Milyen háttérkép jobb – vinil vagy phlizelin?

Javítás vagy lakás elrendezése – Mindig a helyzet nem könnyű, és nagyon gyakran sok kérdés merül fel, ez nem könnyű megoldani ezt. A modern termelés óriási választékot kínál az áruk megválasztásának, és gyakran véletlenszerűen válik, miközben komolyan kell megközelítenie. Például érdemes gondolkodni, milyen jobb háttérkép jobb – vinil vagy phlizelin.

Mi a különbség?

Mivel a korábban az emberek csak egyfajta tapétát tudtak – papír, akkor senki sem volt kérdése, hogy mit érdemes választani, mi a jobb, mi a különbség, mert a különbség, ha a szín és a rajzok körül mozogsz, akkor nem volt. Papír természetesen klasszikus, de nem korlátozódhat. A modern iparág legalább két lehetőséget kínál – Flelilinic és Vinyl háttérképek.

Mindegyiküknek hátrányai vannak és előnyei vannak, és érdemes megtanulni egy kicsit az egyes verziókról a megfelelő választás érdekében.

A vinileket a vinil-, és elképzelhető két réteg – egy szőtt vagy papír, második vinil. A Phlizelinovtól eltérően kétrétegűek.

Több típusra oszthatók.

  • Habosított. Alkalmas, inkább a nem lakossági helyiségekben, mint nagyon sűrű, és a nedvességállóságuk kissé alacsonyabb, mint más vinil háttérképeké, de elrejtik a falhibák jól.
  • Mosható. A konyhában és a fürdőszobában kapott különleges használat precízen a kémiai mosószerek és páratartalom különleges ellenállása miatt.
  • Selyemográfia. A második, közvetlenül vinilréteg van selyemszálak. Az ilyen háttérképek gyöngyökkel vannak formázva, kellemes az érintéshez, és nem fakulnak.

A fliselinikus különbözik a vinilektől, elsősorban a textúrából – egyrétegűek. Mozogjon a természetes anyagból, természetes cellulózból, ami környezetbarátabbá teszi őket, és ez talán a két faj közötti legjelentősebb különbség. Továbbá tökéletesen tartják az alakot, és elrejtik a falak szabálytalanságait: Ha kiválasztja ezeket a háttérképeket, akkor nem kell vakolatát és a felületet a ragaszkodás előtt.

Érdemes azt mondani, hogy a vinyl háttérkép, mint általában a színek és minták választása szélesebb. Láthatóan láthatóak minden színben és különböző mintákkal, imitálják a fát, a csempe, a kövek – bármi. Az anyagból származó falak egyedi matricái állnak rendelkezésre. Ha összehasonlítjuk, akkor a phlizelinic főként a monofonikus változatokból áll, természetesen a rajzok megtalálhatók, de a választásuk nem olyan nagy. Leggyakrabban a Flizelin sima tapétái, a megkönnyebbülés, hogy egy kicsit nehezebb legyen. By the way, lehet festeni, megváltoztatni a design ilyen módon.

Az ilyen típusú háttérképek kétféle különbségéről és hasonlításáról beszélve lehetetlen megemlíteni, és az univerzális változat, amely ötvözi a tulajdonságokat, és először, és a második. Ez a vinil tapéta foszlány alapon.

A tisztítószerek segítségével moshathatók, ellenállnak a nedvesítésnek. A keverési módszer rendkívül egyszerű: mint a foszlányok, nem igényelnek vakolat és gitt, akkor is festhetők.

A háttérképek nem vesznek fel a port, ami nagyon fontos, nem csak asztmócsi, allergiák és családok számára, de mindenki számára, aki gondoskodik az egészségükről. A vinilréteg miatt azonban a légszínek sokat kívánnak kívánni.

Nedvességállóság

A legjobb, ha kölcsönhatásba léphet a vízzel, persze, vinyl háttérkép. Szó szerint “a tűzben nem világítanak, és a vízben nem fulladnak”, vízálló, nedves tisztítás, még a tandemben is kefékkel és tisztítással, nem fognak fájni. Ezenkívül olyan speciális eszközökkel impregnálódnak, amelyek nem teszik lehetővé a baktériumok és gombák rendezését, mold, amely kétségtelenül a vinil háttérképeket kiváló lehetőséggel teszi a fürdőszobák és a konyhák számára.

Flislinic tapéta használata ajánlott szobákban száraz levegővel, például a cellulóz-magas higroszkópos és alacsony waterproofability.

Mi a biztonságosabb, és mi a káros?

Polivinil-klorid, amelyből vinil tapéta készül – szintetikus anyagból, amely képes szétválasztani a különböző káros anyagok, mint a formaldehidek és vinil-kloridok.

Azt is, hogy nem lélegzik, ne hagyja a levegőt; Annak ellenére, hogy most a vinil tapéta mikroporelyekkel, célja, hogy javítsa az Airproof, nem megbirkózik ezzel a szerepgel. A konyha vagy a fürdőszoba alatt egy személy nem fog fájni, de itt a hálószobában, a nappaliban vagy a gyerekesnek jobb, ha a Flizelin tapétát választja.

Környezetbarát anyagból és ragasztóból lélegeznek, amely cellulózszálakkal van összekötve, biztonságos.

Mi nehezebb?

A vinil háttérkép kétségtelenül nehezebb és vastagabb phlizelinikus, mivel a phlizelin kisebb specifikus sűrűséggel rendelkezik, ami megkönnyíti, és csak egy rétegből áll. Ezenkívül az ilyen típusú háttérkép esetében nem ajánlott ragasztót használni a nehéz köpenyek számára, a legjobb, ha megállítani a választás egy őszinteség vagy egy ragasztó papír kézművesség, ha nincs lehetőség a szakosodott vásárlásra.

Továbbá, hogy sok fontos, ha a phlizelin tapétát ragaszkodik, a ragasztó nem kerül a vászonra, vagyis nem veszi el.

Ez erősebb?

Azt mondhatjuk, hogy a tapétát a vinyl – háttérképek évszázadok óta. Tényleg jó gyakorlati jellemzőkkel rendelkeznek, és körülbelül 10-12 évig tartanak állandó állapotban. Nem is lehet megemlíteni, hogy nem félnek a fizikai sérüléstől: a fém tárgyakból származó karcolások, például a napfény, míg a phliseline – könnyű zsákmány a háziállatok háziállataihoz, és nem nagyon óvatosak háztartások számára, akkor törés és mechanikus kár.

Mindezekkel ezek a háttérképek mintegy egy évtizede is szolgálnak, de a kopásállóság fokozatosan romlik – instabilak a kopáshoz.

Ami drágább?

Ár – Gyakran az egyik fő kiválasztási kritérium. Általánosságban elmondható, hogy a vinil háttérképek észrevehetően olcsóbbak, mint a fliselinna (Flesline Roll egy méterben és 10 méter hosszú lesz 500-700 rubel, míg a vinilcsoport ugyanazok a jellemzők – kevesebb, mint 400), de ha igen a selyemszűrésről szól, akkor nem minden olyan egyértelmű. A technikában készült vinil háttérképben a selyem filamentuma zárva van, ami azonnal drágábbá teszi őket.

A phlizelin alapon lévő vinil háttérképek ára gyakran eléri a 800-1000 rubelt tekercsenként 1 * 10 m. A vinil esetében is sok a mintától, összetettségétől és egyéniségétől és a kis részek számától függ. A Monophonic mindig olcsóbb lesz.

Melyek a leginkább puhaak?

A flizelin háttérkép sűrűbb és homogén textúrájú, mint például szövet, ami jobban ellenáll a stretchációnak, mint a vinil. A vinil, először is finomabb, még a kettős réteg ellenére, és száraz számlázással, a papír hatalma, mert a vinilréteg alatt “hazugság”.

A ragasztás egyszerűsége

Annak érdekében, hogy ragaszkodjunk a vinyl háttérképhez, akkor alkalmazni kell a tapéta ragasztót – egy speciális, a nehéz vagy vinilminták számára, de ne feledje, hogy a ragasztó hatása alatt, ami nehezebbé válik, ami bonyolítja a lehetőséget őket simán. Légy óvatos.

Körülbelül öt percig kell ellenállnia, különben másként a papír vagy szövetréteg romlik, akkor a falra kell alkalmazni őket, és igazítsa, mint bármely háttérkép.

Egyedül jobb, ha nem foglalkozunk minimummal – egy másik személygel. A nehézségek jelenlétében ragasztó lehet csomagolva és a fal.

A fliselin háttérkép hatalmas előnye, hogy alkalmazhatók más tetején. Azaz a javítás esetén feltétlenül adott esetben szenvednek, és elszakadnak – egyszerűen csak a tetejére támaszkodhatsz.

Ahhoz, hogy ezt a fajta, akkor is szükséged lesz ragasztóra a Flesline háttérképhez, de nem szükséges alkalmazni – azt azonnal alkalmazzák a falra, és a tapéta ragasztva van. A minták nem adnak zsugorodást. Llenyeline tapéta, kétségtelenül, ragaszkodik sokkal könnyebb vinil, legalábbis azért, mert egy személy megbirkózhat vele.

A falon lévő phlizelin “telepítése” után a görgős vászon mentén kell mennie: először a középpontban, majd a “karácsonyfa” a középpontból a szélekig. Nagyon fontos itt, hogy az első csíkot itt helyezze el, mivel minden későbbi fogja összpontosítani rá. A sávokat függőlegesen és vízszintesen lehet. Az utóbbi esetben az ízületek valószínűségét észrevehetőek, minimalizálják.

A vinil tapétát phliselin alapon ugyanúgy ragasztják, mint a flizelin. Fliesline alapon lehetséges a hagyományos ragasztó használata papír háttérképhez, fénykompozícióval vagy kiváló minőségű házi celaserrel. A “karácsonyfa” elve itt kötelező itt.

Az anyag meghatározása?

A vinil- vagy polivinil-klorid (PVC) olyan vegyi anyag, amelyet Linóleum, Stretch mennyezetek és még ruházati és rekordok (vinyl rekordok) gyártására is használnak. Lényegében műanyag. A vinyl háttérkép esetében a második rétegen található, az első papírra, a szövetre vagy a fliselinába. A Vinyl háttérkép általában kis vastagságú, eléggé szoros vastagságú, eléggé szoros. Lehet, hogy kétségei vannak a habosított vinilnel kapcsolatban. Külsőleg hasonlít Fleelinre, és csak megkülönböztetheti azt. Ő lágyabb.

Természetes cellulóz, amelyből a Fleslinic háttérképet gyártják, a ruházat létrehozásában is használják, és természetes anyagnak tekinthetők. Megtalálhatja azt az a tény, hogy úgy néz ki, mint a papír, de nem szőtt anyag és sűrűbb, mint a szövet, vastagabb, mint a vinil.

Mit válasszunk, ami jobb?

Amikor a háttérképet választja a helyiségben, a fenti információkra összpontosítva össze kell állítania a kérdések listáját, a válaszokat, amelyek segítenek abban, hogy döntsenek a választásról, például, mely helyiségekben jobb a vinil háttérképek használata, és a Mi – kategorikusan lehetetlen. Nem nehéz kitalálni, hogy a vinyl háttérkép valóban magas páratartalommal, konyhával és fürdőszobával rendelkező helyiségek megtalálása, mivel ezek vízállóak. Azonban az a tény, hogy a vinil nem hagyja levegőt és megkülönbözteti néhány vegyi anyagot, alkalmatlan lehetőséget kínál a hálószobákra és különösen a gyermekekre.

De ha bármilyen tüdőbetegségben szenved, kisgyermeked van, akkor érdekel az egészséged, vagy a hálószobákhoz tartozó háttérképeket választja, hagyja abba a phlizelin-t. Ezek szintén könnyebbek ragasztani – egyedül kezelheted.

Ha fontos, mint a tervezés, valószínűleg abbahagyja a választását a vinyl háttérképen – ugyanaz a színező paletta szélesebb lesz. De a színe flieslinic lehet korrigálni festék, és ez lehet ragasztani felül egyéb fliesline tapéta, amely pénzt takarít meg, és pénzt, és az idegeket, annak ellenére, hogy a tapéta drágább. Ezenkívül rövid időn belül is segít a szoba kialakításának megváltoztatására. A Vinyl háttérképek szintén tartósak – nem fakulnak, makacs nedves, nem fakulnak, nem félnek a mechanikai károktól.

Így az egyes anyagok tulajdonságaira és háttérképre összpontosítva, feltétlenül nehéz meghatározni a választást. Végtére is, a legjobb háttérképek azok, amelyek alkalmasak a lakás jellemzői vagy egy adott helyiség jellemzői szerint.

tizenöt

Fotók

Ebben a videóban Anton Maslov megosztja titkát a háttérkép helyes választékával.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: