Mi az üvegszálas paszta és hogyan kell használni?

Az üvegdíszelés egyre népszerűbbé válik. A mi cikkünkben megmondjuk, hogy milyen matt paszta és hogyan kell használni.

Sajátosságok

Illessze be az üvegmátét – fehér és vastag krémes konzisztencia különleges vegyi anyagát. Az érintéshez ez olajos anyag. Gyakorlatilag nincs szaga, a pH-szint 3,5. A szerszám nem tartalmaz savakat, működés közben nincs gázképződés.

Lehetővé teszi, hogy áttetsző vagy átlátszatlan képet hozzon létre a sima üvegen. A technológia magában foglalja a kristály szilíciumrács megsemmisítését a felső üvegrétegben. Ez a kémiai reagensek tészta hatása alatt 25 mikron mélységben történik.

A technológiát üvegezésnek hívják. Lehetővé teszi, hogy bármilyen üveg felületét díszítse. A technika a film sablonok használatát jelenti.

Az üveg mellett az anyagot kerámiával és gránitokkal dolgozni kell.

Az eszköz célja, hogy alkalmazni egy mintát a felületen egy nagy szilíciumtartalom (beleértve a plexiüveg és mázas porcelán). Ugyanakkor a rajzok lehetnek a legkülönbözőbbek, az egyszerű feliratoktól, amelyek komplex művészeti készítményekkel végződnek. A maratás végén egy bársonyos textúrával rendelkező minta alakul ki.

Matting paszta díszíthető:

 • Konyhai kötények;
 • Lapüveg és tükrök;
 • Esküvői szemüveg;
 • ólomüvegkészítmények;
 • konyhai eszközök;
 • Üveg autók;
 • Üzleti ablakok;
 • Üveg polcok, ajtók.

Ezenkívül üvegedényeket, asztali láncokat készíthet. Segítségével egyedülálló hétköznapi dolgokat készíthet. A maratás lehetővé teszi, hogy rendkívüli ajándéktárgyakat és ajándékokat hozzon létre születésnapokért.

Tulajdonságok

A matt paszta számos egyedi tulajdonsággal rendelkezik. A vele való munka minimális munkaerőköltségek és beruházások jellemzik. Az anyag könnyen használható és biztonságos az emberi egészségre.

Az árukat a hermetikus tartályba csomagolt kész anyag formájában szállítják. A termék minimális eltarthatósága hat hónap. A tárolása során a folyadékhulladék kis százaléka megengedett.A keverés során a készítmény visszatér a kezdeti állapotba.

Ha egy szivárgási tartályban tárolódik, sűríthet. Szükség esetén folyékony állapotra lehet fordítani. Egy nagy mennyiségű üvegfelület feldolgozásának egyszerűsítése. Krém inerton viaszok, akril, styriracryl polimer filmek. A rajzzónák korlátozására szolgálnak.

A tészta elpusztítja a fém hosszú távú érintkezéssel a felületet. Ipari méretben használják, a helyiséget kipufogó szellőzéssel felszerelik. Az anyagot többször használják: Használat után, külön tartályban gyűjtik össze.

A kapott kép nem törlődik, és nem mossa le vízzel. Ez a fő előnye az üveg homokfúvás technológiáján. Példakénti anyagfogyasztás 1 kg / 24 m2 üvegfelületen. Ebben az esetben a paszta újra felhasználható 7-8 alkalommal.

Ez az anyag klasszikus és színt vállalhat. A konzisztencia miatt a készítmény nemcsak vízszintes, hanem függőleges felületeken is alkalmazható.

A tésztát különböző mennyiségű konténerben értékesítik: 200, 500, 1000, 2000, 3000, 5000 g. Könnyen dolgozni kell, a maratás nem igényel segédberendezéseket. A technológia majdnem csendes, nem konjugálja a szoba szennyezését.

A bombázási fluoreszkáló festékkel együtt az üvegen lévő bombázási fluoreszkáló festékek lehetővé teszik a fényes rajzok és festett kompozíciók létrehozását. Azonban a matting az üvegfelület visszafordíthatatlan változásainak folyamata. Visszaadja a kezdeti fényességet a jövőben nem fog működni.

A festék a megrendelés alatt készül, így a gyártási dátuma a tényt egybeesik a szállítási idővel. A függőleges és vízszintes felületek termékeit konzisztencia jellemzi.

A készítmény képlete a gyártók szerzője.

Népszerű márkák

A matt szivattyú gyártása az üveg feldolgozásához különböző gyártókkal foglalkozik. Érdemes megjegyezni a legtöbb vállalat termékeit, amelyek a legnagyobb beszerzést használják.

 • Noxton – A gyártó paszta a komplexitás bármely szintjéről.

 • “Aqua Color” – Szolgáltató magas színvonalú és olcsó paszta, kényelmes és könnyen dolgozni. A kompozíciót a terrakotta hatásával szabadítja fel.

 • Sammaker A különböző felületeken való együttműködés kényelmes következetességgel rendelkezik.

 • Bársonyos üveg – A függőleges és vízszintes felületek feldolgozására szolgáló termékek.

 • Társaság 3m felszabadítja a tésztát, amely nemcsak a mock, hanem tisztítsa meg a felületet is.

Hogyan kell használni?

Az üvegfelszíni matting eljárás több egymást követő lépésben történik. Annak érdekében, hogy nincsenek nyomtatás a felületen, hagyományos gumi kesztyűt használunk. Ezenkívül zsíros spatulát és skót készítünk. Fontolja meg a munka fő szakaszait.

 • Készítse elő a munkaterületet. Szükség esetén a szennyeződés megtisztul, majd zsírtalanít.
 • Az elkészített stencilek a tiszta felületen ragadnak. Extra részletek azonnal tiszta.
 • Nyissa ki a tartályt a termékkel, és keverje fel a szerszámot, ha szerkezete heterogén.
 • A pasztát egy 2-3 vagy 3-4 mm vastag réteggel ellátott spatula alkalmazza. A réteg vastagsága függ egy adott paszta típusától, amelyet a gyártó a tartályon jelez.
 • Gyorsan és egyenletesen eloszlatja a stencil felületét. Megszárad.
 • Körülbelül 8-15 perc elteltével az anyagot eltávolítjuk a stencilektől, és külön tartályba tisztítjuk. Szorosan zárva a jövőben.
 • Tiszta stencilek, amelyekhez az üveg vízáram alatt helyezhető el. A jogorvoslatok vízzel mossuk le. Felszíni száraz törlés.

Ha szilárd maratás szükséges, a minta határai egy szalagfilmet alkotnak. Miután egy paszta alkalmazása, és gyorsan terjeszti a felületet vékony réteggel. Ehhez a technikához a workshopok különböző képeket (fényképekig). A következetességtől függően a paszta nem csak nagy, hanem kis részleteket is kifejleszthet a rajzról. Az anyagot bármilyen komplexitás rajzolására használják. Lehetőség van a féltónusig.

A kép méretei lehetnek a legváltozatosabbak. Ebben az esetben több sablon használható üzemben. A készítmény összetétele a dolgozó gránit vagy kerámiából van egy optimalizált képlet jobb behatolását a felső réteg a feldolgozandó anyag.

Mit kell figyelembe venni most?

   Számos árnyalat létezik.

   • Tiszta alap – garancia egy minőségi eredmény. Ha a pasztát felkészületlen üvegre alkalmazzák, a kép nem lesz egységes. A helyszínen a foltok megjelennek. Ez a hiba lehetetlen álruhában vagy remakuálni.
   • Képek-stencilek a paszta munkájához függetlenül vagy megrendeléssel a saját vázlatán. Az ilyen képeket speciális eszközökre nyomtatják: plotters.
   • Gyakorlati bemutatók: Az egyéni paszta típusai az allergiás reakciók megjelenését provokálhatják. Ezért az otthoni munkát jól szellőztetett területeken kell elvégezni.
   • A felhasználó megváltoztathatja a szőnyeg intenzitását. Ezt nemcsak az üvegfelületen lévő anyag expozíciós ideje határozza meg. MASITS végrehajtási mód. 2 típusra osztható: hideg (20 ° C hőmérsékleten 15 percig) és forró (60 ° C hőmérsékleten 15 percig).
   • Ugyanazzal az expozícióval, a kémiai reakció intenzíven magasabb hőmérsékleten. Azonban ez a módszer a maratáshoz vezet az elmosódott élek megjelenéséhez, ha nem egy filmet használnak működés közben, hanem papírintézeteket. Ez a tészta által kiválasztott vízgőzöknek köszönhető. Ebben az esetben a papír levele az üvegfelületről, így a paszta behatolhat az ebből eredő ürességbe.
   • A munka során lehetetlen pasztákat készíteni az üvegre, ahol nincs biztosítva. A reakció azonnal elviseli a reakciót, így a felület nem dolgozó részét izolálni kell a tömegkezelésből.
   • Összetett rajzokkal dolgozhat. Ebben az esetben azonban a munkaterületnek való kitettségnek kell ellenállnia.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: