Amerikai eper paradicsom

  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat, gyümölcslé, ketchup és paradicsom paszta
  • Érlelési idő: LATTIVE
  • Az érlelés időzítése, napok: 115-125
  • Növekvő feltételek: A film üvegházakért, üvegházakért
  • Szállítási képesség: Nem
  • Bush méret: Középálló
  • A bokor magassága, lásd: 150
  • Hűtőközeg: Közepes

Lásd az összes jellemzőt

Azoknak a kertészeknek, akik értékelik, nemcsak a gyümölcsök ízét, hanem a megjelenésüket is, egy hihetetlen fajta amerikai bordás. Gyümölcsök a kontextusban hasonlítanak a virág a krizantém, és kívülről úgy néz ki, mint a miniatűr sütőtök.

Az átlagos hozam ellenére ez a paradicsomfajta ideális az Orosz Föderáció legtöbb régiójának üvegházhatású feltételeihez, különösen a meleg mezőkben, a kirándulások a kultúrát nyitott földön termesztik.

A fajták leírása

Az amerikai bordás fajta a determináns kultúrákhoz tartozik. A bokrok átlagosak, a magasságban nem több, mint 150 cm, ami lehetővé teszi a stramk kialakulását. Hűtőközeg A tenyészet átlagában a leveles lemezek alacsony emelkedésű megkönnyebbüléssel, telített fényes zöld árnyalattal rendelkeznek. Szórólapok vékonyak, szint egy lapfelszínre.

A paradicsom bokor 2 szárakban érdemes kialakulni, és egy nagy példány megszerzéséhez érdemes elhagyni egy fő menekülést.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Az amerikai bordás gyümölcsei lapított, lekerekített, a bordák nagyon kiemeltek. Az érett gyümölcsök telített piros színűek, a szín egységes, az éretlen lesz zöld, könnyű helyekkel. A paradicsom bőre sűrű, enyhe viasz, nem repedés. A magzat keretében a bordák, magok formája és szerkezete.

Az egyik magzat súlya eléri a 400 g-ot. A gyümölcsök tetejére kiskorúak kiskorúak, ami ideális a termék megőrzéséhez és megőrzéséhez. A paradicsom magas, ami lehetővé teszi számukra, hogy tárolja őket.

Kóstolási jellemzők

Az amerikai bordázott sűrű, lédús, meglehetősen húsos hús. A szárazanyag mennyisége – csak 6%. Ízes tulajdonságok méltó, illat kellemes.

Érés és gyümölcsözés

Ez a fajta késik, az érés időpontja 115-125 nap a napi vetés. A betakarítás a nyár végén történik.

Hozam

Egy bokorból akár 3 kg paradicsomot is eltávolíthat, és 1 m2-es leszállást – akár 12 kg-ig is, így az amerikai bordázott a középkori hibridek típusát említi. A gyümölcsök szinte egyidejűleg érlelődnek, így nem lesz lehetséges a paradicsommal a gyümölcsözés alatt.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A vetőmagot március végén tartják. Gondoskodjon a standard vetőmagra, mint minden növényre. Az üvegházban lévő jövőbeni bokrok kirakodási csoportjait előre betakarítják. A késő tavaszi vagy a kora nyár, a fiatal növények átültetik őket. Ha ideiglenes film menedéket használnak, akkor a palántákat május közepén ültetik be.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A fiatal kultúra a gödrökben nem nagyon szoros: a növények közötti távolságnak 70 cm-nek kell lennie, az ágy sorai között – 40 cm. A terület 1 m2-ben nem érdemes több mint 3-4 növény. A mutatók túllépése a növények gyenge betakarításához és a növények gyenge fejlődéséhez vezet, mivel minden egyes bokor gyökérrendszere nem lesz elegendő hely és tápanyagok.

Növekvő és gondoskodás

A csalás paradicsom termesztése során szükség van kialakításra, felesleges hajtások eltávolítására a növekvő szezonban és a gyártás során. Továbbá, a növényeket meg kell ragasztani, annak ellenére, hogy a kultúra törzse erős: könnyen megszakíthatja a gyümölcs gravitációját. Az órákra is szükség van, ha jó betakarítást szeretne elérni.

Mint a paréni család összes kultúrája, az amerikai bordás az ásványi műtrágyák táplálását igényli a növekedés során, virágos harisnyanulmányt és gyümölcsöt. Szabványos etetési diagram minden típusú paradicsomra. Továbbá ne feledkezzünk meg a gyomlálás és talajtakarás a kiemelt körbe, hogy megvédje a talajt a kártevők és csökkenti a párolgás a nedvesség az üvegházhatást hordozó.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Az amerikai ribric paradicsom meglehetősen ellenáll a gombás betegségeknek, de a helytelen agrotechnológiát befolyásolhatja a fitoofluoro. Ha a betegség jelei megtalálhatók a növényen, akkor a bokorot az utasítások szerint fungicid hatóanyaggal kell kezelni.

A kártevőktől a paradicsomot egy kanál és egy pók tick. Vannak különleges inszekticid gyógyszerek, amelyek ellenük vannak, mint például a “Strela” és a “Phytoverm”.

A paradicsom amerikaiak színezése Ribrily – elég könnyű lecke. A tenyésztést a gyümölcs egyedi formája és a betegség ellenállása jellemzi. A fajta sűrű vörös paradicsom ideális a legtöbb típusú üres lapokhoz, mártásokhoz, salátákhoz.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: