Almafa ola

  • Szerzői: Lengyelország
  • Célja: Friss forma
  • Megjelentek: Kardon X Arthur Turner
  • Szinonimák nevek: OLA
  • Dekoratív: Igen
  • Magasság: 5-6 M
  • korona: Openwork, formában lekerekített, feszített
  • Epishers: Fiatal lila-barna, sötét korú hajtások
  • Virágok: finom, sötét rózsaszín
  • A növekedés típusa : Középálló

Lásd az összes jellemzőt

Néha az Apple fákat nemcsak a termés megszerzésének kedvéért, hanem a kert, a pályák, az udvar, a nukleoton terület, a park területének díszítésére is termesztik. Általában ezek a dekoratív fajták, amelyek gyorsan alkalmazkodnak az éghajlat jellemzőihez és a talajhoz. Ezek közül az egyik az OLA Apple fajta, aki Lengyelországból jött hozzánk.

A fajták eltávolításának története

A dekoratív almafa a szép név Ola megjelent köszönhetően lengyel tenyésztők, amelynek célja az volt, hogy egy dekoratív és gyümölcs kultúrát széles körben használják a táj design. A nézet eltávolításához két fajtát átlépett – Cardon és Arthur Turner.

A fajták leírása

Az Apple Tree OLA egy dekoratív középfokú fa, elérve az 5-6 méteres magasság elérését egy lekerekített formában. A felnőttfa korona unokása elérheti az 5 métert. A fa hajtások éves növekedése 25-35 cm. A fa sajátossága a levelek, amely a szezonban többször is megváltoztatja a színt – a világosbarna és a lédús zöld között. Az Apple Tree OL illatának szépsége és telítettsége nem rosszabb a japán sakura.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

Ez a dekoratív és gyümölcs megjelenése jellemzi bizonyos funkciók, aminek köszönhetően népszerű a kertészek körében, nyári lakosok és a tervezők: az elfogulatlanság, a gondoskodás, a külső fellebbezés szélén a gyümölcs, fagyállóság. Ezen túlmenően egy Ola almafa kitűnő beporzó, így csupán arra van szükség, hogy növény mellett a gyümölcsfák vonzza a rovarokat. A fajok mínuszát még nem találták meg.

Érés és gyümölcsözés

Az almafa virágzása tavasszal kezdődik (május vége), és néhány hétig tart. Ebben az időszakban a fát buja gazdag-rózsaszín virágokkal borították, amelyek nyílt munkát alkotnak. Az aroma hihetetlenül világos, édes és tartós. A frució augusztus végén kezdődik, és továbbra is az első fagyok. Ebben az időben a fa lesz a bíborvörös, és továbbra is díszíti a telek vagy a kert. A bőséges virágzás és gyümölcsösség a fa növekedésének második évében figyelhető meg.

Régiók növekvő

A fagyállóság és az éghajlati viszonyok gyors alkalmazkodásának köszönhetően egy dekoratív almafa szinte bármely régióban, Ukrajnában, Fehéroroszországban,.

Hozam

A hozamjelzők átlagosak, mivel a kultúra dekoratív.

Gyümölcsök és ízük

Alma az ehető fán. Ezek közül a kis méretek – átmérő, akár 3 cm, helyes forma és szokatlan íz. Az alma sötét vörös színű, merev bőr, mérsékelt gyümölcspuhaság. Kóstolják meg, hogy savanyúak, a kiejtett tartóssággal, ami nem mindenki szeret. A dekoratív ellenére a gyümölcsök frissen használhatók, és használhatók a főzési lekvárhoz, az elakadáshoz, komposzthez is.

A termesztés jellemzői

A dekoratív és gyümölcskultúra megtervezéséhez el kell készítenie a talajt – tiszta gyomnövények, hidratálja és telített műtrágyák. A telek kell jól lefednie a napot, vagy fél alatt van. A szélfából folyamatosan. A leszálláshoz alkalmas termékeny talaj, semleges savasság, amely jól lélegez, nem tartalmaz talajvizet. A fa leszállását kora tavasszal lehet elvégezni, és ősszel.

Beporzás

Ez az Apple nézet önálló, így az Apple-Pollinators ültetése a közelben van.

Alárendelt

A kulturális adagolókat a fa növekedésének harmadik éve óta kell tartani. Évente háromszor az ásványi és szerves trágyák bevezetését igényli. Ősszel a közeli zónát óvatosan lazítják, és a kálium- és foszfátanyagok hozzájárulnak. A szervező tavasszal korán kerül bevezetésre, mielőtt a vesék feloldódnak.

Fagyállóság

A téli keménység a kultúrában jó (-25 … 29 fok). Javasoljuk, hogy csak egy fiatal fát melegítsen. Ehhez fűrészporra, tőzegre, szalmára vagy tűkre van szüksége. A törzs és a gyökérrendszer a burkolat vagy az agrovolock szigetelt.

Betegségek és kártevők

Az Apple Tree jó mentességgel rendelkezik a betegségek, a gombás fertőzések és a kártevők iránti szenvedélyek iránt, de alkalmanként a fát egy állványzat, penész, rozsda és fekete ráknak vetik alá. A betegségek megkönnyítése segít a rovarirtó permetezésben.

Értékelések áttekintése

A Díszes Apple Tree OLA gyakran találkozhat a pályákon, a parkokban, az országban és a háztartási telkeken. Rendszeresen használják a Terület tervezői dekorációjában, az élő sövények építésében. A legtöbb dacs és kertész megvizsgálja a fajta, hihetetlen szépség abszolút megsértését a virágzás és a gyümölcsözés során, valamint a gyümölcsök szokatlan íze, amely más dekoratív almák hátterében nem olyan kicsi.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: