OLKHOV tulajdonságai, előnyei és hátrányai

Különböző helyiségek fűtésére, beleértve a fürdőkat is, különféle tűzifafajtákat használnak. Különböző fafajokból készíthetők. Gyakran előfordulnak, hogy sok fontos előnye van a többi fafajhoz képest. Tisztában kell lennie az Olkhov tűzifa jellemzőivel, és milyen területeken használható.

Tulajdonságok

Olkhovy tűzifát gyakran királyinak nevezik. A lehető legnagyobb mértékben megszáradnak, és ugyanakkor megtartják a kellemes illatukat. Gyorsan és könnyen felmelegszik, és ami a legfontosabb – nagy mennyiségű hőt ad.

Az ilyen tűzifa lassan megszakad. Az égés folyamatában az anyag biztosítja a korom és a füst minimális mennyiségét. Ezek az égerből származó termékek előnyösebbnek tekintendők sok más billethez képest, beleértve a nyírokat is. Olhu lehet betakarítani és nagyon hosszú ideig tárolni. A nyírfa jobb, ha több mint 2 éve tárolódik, mert gyorsan leiratkozik és elindítja a rothadást. Ebben az űrlapon már nem nyújtanak megfelelő folyamatot.

Az égerből származó fa gyógyításnak tekinthető, gyakran különleges infúziókat készít a különböző betegségek leküzdésére. Ezenkívül az általa kiosztott füst nem tartalmaz káros szennyeződéseket, képes összegyűjteni és felvenni az egész felhalmozott korát a kéményből.

Ez a fa jó ellenállással rendelkezik a vízzel. Gyakorlatilag nem rothad, de ugyanakkor még mindig nem kell rosszul szellőztetett helyiségekbe helyezni. A szárított termékek nagymértékben nem repednek és deformálódnak. Viszonylag kis súlyuk van, így kényelmes dolgozni velük.

Érvek és ellenérvek

Az Alder tűzifa számos jelentős előnnyel járhat.

 • Könnyű kezelés. Az éger nem igényel további speciális szárítást. A kemencék kivonására, általában olyan termékekből származó termékek értékesítése, amelyek távol vannak a víztestektől, így a fa gyorsan megszárad a kívánt állapotba. De erre szükséged lesz az üres lapokra.
 • Aroma. Az ilyen tűzifa égésének folyamatában megkülönböztethető a diszkrét és kellemes szaga. Gyakran Pontosan olhovy tűzifa használata a halak, a hús és a zöldségek főzése során a grillen.
 • Szép megjelenés. Ash Billets vágáskor számos színeket láthatunk, beleértve a kék, sárga, piros. A színezés az éger típusától, valamint a növekedési helyétől függ. Az égés során az ilyen tűzifa megfigyelhető egy csodálatos képet.
 • Lassú égés. Ez lehetővé teszi, hogy jelentősen mentse a fa nyersanyagokat.
 • Ökológia. Az égés során az anyagot az emberekre káros anyagok és egészségére káros anyagok nem különböztetik meg.

Hátrányok Az ilyen tűzifa gyakorlatilag nincs. Csak meg kell jegyezni, hogy a fenti fontos tulajdonságok mindegyike csak a száraz területeken nőtt a fajokra vonatkozik.

A Bolotnaya Alderből készült tűzifa, ne illessze a fűtést.

Alkalmazás

Az ilyen faanyagok különböző célokra használhatók.

 • Meglehetősen lehetségesek fürdeni. Végtére is, a hőengedmény mellett gyógyító hatásokat is biztosítanak egy személyre.
 • Ezen kívül Olkhovy Kolotaya tűzifa vehető igénybe az otthoni kemence kivonására. Néha megszerzik őket a kémény tisztítására és szellőztetésre, mivel az általuk elkülönített füst a teljes felhalmozott koromot veszi fel, amely más fa használatát követően maradt.
 • Néha ilyen termékekből készülnek egy kis zsetonokat, amelyeket később a hús és a halak füstésére használnak. Az ilyen módon készített edények egyedülálló ízben és aromájában különböznek.
 • Az olkhovy üresek is képesek lesznek felépíteni az építési munkákra. Ezek közül kis háztartási épületeket építhet a telken, a fürdőszobákban. Az ellátás és az összehangolás gondozására szolgáló anyagok kerti bútorok és pályák létrehozásakor használják.
 • Ritkán ilyen tűzifát használnak a faszén feldolgozására. A kapott tömeg a por előállítására vehető igénybe.

Tárolás

Annak érdekében, hogy az éger ne veszítse el az összes fontos és előnyös tulajdonságait, emlékezzen néhány tárolási szabályra.

 • A menedékhelyen az optimális lehetőség lapot, gumi vagy éppen a lehető legnagyobb mértékben lesz. Az ilyen anyagok védik a fából készült üreseket a légköri csapadékból. Ebben az esetben a tűzifa nem fog visszaállítani, és nem pusztítja el.
 • Ne felejtsd el az állandó szellőzést. A tűzifa csak védőanyaggal fedhető le, nem ajánlott zárni. Ebben az esetben a fa számára szükséges légáramlás előfordul. Ha összehajtogatta az anyagokat a szobában, és teljesen becsukta őket, akkor még a száraz elemek is táncolhatnak.
 • Nem ajánlott a tűzifa túl szorosnak a falhoz. A távolságnak legalább 20 cm-nek kell lennie. Vigyázzon a szilárd alapokra. Az alsó sor nem szabad a földre, vagy a padlót beltéríteni, mert a tűzifa gyorsan táncolhat.
 • A felszínre először jobb, ha egy téglából áll. Ha nem, akkor a szokásos fa tábla vagy bár. Ügyeljen arra, hogy szabályozza a tűzifa szerkezetét, meglehetősen fenntartható volt. Ha szükséges, akkor biztonságosan rögzítve fém kábelek, amelyek rögzítik közvetlenül a földre, vagy szépen csatlakozzon más tartós szerkezetek.
 • Az égerből származó hajtogató vonalaknak úgy kell lenniük, hogy egy kis nyitott hely maradjon közöttük. Ne tárolja túl nagy üreseket. Jobb, ha közepes méretű darabokra vágjuk őket. A ház közelében kell elhelyezni, hogy az anyag kényelmes legyen, ha szükséges.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: