 • Nagy ár (a pénzügyek megmentéséhez, bérbeadás vagy anyagok megszerzése);
 • A fenol-formaldehid gyanták mérgező elpárolgása (a zsalu nem számít az építésben)).

Fajták

A vállalatok többféle rétegelt lemezt termelnek:

 • rendes, előlépett film;
 • ragasztó fc (rétegelt lemez, karbamid ragasztó);
 • ragasztó fsf (rétegelt lemez, fenol-formaldehid ragasztó);
 • Építkezés.

Az FC-t a belső munkák befejezésére gyakorolják, vagy bútorok készítése során. Az építkezés az alapítvány, a falakon vagy átfedések, ez a típus kizárólag kialakításakor a nem levehető zsaluzat, vagy ha azt nem több, mint 3-4 ciklusban.

Több ciklussal lehetetlen alkalmazni, mert elveszíti a konfigurációt és az erősség tulajdonságokat.

A zsaluzat kialakításának kialakításához használja a szokásos, az FSF-t vagy az építési fenéket, ahol a film. A választás attól függ, hogy milyen típusú építés létrehozott és konkrét erő a fal falán a forma. Építési rétegelt lemez – erősebb, megbízható és kopásálló. Megfelelő használatával ez az anyag sokszor működtethető.

A filmmel bélelt lapok forgalma képes több mint 50 ciklus elérésére, ha ez egy épület rétegelt lemez, amely jó eredménynek tekinthető. A faanyag gyártásában alkalmazott fa típusát jelentősen befolyásolja. Így, A lista után a rétegelt lemez legjobb tulajdonságai egy nyár-tömb, majd tűlevelű fűrészárut tartalmaznak.

Dimenziók

Az oroszországi építőanyagok piacán láthatja a következő méreteket a zsalu laminált rétegelt lemez: 6; kilenc; 12; tizenöt; 18; 21; 24 milliméter vastag. A zsaluzat kialakításának felépítéséhez a konkrét keverék szerkezeteinek felépítése során 18 és 21 milliméteres építési típusú lapokat gyakorolnak, amelyek végfelületeiben az alkalmazott megelőző lakk lakkozás akril alapon van. A 18 mm-es vékonyabb panelek rendkívül alacsony szilárdsággal rendelkeznek, hogy betonoldatot öntsenek, és 24 mm-es lemezek sokkal drágábbak.

Rétegelt lemez, laminált formában 2500 × 1250 × 18 mm, 2440×1220 × 18 mm, 3000 × 1500 × 18 mm – különösen az alacsonyabb ár miatt. A 2440 × 1220 × 18 milliméter méretű felülete 2,97 m2 súlyú 35,37 kilogramm. 33 vagy 22 darab csomagolásban vannak csomagolva. A 2500 × 1250 × 18 mm-es panelek területe 3,1 m2, és a súlya körülbelül 37 kg. A 18 mm vastagságú levél és a 3000×1500 mérete 4,5 m2 felületű terület, és 53 kg súlyú.

Tippek a választáshoz

Ha a zsaluzat alatt egy phaneert kell vásárolnia, akkor a lemezek kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a következő kritériumokra.

 • Ár. Nagyon alacsony ár jelzi a rossz termékminőséget, ezért a bázisok és a nagy építőipari üzletek vásárlása ajánlott.
 • Felületi struktúra. A lapnak nem szabad hibái és megsemmisítései. Ha az anyagokat megsértéssel tárolták, akkor a görbület jelenléte, amely meglehetősen nehéz beállítani. Feltételezzük, hogy a befejező rétegelt lemez, általában barna és fekete színű.
 • Jelzés. A megnevezések lehetővé teszik a kulcsfontosságú paraméterek megtanulását. Az információ a címkén vagy az anyagon lévő anyagra van nyomtatva.
 • Zsúfolt. Az építőanyagot több fajtában gyártják – extra, I-IV. Minél magasabb a legmagasabb fajta egy zsaluzat anyag, akkor nehezebb megvásárolni, mivel a minimális ár elég magas lesz. Ugyanakkor ugyanakkor a fajta I / II panel lesz a legmagasabb erő tulajdonságok és működési paraméterek. Ennek eredményeképpen a zsaluzat építőanyagot használnak felhasználási feltételek és terhelések.
 • Bizonyítvány. A termék egy speciális, ezzel összefüggésben kapcsolódik, a gyártó kötelező ellenőrzés alatt áll, és megkapja a megfelelő tanúsítványt. A jelenléte igazoló dokumentum megfelel-termékek által létrehozott műszaki előírásoknak vagy GOST a fő jele a megfelelő minőségű a termék, továbbá a dokumentum kell rögzíteni a valódi nyomtatás a nyomtatott vagy bélyegző a szervezet hitelességének igazolása, a fénymásolás nem illeszkedik.

Hibamentes kiválasztás esetén az összes termék jellemző a szükséges jellemzőkkel kapcsolatos.

Hogyan válasszuk ki a zsaluzat tűzifa kiválasztását, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: