Mi és hogyan lehet a gipszkazetták beton?

Bármely lakóépületnek bizonyos szobákban jól kell tartania. De néhány anyag, éppen ellenkezőleg, gyorsan átadja a porózus szerkezetük miatt. Ez magában foglalhatja a levegőztetett betonblokkokat is, amelyekből kis épületek épülnek. Ez az építőanyag nagy népszerűségű, mivel kis súlya, elfogadható ár és széles rendelkezésre állása a piacon. Ahhoz, hogy jó és tartós házat kapjunk, a levegőztetett betonfalakat helyesen kell elhelyezni. Ezért az ilyen kezelési anyagok megválasztását minden komolysággal és felelősséggel kell kezelni.

Az anyag jellemzői

A levegőztetett beton egy porózus építőanyag, amely hab betonból áll. Az ilyen blokkok egyik jellemzője olyan nyitott pórusok jelenléte, amelyek képesek a levegő és a víz áthaladására. Ez a jellemző nem előnyös, hiszen a levegőztetett betonfalak belsejében magas páratartalommal sok folyadékot gyűjtenek össze. Hasonló jelenség nemcsak a hőszigetelési jellemzőkkel jár, hanem hidegben is jégképződéshez vezet.

Azonban a levegőztetett betonblokkokat bizonyos előnyök jellemzik.

 • A levegőztetett beton fő összetevői cement, mész, kvarc homok, alumínium por és víz. Mindezek a termékek teljesen biztonságosak az emberek számára, így az ilyen típusú blokkok teljesen környezetbarátak.
 • Az alacsony súly és az erő optimális aránya. A levegőztetett beton képes jelentős terhelés ellenállni, de nem ajánlott használni a 3 emelet feletti házak építéséhez.
 • Az anyag rossz hő. Ez lehetővé teszi az épület belsejében lévő hőmérsékletet egy meghatározott szinten.
 • A levegőztetett betonblokkok összetétele nem járul hozzá a penész vagy gomba reprodukálásához. Ez a termék optimális megoldás kis magánházak építésére.

A levegőztetett beton egyedülálló építőanyag, amely helyesen és időben kell lennie a nedvesség behatolásából.

A vakolat típusai

A levegőztetett betonfalak vakolása az építési munkák kötelező szakasza. De az ilyen termékek esetében csak különleges megoldásokat kell használni, amely átadja a levegőt és késlelteti a nedvességet.

Ezért többféle keveréket használnak gyakrabban a levegőztetett betonból történő vakoláshoz.

 • Lime-cement megoldások. Ez az ilyen típusú vékonyréteg keverékeket kifejezetten az anyag alatt fejlesztették ki. Fagyasztott után a megoldás nagyon jól hiányzik a párok. A felületi tengelykapcsoló-együttható a vakolatok egyik legjobbja. A pozitív tulajdonságokból megjegyezheti a negatív hőmérsékletek ellenállását.
 • Akril vakolatok. Ezt a lélegző keveréket a gyakorlatiasság és a környezetbarátság jellemzi. De a készítményt jól továbbítják a nedvesség, így a levegőztetett beton fala előtt, szükség van a vízszigetelő rétegre.

 • Szilikon vegyületek. Ez a fajta termék belső munkákra szolgál. A réteg alkalmazása után gyakorlatilag nem reped, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan és megbízhatóan megvédje a falakat. Az anyag egyetlen hátránya a piacon magas költségeknek tekinthető.
 • Szilikát megoldások. Szerezd meg őket különböző szilikátok alapján, amelyek jól ellenzik a különböző fizikai és kémiai terheléseket. Ez a fajta vakolat a külső munka egyik legmagasabb minősége.
 • Gipszkeverékek. A vakolat szerkezete különbözik az egységességben, amely lehetővé teszi a nagyon sima felületek megszerzését. De a gipsz nem tolerálja a nedves környezetet, így csak olyan épületekben használható, ahol a páratartalom minimális. A sorsgal való tapadás növelése érdekében a falakat előzetesen impregnálták speciális primerekkel.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a cement vakolat használata a levegőztetett betonhoz nem ajánlott.

Miután a fagyasztott készítmények sűrű szerkezetet képeznek, ami nem hagyja ki a gőzt. Ezért végül felhalmozódik a blokkok belsejében, negatívan befolyásolja őket.

Hogyan válasszuk ki?

A modern piac számosféle vakolatat kínál. Mindezen kompozíciókat kémiai szerkezet és fizikai tulajdonságok jellemzik. Nyilvánvaló, hogy mindegyik megoldás csak meghatározott feladatok megoldására szolgál – nincsenek univerzális vakolatok a levegőztetéshez.

Az ilyen kompozíciók kiválasztásakor számos funkciót kell értékelnie.

 • Paly permeabilitási koefficiens. Ez a jelzőnek meg kell haladnia a levegőztetett beton hasonló értékét. Egy ilyen megoldás lehetővé teszi a tervezés légzését.
 • A keverékeket a minimális mennyiségű vízzel kell elkészíteni. Ez magában foglalhatja a szilikát vagy szilikon kompozíciókat. A vakolat vakolat jelentős mennyiségű folyadékot tartalmaz, így ez nem mindig alternatív megoldás.
 • Az alkalmazott réteg minimális és maximális vastagsága. Egyes keverékek segítségével igazíthatja a csempe alatti jelentős cseppeket, míg mások lehetővé teszik, hogy vékony és sima dekoratív réteget hozzon létre.

 • Üzemeltetési feltételek. Gyakran ez a lépés a hőmérséklet-rendszer, a páratartalom és egyéb jellemzők értékelését jelenti, amelyet a vakolat ellenáll. Néhány fajta használható a fürdőszobában, míg mások alkalmasak kültéri alkalmazásra, ahol éles hőmérsékletkülönbségek vannak.
 • A keverék fizikai jellemzői. Fontos olyan vegyületeket kiválasztani, amelyek gyorsan nem száradnak. Minőségi és egyenletesen elosztani őket a levegőztetett beton felületén. Figyeljen arra is, hogy a készítmény bizonyos mikroklumatikus körülmények között történő alkalmazás után repedjen-e.
 • Gyártó és vevői vélemények. Ezek a jellemzők az egyik legfontosabbak. Ne takarítson be egy vakolatra a levegőztetett betonhoz, mivel ennek az anyagnak a tartóssága ezzel függ. A szakértők azt javasolják, hogy előnyben részesítsék a jól ismert vállalatok termékeit, amelyek már bizonyították a piacon.

Ha jobb a vakolat?

A levegőztetett beton porózus szerkezete feltételezi a blokkok nedvességének gyors felszívódását. Ha a víz lefagy, akkor a pórusok megszakításához és az anyag műszaki paramétereinek csökkenéséhez vezethet. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy a falak levegőztetett betonból csak az év meleg időszakában javasolják. Fontos, hogy éjszaka ebben az időben a hőmérséklet nem esett 0 fok alatt. Az optimális ideiglenes szakadékot hónapok: március és szeptember között. De egy adott időt kell kiválasztani, csak a régió levegőhőmérsékletére és éghajlati jellemzőire összpontosítva.

Nem javasoljuk, hogy a falakat közvetlenül az erekciójuk után lehessen elindítani – szükség van egy kombinációs oldatra a varratokban.

Ne feledje, hogy a cementkeverékek sokkal hosszabbak, mint a speciális ragasztók levegőztetett betonhoz.

Alkalmazás technológia

A gázblokkokból származó gyalogblokkok kötelező lépés, amely lehetővé teszi hőszigetelési jellemzőik növelését. De sokan azon tűnődnek, hogy a kis munka jobb a munka megkezdéséhez.

Meg kell jegyezni, hogy az ilyen műveleteket több megközelítéssel végzik.

 • Belső kezelés. Sok szakértő javaslom, hogy szar, és megrázta a gasoblock pontosan belülről a ház – ez teljes mértékben közel az összes pórusok, és megszünteti a behatolást a külső nedvesség belsejébe.

 • Külső kivitel. Szintén találkozik, de nem olyan gyakran, mint a belső. Egy ilyen lehetőség előnyösebb abban az esetben, ha az épület közel van a tóhoz vagy a folyóhoz. Az ilyen tényezők befolyásolják a levegő páratartalmát, és hozzájárulnak a falak belsejében lévő víz gyors felhalmozódásához. Tehát ebben az esetben meg kell akadályozni egy ilyen jelenséget. Kérjük, vegye figyelembe: Más körülmények között nem mindig alkalmas, mivel a falak felszívják a folyadékot a levegőben lévő levegőből. Ez viszont növeli a szárítás időtartamát.

A házban

A levegőztetett beton falak belsőépítése magában foglalja a keverék alkalmazását, hogy nemcsak még egyenletes, hanem tartós felületet is kapjon.

Ezt a következő algoritmus szerint végezzük.

 • Először is, szükség van a gázlockok felületére a por, fagyasztott ragasztó tubercles és t. D. Ezt követően nedves hengerrel hidratálja a falat. Amikor a felület elkészül, alapozókkal borítják. Számos szakértő javasolja a fürdőszobák számára, hogy mély behatolási keverékeket használjanak. A folyosót vagy a WC-t rendes és olcsó kompozíciókkal kezeljük.
 • Az összehangolási eljárás egyszerűsítése, a beacons telepítéséhez. Megvásárolhatja őket a kívánt mennyiségben szaküzletekben. Felhívjuk figyelmét, hogy a falat világítótornyok nélkül igazítsa, és egy bizonyos tapasztalat jelenléte nehéz lesz. Rögzítse ezeket a formatereket az alapon ugyanazzal a megoldással, amelyet vakolatként használhatunk. Fontos, hogy minden világítótornyot egy függőleges síkban igazítsa.

 • A vakolást mellékletekkel végzik. Ha van lehetőséged, akkor egy speciális gépet használhat a megoldás permetezésére. Fontos, hogy a keveréket megközelítőleg azonos vastagságú réteggel forgalmazzuk. Ha a vakolat vastagsága jelentős, akkor helyesen alkalmazza több rétegben. Minden egyes későbbi működés előtt szárítóréteget kell adnia egy korábban alkalmazott réteghez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az igazítás után meg kell távolítania a jelzőfényeket, és helyesen töltse ki őket egy megoldással.
 • Befejeződés. Ez a lépés nem kötelező, mivel sok falak egyszerűen csak háttérképgel vagy más befejező anyagokkal fedjük le. Ilyen kivitelben már speciális dekoratív megoldásokat használhat, amelyek lehetővé teszik, hogy nemcsak lapos, hanem göndör felületet is szerezzenek.

Kívül

A külső befejező technológia gyakorlatilag nem különbözik a korábban leírt algoritmustól.

A kültéri zsaluzás számos megkülönböztető tulajdonsággal rendelkezik.

 • A rácsokkal megerősített falak. Ehhez 0,1 mm vastagságú fémtermékek. A hálót közvetlenül a megoldáshoz kell tartani. Ezért a készítményt elsősorban az alapra alkalmazzák, majd az anyagot megnyomjuk.
 • Tegye a vakolat több rétegbe. Mindegyik befejezése után megoldást kell adnia, hogy teljesen megszáradjon, így a felület nem érinti 3-4 napig. Ha ebben az időben az esők megjósolják, akkor meg kell védenie a falakat polietilén fóliával. Az első réteg egyszerűen ásni lehet az összehangolás nélkül. A végső réteg a sík igazítására szolgál.

Minden más folyamat teljesen hasonlít a belsőépítészettel: alapozás, igazítás és befejező felület.

Teljes kört, a külső falak festhetők, lefedve dekoratív vakolat, vagy csak csukja be a vinil kapcsolt.

Hasznos tanácsadás

A levegőztetett betonfalak tartóssága elsősorban a kiváló minőségű kivitelből függ.

Ahhoz, hogy kiváló minőségű és tartós felületet kapjon, több szakembert kell vezetnie.

 • Csak kiváló minőségű termékeket használjon a vakolat képződéséhez. Elkészült a saját kezével, a keverék nem képes szilárdan erősen a gázblokkkal.
 • A száraz helyiségek esetében a hagyományos gipszkarton lapok alternatívak lehetnek a Highlockhoz. El kell kapcsolni egy előre hozzá rendezett falhoz, majd díszítve.
 • A keverék adhéziója a levegőztetett beton minőségétől is függ. Ezért fontos az ellenőrzés, és ez a mutató még mindig a ház tervezési szakaszában van.
 • Figyeljen a falak sarkára. Hogy erősítse őket, használjon speciális fém sarkokat, amelyek képesek javítani a keret erősségi jellemzőit.

A levegőztetett beton egyedülálló építőanyag, amely magas színvonalú befejezést és védelmet igényel. Ezért vakolás kell végezni mind a szerint, a modern technológiák segítségével egyetlen bizonyított és biztonságos anyag az emberi egészségre.

A gipsz levegőztetett betonról, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: